- Konu Sahibi BasakSerince
-
Önceki konularımı okudunuz mu bilmiyorum ama kısacası söz edebilirim; erkek arkadasım 2-3 hafta oluyor askerliğini bitireli bitirmez olaydı cok değisti askerlik psikolojisi dedim üstüne gitmedim zamana bıraktım bunaltmamaya calıstım ama bende yoruldum artık neden mi? Beni sevgilisi olarak görmüyor fıstık kelimesinden baska güzel bir söz duyamıyorum bitanem lafına bile hasret kaldım düsünün sevgi adına sözler yok oldu birden , güzel birsey dediğim zaman karsılıkta alamıyorum üstüne 'liseli asıklarmıyız biz ne sözü yaa!' diyor. Sürekli sıkılgan, birseyler düsünen insan oldu aileside farkında bu durumun ki bizim iliskimizden kaynaklandığını düsünüyorlar! Ben cicim aylarımızı yasıcaz,söz takıcaz gibi durum beklerken olanlara bak herkese rezil oluyoruz! Kasım gibi söz düsünürken bırakın evlenmeyi söze bile yanasır vaziyeti yok! 3 gün sonra doğum günüm bırakın kutlamayı hatırlıcağını bile sanmıyorum. Ben ise salak gibi ilgi göstermeye devam , sıkıntıları kendi icimde yasayıp kendimi bunaltan ben... Seviyorum onu kaybedersem sehri bile terk ederim duramam cünkü aynı mahalledeyiz görmeye dayanamam istemiyorumda ayrılmak ama sabrım tükendi,yoruldum artık asker psikolojisimi yoksa benimle ilgili kafa karıslılığımı bilmiyorum telefonda bile soğuk konusuyoruz , beraberken iletisim bile kuramamaya basladık ama birden bire niye böyle oldu ki? En cok korktuğum ayrılığı düsünmeye basladım pes etmek yakısmıyor bana hemen yüz cevirmek ama benim sucum nedir ki?
Askerden gelince kendince olgunlaşmıştır belki canım cicim demek ona göre çocukluk demek ki.biz de pek demeyiz canım cicim çok nadir.doğum gününü unutmamıştır canım ya yazdın mı hatırlamıyorum ama uzun süreli bir ilişki sanırım doğum gününü de unutmaz canım onu kafana takma sen.benim aklıma iki ihtimal geliyor:ilki işi var mı bilmiyorum ama iş bulma sıkıntısı yaşıyor olabilir sonuçta askerden geldi herkes ondan işe girmesini yuva kurmasını bekleyecek,işi varsa para sıkıntısı olabilir yuva kurmak para ister sonuçta.2.ihtimal birkaç arkadaşım doğum günlerini unutmuş gibi yapmak için soğuk davranıyorlardı sevgililerine doğum gününde de sürpriz yapıyorlardı.sürpriz yapmak için çok acımasızca ama belki öyledir. En kısa zamanda açıklar sana durumu umarım canım.sen yine sakin bir ses tonuyla sor bakalım ne diycek
Canım, seninle şu iş yerindeki kız meselesi hakkında açtığın konuda da biraz sohbet etmiştik hatırlarsan. Şimdi o kızın sözlendiğini yazmışsın başka bir konuda, onu okuyunca kafamda soru işaretleri oluştu benim de. Buna pes etmek demeyelim ama bence akışına bırakman faydalı olabilir. Daha sonra daha çok incinmeni istemem. Sen belli ki iyi niyetli bir insansın ve erkek arkadaşını da seviyorsun ama iyi niyetinin suistimal edilmesine izin verme. Bir bırak bakalım kendi haline. Nasıl olsa kasımda düşünüyordunuz sözü, henüz Eylül ayındayız. Ekime kadar sesini çıkarma, baktın ki hiç söz meselesini filan açmıyor, o zaman sor bakalım amacı neymiş. Ama bu aralar sıkıştırma, çünkü askerlikten döndüğü için mi böyle yoksa kız yüzünden mi bunu anlaman için senin zamana bırakıp hiç bir şey çaktırmadan gözlem yapman şart.
Canım zaten kendi kendime hep dedim zamana bırak zamana bırak diye ama olmuyor bir güzel söz bile duyamamaya basladım bende insanım ne oluyor ya demeye basladım bende artık zaten kendimi sıkmanın nedenlerinden biride sorunları tek basıma yasamam ztn. O kız nisanlanıcaksa gercekten ki kız kendi ağzınla söyledi bana bunu o gün zaten belli eder kendini, söz olayıda zaten kesin kasım demiyor ilk zamanlar diyordu simdi belli tarih bile vermiyor beyfendi :)
asker psikolojisi nedir yahu? yaptı bitti işte... bu hareketlerını keşke askerdeyken de sergıleseydı
telde sana soğuk olsaydı, aramasaydı.
ayrılık büyük aşkları güçlendirir derler
anlaşılan büyük bir aşk yokmuş ortada; en azından sevgilin için.
