Vazgecemiyorummmmm

Konu ve bazı yorumlar açıkçası beni şaşırttı.

Akraba evliliklerinden doğan kaç masum özürlü doğuyor, bundan haberiniz var mı? Aşığım diye bunu nasıl göze alabilirsiniz?

Hadi onu düşünmüyorsunuz, kardeş sayılabileceğiniz bir kişiyi sırf uzakta diye nasıl eş olarak görebilirsiniz?

Sanırım dünyada son erkek kuzenim kalsa, yine de dönüp bakmam. Bırak bakmayı, kuzenimle kendimi aynı yatakta düşünemem bile.

Nasıl bir cahillik bu?
bizim ailede herkes akraba evliligi ben ve erkek kardeşim hariç anemle babamda akraba amcalarım ve yengelerimde hiç sakat dogum yok herkeste olmuyor yani ayrıca Allahım helal kıldıgını haram kılacak halimiz yok kuzeniyle nikahlanabilir bence

Dinimizce caiz olabilir, ama tıbbi olarak sakıncalı. Ve sakıncasını bile bile dünyada erkek yokmuş gibi insanın kuzeni ile evlenmesi bence cahillikten başka birşey değil.
bizim ailede herkes akraba evliligi ve hepsi burada tanınmış insanlar büyük küçük herkes okumuştur amcalarım genel müdür felan hatta yeni nesil çocuklar bile çok zeki çogu il birincisi oluyor ,sizin sülalede birşey var diyolar soyat .. olunca hım o başarılı olur diye bilinir küçük bir ildeyiz:KK66: kuzenlerimin hepsi doktor hakim vb
bizde akraba evliligi ters tepmiş heralde:KK66:

cahillikle alakası yok belki bir tercih diyelim ama bende tercih etmedim benim eşim akrabam degil hatta çok farklıyız kültürlerimix farklı baya zorlandıgım noktalarda oldu bu yüzden

konu sahibi senin için ne tavsiyede bulunuyum bilemedim açıkçası ama direk açılmanı tavsiye etmem akraba aldugunuz için kabul etmesse sıkıntı olur normal arkadaş gibi yaklaş sosyal medyadan filan sonra tavırlarına bakarsın kız arkadaşı falan varmı acaba

Yaa bir de lütfen "bizim ailede akraba evliliği çok var. Ama hepimiz ordinaryus olduk" diye gelmeyin.

Akraba evliligi olunca herkes yüzde 100 hastalıklı doğmuyor. Ama risk korkunç artıyor. Siz hasbel kader şanslıymissiniz diye bilimsel bir gerçeği inkar edecek değiliz herhalde

Cahillikle de çok alakası var. Cahillerde daha çok bu kuzenle evlenme igrencligi

Yaa bir de lütfen "bizim ailede akraba evliliği çok var. Ama hepimiz ordinaryus olduk" diye gelmeyin.

Akraba evliligi olunca herkes yüzde 100 hastalıklı doğmuyor. Ama risk korkunç artıyor. Siz hasbel kader şanslıymissiniz diye bilimsel bir gerçeği inkar edecek değiliz herhalde

Cahillikle de çok alakası var. Cahillerde daha çok bu kuzenle evlenme igrencligi
peki arkadaşım sen haklısında
ne deyim bende olanı söylüyorum işte
bizde ters tepti heralde diyorum;)
siz haklısınız diye fikrimizi döylemeyelimmi;)

bizim ailede herkes akraba evliligi ben ve erkek kardeşim hariç anemle babamda akraba amcalarım ve yengelerimde hiç sakat dogum yok herkeste olmuyor yani ayrıca Allahım helal kıldıgını haram kılacak halimiz yok kuzeniyle nikahlanabilir bence

Bugüne kadar olmadığı olmayacağı anlamına gelmiyor. Tıp bunu boşuna mı söylüyor? Binde 1 kere bile olsa, olma ihtimali varken, bu risk nasıl göze alınır? Yazık değil mi o masuma?

Araştırılmış ve kesinleşmiş bir bulgu bu.

Din söylüyor olabilir haram günah diyen yok zaten ama etik olarak ben çocukluğumdan beri abi dediğim, kardeş gibi oyun oynadığım birine büyüyünce koca diyemem.

Son düzenleme:
bizim ailede herkes akraba evliligi ve hepsi burada tanınmış insanlar büyük küçük herkes okumuştur amcalarım genel müdür felan hatta yeni nesil çocuklar bile çok zeki çogu il birincisi oluyor ,sizin sülalede birşey var diyolar soyat .. olunca hım o başarılı olur diye bilinir küçük bir ildeyiz:KK66: kuzenlerimin hepsi doktor hakim vb
bizde akraba evliligi ters tepmiş heralde:KK66:

Herşey genel müdür olmakla bitseydi... Yıllarca çalıştım, ne genel müdürler gördüm bir bilsen ;)

Büyük konuşmayın bence bu konuda...

