• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Varikoselden Ameliyatsız kurtulduk.Şimdi Anneyim:)

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
ben şunu anlamıyorum, varikoselde damarın bir tür deforme olması söz konusu. yani sadece öyle pis kan olayı falan değil. toplar damar genişliyor ve şişiyor.aynı bacaktaki varis gibi. o damarı nasıl düzeltiyor peki bu kupa çekme bir türlü çözemedim. secret sen de telefon numarasını vereyim demişsin ama alamadık. versen de bir an önce sorularımızı yapan kişiye sorsak.
bu sorunun cevabını kendisinden öğrenmeniz daha yerinde olur.

Arkadaşlar elimden geldiği kadar bütün sorularınıza cevap vermeye çalışıyorum ama ben bir konuyu cevaplarken başka şeyler soruluyor haliyle hepsini aynı anda cevaplayamıyorum gözümden kaçanlarda olabiliyor.Bazen yazdığım cevapları gönderemiyorum sitede sorun oluyor tekrar yazmayada vaktim olmuyor öylece bırakıyorum.Son mesajlarınızda yazdıklarımda çelişkiler olduğu gibi birşeyler yazmışsınız saat geç olmasaydı cevap verecektim ama yarın fırsat bulursam bakacağım.

Yazdığınız cevabı okudum ve cevapladım.sizde oradan okursunuz.
Aynen söylediklerimi burayada iade ediyorum.Ben nacizane fayda gördüğüm birşeyi tavsiye etmek istedim.Varikosel konusunu bu sitede yeni gördüm.Başka sitelerde varikoselle ilgi çok konuşup çok tavsiyeler almışımdır.Aldığım bütün tavsiyeleride eksiksiz uygulamışımdır.Faydasını gördüm yada görmedim herkes iyi niyetiyle birşeyler paylaşıyor.Böyle bir konuda tutup başka şeylerle suçlamanızda sizin acımasızlığınız ve ön yargınızdır.Diğer topiktede söyledim eğer farkında olmadan sizi incitmişsem gerçekten çok üzgünüm.Aksi halde bu şekildeki uslubunuza başka anlam veremiyorum.

2009 da kkya üyü olmuşsunuz
sene 2012
üstelik doğum yapmış ve aylar sonra insanlara iyilik olsun diye bildiklerinizi ve başınıza gelenleri yazmışsınız
daha önce paylaşmamış olmanız da garip
erkek infertilitesindeki mesaj sayınız sadece 13 onlarda yeni yazdıklarınız
fazla ilginç ve hiç inandırıcı değil
burdan bakınca iyi niyete pek benzemiyo arkadaşım

Son düzenleme:
2009 da kkya üyü olmuşsunuz
sene 2012
üstelik doğum yapmış ve aylar sonra insanlara iyilik olsun diye bildiklerinizi ve başınıza gelenleri yazmışsınız
daha önce paylaşmamış olmanız da garip
erkek infertilitesindeki mesaj sayınız sadece 13 onlarda yeni yazdıklarınız
fazla ilginç ve hiç inandırıcı değil
burdan bakınca iyi niyete pek benzemiyo arkadaşım

Arkadaşım gerçekten sizi anlamıyorum.Bilmiyorum daha önce benim gibi iyi niyetli birşey paylaşıpta sonradan başınıza hergibirşeymi geldide bukadar anlamsız araştırmalara giriyorsunuz.Altından ne çıkarmaya çalışıyorsunuz çok merak ediyorum.Daha öncede cevapladım Evet üyeliğim eski ve hiç mesajım yoktu çünkü bu siteye sadece alalım satalım bölümü vardı oradan birşeyler satın almak için üye olmuştum,sonrada can sıkıntısından bende deneyim dedim.resimler felan çekmekip eklemek vakit dolduruyordu.Kısa bir süre topicle uğraştım ama birşeyde satmadım kargoyla felan uğraşamadım.
Dediğim gibi inanıp inanmamak size kalmış.ben kimseyi inandırmak zorunda değilim.Tavsiyede bulunmak zorundada değildim nemelazım ben yavruma kavuştum belliki herkeste durumundan memnun bırak olduğu gibi herkes bi yolunu bulur elbet.Terapinde sende kalsın boşveer diyemedim işte.Ama bu tip yazıları görünce pişman olmuyoda değilim.

kendinizi anlatırken inanın aynı beni anlattınız. ben de sizin gibi kuru kuruya söylenenlere inanmam. söyleyen doktor bile olsa araştırırım. tam olarak ikna olmadan, ne bir ilaç alırım ne vitamin. internette gezinip çook kör randomize testler, fda bültenleri, tıbbi makaleler okumuşumdur. 1 tek doktora gidip neden, nasıl sormadan hiç sorgulamadan bıçak altına yatanlara, ilaç kullananlara kızdığım kadar tıp apaçık tek çare diyorken uymayanlara da kızma huyum vardır. Ve çok doğru söylüyorsunuz burada her yazılandan etkilenen o kadar çok kişi var ki. Secret'ın sözleri gerçekten bazılarını yanlış etkileyebilir. Ameliyat olacakken aaa bu ameliyat tehlikeliymiş zaten iyileşilmiyormuş deyip bir anda vazgeçebilir. ama o da kulaktan dolma bilgilerin kurbanı olabilir.
Diğer yandan başından beri okuyorum reklam için ya da reklam için değil, zaten bu kişi konuya tam olarak hakim değil. işlem hakkında bence çelişkili bilgiler veriyor. cupping diye bahsettiği şey belli ki eskilerin kupa çekmesiyle benzer bir şey. ama içinde hacamat da var mı yok mu tam olarak anlayamadım. önce yok dedi sonra evet var dedi. varsa her şeyden önce doktor olmayan birilerinin erkeklerin en önemli ve hassas organında toplardamar da olsa nasıl kesi açtıklarını anlayamıyorum. damarı kesip içinden çamur gibi bir şeyler çıkardılar demiş. bir damarı kestiniz mi dikiş atmanız gerekir sonuçta. artı varikosel dediğin derece derece. bakalım her derecede işe yarayan bir şey mi? neyse anlayacağınız başından beri sorular soruyorum zaten sorulara cevap alamıyorum. burada bu sorulara cevap alamayacağım için de bu işlemi yapana sormak en iyisi. bakalım mucizemiymiş değilmiymiş göreceğiz. en kötüsünden insanların umutlarıyla oynayıp sömüren birilerini daha ortaya çıkarmış oluruz ki bence bu da topluma hizmettir. (daha önce böyle muhtelif dolandırıcıları sağlık bakanlığına ihbar etmişliğim var) buraya da görüşmemin sonuçlarını yazarım.