Askerlik olgunlastırdı onu zaten o farkı ben hep gördüm ama benimle ne alakası var bu durumun? ben zaten ciddiyeti isteyen insanım bir söz takılsın hayatımıza devam edelim diyen insanım böyle rahat bir kız olcam olgun biri istiyor diyebilirdim buna, iliskimizde 2 sene ama bizimkisi farklı önceden konusurduk ama askere gittiği gün iliski ciddiyete kavustu yani flört etme durumu olamadı bizde en cokta ona üzülüyorum iste tam gezicez eğlenicez diye hayal ederken sorunlar olmaya basladı. İsi var canım pek isinden memnun değil ama yinede calısıyor gelir gelmez ise girdi ztn ondan dedim hep hem psikolojiyi atamadı is stresi borclar diye ama ben hep yanında oldum yine benim sucum ne anlamadım is yerinde eskiden sevdiği kız vardı duyduğuma göre simdi nisanlanıcak ondan mı etkilendi yada görünce kafa karısıklığımı yasadı bilemiyorum doğrusu... Bu gelmesinden 4-5 gün basladı o kadarda önceden alınmaz ki sürpriz yapan insan değildir kendisi sanmıyorumSoramıyorum da cünkü icine kapanık oldu birsey demiyor etmiyor
O zaman karşına al konuş. Son bir uyarı manasında, ona içinde ne varsa anlat. Kız meselesini karıştırmadan tabii.Hafif tatlı söz, hafif tehdit karışımı bir konuşma yap. Ona eğer böyle devam ederse seni kaybedeceğini anlat. Askere gitmeden önce verdiği sözleri hatırlat. Baktın ki bu konuşman işe yaramadı o zaman gerçekten vazgeç.
Of konusmaya gelince insanın dili tutuluyor ya birde öyle konusmak icin doğru mekan bulmak lazım bilmiyorum bazen gecer diyorum bosveriyorum bazen dayanılmaz hallere giriyorum aslında haftasonuna kadar sabredesim var doğum günümde neler olucak merak etmiyor değilim hemde askerliği üzerinden iyice atmıs falan olur ama nasıl sabredecem ya :18:
Canım ben o kız olayını bilmiyordum.bir arkadaş da demiş sen kendini geri çek bakalım o aramazsa konuşma sen de güzel sözler söyleme kırgın olduğunu anlasın.kendini üzmemeye çalış nasıl yaparsın bilemiyorum ama düşünmemeye çalış sen de.umarım altından seni üzecek bir şey çıkmaz keşke o kızla aynı işte olmasa başka yerde iş bulsa. Askerden gelmeden dört beş gün önce başladı demişsin o zaman nerden bilcek ki eski kız arkadaşının nişanlandığını, belki gerçekten parayla ilgilidr canım sen kendini geri çek bekle bakalım inşş biran önce özür diler senden canım
Eğer yan yana gelince konuşamıyorum diyorsan otur hissettiklerini, düşündüklerini yaz bir kağıda, koy zarfa, eline tutuştur. Yanından ayrılırken ver, sen gittikten sonra okusun. Seviyorsa zaten hislerini okuyunca da kendini düzeltir.
Erkeklerin bir kısmı askere gidip geldikten sonra değişirler, sanırım senin sevgilinde değişmiş ama bunun seninle ilgisi yok..Nedenini bende bilmiyorum ama değiştiklerine çok şahit oldum,askerdeyken yaşadıkları,düşündükler ve duyduklarıyla ilgili sanırım.. Ama emin ol sennle ilgisi yok kesinlkle kendini suçlama .. inş hayırlısı olur
Ama bende cekiyorum bunun sonucunu hatta tek ceken benimdir herhalde gerci anneside dedi inan dokunmak istiyor bana sarılmak istiyor ama sarılamıyor yapamıyor ben sarılıyorum bi triplere girdi sadece senin yanında anormal değil dedi
Ya canım ben birseye karsılık davranmasını sevmiyorum ya o aramadı bende aramadı ee sonra ne oldu? Haklıyken haksız duruma düserim sevgi emek mücadele ister kafasındayım ben malesef öyle karsılık veremiyorum o yüzden hani sorunun ne olduğunu inan bilsem yaparım ama :S bilmediğim icin belki benden kaynaklı birsey değilse bende uzaklasırsam bosa zararlı cıkmaktan da korkuyorum ne bicim bir girdaptayım ben ya :18: Askerdeyken bir tavır yapsam anlar hemen özür diler gönlümü alırdı simdi hic kendi havasında! Kız yeni yüzük takmıs canım o askerdeyken takılmamıstı hatta beni aynı is yerine soktu erkek arkadasım ama ben yapamadım ertesi gün gitmedimYani o kızla ilgili birseyler olsa aynı is yerine sokarmıydı? Bilmiyorum ki vallahi
belki askerdeyken kötü şeyler yaşamıştır. bnm arkadaşımın abisi kısa dönem askerlik yapmıştı, geldikten 2-3 ay sonra kendine gelebilmiş.. İlk zamanlar bi köşeye çekiliomuş dalıomuş,yatakta bile uyurken ufacık yerde uyuyomuş kaldırmaya gittiklerinde bianda sıçrıyomuş falan bisürü şey anlatmıştı.. Psikolojk bişidir die düşünüyorum :44:
O zaman konuş canım.inş seni üzmez mutlu olun canım
Aklıma ne geldi... Benim erkek arkadasım gecmiste esrar her türlü seyi kullanmıs biri ama askerlikle beraber bıraktı ama her izine gelisinde o hatayı yaptı kullanarak ve her izinde somurtuyordu sıkılıyormus gibiydi askere döndüğünde itiraf ettiğinde somurtmaların bundan mı diye sorduğumda evet cevabını alıyordum? Aynı hatayı yapmıs olmasın bu cünkü dikkatimi cekti asker arkadasları her aradıklarında bu muhabbeti acıyorlar kullanmıyormusun diye yani askerde de kullanmıs olabilir yani kullanmadığını bilen her aradığında sorar mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?