Varsanı (halüsinasyon)

• Konu Sahibi Konu Sahibi fasl
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
F

fasl

Ziyaretçi
gerçek ortamda belirli bir duyuma neden olabilecek hiçbir uyarı yokken kişinin bunu duyumsadığına inanmasıdır

sorunum şu her zmn üstümde sanki böcek gibi şeyler geziyo bakıyorum ama göremiyorum bazen galipten sesler duyuyorum. biris cagırıyo gidiyorum yanına bn cagırmadım diyor.şüphelendim acaba ne yapmalıyım?

piskologa görünmelisin bence...yanlis anlama ama normal degil nedemek örümcekler geziyo gibi görmek...belki bi korkun var git anlat en azindan rahatlarsin

hayat akışını etkileyecek boyutta bir durumsa bu psikiyatriste görünmen gerekir...

bende uyanirim bi bakarim ki ezan sesi duyuluyor ama yok aslinda öyle birsey. annemi kardeslerimi görüyorum odamda ama aslinda odam da degiller. birileri khkaha atiyor, lambalar acilip sönüyor...yurtdisindayken de oldu birden annemi gördüm ama aslinda o tatile gelmemisti ki. canli canli gömüldügümü gördüm. olmayan birileri sesleniyor bana ama evde kimse yok..soktora gördündüm sizofren olma ihtimalimin yüksek oldugunu söyledi. bide halüsinasyonlari gördükten sonraki gün o kadar bitkin yorgun sinirli olyurum ki..karabasan da görüyorum ve bana dokundugu yerlerim cok aciyor. hayatinda böle seyler yasamamis insanlar gelip te aa o uyku canim aslinda rüya görüyorsun diyo ya ona cok sinir olyuorum. uyku degil. cünki ben onlari gördükten sorna zaten uyuyamiyorum ki tüm gün. uyanigim. ayaktayken bile görüyorum, sesler duyyorum. anlamyior kimse

canım ben senin yerinde olsam kafayı yemiştim çünkü gördüğün halüsünasyonlar bana çok korkutucu geldi..doktora bi kere görünme..sürekli devam et tahminimce ilaçla tedavi çünkü ilerlemiş gibi geldi bana..küçük halüsünasyonlar değil bunlar...

doktor anlamış...

tedavi uygulamadı mıbilmiyorumkismile

kızlar aynı dertten bende muzharıbım benımlede bırı konusuyo ıcımden zarar vermemı soyluyo bazen dalıyorum yapaıyorum ama yapmamaya calısıyorum ruyalarımda bıyerden duserken uyanıyorum doktora gıttım lıthurıl adında bı ılac verdı 15 gunde bır konusmaya gıdıyorum bakalım nasıl olucak ınsallah gıder

seninki gerçekten baya bir ilerlemiş tatlım.. bunlarla yaşamak hiç kolay olmasa gerek.. eyvahedigeldismile lütfen en yakın zamanda doktora görün ve tedaviye başla a.s şunuda söylemek istiyorum moralini bozmak istemem ama bildiğim kadaıyla şizofren tedavisi olmayan bir hastalık :1no2:.. yanlızca ilerlemesi önlenip , günlük hayatı düzene sokma tedavisi uygulanıyor ben böyle biliyorum ama emin de değilim tabi kii :uhm:

Merhaba yeni uyesiniz galiba hosgeldiniz.

Sizofrenililerle 1,5 yil calistim ve bu hastaligi cok iyi taniyorum.Teshis konulmadan direk sizofreniymis gibi dusunmek dogru degil ama psikoz grubunda gorulen halusinasyonlar var.

Zaman kaybi sizofreninin ilerlemesindan baska hicbir seye yaramaz.

Ilaclarini cok duzenli kullanin ve hastaligi arastirin.Hastaligi ne kadar iyi tanirsaniz

basetme konusunda o kadar basarili olursunuz.

Bu arada bu isin uzmani psikologlar degil,bizler yalnizca tedavinin bir parcasiyiz.Alaninda

uzman bi psikiyatriste gitmelisiniz.Doktor onermemi isterseniz de yardimci olabilirim.
sevgiler

kizlar üniverste son sinavlarimi yaziodum bu stres halüsinasyonlari tetikledi ama üni bitdi. cok sükür artik hic biseyim kalmadi..halüsinasyon felan görmüyorum ve rahat uyyuyorum...ev doktorum beni pskriatiste yolladi ama ben gitmedim cünki ilac tedavisinin agir oldugunu bilyiorum, acikcasi korktum....aylardir görmüyorum artik hic bir sey

Geçmiş olsun canım. Aslında şizofren olayına da şaşırdım biraz, çünkü kalp gözü açıklığında da senin yaşadıkların yaşanıyor. Psikoloğun sayesinde mi atlattın bunları?

hayir canim. piskologa gitmedim...ilk basta bi gittima ma bana resmen ev ödevi veriyordu yok 10 sayfa hayatini yaz yok bunu et sunu yap benim zaten sinawlarim vardi onlara zor calisyordum....

dua okudum, abdestli yattim ve annem duvarimin yanina kuran-i-kerim koydu. muskasiz gezmyiorum, yastigimin altinda da siyah bi tesbih var..ne farkettim ki ne zaman ayetel kürsiyi okumayi veya besmele cekmeyi unutarak yattiysam hep o zaman olmusdur bu olaylar...ve stresli dönemlerde geldi hep...o yüzden kizlar okuyun üfleyin stresi yenmeye calisin atmayin icinize...ha ayrica ben spora basladigimdan beri olmyuor. kaslarla bi alakasi olabilir...spora basladigimdan beri uyku düzenim masallah süper oldu.

hm bu kalp gözü acikliligi meselesini ilk kez duyyorum...valla olabilir, cok garip seyler yasadim cünki ve saf biriyim, icim temiz kimseden kötülük de beklemem :/ cok korkunc ya

Son düzenleme:
Merhaba Arkadaslar..
Sizofreni'yi bir hastalik olarak daha iyi anlamaniz icin size "A beautiful mind" filmini öneririm. Kesinlikle izlemenizi tavsiye ederim, pisman olmicaksiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…