VAZGEÇİLEMEYEN İŞ

Adam memnun ama ailesi memnun değil ki. Evlenen insan ailesine karşı da sorumludur. Günde 12 saat, cuma günleri de 14 saat çalışmak nedir? Adam ne karısına ne çocuklarına ayıracak zaman bulamıyor. En geç gece 12'de uyuyordur bu adam eminim. Çocuklar babayı doğru düzgün göremiyor, zaman geçiremiyor. pazar günü birşeyler yapalım deseler adam "ben çok çalışıyorum, yorgunum" der, diyebilir. Diyordur muhtemelen. Ve aldığı maaş gerçekten çok az. Bu durumda müdahale etme hakkına sahip bence eşi olarak konu sahibi. Normalde işe müdahale edilmesini sevmem ama burada adan hem karısının hem de çocuklarının zamanından çalmış oluyor
valla gece gündüz bu adamın işene kafa yoruyorum ben ondan daha cok ugrasıyorum

yok yanlıs anlasıldı allah iyiliğini versin:KK48:
ben fabrika yapan yani iş yeri yapan bir firmada calısıyorm dogal olarak buraya iş sahibi müşteriler geliyor
yeni bir fabrika yaptık müşterimz kendisi hep ben görüşüyorm iş için kendi işimz için
fabrika bitti agustosta üretime gececek eşim için iş vardı söyledim yeni yere lazım deneyimli presonel ilğilendi sagolsun bende müşterimizi eşimle tanıstırdım direk iş bulduk ptarondan daha adam begenmiyor gitmiyor yahu cıldıracagım:KK53::deli:

ha şimdi anladım. aslında bay açabalamışsınız yani ama eşinize bağlı işte.

Adam memnun ama ailesi memnun değil ki. Evlenen insan ailesine karşı da sorumludur. Günde 12 saat, cuma günleri de 14 saat çalışmak nedir? Adam ne karısına ne çocuklarına ayıracak zaman bulamıyor. En geç gece 12'de uyuyordur bu adam eminim. Çocuklar babayı doğru düzgün göremiyor, zaman geçiremiyor. pazar günü birşeyler yapalım deseler adam "ben çok çalışıyorum, yorgunum" der, diyebilir. Diyordur muhtemelen. Ve aldığı maaş gerçekten çok az. Bu durumda müdahale etme hakkına sahip bence eşi olarak konu sahibi. Normalde işe müdahale edilmesini sevmem ama burada adan hem karısının hem de çocuklarının zamanından çalmış oluyor

tamam ama o zaman bu konuyu eşiyle çözüme kavuşturması gerekiyor.
bakın sordum şikayet ettim sonra söyledim iş başvurusu yaptım sonra söyledim diyor adamda benim anladığım iyi yapmışsın diyerek geçiştiriyor..
önce adamın istemesi gerekiyor başka bir işi bunun içinde karşılıklı konuşup sonuca bağlamak lazım..
ben bir birey olarak eşimin benim adıma iş görüşmesi yapıp şöyle emeği sömürülüyor böyle yoruluyor vs demesinden rahatsız olurum bu ancak beni küçük düşürmektir.

bunları yapmak çözüme götürmez konu sahibini..

tamam ama o zaman bu konuyu eşiyle çözüme kavuşturması gerekiyor.
bakın sordum şikayet ettim sonra söyledim iş başvurusu yaptım sonra söyledim diyor adamda benim anladığım iyi yapmışsın diyerek geçiştiriyor..
önce adamın istemesi gerekiyor başka bir işi bunun içinde karşılıklı konuşup sonuca bağlamak lazım..
ben bir birey olarak eşimin benim adıma iş görüşmesi yapıp şöyle emeği sömürülüyor böyle yoruluyor vs demesinden rahatsız olurum bu ancak beni küçük düşürmektir.

bunları yapmak çözüme götürmez konu sahibini..

Adamın haksızlık ettiğini kendisinin anlaması lazım. Benim babam da böyleydi kısmen, çok çalışıp az para alırdı, hiçbir sosyal güvencesi yoktu ve hala aynı sektörde, aynı tarzda çalışıyor ve hala bir güvencesi yok. Tamam sonuçta bu işi yapıyor bunu biliyor ama her zaman daha iyi fırsatları reddetti. Beraber çalıştığı adamlar kendi işini kurup usta oldu bizimki hala aynı. Şimdiye kadar onun en azından başkasının emrinde bile olsa usta olması gerekirdi. Benim babam biraz işini bilen bir adam olsaydı bankadan krediyle vs bir şekilde onun mesleğinde iş kurardık, ben de onunla birlikte çalışırdım en azından kendi işimiz olurdu. Bu şu anda yapılmayacak birşey değil ama babama bu konuda güvenim yok, yapamaz o. Ne fırsatlar çıktı karşısına, değerlendirmedi çünkü kafası bizimki gibi çalışmıyor, farklı bakıyor olaylara

Tazminat zaten çalısanın hakkı degil mi, hak edilen bir konuyu minmet borcu olarak görmenim mantıgı nedir? Esiniz 12 saat calıstırılmaktan zevk alıyor anlasılan..

Back
X