''kendinizi anlatırken inanın aynı beni anlattınız. ben de sizin gibi kuru kuruya söylenenlere inanmam. söyleyen doktor bile olsa araştırırım. tam olarak ikna olmadan, ne bir ilaç alırım ne vitamin. internette gezinip çook kör randomize testler, fda bültenleri, tıbbi makaleler okumuşumdur. 1 tek doktora gidip neden, nasıl sormadan hiç sorgulamadan bıçak altına yatanlara, ilaç kullananlara kızdığım kadar tıp apaçık tek çare diyorken uymayanlara da kızma huyum vardır. Ve çok doğru söylüyorsunuz burada her yazılandan etkilenen o kadar çok kişi var ki. Secret'ın sözleri gerçekten bazılarını yanlış etkileyebilir. Ameliyat olacakken aaa bu ameliyat tehlikeliymiş zaten iyileşilmiyormuş deyip bir anda vazgeçebilir. ama o da kulaktan dolma bilgilerin kurbanı olabilir.''

Söylediklerinizde çok haklısınız ve tutumunuzda çok doğru olması gerektiği gibi.Bende aksi bir şey iddia etmiyorum zaten.Ameliyat hakkında yanlış anlaşılmaya açık olan yazımı ise diğer topikte doğru şekilde tekrar düzelttim.Kimseyi yanlış yönlendirmek istemem.Elbette yapılacak son şey ameliyatsa mutlaka yapılmalı.Ben sadece ameliyattan önce kolay bir yolu daha olduğunu bizzat yaşayan biri olarak anlatmya çalıştım.Ama belliki onuda becerememişim yüzüme gözüme bulaştı.

''Diğer yandan başından beri okuyorum reklam için ya da reklam için değil, zaten bu kişi konuya tam olarak hakim değil. işlem hakkında bence çelişkili bilgiler veriyor. cupping diye bahsettiği şey belli ki eskilerin kupa çekmesiyle benzer bir şey. ama içinde hacamat da var mı yok mu tam olarak anlayamadım. önce yok dedi sonra evet var dedi. varsa her şeyden önce doktor olmayan birilerinin erkeklerin en önemli ve hassas organında toplardamar da olsa nasıl kesi açtıklarını anlayamıyorum. damarı kesip içinden çamur gibi bir şeyler çıkardılar demiş. bir damarı kestiniz mi dikiş atmanız gerekir sonuçta. artı varikosel dediğin derece derece. bakalım her derecede işe yarayan bir şey mi? neyse anlayacağınız başından beri sorular soruyorum zaten sorulara cevap alamıyorum. burada bu sorulara cevap alamayacağım için de bu işlemi yapana sormak en iyisi. bakalım mucizemiymiş değilmiymiş göreceğiz. en kötüsünden insanların umutlarıyla oynayıp sömüren birilerini daha ortaya çıkarmış oluruz ki bence bu da topluma hizmettir. (daha önce böyle muhtelif dolandırıcıları sağlık bakanlığına ihbar etmişliğim var) buraya da görüşmemin sonuçlarını yazarım.''

Çelişkili şeyler yazdığımı söylemişsiniz : Ben başından beri sadece cupping therapy dedim ağzımdan başka birşey çıkmadı.Ama sonradan cevap yazanların biri hacamat dedi öteki eskilerin kupa çekmesi dedi.Ben onlara cevaben de yine aynı şeyi söyledim.Biriside illede hacamat deyip durdu bende demekki aynı şey olabilir diye düşündüm onların yazılarına karşılık kupa çekmeyede hacamatada benziyor olabilir dedim yoksa gerçekten o yöntemleri bildiğimden değil. ben bizim yaptırdığımız işlemin nasıl olduğunu anlatmaya çalıştım zaten bilen aynımı değilmi anlar.
Yazında çok büyük bir hatayıda düzelteyim:toplar damardan kesi açmakta nedemek bunuda nerden çıkardınız?? Helede hassas bölgeye ??Arkadaşım ben böyle birşey söylediğimi hatırlamıyorum. Kasık bölgesinden siz hassas böleyi anlamışşınız hassas bölege ile hiç alakası yok.Öyle olsa hassas bölge derdim ben göbek altını kasteddim noktaların yerini tam tarif edemediğim için kasık bölgesi dedim.Ayrıca damara kesi felanda yok zaten kesme işlemi yok.Farklı bir metod uyguluyor acısız bi yöntem.Bu sebeple ben alanında tek gibi cümleler felan kullandım belki başka birini bilmediğimden bana öyle geldi.Dediğim gibi ne toplardamarla nede kesme işlemi var bu sebeple dikişlik bişi yok zaten yapılan yerde iz felanda olmuyor demiştim.Yani benim bu işlemi size anlatmam imkansız ancak gidip kendiniz görmeniz gerekiyor.Yanlış bilgi vermek istemiyorum.Varikoselin derecesine göre değişiyormu bilmiyorum zaten tahlilleri istiyor ona göre tedaviye başlıyor.Tahlilleri görmeden işlem yapmıyor.Ben kendi adıma bunun faydasını gördüm ve çok inandım.Varikosel konusunda Bu tedaviye başlayıpta pişman olacak birini sanmıyorum .Çünkü kendisi nasıl tedavi ettiğini güzelce izah ediyor yani ne şekilde fayda göreceğinizi biliyorsunuz.

nasıl bir hafta sonra sperm değerleri yükselir ya 3 ayda sperm oluşuyor bana pek inandırıcı gelmedi açıkçası

Arkadaşım sperm üretiminin 3 ayda olmasının hiçbi mantıklı açıklaması yok:19: Bir erkek saniyede 1000 sperm üretebilir.Senin bahsettiğin klomen tarzı ilaçların spermi etkileme süresi 3 ay ,onunla karıştırmış olmayasın.??
Ama bizim değerlerimizde 1 haftada yükselme oldu bu gerçek. tabi inanmamanız konusunda birşey diyemem.Size kalmış.

d
Secret ucret olarak ne kadara yaptırdınız o zamn
ve nezamn yaptırdınız
bu tedavı seklı butun azosperm hastaları ıcınmı gecerlı
yoksa sperm sayısı varıkoselden dolayı yok olan erkeklerden dolayımı ?

Burda yazılan hersey umut oluyor
okadar cok hasaslasmısızkı
neyın dgru neyın yanlıs oldgunu bılemez hale geldık careszlıkten

sıze evladınızlan hayırlı br omur dılıorum rabbım sıze bagslasın
ve bu zaferı
mutluluklan bıtırdıgınız ıcınde
rabbıme sukurler olsun
drısı butun bekleyenlere ınsallah

Arkadaşım Çok teşekkür ederim iyi dileklerin için.Umarım sizinde sıkıntınız yerini mutluluğa bırakırda bizim gibi yavrunuzu alırsınız kucağınıza.
Arkadaşım fiyatını bizzat kendisinden öğrenseniz daha doğru olur sizin için.Çünkü şuank fiyatları hakkında bilgim yok.Yanlış bişi sölemek istemiyorum.
Biz varikosel tedavisi gördük ve Allahıma şükür iyi oldu.Azospermi de ise bildiğim kadarı ile test sonuçlarına göre değişiyor hepsi için geçerli değil:( Mutlaka kendisinden bilgi almanızı öneririm en doğrusunu kendisinden öğrenirsiniz.
Hiçbirzaman ümidinizi yitirmeyin güçlü olun lütfen.Sizde kavuşursunuz inş yavrunuza. :48:

Son düzenleme:
''kendinizi anlatırken inanın aynı beni anlattınız. ben de sizin gibi kuru kuruya söylenenlere inanmam. söyleyen doktor bile olsa araştırırım. tam olarak ikna olmadan, ne bir ilaç alırım ne vitamin. internette gezinip çook kör randomize testler, fda bültenleri, tıbbi makaleler okumuşumdur. 1 tek doktora gidip neden, nasıl sormadan hiç sorgulamadan bıçak altına yatanlara, ilaç kullananlara kızdığım kadar tıp apaçık tek çare diyorken uymayanlara da kızma huyum vardır. Ve çok doğru söylüyorsunuz burada her yazılandan etkilenen o kadar çok kişi var ki. Secret'ın sözleri gerçekten bazılarını yanlış etkileyebilir. Ameliyat olacakken aaa bu ameliyat tehlikeliymiş zaten iyileşilmiyormuş deyip bir anda vazgeçebilir. ama o da kulaktan dolma bilgilerin kurbanı olabilir.''

Söylediklerinizde çok haklısınız ve tutumunuzda çok doğru olması gerektiği gibi.Bende aksi bir şey iddia etmiyorum zaten.Ameliyat hakkında yanlış anlaşılmaya açık olan yazımı ise diğer topikte doğru şekilde tekrar düzelttim.Kimseyi yanlış yönlendirmek istemem.Elbette yapılacak son şey ameliyatsa mutlaka yapılmalı.Ben sadece ameliyattan önce kolay bir yolu daha olduğunu bizzat yaşayan biri olarak anlatmya çalıştım.Ama belliki onuda becerememişim yüzüme gözüme bulaştı.

''Diğer yandan başından beri okuyorum reklam için ya da reklam için değil, zaten bu kişi konuya tam olarak hakim değil. işlem hakkında bence çelişkili bilgiler veriyor. cupping diye bahsettiği şey belli ki eskilerin kupa çekmesiyle benzer bir şey. ama içinde hacamat da var mı yok mu tam olarak anlayamadım. önce yok dedi sonra evet var dedi. varsa her şeyden önce doktor olmayan birilerinin erkeklerin en önemli ve hassas organında toplardamar da olsa nasıl kesi açtıklarını anlayamıyorum. damarı kesip içinden çamur gibi bir şeyler çıkardılar demiş. bir damarı kestiniz mi dikiş atmanız gerekir sonuçta. artı varikosel dediğin derece derece. bakalım her derecede işe yarayan bir şey mi? neyse anlayacağınız başından beri sorular soruyorum zaten sorulara cevap alamıyorum. burada bu sorulara cevap alamayacağım için de bu işlemi yapana sormak en iyisi. bakalım mucizemiymiş değilmiymiş göreceğiz. en kötüsünden insanların umutlarıyla oynayıp sömüren birilerini daha ortaya çıkarmış oluruz ki bence bu da topluma hizmettir. (daha önce böyle muhtelif dolandırıcıları sağlık bakanlığına ihbar etmişliğim var) buraya da görüşmemin sonuçlarını yazarım.''

Çelişkili şeyler yazdığımı söylemişsiniz : Ben başından beri sadece cupping therapy dedim ağzımdan başka birşey çıkmadı.Ama sonradan cevap yazanların biri hacamat dedi öteki eskilerin kupa çekmesi dedi.Ben onlara cevaben de yine aynı şeyi söyledim.Biriside illede hacamat deyip durdu bende demekki aynı şey olabilir diye düşündüm onların yazılarına karşılık kupa çekmeyede hacamatada benziyor olabilir dedim yoksa gerçekten o yöntemleri bildiğimden değil. ben bizim yaptırdığımız işlemin nasıl olduğunu anlatmaya çalıştım zaten bilen aynımı değilmi anlar.
Yazında çok büyük bir hatayıda düzelteyim:toplar damardan kesi açmakta nedemek bunuda nerden çıkardınız?? Helede hassas bölgeye ??Arkadaşım ben böyle birşey söylediğimi hatırlamıyorum. Kasık bölgesinden siz hassas böleyi anlamışşınız hassas bölege ile hiç alakası yok.Öyle olsa hassas bölge derdim ben göbek altını kasteddim noktaların yerini tam tarif edemediğim için kasık bölgesi dedim.Ayrıca damara kesi felanda yok zaten kesme işlemi yok.Farklı bir metod uyguluyor acısız bi yöntem.Bu sebeple ben alanında tek gibi cümleler felan kullandım belki başka birini bilmediğimden bana öyle geldi.Dediğim gibi ne toplardamarla nede kesme işlemi var bu sebeple dikişlik bişi yok zaten yapılan yerde iz felanda olmuyor demiştim.Yani benim bu işlemi size anlatmam imkansız ancak gidip kendiniz görmeniz gerekiyor.Yanlış bilgi vermek istemiyorum.Varikoselin derecesine göre değişiyormu bilmiyorum zaten tahlilleri istiyor ona göre tedaviye başlıyor.Tahlilleri görmeden işlem yapmıyor.Ben kendi adıma bunun faydasını gördüm ve çok inandım.Varikosel konusunda Bu tedaviye başlayıpta pişman olacak birini sanmıyorum .Çünkü kendisi nasıl tedavi ettiğini güzelce izah ediyor yani ne şekilde fayda göreceğinizi biliyorsunuz.

arkadaşım, bu sefer de siz beni yanlış anlamışsınız.
bakın ben sizi burada hiç suçlamadım. tam aksine ne yerelim ne övelim tarzı bir tavır takındım. size ithamlarda bulunanları da hep sağduyuya çağırdım. açıkçası sizin reklam peşinde olduğunuza da inanmıyorum. bence ya hakikati söylüyorsunuz ya da (bu yöntem bir kandırmacaysa) yine hakikati söylüyorsunuz ama siz de kurban birisiniz. hani bir mucize olmuş tesadüf hamile kalmışsınız ve bu tedaviyle olduğuna inanmışsınız. diğer yandan diyelim ki millet haklı tut ki reklam tarzı bir başlık açmış olsanız bile şayet bu yöntem birilerine devaysa elbette değerlendirilmeli diye düşünüyorum. ama deva değilse de kimse boşuna ümit duymasın. zira buradaki herkes zaten ümit duya duya çok yorulmuş insanlar. ama bu deva mı değil mi konusuna da herkes kendi kara verecek.
kesi konusuna gelince onu zaten tahmini olarak yazdım. çünkü burada sizin de dediğiniz gibi hacamat dendi, değil dendi, siz kesip bir şey çıkardılar dediniz. ben de şayet hacamatsa, varikoseli iyileştirmek için olsa olsa varikoselli toplardamarı keserler diye düşündüm ve ona göre fikir yürüttüm. artı şu da var, bu işlemi yapan 3. bir şahıs, olan eşiniz, sizse onlardan öğrendiklerinizi aktarıyorsunuz.teşekkür ederiz hakikaten var olun bilginizi aktarmışsınız ama burada acayip bir kargaşa oluştu. sonuçta siz de başkasının söylediklerini aktardığınız için çelişkiler oluştu.en iyisi sizin de dediğiniz ve benim de durmadan tekrar ettiğim gibi merak eden ve daha ayrıntılı bilgi almak isteyenler kendisi arayıp bilgi alsın. sorsun soruştursun, bahsettiğiniz insanlar hakikaten bu işi yapıyor mu yoksa yalan dolan mı kendi kara versin.ha burada çıkıp deseydiniz ki "ben varikoseli ameliyatsız tedavi ediyorum" o zaman o herkesin duyduğu şüpheleri ben de size dile getirirdim. ama bu işlemi yapan siz değilsiniz ki. sizi akşama kadar burada hırpalasak, töhmet altında bıraksak ne olur?
ameliyat konusunda da eksik olmayın, herkesin hassasiyetini anlamışsınız. bazı yanlış yorumlanabilecek sözler yazdığınızı kabul etmişsiniz.bu konuda tek de değilsiniz. burada duyduğu bilgileri aktarıp da o bilgiler eksik ya da yanlış olan ne ilk ne de son kişisiniz. hata insana özgüdür önemli olan düzelebilmektir. tekrar teşekkürler, sevgiyle kalın.

