Varlığımı hissettiğimden beri kendime gelemiyorum ?

deva-12

Üye
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2024
393
60
13
Arkadaşlar terapi sürecinde iyileşme aşamasına doğruyum baya yol katettim travmatik şeyler yaşadım. Emdr alıyorum .
Ben küçükken yok sayıldığım için ihmal şiddet vs kendimi öldü sanmışım ve derealizasyon deprrsonalizasyon yaşamışım üstüne korkutulduğum için cinlenicem hastalanıcam takıntılarım vardı . Çok kötü durumdaydım . Hayatla bağım yok gibiydi .
Şimdi hayatı algıladıkça bir şeye odaklandıkça suyun sıcaklığını bile hissetsem ne biliyim tuhaf oluyorum sanki bi kabustan uyanıyorum herşey yabancı ve tuhaf geliyor . Hiçbir şeye odaklanamıyordum normalde şuan bir dizi bişe biraz izlesem aniden nefesim kesilicek gibi oluyorum odaklandığını farketmek varlığımı farketmek hissetmek bana çok tuhaf geliyor . Ne önerirsiniz desteğinize ihtiyacım var ? Sürekli zihnimde bi ses sen ölüsün öldün öleceksin diyor …

İyileşme yolu alışık olmadığın için böylesin diyor zamanla alışıcan normalin olcak diyor
Ben dünyada varlığımı hissettiğim an kendi bedenimi ve etrafı hayatı hissettiğimde panikliyorum tuhafıma gidiyor ben hep kaygı korku sinir stresle yaşadım huzuru tatmadım hiç

Aynı şeyleri yaşıyoruz hatta özelden yazdım size belki bakmak istemediniz çok anlıyorum zor bir süreç bende yaşadım yabancılaşma hissini ve o kadar ağırdıki o geçti ama farklı sorunların çıktı her neyse bazen bakıyordum diyordumki ne güzel herşey gerçek eskiden ben ne yaşamışım diyordum sizdede olacak hatta hayat o kadar güzel gelecekki şaşıracaksınız şuan sadece her gece uyumadan önce ve sabah uyanınca ben çok iyiyim ve iyi olacağım diyeceksiniz sonuçta bu beynimizin korkuya verdiği bir iç güdü olarak korumaya alması ama emdrye bende bayramdan sonra başlamayı düşünüyorum benim sorunlarımda küçükken korkmaktan oldu hiç mutlu huzurlu olmadım ya uyuyamamaktan korktum ya delirmekten ya yabancılaşma yada farklı şeyler ama emdr almak için artık vaktim geldi sizin doktorunuz nerede Ankaradamısınız bende şuan iyi bir doktor arama sürecindeyim ve çok korkuyorum neler yaşayacağım diye size baktığımda iyileşme sürecine girmiş gibisiniz yaşamayan bilmez çok zor burda iki arkadaş olup birbirimize süreci kolaylaştırsak mı çünkü bende küçükken çok korktum ve izleri geçmiyor 😢

Aynı şeyleri yaşıyoruz hatta özelden yazdım size belki bakmak istemediniz çok anlıyorum zor bir süreç bende yaşadım yabancılaşma hissini ve o kadar ağırdıki o geçti ama farklı sorunların çıktı her neyse bazen bakıyordum diyordumki ne güzel herşey gerçek eskiden ben ne yaşamışım diyordum sizdede olacak hatta hayat o kadar güzel gelecekki şaşıracaksınız şuan sadece her gece uyumadan önce ve sabah uyanınca ben çok iyiyim ve iyi olacağım diyeceksiniz sonuçta bu beynimizin korkuya verdiği bir iç güdü olarak korumaya alması ama emdrye bende bayramdan sonra başlamayı düşünüyorum benim sorunlarımda küçükken korkmaktan oldu hiç mutlu huzurlu olmadım ya uyuyamamaktan korktum ya delirmekten ya yabancılaşma yada farklı şeyler ama emdr almak için artık vaktim geldi sizin doktorunuz nerede Ankaradamısınız bende şuan iyi bir doktor arama sürecindeyim ve çok korkuyorum neler yaşayacağım diye size baktığımda iyileşme sürecine girmiş gibisiniz yaşamayan bilmez çok zor burda iki arkadaş olup birbirimize süreci kolaylaştırsak mı çünkü bende küçükken çok korktum ve izleri geçmiyor 😢
Travma sonrası stres bozukluğu dolayısıyla travma tedavisi alıyorum ve ağır geçiyor

kendimi şu zamana kadar yok sayıyor insanların gözünden yaşıyordum hayatı

kendimi farkettiğim ve hayatı farkettiğim andan beri iyileşme diyor terapist buna tüm gerçeklik algım bozuldu

Tüm hayatım bi rüya gibi geliyor

tüm gerçekliğim bi bozukluk gibi

yanş hayat çok garibime gidiyor

yaşıylrum ama robot hissi var

kendimi bile kendim olduğunu yeni anladım hep tuhaf hareketler öfke kriz falan yaşıyordum

şimdi ben napıcam kendimi dünyada hissetmiyorum

Durumum bu

Yeniden doguyorsun farkindamisin ? Bu sefer hayatin tadini cikarmaya ne dersin 🙂

Bi ara aşırı depresif dönemimde bende de olmuştu ya okuduğum makalelerden etkilenip öldüğümü düşündüm yada aşırı stresten diye yorumlayabiliyorum şuan.Üst üste kötü günler geçirmiştim sonra bir gece, bir anda kendi kendime soru sordum ,belkide ben öldüm ,hayatta değilimdir diye kendi kendine düşünceler geliverdi ,arkasından annemin ,ablamın mezarımın başında ağladığını imgeledim ve o sesler ağlama sesleri öyle gerçekciydiki kafayı yiyordum o ara .eşime ben gerçek miyim diye sormaya başlamıştım sonra anneme falan ölmüşüm gibi hissediyorum diye kendimi anlatmaya, ölmediğime ikna etmeleri bana somut şeyler göstermeleri için çaba içine giriyordum(onları görüyor olmam yetmiyormuş gibi) sonrada tabiki deli gibi googleda araştırma yapıyordum başına böyle bişey gelen var mı diye evet yaşayanlar vardı bu hissi ama korkunç hikayelerdi hepsi.çok şükür geride kaldı tedaviyle atlattım iyi hikayeler var umut var azmimiz var düzeliriz diyelim

Son düzenleme:
Back
X