Ve Nihai Karar . . .

sen ne tatlı bir bayansın güzelim ya. bencede kararın en doğrusu. evliyim ve bir kız çocuğum var. ben çok fazla mutaasıp olmasamda geleneklerine çok bağlı yetiştirildim. ve evlenmeden önce o tarz konuşmaların kesinlikle yapılmaması taraftarıyım. kaldı ki diğer saygısızlıklarını saymasak bile hiç ama hiç hoş değil. hem ailende görüştüğünü biliyormuş hiç bişeycik olmaz dosdoğru söyle. sonucu da bize yaz.

senin yaşadıklarının aynısın ben yaşıyorum şuanda ve napıcaz bilemez haldeyim .mutlu olamayacağımı biliyorum fakat karşımdakini üzmek istemiyorum soğuk davranıyorum fakat o anlamak istemiyor.kendisne zarar vermesinden korkuyorum .bence yol yakınken söyle ayrıl ben diyemiyorum sen de bari

Sırf onlar istiyor diye, sırf onlar kendilerini, zaaflarını, egolarını tatmin edecekler diye istemediğimiz şeyleri yapamayız veya istemediğimiz şekilde karşılık veremeyiz ki. Adına samimiyet dedikleri, ve her davranışını buna bağladıkları bize ters gelen şeylere bir dur demek lazım... İnşallah ben bu anlamda kararımı verdim, aynı cesareti sen de gösterebilirsin umarım... :16:

Merhaba :79:

Ben muhafazakar biri değilim ancak şu paragraf onu o anda silmem için yeterlidir bana göre..

evet zaten bu paragrafta yazdığım, şeyleri işitince dank etti bana, tokat gibi geldi ve bu kesin kararı almama neden oldu. Bir anda sanki 10 sene sonramı gördüm. kocası bir türlü tatmin olmayan, kocasının beklentilerinin yüksek olmasından dolayı bir türlü ona yetmeyen, belkı de ve yuksek ıhtımalle aldatılan, ve yıne yuksek ıhtımalle psıkolojık ve fızıksel sıddete maruz kalan, elınde bır cocuk, kucagında bır cocuk ve karnında bır bebekle makus kaderıne boyun egmek zorunda kalan bır zavallı kadın ... Off dusuncesı bıle urkutucu :14:

teknikerim, dediğim gibi her istediğinde arayamadığı için henüz söyleyemedim, annemde ailesi gelsin bir tanışalım diyor. cok acıkca onun bana soyledılerını soyleyemedıgım ve sadece ahlaksız sozler sarfettı dıyebıldıgım ıcın ve annemın "ahlaksız sozler" ile neyı kastettıgım sorularına bır turlu utancımdan tam cevaplar veremedıgım ıcın sanırım annem benı pek onemsemıyor. :14: beyefendıyle konustugumda gelısmelerı yazacagım buraya ınsallah...

xzeynepx, o senın tatlılığınnn çok teşekkür ederim :16: muhafazakarlık veya mutaasıplık en başta düşüncelerde kafanın içinnde başlar bana gore. Yoksa tercih edilne kisve ile kılık kıyafet ile olacak şey degıl her zaman bunu savunmuşumdur. . gelişmelerden haberdar edecegım ıns. sizleri . Alakanız ıcın hepınıze ayrı ayrı cok tesekkur edıyorumm ıyı kı varsınız:16:

sana iki ayda "yüz vermediğin" halde bunları konuşan, yüz verene iki günde ne yapardı kim bilir? sana göre biri değil bence. uzatmadan kestirip at.

sana iki ayda "yüz vermediğin" halde bunları konuşan, yüz verene iki günde ne yapardı kim bilir? sana göre biri değil bence. uzatmadan kestirip at.

ah ah ne kadar haklısın ... Düşünmesi bile korkunç..
seninde bebişin varmış sanırım ticker'ına bakılırsa :) Insallah saglıkla kucagına alırsın. Allah hayırlı uzun omurler nasıp etsın :16:

canım benim ne kadar tatlısın bayıldım sana :) O beyefendiye sen cok fazla gelirsin bende aynı düsüncedeyim inşallah en yakında zamanda kararını acıklarsın ve bir sorun yasamadan bu musibetten kurtulursun ...Gönlüne göre birini bulmanı diliyorum :16:

canım benim ne kadar tatlısın bayıldım sana :) O beyefendiye sen cok fazla gelirsin bende aynı düsüncedeyim inşallah en yakında zamanda kararını acıklarsın ve bir sorun yasamadan bu musibetten kurtulursun ...Gönlüne göre birini bulmanı diliyorum :16:

sagolasın pamukumm o senin tatlılığınn :16:

inşallah, bende gönlüme göre birini bulmayı diliyorummm :16::16::16:

kızlarr ben geldim..! :42:

Gelişmelerden sizi haberdar edeceğimi söylemiştim. Hemencik anlatayım...