Son düzenleme:
yazılanları okudum
reklam tazında solenımlerde olmus
yalnız ben bayanın telefon numarasını verımde kesın etkılıde yuzde yuz cocugunuz oluor gıbı sölenımde br yazısını gormedım
eger gercekten bu tarzda br yaklasım olsaydı bende
burda bır tuhaflık var derdım
bzde 3 yıldan berı bu rahatszlıklan mucadele edıoruz
benm esımde varıkosel yok ama azo sperm gıbı bırseyız
burda evet hepımız cok gorduk ne vaatlar verıp kabuguna cekılenlerı
topık topık dolasıpta telefon numarası dagıtıp cok etkılı dıyenlerı
gerek aktar adı olsun
gerek hoca olsun
gerekse ılac tarzında cok reklamlar gorduk eevt dogru
ama yanı benım sahsı fıkrım bnce on yargılı olunmamalı dıye dusunuyorum
gecen sene pıyasaya 400 tl lık br ılac cıkardılar
kesın azolular ıcın mucızevı br sey dedıler
kullananlar vardı ,
hatta bzde azolular topıgınde br arkadsımlan kımler kullanıor dıye sorduk
adımız reklamcı oldu :)
oysa bende aynı sorunu ceken bırıyım
gucumun yetmeyıp kullanamadıgım br ılacın neyını reklam yapım?
burda evlat dıye kıvranan ınsanlara bos umutlar vaat etmek zaten
asırı derecde gunah,
arkadas hamıle kalmıs
kaldıgı yontemıde bızımle paylasmıs
herkes ınanır ınanmaz o kendı bılecegı ısdır
o bu yontemden basarı elde etmıs ve cocugu olmus cok skur
o yuzden burda bunun dgruluk payını değilde
cappıng terapının faydasının olup olmadıgını konusmak daha dgru dıye dusunuyorum
telefon numarasını vermıs
ben hafta ıcı arayıp 1. agzdan gorusmek ıstıyorum
uygulama nedır
kımlere yapılır
ılla varıkosel olmasımı lazımmıs
yoksa varıkosel olmadıgı halde azosperm skıntısı ceken kısıleredemı yapılır ogrenmek ıstıyorum

ayrıca son olarak bısı daha sölemek ıstıyorum
ınsanların bunyesı farklı farklıdır
sperm 1 haftada etkı edermıkı dıye sormussunuz
ben tup bebek tedavısı gordugumde
esımın sperm testını verdıgımızde ben cok uzuluyordum sayı az diye ve bıze ne dedi bılıormusunuz ?
butun testlerı sıfır cıkıpta tese olacak bırının 1 hafta sonra mılyonlara ulastıgını söledi
adam sadece kecıbynuzu pekmezı yemıs sureklı
burda ne mucızelerlen karsılasıoruz demıstı
o yuzden yanı hangı tedavı hangı yontem olursa olsun bunye farklıdır
benm esım 3 ayda 170 bınden 2 mılyona cıktı tupte 21 taneydı :)

neyse uzun lafın kısası rabbım hepımıze secret arkadasımızın yasamıs oldugu annelık duygusnu tatdırsın
o ne gusel bu savası guzel sonlandırmıs
darısı bıze ınsallah

Arkadaşım sperm üretiminin 3 ayda olmasının hiçbi mantıklı açıklaması yok:19: Bir erkek saniyede 1000 sperm üretebilir.Senin bahsettiğin klomen tarzı ilaçların spermi etkileme süresi 3 ay ,onunla karıştırmış olmayasın.??
Ama bizim değerlerimizde 1 haftada yükselme oldu bu gerçek. tabi inanmamanız konusunda birşey diyemem.Size kalmış.

SPERM ve ÜRETİMİ: Her testis içinde kılcal borular vardır,kabaca içi boş incecik bir tüpü yün yumağı gibi sardığımızı farz edelim,işte testis böyle bir yapıya sahiptir ve meni(sperm ) oluşumu bu boruların içinde olur. Erginlik çağına yaklaşıldığında başlar ve yaşam boyu kesilmeden devam eder. Bir spermin üretimi yaklaşık 74 gün kadar sürer
araştırırsanız görürsünüz

hayır canım her türlü sperm ister1000 olsun ister 10000 farketmez şu anda ürettikleri sperm değil spermi tamam saniyede 1000 spermi dışarı çıkarabilirler ama o 1000 sperm onların 3 ay önce ürettikleri sperm dir .lütfen bilimsel konuşun. buna bir öğretmen olarak asla inanmam bir haftada asla hiç bir yöntem erkeğin spermini düzeltemez siz ne yapmaya çalışıyorsunuz ben anlamadım neyin reklamı bu insanların duyguları ile oynamayın lütfen burdaki insanlar gerçekten ne denirse yapmaya hazırlar bende dahil ama her şeyede saf gibi de atlamam siz de gerçekleri söyleyin artık

