Varislerim çıktı. Ne yapıcam ben şimdi???

NADYA

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2008
291
5
96
İstanbul
merhaba arkadaşlar
ben şuan 26 haftalık hamileyim.
3 hafta önce aniden sağ dizimle kasık arsında varis oluştuğunu farkettim.
annemdede çok var.benimki de kalıtımsal ne yazıkki.
bebeğimi uzun uğraşalr sonucu tüpbebek yoluyla elde ettim.
o yüzden bu tür şeyleri kafaya takmayı hiç istemiyorum aslında ama sonuçta doğumdan sonra kalıcı olmalarınıda hiç istemem

bu tür varis sorunu olan hamiler siz neler yaptınız?
varis çorabı almalımıyım?
çorap alırsam hamileler için özel olan külotlu modelimi alıyım yoksa kasığa kadar olan modelde etkili olurmu?
önümüz yaz biliyorsunuz.nasıl giyilir bu sıcakta o çorap:(
ve en çok merak ettiğim ne kadarı geçiyor ne kadarı kalıyor bu varislerin doğumdan sonra?

deneyimi olan herşeyi paylaşsın lütfen

cnım doktorundan daha sağlıklı bilgi al.benim görümcemin kızı varisden sezeryan oldu.bildiğim kdarıyla varisi çıkanlae sezeryan oluyor.şiddet derecesine göre tabi..geçmiş olsun inşallah ilerlemez..erken çıkmış....

valla canım benim rahimde şekil bozukluğu olduğundan zaten sezeryan olucam.
doktora telefonda sordum.varis çorabı giy dedi.
ama bu cuma kontrolüm var.bir göstericem bakiyim.
cevap için yinede sağol.

canım doğuma kadar artmaması için ayaklarını hep yüksekte tut sol tarafına yat sürekli ve bacaklarının arsına yastık koy varisi büyük ölçüde engelliyor...

ibrahim saraçoğlu atkestanesi yağını tavsiye etmişti canım. yedirerek sürmek iyi geliyomuş

canım böyle bir sorun ben yaşamadım ama bir arkadaşım yaşamıştı doktoru varis çorabı al demiş on kullanıyordu baya rahat ettim dedi eve gelincede ayaklarımı yüksek bir yere koyupta dinlendiriyorum demişti

sağolun kızlar
eve gidince hemen ayaklarımı uzatıyorum.altına yastık koyup yükseltiyorum
cuma gidiyim bakalım doktorum varis çorabı verirse giyicem artık
inşallah kalıcı değildir.baya kötü görüntüsü var yaaa.
anne olmak en güzel duygu elbette ama napıyım işte bir yandanda kadınız.güzel görünmekte önemli ama dimi :))

kan dolaşımını artırıcı besinler alacaksın netten araştır.eve gelince bol soğuk duş tutacaksın.ayaklarını göbey hizandan yukarı dinlenmeye alacaksın.sakın kaynar banyo yapma sıcağa mağruz kalmak artırıcı sebep.bacak bacak üstüne atarak oturmayacaksın tetikliyor.bende de başladı çok araştırdım.güvenilir bilgilerdir.

sağol cnm bilgiler için.
bende duymuştum soğuk banyo olayını.dikkat ediyorum buna.allahtan havalarda sıcak zaten.
tek merak ettiğim geçiceklermi kalıcaklarmı?
şimdi sol bacağımdada çıkmaya başladı:((

bendede var sol diz kapağımın alt tarafında ama gebelikten önce vardı zaten gebelik esnasında artış oldu yayıldı ve genişledi tabiki çok can sıkıcı ama çözümsüz değil.. ne kadar genişlesede kötü görünsede artık tedavi yöntemi çok gelişti dogumdan sonra aldırıcam sende takılmamaya çalış.. önlem olarakta sürekli yastık üzerinde tutmaya çalışıyorum ve nadirde olsa buz torbası gezdiriyorum bacaklarımda...

aynen canım benimde diz kapağımın arkasında.ama benimki baldırımın yanından kasığıma doğru şişlikte var.yani damarlar şişmiş ele geliyor resmen
yani dizimin arkasındaki görsel olrak kötü ama o kasığa giden çok garip ele geliyor ya .
yarın kontrolüm var işte.
doktora göstericem bakalım.

Back
X