Merhaba bayanlarr iyi aksamlar herkese
Sizinde fikirlerinizi almak istedigim bir konu varr Tam 5 senedir aklimdan ne olursa olsun cikaramadigim biri var cok cabaladim ama yapamadim
Hareketleriyle ağırlığıyla beni benden aliyor görünce heyecandan ne yapacağımı bilmiyorum yüzüne bile bakamyorum bu arada okulumun bitmesine 2 sene kaldii annemin agzinda surekli bir evlilik lafii cok korkuyorum baskasiyla olursa naparim bilmiyorum düşünmek bile istemiyorum bu kisiye acilmam imkansiz cnku malesef ki o kisi kuzenimmmmkimseye bir sey soyleyemiyorum beklemekten baska elimden hic bir sey gelmiyor ne olacagi hic belli degil bu arada normal kuzen iliskimiz yok aksine cok uzagiz bana karsi cok cekingen davranıyor ablamla arasi gayet iyi ama benden uzak duruyor
Benim yerimde olsaniz neler yaparsiniz bir caresi var mi sizce kizlarr bir şeyler soyleyin lutfen

Oldu ki evlendiniz hamile kaldınız çocuğunuzda hastalık çıkması riski çok yüksek.Hazır açılmamışken unutmaya çalışın farklı ortamlara girin.

Evet kuzene nikah düşer, helaldir..
Ama ne gerek var.
Hep şükretmişimdir ki akraba evliliği yok bizlerde.
Kardeş gibi büyüdük, kardeş olmasak da hiç o gözle bakmadan, çok güzel kuzen ilişkilerim vardır.

İnsan kuzenine de o şekilde bakarsa 'kuzen' kim olacak. Potansiyel bile olmamalı bence.. Kuzenlik güzel birşey.
Aşk başka yerde aranmalı....

Ama sizin ilişkiler zayıfmış.
Üstelik ablanızla gayet iyi ama size karşı çekingense, ya sizi hiç sevmiyor ya da onun da hisleri var demektir, size ayrıcalıklı davranıyor madem.....

Kuzen Kardeş falan değildir...

Evlenen bir sürü kuzenim var...

Çocuk için önce doktora gidip genetik araştırma yaptirdilar çünkü ailede özürlü çocuk vardı...
Ona rağmen evlendiler sağlıklı 3 tane çocukları var....

Ablan ağzını arasın bii...
Ablan biliyor mu duygularını ?

Çıkmaz çıkmaz bu doktorların söylediği doğru değilmiş bizim ailede akrabalarda yok dersiniz bi bakarsınız sonraki kuşakta çıkar. Hiç riske girilmemeli.
Taşıyıcılık diye bir şey var sağlam zannedersiniz herşeyi normaldir hatta zekidir falan ama taşıyıcıdır.İki tarafta aynı hasta geni taşıyorsa çok büyük risk

Son düzenleme:
anlasılan asıksın ve gönlüne söz geviremiyorsun.simdi geriye dönüp dönüp ya onunla olsaydı ne olurdu pişmanlıgını yasamamak için onunla muhabbet kurnalısın yani ablan samimiymiş . bir sekilde sende onunla samimiyet kur ama kardes gibi degil . hem böylece nasıl tanırsın hemde uygun bir zamanda flörtöz hareketler edersin bakarsın adam yanasmıyor oluru yok tamamen kapatırsın konuyu mecburen.

Üstelik ablanızla gayet iyi ama size karşı çekingense, ya sizi hiç sevmiyor ya da onun da hisleri var demektir, size ayrıcalıklı davranıyor madem.....

Bence arkadaş bu kadar hayransa , çocuk da anlamış olabilir; belki durumdan rahatsız olduğu için mesafeli duruyordur.
Sonuçta bayanı sene de 1 görüyorsa ablasını da öyle. Yoksa neden ablayla samimiyken, bayanla olmasın ki...

Beyazgul_ Beyazgul_ , ailenizde akraba evliliği var mı başka? Sizin akraba çevrenizde örneği olmayan bişeyse çok ters tepebilir.

Unut sen onu...

İnsan onca insan varken nasıl gidip kuzenine aşık oluyor anlamıyorum.
Hadi eskiden zorla oluyormuş. Şimdi ne zorunuz var. Bende erkek kuzenlerimle yakın değilim ama aklıma dahi gelmez. İğrenç:kusmuk:
Not: annem ve babam kuzen :kusmuk:
Hiç iğrenç değil ben kuzenimle evliyim çok da mutluyiz iyiki evlenmişim

Hiç iğrenç değil ben kuzenimle evliyim çok da mutluyiz iyiki evlenmişim

Benimde annem ve babam kuzen
Halamla dayım kuzen
Halamın kızlık soyadı ile evlendikten sonrası soyadı dahi aynı.
Sırf zengin diye benide akraba ile evlendirmek istediler. Kabul etseydim benimde kızlık soyadım ve evlendikten sonraki soyadım aynı olacaktı. Ben o kişiyi hayatımda hiç görmedim ama kuzen işte.
Benim için kuzen= kardeş
Bunlar bana iğrenç geliyor.
Kendi ailemden bahsediyorum.:KK39:
Size mutluluklar...

Bence arkadaş bu kadar hayransa , çocuk da anlamış olabilir; belki durumdan rahatsız olduğu için mesafeli duruyordur.
Sonuçta bayanı sene de 1 görüyorsa ablasını da öyle. Yoksa neden ablayla samimiyken, bayanla olmasın ki...

Beyazgul_ Beyazgul_ , ailenizde akraba evliliği var mı başka? Sizin akraba çevrenizde örneği olmayan bişeyse çok ters tepebilir.
Evet bu da bir ihtimal :KK52:

Back
X