SPERM ve ÜRETİMİ: Her testis içinde kılcal borular vardır,kabaca içi boş incecik bir tüpü yün yumağı gibi sardığımızı farz edelim,işte testis böyle bir yapıya sahiptir ve meni(sperm ) oluşumu bu boruların içinde olur. Erginlik çağına yaklaşıldığında başlar ve yaşam boyu kesilmeden devam eder. Bir spermin üretimi yaklaşık 74 gün kadar sürer

hayır canım her türlü sperm ister1000 olsun ister 10000 farketmez şu anda ürettikleri sperm değil spermi tamam saniyede 1000 spermi dışarı çıkarabilirler ama o 1000 sperm onların 3 ay önce ürettikleri sperm dir .lütfen bilimsel konuşun. buna bir öğretmen olarak asla inanmam bir haftada asla hiç bir yöntem erkeğin spermini düzeltemez siz ne yapmaya çalışıyorsunuz ben anlamadım neyin reklamı bu insanların duyguları ile oynamayın lütfen burdaki insanlar gerçekten ne denirse yapmaya hazırlar bende dahil ama her şeyede saf gibi de atlamam siz de gerçekleri söyleyin artık

nevbahar merhaba, bahsettiğin faktörler kesinlikle bilimsel gerçekler ve hepsini ben de kabul ediyorum. fakat bir de şöyle bir şey var. varikosel sorunu olan erkekler sperm üretemiyor değil. üretiyor ama varikoselden kaynaklı batında kanlanma oluyor ve ısı yükseldiğinden dolayı hem daha kesedeyken hem de ejakülat sırasında bu spermler ölüyorlar. Arkadaşın söylediği yöntem işe yararmı yaramazmı bilemem ama varikoselli damarı rahatlatıp, kanlanmayı azaltırsan ve ısıyı düşürürsen sperm sayısı 3 ay geçmeden hemen artabilecektir. nitekim bizim kullandığımız at kestanesi kapsülleri kullanıldığı ilk günden varikoseli rahatlattığı, kan akışını rahatlattığı için bunu yapabiliyor. eşimin 1,5 ay önceki testte sperm sayısı 2,5 milyonken, at kestanesi kullandıktan sonra(tabi başka takviyeler de kullandık) 15 milyon oldu. kullandığımız diğer takviyeler aylarca kullanımı sonrası sayıda ancak %20-30 arası değişim yapan takviyelerdi yani 1,5 ayda muazzam bir değişime sebep olabileceklerini sanmıyorum. ama bizim sayı %600 arttı ve bence bu sadece at kestanesinin varikoselli damar üzerinde hemen etki etmesinden kaynaklanıyordu. o yüzden secretın söylediği yöntemin bir doğruluk payı varsa teoride böyle ani bir sıçrama olabilir gibi geliyor bana. ama tabii bu tedavi nasıl olup da varikoseli rahatlatıyor anlamış ve inanmış değilim.

nevbahar merhaba, bahsettiğin faktörler kesinlikle bilimsel gerçekler ve hepsini ben de kabul ediyorum. fakat bir de şöyle bir şey var. varikosel sorunu olan erkekler sperm üretemiyor değil. üretiyor ama varikoselden kaynaklı batında kanlanma oluyor ve ısı yükseldiğinden dolayı hem daha kesedeyken hem de ejakülat sırasında bu spermler ölüyorlar. Arkadaşın söylediği yöntem işe yararmı yaramazmı bilemem ama varikoselli damarı rahatlatıp, kanlanmayı azaltırsan ve ısıyı düşürürsen sperm sayısı 3 ay geçmeden hemen artabilecektir. nitekim bizim kullandığımız at kestanesi kapsülleri kullanıldığı ilk günden varikoseli rahatlattığı, kan akışını rahatlattığı için bunu yapabiliyor. eşimin 1,5 ay önceki testte sperm sayısı 2,5 milyonken, at kestanesi kullandıktan sonra(tabi başka takviyeler de kullandık) 15 milyon oldu. kullandığımız diğer takviyeler aylarca kullanımı sonrası sayıda ancak %20-30 arası değişim yapan takviyelerdi yani 1,5 ayda muazzam bir değişime sebep olabileceklerini sanmıyorum. ama bizim sayı %600 arttı ve bence bu sadece at kestanesinin varikoselli damar üzerinde hemen etki etmesinden kaynaklanıyordu. o yüzden secretın söylediği yöntemin bir doğruluk payı varsa teoride böyle ani bir sıçrama olabilir gibi geliyor bana. ama tabii bu tedavi nasıl olup da varikoseli rahatlatıyor anlamış ve inanmış değilim.

merhaba canım şimdi sperm üretiyor ama şöyle düşün şimdi 3 ay önce üretilen sperm 3 aydır ısıdan kaynaklı zaten bozuldu yani 1 haftada bozulan sperm nasıl olurda herhangi bir yöntemle değişebilir ayrıca sizin sperm sayınızın düzelmesinin at kestanesinden olduğunu nereden bileceksinki belkide ameliyatın etkisiyle değişen damarlar sperm üretimini artırdı buda olabilir şimdi arkadaş eğer deseydiki bir yöntem var 3 ayda mucize gösteriyor hemen atlardım ama bana mantıklı gelmiyor anlatabildimmi çünkü biz burda kürler deniyoruz bir sürü onların bile etkisi 2,5 3 ay arası etkisini gösteriyor .yani olamaz böyle bişey hem bu tarz şeyler kulaktan kulağa yayılır insanlar hemen atlar niye haberimiz yok bizim böyle bişeyden hem yeni bişey değilki baksana dediğine göre bebeği dünyaya gelmiş bile yani bayadır var olan bişey .şimdi forumları okuyoruz her gün bir kaan aydosu bile insanlar ne kadar öneriyor ve bizler türkiyenin diğer ucundan bile gitmeyi düşünüyoruz değilmi sence böyle mucizevi bir yöntem olsa ve bu yayılsa insanlar akın etmezmiydi bana mantıklı gelmedi ama dileyen gider kimseye karışamam sadece eğer işin ucunda bişey varsa ve insanlar kandırılıyorsa ben buna karşıyım sadece

merhaba canım şimdi sperm üretiyor ama şöyle düşün şimdi 3 ay önce üretilen sperm 3 aydır ısıdan kaynaklı zaten bozuldu yani 1 haftada bozulan sperm nasıl olurda herhangi bir yöntemle değişebilir ayrıca sizin sperm sayınızın düzelmesinin at kestanesinden olduğunu nereden bileceksinki belkide ameliyatın etkisiyle değişen damarlar sperm üretimini artırdı buda olabilir şimdi arkadaş eğer deseydiki bir yöntem var 3 ayda mucize gösteriyor hemen atlardım ama bana mantıklı gelmiyor anlatabildimmi çünkü biz burda kürler deniyoruz bir sürü onların bile etkisi 2,5 3 ay arası etkisini gösteriyor .yani olamaz böyle bişey hem bu tarz şeyler kulaktan kulağa yayılır insanlar hemen atlar niye haberimiz yok bizim böyle bişeyden hem yeni bişey değilki baksana dediğine göre bebeği dünyaya gelmiş bile yani bayadır var olan bişey .şimdi forumları okuyoruz her gün bir kaan aydosu bile insanlar ne kadar öneriyor ve bizler türkiyenin diğer ucundan bile gitmeyi düşünüyoruz değilmi sence böyle mucizevi bir yöntem olsa ve bu yayılsa insanlar akın etmezmiydi bana mantıklı gelmedi ama dileyen gider kimseye karışamam sadece eğer işin ucunda bişey varsa ve insanlar kandırılıyorsa ben buna karşıyım sadece

