kızlarr ben geldim..!
Gelişmelerden sizi haberdar edeceğimi söylemiştim. Hemencik anlatayım...
Anneme olan bitenden cekındıgım ıcın tam anlamıyla bahsedememiş olduğumu söylemiştim... Bu hafta içinde annem sağolsun iyice deşti beni. Didikledi de didikledi sonunda anlattırdı bana işin aslını astarını
Söylediği sözleri, kurduğu o cümleleri anneme söylediğimde, anlattığımda annemin bana ilk söylediği şey şu oldu : " bu kadar saf olma, besbelli ki seni ölçmek için böyle bir şey yapmış"..." Yok anne dedim, yok... bu kadar olmaz. böyle ağır ve çirkin bir şekilde ölçülmez denenmez bir insan.. Ki biz belli bir kesime mensup olan ınsanlarız , tamam kılıkk kıyafetle olmuyor bu işler ama evimize geldi bu adam, az çok bilmeliydi benim bu tarz konuşmalara karşılık vermeyeceğimi " dedim...
Durdum, düşündüm.. Haklı olabilir miydi annem? Benimde aklıma gelmişti beni mi deniyor acaba diye ama iyimser olma demiştim kendi kendime...
Ama sonra beyefendinin başından geçen, bana anlattığı bir olayı anımsadım. Bana daha evvel bir kişi ile görüşmüş olduğunu, daha sonrasında bu kişinin daha evvel eski erkek arkadaşıyla cinsel birliktelik yaşamış oldugunu öğrendiğinde beraberliklerini bitirdiğini anlatmıştı. İlişkimizin başlarında güven sorunu yaşamıştık, eski konumda bununla ilgili birşeyler bahsettim mi bilmiyorum, hatırlamıyorum şimdi. Güven sorununun kaynağının eski kız arkadaşı hakkında edindiği kötü tecrubesi olduğunu söylerdi her tartışmada. Güven sorunu halloldu sanmıştım... taa ki annemin bu en son ki olayla onun beni denemiş olabileceğini söylediği akşama kadar...
Gelelim beyefendiyle olan konuşmamıza; aradı bugun kendileri. Hal hatırdan sonra ben 1 haftadır dusundugumu ve bır karar aldıgımı soyledım. Kararımı bıldırdım, gerekcesını de uzatmadan kısa ve öz şekilde anlattım. Bana söylediği şeyler şunlar:
" Evet, haklısın, şeytana uydum nefsımı dınledım. BIlıyordum bundan rahatsız oldugunu ama bır dusun boş ınsanla şeytan ugrasır mı?, Ben buradayım, ilim alıyorum. Seytan ilim alanlarla onları Allah yolundan dondurmek ıcın daha cok ugrasır bunu bılırsın, normal sıradan sokaktakı bellı bır yasantıdakı ınsanlarla seytan neden ugrassın , onların uzerındekı amacına ulasmıstır seytan zaten.. "
Ben ne olursa olsun bunun ona, rütbesine, kisvesine yakışmadıgını söylediğimde, şöyle devam etti kendisi;
" sen yalnız kalma sakın, yalnız kaldığında vesvese verıyor seytan sana.. Hıc dusunmedın mı senı ölçtüğümü... ? Eğer bana benim sana yazdığım giibi bir karşılık verseydin, o soyledıklerımden hosnut oldugunu hıssetseydım ben, o zaman esselamualeykum ve rahmetullah, bıterdın benım ıcın. Ben anlardım kı bu kız bu konusmalardan rahatsız olmuyorsa, devam ettırebılıyorsa bu muhabbetı demek kı daha evvelınde de bırılerıyle boyle ılerı gıtmıs, boyle konusmus, bu kadar rahat geniş bır ınsanmıs, Ben evleneceğim, oyun degıl bu. Tanımak ölçmek zorundayım. Sen bu konuda rahatsız oldugunu bu konusmaların sana uygun olmadıgını soyledın tepkını koydun ben senı bır kez daha tanıdım emın oldum . Sımdı %90 tanıyorum senı. Gerı kalan %10'luk dilim de evlendıkten sonrakı kısımda olacak olandır" dedi...
Ben tabi bu 2. gerekçesini benim ne kadar kızdığımı anlayıp, durumu toplamak için söylediğini düşündüm. bunu soyledım de kendısıne.. neden ılk gerekce olarak bunu sunmadın bana, neden ılk gerekcen nefsıne uydugundu? hangısıne ınanayım ben sımdı? dedım...
yine geveledi biraz asıl nıyetının beni denemek oldugunu soyledı falan fılan. ve kapatmadan evvel de bu hafta bıze geleceklerını aılesıyle konusacagını soyledı, bızım ne vakıt musaıt olacagımızı sordu. bırsey demedım...
böyle kaldı olay... sizce gercekten denemek ıcın mı yaptı bunu, soyledı o cumlelerı, yoksa kıvırmak ıcın mı denedığını soyluyor? hoş, denemiş olsa da hıcbır sekılde bu tarz cırkın yollu nahos bır deneme , boyle bır yol olamaz...
yıne cok uzun yazdım...