Anneme olan bitenden cekındıgım ıcın tam anlamıyla bahsedememiş olduğumu söylemiştim... Bu hafta içinde annem sağolsun iyice deşti beni. Didikledi de didikledi sonunda anlattırdı bana işin aslını astarını :30:

Söylediği sözleri, kurduğu o cümleleri anneme söylediğimde, anlattığımda annemin bana ilk söylediği şey şu oldu : " bu kadar saf olma, besbelli ki seni ölçmek için böyle bir şey yapmış"..." Yok anne dedim, yok... bu kadar olmaz. böyle ağır ve çirkin bir şekilde ölçülmez denenmez bir insan.. Ki biz belli bir kesime mensup olan ınsanlarız , tamam kılıkk kıyafetle olmuyor bu işler ama evimize geldi bu adam, az çok bilmeliydi benim bu tarz konuşmalara karşılık vermeyeceğimi " dedim...

Durdum, düşündüm.. Haklı olabilir miydi annem? Benimde aklıma gelmişti beni mi deniyor acaba diye ama iyimser olma demiştim kendi kendime...
Ama sonra beyefendinin başından geçen, bana anlattığı bir olayı anımsadım. Bana daha evvel bir kişi ile görüşmüş olduğunu, daha sonrasında bu kişinin daha evvel eski erkek arkadaşıyla cinsel birliktelik yaşamış oldugunu öğrendiğinde beraberliklerini bitirdiğini anlatmıştı. İlişkimizin başlarında güven sorunu yaşamıştık, eski konumda bununla ilgili birşeyler bahsettim mi bilmiyorum, hatırlamıyorum şimdi. Güven sorununun kaynağının eski kız arkadaşı hakkında edindiği kötü tecrubesi olduğunu söylerdi her tartışmada. Güven sorunu halloldu sanmıştım... taa ki annemin bu en son ki olayla onun beni denemiş olabileceğini söylediği akşama kadar...

Gelelim beyefendiyle olan konuşmamıza; aradı bugun kendileri. Hal hatırdan sonra ben 1 haftadır dusundugumu ve bır karar aldıgımı soyledım. Kararımı bıldırdım, gerekcesını de uzatmadan kısa ve öz şekilde anlattım. Bana söylediği şeyler şunlar:

" Evet, haklısın, şeytana uydum nefsımı dınledım. BIlıyordum bundan rahatsız oldugunu ama bır dusun boş ınsanla şeytan ugrasır mı?, Ben buradayım, ilim alıyorum. Seytan ilim alanlarla onları Allah yolundan dondurmek ıcın daha cok ugrasır bunu bılırsın, normal sıradan sokaktakı bellı bır yasantıdakı ınsanlarla seytan neden ugrassın , onların uzerındekı amacına ulasmıstır seytan zaten.. "

Ben ne olursa olsun bunun ona, rütbesine, kisvesine yakışmadıgını söylediğimde, şöyle devam etti kendisi;

" sen yalnız kalma sakın, yalnız kaldığında vesvese verıyor seytan sana.. Hıc dusunmedın mı senı ölçtüğümü... ? Eğer bana benim sana yazdığım giibi bir karşılık verseydin, o soyledıklerımden hosnut oldugunu hıssetseydım ben, o zaman esselamualeykum ve rahmetullah, bıterdın benım ıcın. Ben anlardım kı bu kız bu konusmalardan rahatsız olmuyorsa, devam ettırebılıyorsa bu muhabbetı demek kı daha evvelınde de bırılerıyle boyle ılerı gıtmıs, boyle konusmus, bu kadar rahat geniş bır ınsanmıs, Ben evleneceğim, oyun degıl bu. Tanımak ölçmek zorundayım. Sen bu konuda rahatsız oldugunu bu konusmaların sana uygun olmadıgını soyledın tepkını koydun ben senı bır kez daha tanıdım emın oldum . Sımdı %90 tanıyorum senı. Gerı kalan %10'luk dilim de evlendıkten sonrakı kısımda olacak olandır" dedi...

Ben tabi bu 2. gerekçesini benim ne kadar kızdığımı anlayıp, durumu toplamak için söylediğini düşündüm. bunu soyledım de kendısıne.. neden ılk gerekce olarak bunu sunmadın bana, neden ılk gerekcen nefsıne uydugundu? hangısıne ınanayım ben sımdı? dedım...