sevgili nevbahar öncelikle benim eşim ameliyat olmadı. 1. ve 2. derece varikoseli var. bugüne kadar hiç varikosele bağlı ağrısı sızısı olmadı. 6 ay kadar deneyip hamile kalamayınca doktora gittik de öğrendik varikosel olduğunu. ama ürologlar ameliyat önermiyor. bize yaşımız da ileri olduğu için ameliyatla vakit kaybetmememizi direkt tüp bebek yapmamızı söylediler. bunun üzerine ben önce tabii ki faydası olabilecek bitkileri araştırmaya başladım. öğretim görevlisi olarak yıllarca ayakta ders verdim. tabii o kadar ayakta durmak hem ağrı hem varis yapan bir şey. at kestanesinin damarları açıp kan akışını rahatlattığını ve varis ağrılarına iyi geldiğini yıllar önce öğrenmiştim ve epey süre kulanmıştım. aynı faydayı varikosele de gösterebileceğini düşündüm. araştırmalarım sonucu bunu kanıtlayan gayet bilimsel deneyler buldum ve eşimi at kestanesi kapsüllerine başlattım. kullanmadan önce eşim 3 ay üst üste spermiogram yaptırdı. hepsinde sayı maksimum 2,5 milyondu. 1,5 ay at kestanesi ve bir kaç takviye daha kullandı ve sayı bir anda 15 milyon oldu, morfoloji de %10'dan %12'ye çıktı. yani sayının at kestanesi sayesinde "derhal" bu kadar yükseldiğine hemen hemen eminim. bu yükselmeden sonra 2 tane daha varikosele şifalı bitki buldum. şimdi eşim aynı takviyelerle birlikte onları da kullanıyor. 1,5 ay sonra yani at kestanesinin 3. ayında bir test daha yaptıracağız. bakalım o zaman ne çıkacak. ama gördüğün gibi bazı tedaviler varikosele 3 ay dolmadan pozitif etki edebiliyor.ama tabii bu bayanın dediği gibi 1 haftada gerçekleşen bir değişim oldukça şüpheli. ama olmaz olmaz da dememek lazım. ne olur ne olmaz araştırmak soruşturmak lazım.
bu arada kaan aydos hocaya gitmeyi düşünüyorsunuz sanırım. kendisine önceden mail attınız mı? biz tahlillerimizi mail atmıştık. bize hemen cevap vermişti ve eşimde her hangi bir hormonal bozukluk olmamasına rağmen dna hasar testi yapılması gerektiğini söyledi. bu dna hasar testi yapılıp gerekli tedavi uygulandıktan sonra tüp bebek önerdi. zaten çoğu kişiye bunu öneriyor sanırım. tam testi yaptırıp ankaraya gidip görüşecektik ki, sayılarda biraz düzelme görünce vazgeçtik. bir de embriyolog bir arkadaşımız imsiyle zaten dnası bozuk olan spermleri ayırıyoruz sonu illa ki tüp bebekse eşin boşuna hormon almasın dedi. ama kaan hoca aklımızın bir köşesinde de kaldı, hala gitsemiydik de diyoruz. o yüzden giderseniz ve hoca hakkında ayrıntılı fikrini paylaşırsan memnun olurum.

Evet arkadaşım söyledikleriniz bilimsel olarak harfiyyen doğru.Ben bu konu hakkında pekte bilgi sahibi olmadığım için yorum yapmasam daha iyi olurdu.googl da arama yaptığımda karşıma çıkan yazıyı kopyaladım ama benim anladığım şekilde değilmiş anlaşılan.Düz mantık baktığımda 3 ayda üretiliyor olması çok enteresan gelmişti ama doğrusu buymuş bende öğrenmiş oldum bu sebeple teşekkür ederim.

Diğer yandan bilimsel gerçekler bizi teyetmi geçti bilmiyorum.Bilimsel gerçeklere göre bizim normal yoldan çocuk sahibi olmamız imkansızdı.Birkaç sene öncesi olsa idi varikosel hakkında size tarihçe yazabilirdim okadar araştırma ve bilgi sahibi olmuştum fakat zamanla unutuluyor hepsi.İnsan işin içine girince uzmanlaşıyor şuda bir gerçekki biliminde bir tıkanma noktası var herşeye açıklık getiremiyor,yada henüz açıklama getirebilmek için çalışılıyor üzerinde.Benim anlattığım olay harfiyyen doğrudur.Eğer ufak hatalar olmuşsa sadece tarihlerde yada sayılarda olmuştur. Oda hata payım şu olabilir.en yüksek testimiz 70.000 miydi 700.000 miydi tam hatırlamadım en yüksek ihtimale göre yazdım.Fakat bazı testlerde sıfıra yakın çıktığını biliyorum.Birde bazı arkadaşlarda sormuş son testimiz ile tedaviden sonra yaptırdığımız test arasında tam olarak nekadar vardı hatırlamıyorum. Net bildiğim şey ben bu tedaviden 1 ay sonra hamile kaldım.Şunuda söyliyim.Terapistimiz bize hiçbirzaman böyle bir vaatte bulunmadı yani 1 ayda çocuğunuz olur gibi birşey söylemedi.Bize sadece test sonuçlarımıza bakarak normal yolla çocuğumuzun olabileceğini söyledi birde bu tedaviyi olursanız ameliyat olmanıza gerek kalmaz çünkü ameliyat yerine geçiyor dedi.Benim burada yapmaya çalıştığım tek şey benimle aynı sorunu yaşayan arkadaşlara tavsiyede bulunmak,benim vesilemle birileri daha normal yolla çocuk sahibi olursa buna gerçekten çok mutlu olurum. Bu 1 kişi bile olsa...

yazılanları okudum
reklam tazında solenımlerde olmus
yalnız ben bayanın telefon numarasını verımde kesın etkılıde yuzde yuz cocugunuz oluor gıbı sölenımde br yazısını gormedım
eger gercekten bu tarzda br yaklasım olsaydı bende
burda bır tuhaflık var derdım
bzde 3 yıldan berı bu rahatszlıklan mucadele edıoruz
benm esımde varıkosel yok ama azo sperm gıbı bırseyız
burda evet hepımız cok gorduk ne vaatlar verıp kabuguna cekılenlerı
topık topık dolasıpta telefon numarası dagıtıp cok etkılı dıyenlerı
gerek aktar adı olsun
gerek hoca olsun
gerekse ılac tarzında cok reklamlar gorduk eevt dogru
ama yanı benım sahsı fıkrım bnce on yargılı olunmamalı dıye dusunuyorum
gecen sene pıyasaya 400 tl lık br ılac cıkardılar
kesın azolular ıcın mucızevı br sey dedıler
kullananlar vardı ,
hatta bzde azolular topıgınde br arkadsımlan kımler kullanıor dıye sorduk
adımız reklamcı oldu :)
oysa bende aynı sorunu ceken bırıyım
gucumun yetmeyıp kullanamadıgım br ılacın neyını reklam yapım?
burda evlat dıye kıvranan ınsanlara bos umutlar vaat etmek zaten
asırı derecde gunah,
arkadas hamıle kalmıs
kaldıgı yontemıde bızımle paylasmıs
herkes ınanır ınanmaz o kendı bılecegı ısdır
o bu yontemden basarı elde etmıs ve cocugu olmus cok skur
o yuzden burda bunun dgruluk payını değilde
cappıng terapının faydasının olup olmadıgını konusmak daha dgru dıye dusunuyorum
telefon numarasını vermıs
ben hafta ıcı arayıp 1. agzdan gorusmek ıstıyorum
uygulama nedır
kımlere yapılır
ılla varıkosel olmasımı lazımmıs
yoksa varıkosel olmadıgı halde azosperm skıntısı ceken kısıleredemı yapılır ogrenmek ıstıyorum

