Erkek İnfertilitesi varikosel.....

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

mamzana

Üye
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2014
78
22
18
37
slm kızlar eşimde çift taraflı varikosel çıktı.sol 4mm sağ 3.5 mm doktorlar bu sayılar için ameliyat önerir mi?fikirlerinizi bekliyorum lütfeeeeennnn....

slm kızlar eşimde çift taraflı varikosel çıktı.sol 4mm sağ 3.5 mm doktorlar bu sayılar için ameliyat önerir mi?fikirlerinizi bekliyorum lütfeeeeennnn....
Evet cnm eger sperm sayisini hareketini olumsz yonde etkilemisse amrliyat der.ki derecedi yuksek cikmis.

cnm bizimki solda 1 mm olduğunda ameliyat dedi doktor ....başka bir doktor başlangıç tekrar test yaptırın düşerse değerler varikosel ameliyatı kesin dedi.....ALLAH şifa versin eşlerimize..........
Cnm 1 mm cok dusuk neden ameliyat dedi ki.. bnm esim azospermi ve solda 2.5 mm varikosel var drlar bize bille ameliyat a gerek yok diyolar

Cnm 1 mm cok dusuk neden ameliyat dedi ki.. bnm esim azospermi ve solda 2.5 mm varikosel var drlar bize bille ameliyat a gerek yok diyolar
bizim morfolojiyi çok etkilemiş cnm %1 ve ileri hız %10 a düşmüş sayı da sınırda 2 senede yarı yarıya düşmüş sayıda.....eşimde bu tip mevzulara bakmış olacakki 2 doktora daha gitti ikiside test yapalım yine düşüş varsa ameliyat yapalım yoksa da ilaç tedavisi dedi ....peki sizde durum şu an ne?

bizim morfolojiyi çok etkilemiş cnm %1 ve ileri hız %10 a düşmüş sayı da sınırda 2 senede yarı yarıya düşmüş sayıda.....eşimde bu tip mevzulara bakmış olacakki 2 doktora daha gitti ikiside test yapalım yine düşüş varsa ameliyat yapalım yoksa da ilaç tedavisi dedi ....peki sizde durum şu an ne?
Canimm bizim aslinda sorunumuz azospermi yani menide hic sperm yok :( doppler fln cekildi solda grade 1 varikosel saptandi 2.5 mm civar sagdada 1.5 mm var ameliyat olsak sperm cikar mi bilmiyoruz

Canimm bizim aslinda sorunumuz azospermi yani menide hic sperm yok :KK43: doppler fln cekildi solda grade 1 varikosel saptandi 2.5 mm civar sagdada 1.5 mm var ameliyat olsak sperm cikar mi bilmiyoruz
cnm ya ALLAH yardımcınız olsun....okuyorum burda fayda edenide var fayda etmeyenide İNŞALLAH hayırısıyla gerek kalmadan olur ama sizin durumda ameliyat sanki olsa daha iyi olur bence.....

cnm ya ALLAH yardımcınız olsun....okuyorum burda fayda edenide var fayda etmeyenide İNŞALLAH hayırısıyla gerek kalmadan olur ama sizin durumda ameliyat sanki olsa daha iyi olur bence.....
Allah razi olsun canim... 1 bucuk yillik evliyiz.. suan igne tedavisindeyiz sonuc ne olur bilmiyoruz rabbim istediktn sonra olmycak sey yok.. genelde varikosel azospermi yapmaz deniyo drlar tarafindan.. ankarada mufit gunel varmis iyi bir dr diorlar.. varikosel ameliyatinda iyiyms

canm sayı ve morfoloji düşük.morfoloji 0 .acaba ameliyet olunca yükselir mi.

canm sayı ve morfoloji düşük.morfoloji 0 .acaba ameliyet olunca yükselir mi.
iki tarafta varikosel var yani ameliyat neden yapalım demiyor doktor anlamadım .....benim eşimin değerlerine ilk gittiği doktor normal demişti ve kadın doğumcum uyardı sonraki doktor da varikosel tanısı koydu bence başka bir doktora tüm testleri toplayıp gidin derim.......ameliyat sonrasında yükselen değerler tabiki oluyor özellikle morfoloji ve hız.......Allah yardımcımız olsun.........

Kızlar sıkmayın canınızı bende 3 senelik evliyim bebek sahibi olmayı çok istedim değerlerini hatırlamıyorum ama varikosel ameliyatı dan 11 ay sonra hamile kaldım Eşim hiç kontrollere gitmeden şuanda 6 haftalığım. Allah hepinizin gönlüne göre versin inşallah.

Arkadaşlar bende çok araştırdım bu konuları.Eşim cuma günü varikosel ameliyatı oldu.Bana kalırsa varikosel varsa hemen ameliyat olması gerekiyor.Varikosel ameliyatı sonrası eğer kısırlık varikoselden kaynaklı ise 6. aydan sonra düzelme gerçekleşiyor.Ama kısırlık varikoselden dolayı değilse ,sebep başka bişeyse düzelmiyor.eşim ameliyattan sonra sigarayı bıraktı ve beslenmesine çok dikkat ediyoruz.6 ay sonra sonuçları buraya yazarım.Güzel allahım her isteyeni çocuk sahibi yapar umarım.

Arkadaşlar bende çok araştırdım bu konuları.Eşim cuma günü varikosel ameliyatı oldu.Bana kalırsa varikosel varsa hemen ameliyat olması gerekiyor.Varikosel ameliyatı sonrası eğer kısırlık varikoselden kaynaklı ise 6. aydan sonra düzelme gerçekleşiyor.Ama kısırlık varikoselden dolayı değilse ,sebep başka bişeyse düzelmiyor.eşim ameliyattan sonra sigarayı bıraktı ve beslenmesine çok dikkat ediyoruz.6 ay sonra sonuçları buraya yazarım.Güzel allahım her isteyeni çocuk sahibi yapar umarım.

Sigarayı bırakması çok iyi olmuş zaten kesinlikle önerilmiyor.
E vitamini alıp kullanın.

Kızlar sıkmayın canınızı bende 3 senelik evliyim bebek sahibi olmayı çok istedim değerlerini hatırlamıyorum ama varikosel ameliyatı dan 11 ay sonra hamile kaldım Eşim hiç kontrollere gitmeden şuanda 6 haftalığım. Allah hepinizin gönlüne göre versin inşallah.
hayırlı olsun canm darısı bizlere olsun rabbim de sağlıklı sıhhatli kucağına almayı nasip etsin.sizin değerleriniz kaçtı.bir da ameliyattan sonra kaç oldu değerleriniz.

Back
X