yine geveledi biraz asıl nıyetının beni denemek oldugunu soyledı falan fılan. ve kapatmadan evvel de bu hafta bıze geleceklerını aılesıyle konusacagını soyledı, bızım ne vakıt musaıt olacagımızı sordu. bırsey demedım...:14:

böyle kaldı olay... sizce gercekten denemek ıcın mı yaptı bunu, soyledı o cumlelerı, yoksa kıvırmak ıcın mı denedığını soyluyor? hoş, denemiş olsa da hıcbır sekılde bu tarz cırkın yollu nahos bır deneme , boyle bır yol olamaz... :20:

yıne cok uzun yazdım... :17:

ya canım kusura bakma ama o kim oluyorda deniyor seni
demekki her şüpheye düştüğünde çirkince deneme yöntemleri var demekki kalbi temiz değil senin ona hatan olmadan deniyor
kaldı ki ben denediğine inanmadım sadece kıvırdığını düşünüyorum

yapmayın,etmeyin...

hoşunuza gitmeyen cinsel içerikli sözleri şeytan söyletiyormuş da,hakaretleri de mi şeytan ettiriyormuş?

insan 2 ayda bu seviyeye gelirse,şöyle bir geriye çekilip bakmalı,nereye gidiyorum ben diye.

aklı başında birine benziyorsunuz,burda herkes söylemiş size neyin ne olduğunu,ki kendiniz de görmüşsünüz.

ama hemen iki çift lafa kanacaksanız,siz bilirsiniz.

oysa bence her şey ortada.

arkadaşım erkek arkadaşının kendini öptüğünü dokunduğunu ve ertesi gün bunlara musaade eden bir kızla evlenemem diyip bıraktığını soylemişti. bu erkekler kızları deneyip atabilecekleri kendilerinin ise istediği kadar deneyebileceklerini nasıl düşünebiliyorlar?

ayrıca şeytan ilim alanla uğraşır lafına ne gerek vardı deneme olsaydı. bilemiyorum erkek arkadaşın biraz tehlikeli :26:

arkadaşım erkek arkadaşının kendini öptüğünü dokunduğunu ve ertesi gün bunlara musaade eden bir kızla evlenemem diyip bıraktığını soylemişti. bu erkekler kızları deneyip atabilecekleri kendilerinin ise istediği kadar deneyebileceklerini nasıl düşünebiliyorlar?

ayrıca şeytan ilim alanla uğraşır lafına ne gerek vardı deneme olsaydı. bilemiyorum erkek arkadaşın biraz tehlikeli :26:

kesinlikle katılıyorum her ne kadar günahını almak istemesemde konu sahibinin inançlarını sözleriyle kullanıyor gibi

şeytan ibadetlerle mesgul olan bır kısı veya bır toplulugu gordugunde ona/onlara farklı sekıllerde yaklasır.Cunku ıbadet edılmesı seytanı cıleden cıkarır, kısıyı ve toplulugu yoldan cıkarmak ıbadetlerden vazgecırmek ıster. Bununla ılgılı hadisler var.

Buna binaen ilim alanlarla daha cok ugrasır demıstır beyefendı...

Az evvel aradı ve bana şart koştu dedi ki" ben senın namusundan suphe duymuyorum asla ama hıcbır sey gızlı kalmaz, sen yaptın veya yapıyorsun demıyorum ama eger benden sakladıgın, soylersem ılıskımız bozulur dıye soylemekten cekındıgın bır sey olur da evlendıkten sonra ben bır sekılde ogrenırsem, ya da evlendıkten sonra soyleyeyım yumuşar dıye dusunup bana bunu soylersen, butun bunlar ıcın hakkımı haram ederım, kocası kendısınden razı olmayan kadın cennete gıremez hadıse gore bılıyorsun ". dedı...

Bende "eger sen benı bızı cekemeyıp ıftıra atan, huzurumuzu kacırmaya calısan ınsanlarınn soyledıklerıne ınanırsan, aklında acabası bıle gecerse bunun, o zaman hakkımı helal etmem" dedım..

Bılmıyorum kızlar, bu denemeyı yapmak zorunda oldugunu soyluyor. INsanların ıcınden baska ınsanlar cıkıyormus. Annem ıse haklı goruyor evlenme nıyetınde olan ınsanların bırbırlerını denemesını... Hatta bunun olması gereken bır sey oldugunu soyluyor.. Ama boylesı gercekten cok ıncıtıcı. Belkı daha evvel kı tecrubesınden oturu boyle tedbırlı yaklasmıs olabılır, kendınce belkı haklı bıle sayılabılır ama kendıme bakınca, boyle bırsey yasamamıs bır ınsan olarak konduramıyorum denemenın bu turlusunu kendıme...

Son düzenleme:
Çok acayip bir durum, ne desem bilemedim. :S Ama denemek için çok çirkin sözler değil mi? Daha kibar şekilde ifade edebilirdi, daha düzgün kelimelerle deneyebilirdi. :S

Kendiniz demiştiniz muhakkak haklı çıkıyor ve iyi niyetli olduğunu düşündürüyor diye, bence laf kalabalığından başka bi şey değil söyledikleri.

İlginç geldi bana davranışları, acayip yani.

Back
X