ayrıca son olarak bısı daha sölemek ıstıyorum
ınsanların bunyesı farklı farklıdır
sperm 1 haftada etkı edermıkı dıye sormussunuz
ben tup bebek tedavısı gordugumde
esımın sperm testını verdıgımızde ben cok uzuluyordum sayı az diye ve bıze ne dedi bılıormusunuz ?
butun testlerı sıfır cıkıpta tese olacak bırının 1 hafta sonra mılyonlara ulastıgını söledi
adam sadece kecıbynuzu pekmezı yemıs sureklı
burda ne mucızelerlen karsılasıoruz demıstı
o yuzden yanı hangı tedavı hangı yontem olursa olsun bunye farklıdır
benm esım 3 ayda 170 bınden 2 mılyona cıktı tupte 21 taneydı :)

neyse uzun lafın kısası rabbım hepımıze secret arkadasımızın yasamıs oldugu annelık duygusnu tatdırsın
o ne gusel bu savası guzel sonlandırmıs
darısı bıze ınsallah

Söylediklerinde çok haklısın arkadaşım.Bende internette dolaşan ilaçların hiçbirine inanmam çünkü gerçekten suistimale çok açık bir konu.Benim eşime uyguladığım bitkisel yöntemleride iyice araştırıp en güvenli ve en etkili olanları denedik yani kendi yaptığımız kürler, hazır karışım şeklinde birşey kullanmadık.Sadece Tablet olarak klomen,l-arginin ve çinko hapı kullandık bunlarda zaten güvenilir şeyler.Dediğin gibi numara felan dağıtan kişiler olmuşsa bana inanmamakta çok haklılar oyüzden birşey diyemiyorum.Aslında telefon numarasını vermesem daha iyi olurdu belki.İlgilenen kendi bu tedaviyi arayıp bulurdu belki.Gerçi ozamanda cupping terapi diye olur olmaz biryere gidip yanlış bişi yaptıran olabilirdi bu riskide göze alamam.Ben eniyisi yine emin olduğum biryerin telefonunu verdim tedaviyi düşünen direk aynı kişiyle irtibata geçer dilerse kabul eder yada etmez.
Dilerim sizde bu savaşı güzel sonlandıranlardan olursunuz...

Arkadaşım daha öncede dediğim gibi söyledikleriniz doğru bunlara bende katılıyorum.Ancak yaptırdığımız tedavi yöntemininde birçok faydası bilimsel olarak kanıtlanmış.Bazı avrupa ülkelerinde üniversitede bölüm olarak bile var.Modern tıpla alternatif tıbbı birleştiren ülkelerde bu tedavi metodu etkin biçimde kullanılıyor.Ve hala hakkında çözülememiş faydaları var yani üzerinde araştırma yapılan bir konu.Tek sorun bu tedavi metodu henüz ülkemizde bilinmiyor bu sebeple yaygın değil belki.Bizde bu tedaviye başladığımızda hakkında birçok araştırma yapmıştım ve gerçekten bizim hiçbirşeyden haberimiz olmadığını anladım.Çünkü tek seferde hipertansiyonu olan birinin tansiyonunu düşürdüğünü duymuştum nasıl olduğuna anlam veremedim.İnsan araştırınca herşeye ulaşıyor.Meğer bilimsel olarak çoktan bilinen birşeymiş.Sizde hakkında biraz araştırma yaparsanız bana hak vericeksiniz..

Mesela hipertansiyon tedavisi konusunda bulduğum yazı:

Cupping for hypertension: a systematic review.

Lee MS, Choi TY, Shin BC, Kim JI, Nam SS.

Source

Division of Standard Research, Korea Institute of Oriental Medicine, Daejeon, South Korea.

Abstract

The objective of this review is to assess the clinical evidence for or against cupping as a treatment for hypertension. We searched the literature using 15 databases from their inception to 30 June 2009, without language restrictions. We included all clinical trials (CTs) of cupping to treat hypertension in human patients. Risk of bias was assessed using the Cochrane criteria. Two CTs met all inclusion criteria. One RCT (randomized CT) assessed the effectiveness of dry cupping on changes in cerebral vascular function compared with drug therapy. Their results suggested significant effect in favor of cupping on vascular compliance and degree of vascular filling. One uncontrolled observational study (UOS) tested wet cupping for acute hypertension and found that a one-time treatment reduced blood pressure. In conclusion, the evidence is not significantly convincing to suggest cupping is effective for treating hypertension. Further research is required to investigate whether it generates any specific effects for that condition.[/COLOR]

Lee MS, Choi TY, Shin BC, Kim JI, Nam SS.

Standart Araştırma Bölümü, Kore Oryanyal Tıp Enstitüsü, Daejeon, Güney Kore

Özet

Bu gözlemin amacı yüksek tansiyon tedavisinde kupa terapisi kullanımının lehine veya aleyhine olan klinik kanıtlara ulaşmaktır. 15 veritabanının, dil sınırlaması olmaksızın, kuruldukları günden 30 Haziran 2009 tarihine kadarki kayıtları araştırıldı. İnsan hastalarda yüksek tansiyon tedavisinde uygulanan tüm klinik vakaları dahil edildi (KV).Önyargı riskleri Cochrane kriterleri kullanılarak değerlendirilmiştir. Ee alınan iki KV karşılaştırıldı. Bir randomize KV'de kuru kupa terapisinin serebrovasküler fonksiyonlarda meydana getirdiği değişikliklerin etkisi ilaç tedavisi ile karşılaştırıldı. Sonuçlar, damar uyumu ve damar doyum seviyesi konularında kupa terapisinin lehinde belirgin etkilerin varlığını ortaya çıkardı. Akut hipertansiyonda uygulanan ıslak kupa terapisi bir adet kontrolsüz gözlemsel çalışma ile denendi ve tek uygulamada kan basıncının düştüğü gözlendi. Sonuç olarak, kanıtlar kupa terapisinin yüksek tansiyon tedavisinde etkili olduğunu öne sürmek için belirgin biçimde ikna edici değildir. Bu durum hakkında özel etkilerinin olup olmadığı konusunda daha fazla araştırma yapılması gerekmektedir.

Gördüğünüz gibi faydası görüldüğü halde henüz geçerli bir açıklama getirilememiş.Bu sebeple hala araştırılıyor.

Son düzenleme:
sevgili nevbahar öncelikle benim eşim ameliyat olmadı. 1. ve 2. derece varikoseli var. bugüne kadar hiç varikosele bağlı ağrısı sızısı olmadı. 6 ay kadar deneyip hamile kalamayınca doktora gittik de öğrendik varikosel olduğunu. ama ürologlar ameliyat önermiyor. bize yaşımız da ileri olduğu için ameliyatla vakit kaybetmememizi direkt tüp bebek yapmamızı söylediler. bunun üzerine ben önce tabii ki faydası olabilecek bitkileri araştırmaya başladım. öğretim görevlisi olarak yıllarca ayakta ders verdim. tabii o kadar ayakta durmak hem ağrı hem varis yapan bir şey. at kestanesinin damarları açıp kan akışını rahatlattığını ve varis ağrılarına iyi geldiğini yıllar önce öğrenmiştim ve epey süre kulanmıştım. aynı faydayı varikosele de gösterebileceğini düşündüm. araştırmalarım sonucu bunu kanıtlayan gayet bilimsel deneyler buldum ve eşimi at kestanesi kapsüllerine başlattım. kullanmadan önce eşim 3 ay üst üste spermiogram yaptırdı. hepsinde sayı maksimum 2,5 milyondu. 1,5 ay at kestanesi ve bir kaç takviye daha kullandı ve sayı bir anda 15 milyon oldu, morfoloji de %10'dan %12'ye çıktı. yani sayının at kestanesi sayesinde "derhal" bu kadar yükseldiğine hemen hemen eminim. bu yükselmeden sonra 2 tane daha varikosele şifalı bitki buldum. şimdi eşim aynı takviyelerle birlikte onları da kullanıyor. 1,5 ay sonra yani at kestanesinin 3. ayında bir test daha yaptıracağız. bakalım o zaman ne çıkacak. ama gördüğün gibi bazı tedaviler varikosele 3 ay dolmadan pozitif etki edebiliyor.ama tabii bu bayanın dediği gibi 1 haftada gerçekleşen bir değişim oldukça şüpheli. ama olmaz olmaz da dememek lazım. ne olur ne olmaz araştırmak soruşturmak lazım.
bu arada kaan aydos hocaya gitmeyi düşünüyorsunuz sanırım. kendisine önceden mail attınız mı? biz tahlillerimizi mail atmıştık. bize hemen cevap vermişti ve eşimde her hangi bir hormonal bozukluk olmamasına rağmen dna hasar testi yapılması gerektiğini söyledi. bu dna hasar testi yapılıp gerekli tedavi uygulandıktan sonra tüp bebek önerdi. zaten çoğu kişiye bunu öneriyor sanırım. tam testi yaptırıp ankaraya gidip görüşecektik ki, sayılarda biraz düzelme görünce vazgeçtik. bir de embriyolog bir arkadaşımız imsiyle zaten dnası bozuk olan spermleri ayırıyoruz sonu illa ki tüp bebekse eşin boşuna hormon almasın dedi. ama kaan hoca aklımızın bir köşesinde de kaldı, hala gitsemiydik de diyoruz. o yüzden giderseniz ve hoca hakkında ayrıntılı fikrini paylaşırsan memnun olurum.

canım bak şimdi spermler çok değişken varlıklar yani herşeyden etkileniyorlar stres beslenme şekli vs ..yani sizde görülen değişiklikleri zaten 1,5 ay gibi uzun sürede gerçekleşmiş yani diyelimki bir sperm üretildi ve 1,5 ay geçti sizde bu sırada at kestanesi kullandınız ve kalan 1,5 ayı bozulmadan kurtardınız bak şimdi bu olabilir mantıklı ama 2,5ay süre zarfında bozulan spermi 1 haftada kurtarmak olmaz.
kaan hocaya evet gitmeyi düşündük ama vazgeçtik artık bekleyip kendimi yormak istemiyorum elimde son bir umut kaldı onuda kullanıp artık gerisini Allaha bırakmak istiyorum çokyıprandım çünkü eğer yaşınız müsait değilse bence sende kendini yıpratma derim onuda deneyelim bunuda deneyelim derken zaman akıp geçiyor ve tabi sıkıntılarda artıyor

Arkadaşım daha öncede dediğim gibi söyledikleriniz doğru bunlara bende katılıyorum.Ancak yaptırdığımız tedavi yöntemininde birçok faydası bilimsel olarak kanıtlanmış.Bazı avrupa ülkelerinde üniversitede bölüm olarak bile var.Modern tıpla alternatif tıbbı birleştiren ülkelerde bu tedavi metodu etkin biçimde kullanılıyor.Ve hala hakkında çözülememiş faydaları var yani üzerinde araştırma yapılan bir konu.Tek sorun bu tedavi metodu henüz ülkemizde bilinmiyor bu sebeple yaygın değil belki.Bizde bu tedaviye başladığımızda hakkında birçok araştırma yapmıştım ve gerçekten bizim hiçbirşeyden haberimiz olmadığını anladım.Çünkü tek seferde hipertansiyonu olan birinin tansiyonunu düşürdüğünü duymuştum nasıl olduğuna anlam veremedim.İnsan araştırınca herşeye ulaşıyor.Meğer bilimsel olarak çoktan bilinen birşeymiş.Sizde hakkında biraz araştırma yaparsanız bana hak vericeksiniz..

şimdi arkadaşım sen neden illaki bu yöntemle hamişle kaldım diyorsunki mesela burda forumlarda 800 000 spermle hamile kalanları hemde normal yoldan okumadıkmı belki sende normal yoldan kaldın neden illaki bu yönteme bağlıyorsunki

canım bak şimdi spermler çok değişken varlıklar yani herşeyden etkileniyorlar stres beslenme şekli vs ..yani sizde görülen değişiklikleri zaten 1,5 ay gibi uzun sürede gerçekleşmiş yani diyelimki bir sperm üretildi ve 1,5 ay geçti sizde bu sırada at kestanesi kullandınız ve kalan 1,5 ayı bozulmadan kurtardınız bak şimdi bu olabilir mantıklı ama 2,5ay süre zarfında bozulan spermi 1 haftada kurtarmak olmaz.
kaan hocaya evet gitmeyi düşündük ama vazgeçtik artık bekleyip kendimi yormak istemiyorum elimde son bir umut kaldı onuda kullanıp artık gerisini Allaha bırakmak istiyorum çokyıprandım çünkü eğer yaşınız müsait değilse bence sende kendini yıpratma derim onuda deneyelim bunuda deneyelim derken zaman akıp geçiyor ve tabi sıkıntılarda artıyor

nevbahar o yıpranmayı çok iyi bilirim ve seni o kadar iyi anlıyorum ki. zaten herhalde burada forumlardaki çok kişi benzer duygular içindedir. tek dileğim allah herkese sabır ve kolaylık versin,bir an önce hayırlısını nasibetsin.

Back
X