Ve Sezeryan Yasaklandı!

funcsıe umarım sezaryenle rahat bır dogum gecırısın bende sezeryan yapmıs bırı olarak küçük bır tavsıyem geenl anestezı yerıne epıduralı tercıh edersen daha rahat bır dogum gecırırsın :emir_bebek:

[

Banada dr normal doguramazsin sezeryan dedi ekime. Ee yasaksa şimdi nolcak normalmi yapicaz.. plesentayi previayim nasil olcak o normal dogum... Bana kalsa bende normal doğumu tercih ederim ama benim durumumda olamayacağını srzeryan olmam gerektiğini söylüyor drum..

MemLekette başka Sorunn KaLmadı Kadınlara taktıLar.. Sizene Kardeşimm Vücut Benimm değİL mii İster NormaL İster Sezaryen Doğururumm.. Ne saçmaa Bii ÜLke oLdu Burası Yaa... Anıra Anıra DoğurtcakLar Bizii.. Offss.. = //

hayatim artik son karar senin.gelismis ulkeler simdi bosuna mi cocuk parasi veriyor.papa bosuna mi bagiriyor cocuk yapin diye.burda bile yasli kanadalilar hep anadali gencleri bol col cocuk yapmalari konusunda nasihat veriyor.eskiler israil oyununu bilmiyordu tabiki ama bilmedende olsa carklarina degnegi sokmuslar.herkesin bir plani vardir ama,o planlarinda uzerinde ALLAHIN plani vardir.her cocuk rizkiyla dogar.az yer,az ceit yer ama yinede buyur.keske hepsi refah icerisinde buyuseler.ama refah icerisinde buyumeyecekler diye nufusumuzu azaltmayalim.nerde kaldi kurtulus savasinda mermiyi soguktan korumak icin cocugunun battaniyesini merminin uzerine orten anne fedakarligi.once vatan

Canim agzina saglik soylediklerinin hepsi o kadar dogru ki!keske herkes anlayabilse!vatan toprak deyince hepimiz şahlaniyoruz lakin islerin derinine inmek bilmek isimize gelmiyor malesef.ayrica normal doguma gelince dogumum cok zordu tabiri caizse tam facia gbiydi ama cok sukur bebegim de ben de cok iyiyiz.ben hamilykn hEp sezeryan dedim doktorum asla dedi.ve normal dogum yaptim cok zordu gercekten benimki.ama dogum sonrasi muhtesem iyilesme sureci cok hizli ve agrisiz ben dogumdan odaya gelnce kalktm lavaboya gittim yan odadaku sezeryanli arkadas ciglik atiyordu meger ayaga kalkiyormus.dogumda cektgniz acı en fazla bir saat.sezeryan oyle mi???ha diger super yanı hizlica kilo vermek 30kilo aldm dogumdan bir hafta sonra 18kilosu gitti:)ewet cok zor ve trawmatikti dogumum ama gene olsa gene normal dogururum sonrasi muhtesem.ayse arkadasimin yazdiklari da dogrudur bizzat ben de biliyorum herkese sevgiler

ben ılk dogumumu sezeryan yaptım ıkıncısı olursa normal ıstıyorum ama turkıyede bunu yapan dr cok az.. hadı benıde normal dogurtsunlar bakalım..:52::52:

sonunda dedıklerı oldu demek...
vay be
yakında yatak odamıza kadar gırıp bu pozısyonda sevişmek yasak derlerse şaşırmıcam:35:

Banada dr normal doguramazsin sezeryan dedi ekime. Ee yasaksa şimdi nolcak normalmi yapicaz.. plesentayi previayim nasil olcak o normal dogum... Bana kalsa bende normal doğumu tercih ederim ama benim durumumda olamayacağını srzeryan olmam gerektiğini söylüyor drum..

plasenta previa hele de p.previa totalis filansa zaten sezaryen endikasyonudur, onda sıkıntı olmaz

benim canım benim bedenim.bizi bu kadar düşünüyorlarsa doğum sonrasınada karışsınlar o zaman,bezidir,mamasıdır......vb....:37:

MemLekette başka Sorunn KaLmadı Kadınlara taktıLar.. Sizene Kardeşimm Vücut Benimm değİL mii İster NormaL İster Sezaryen Doğururumm.. Ne saçmaa Bii ÜLke oLdu Burası Yaa... Anıra Anıra DoğurtcakLar Bizii.. Offss.. = //

Anıra anıra doğurmak mı çok çirkin bir tabir olmuş:25:

Valla bu topikte yazılanları okuyunca hayretlere düştüm
Nasıl olurda sezeryan bu denli savunulur normal doğum çok abestmiş gibi gösterilir
Ohh çokta iyi oldu valla
Adı üstünde NORMAL olan bu zaten
Önüne gelen sezeryan önüne gelen sezeryan
Herkes kolaya kaçmaya başladı valla
Buna dur demenin zamanı gelmişti

Sezeryan yaptık doğumu bozduk, genetiğiyle oynadık tohumu bozduk, doğal ve dengeli beslenemedik sağlığımızı bozduk, şehirleşme dedik oksijenimizi bozduk dostluğumuzu bozduk,Sanayi dedik kuraklık küresel ısınma mevsimlerin geçişini bozduk, hayvanlarla uğraştık lezzeti bozduk, makineleşme seri üretim dedik beden ruh zihin bütünlüğümüzü bozduk, medeniyet batılaşma dedik vicdanı ahlakı dini bozduk, para dedik aklımızı bozduk, insan ilişkilerimizi bozduk......

Gözümüz aydın bunca bozukluğa yine iyi dayandık obeziteyiz, hiperaktifiz, agrasifiz, kanserliyiz, caniyiz,vahşiyiz, saygısızız, benciliz, dengesiziz, hastalıklıyız.

Bazı arkadaşlar konuyu bir şekilde modernliğe yobazlığa siyasete getirerek bağırıyor hayırrrrrr.
Neye Hayırrrrrr kardeşim SENİ ANNEN SEZERYANLAMI DOĞURDU...Yanllışlarımızı gördük organik tarıma dönüyoruz, şehirlerden kaçıp toprağımıza dönüyoruz, normal doğuma dönüyoruz vs vss.

Zaten zorunlu olunca kimsenin bir şey dediği yok ama çok kazanmak için uğraşanların tuzağına düşecek kadar paramızmı çok, canımızmı çok anlayamadım ben.
:46::46::46::46::46::46::46::46::46:

:37::37::37::37::37::37::37::37:

benim bildiğim hayvanlar anırır

sen kendini hayvan sanıyorsan diyecek sözüm yok

Son düzenleme:
yorumlar için genelleme yapılması çok cahilce.herkesin fikri kendinedir şaşıracak bir şey yok.kendi adıma sezeryandan yana değilim benim saçma bulduğum.evladımı doğurma şeklime karışılyorsa onun gelecekteki ekonomik yaşam şartlarına el atsınlar.iyi bir gelecek imkanıda tanısınlar.onların istedikleri gibi doğuracağım istedikleri sayıda çocuk yapacağım sonrası önemli değil.bu ülke bir kerede vatandaşından almadan vermesini bilsin.lisedeki kızlarada evlenme hakkı çıktı,hani kız çocukları okusun diye bir sürü kampanya vardı.komşumuzun kızının sınıf arkadaşı bir ay önce evlendi şimdi hamile sınavda da sancısı tutar kantinde de doğum yapar.yazık yaaaaaaaaa nereye gidiyoruz farkında değilmisiniz alttan alttan uyutuluyoruz verin oyları şerefsizlere böyle verin bakalım.sezeryanmış.normal doğummuş atıyorlar önüze çerezleri bizi böyle birbirimize düşürüp götürüyorlar ülkemizi...:20::72:

benim canım benim bedenim.bizi bu kadar düşünüyorlarsa doğum sonrasınada karışsınlar o zaman,bezidir,mamasıdır......vb....:37:

Zaten yapılmak istenen buydu arkadaşlar.Bu yasağı getirenler 2002 den beri iktidarlar.Ana çocuk sağlığı genel müdürlüğündeki istatististikler her ay kabak gibi bakanın önüne konulur.Anne ve bebek ölümleri yeni mi kafasına dank etmiş.Kürtaj istatistiklerini yeni mi inceleme fırsatı bulmuş.Bir topluma bir şeyi yasaklarsan o cazip hale gelir.Bunun yerine doktorlarını eğitse daha mantıklı olmaz mıydı,normal yaptıran doktorun performans kat sayısını yüseltseydi,sezaryen yaptırmayan özel hastane vergilerini buna göre düzenleseydi ,aile hekimliklerine normali özendirin deyip nefes egzersizleri içeren eğitimler düzenleselerdi hangimiz gitmezdik.Sezaryen kolaya kaçmaktır deyimi sadece doğum sancısından kaçmak isteyenlere atfedilmeli,sonrasını bir de onlara sormak gerek.Anti sezaryencilerde lütfen bu kadar ağır konuşmasınlar,sezaryenler yokken anne bebek ölümleri çok çok fazlaydı,yürekli yiyorsa açıklasınlar.sezaryen tv haberlerinde bu kadar ballandırıla ballandırıla anlatılmasaydı (bunun da altında yine cebi delik ve doğumhanelerde sabahlamak istemeyen doktorlar ve bakanlık vardır)insanlar bu derece tercih etmezdi,unutmayın ki bu ülkede zamanında ANNE SÜTÜ ZEHİRLİDİR,MAMA YEDİRİN diyen reklamlarda çok döndü,o zamanın bebeleri hep mama aldılar. Şu bu bahane arkadaşlar gündem değiştirmek için yapılan planlı bir hareketti bu.Bizler bunları konuşurken neler değişti.AOÇ 1.derece sit alanıydı,noldu başbakanlık konutu için kaldırıldı.THY çalışanları grev yapamaz denildi ve işten çıkardılar,daha birsürü şey.Oyunlara gelmeyelim.

ocak ayındda epidural bile istemeden catır catır normal dogum yapmıs biri olarak allahıma sükrediyorum iyiki normal doğum yaptı:16:doğumdan çıkınca odama bıle yürüyerek gittim herseyımı cok rahat yaptım..kızlar tabıkı herkesn tercihlerı vardır ve kımse bu tercıhlerı kısıtlayamaz..fakat unutulmamalı ki sezeryan bir doğum sekli degıl bir amelıyattır..birde bi arkadas anıra anıra doğurucz fln gibi bişey yazmış ne kadar ayıp biz afedersinizde eşşek miyiz de anırıyoruz o sancılarn bagırmaların her birinde günahlarımız dökülüyor vücudumuz yenileniyor..bugün dogum yapsam yine normaaal dogururdum..:16::16::16:

çok doğru karar normal doğum her açıdan sağlıklı.ben 12 saat sancıdan sonra mecburi sezaryana alındım bebeğimin nabzı düşmeye başlayınca sancı ço zor ama evlat için 10 kere de olsa çekilir bu acı

yaa normal doğum ısteyen bayanda cok ama benım gıbı korkaklar naapıcak korkudan cocuk yapamıcaz:1: , normal dogumda vajınayı kesıp biçiyorlar hemde anestezı yok bir şey yok çok kotu birde bozuluyormuş genişliyormuş vs vs offf:ssz: çektiğin acı sancıda cabası:ssz:

yaa normal doğum ısteyen bayanda cok ama benım gıbı korkaklar naapıcak korkudan cocuk yapamıcaz:1: , normal dogumda vajınayı kesıp biçiyorlar hemde anestezı yok bir şey yok çok kotu birde bozuluyormuş genişliyormuş vs vs offf:ssz: çektiğin acı sancıda cabası:ssz:

canım ben normal dogum yaptım ve kesip biçilme olayını hissetmedm tam anlamıyla bı uyusukluk oluyor zaten ıgne fln yapılıo o anda:26:..ayrıca bozulma genıslemede olmadı hersey hamilelık oncesi gibi bende gercı herkesde aynı olur mu bilemıyorum tabi:44:

normal doğumla vücut yenilenseydi 10 tane çocuk doğurmuş ninelerimiz adriana lima gibi gezerdi.ama iki büklümler malesef.

bi yabancı foruma giriyorum doktor "sezeryan olmak zorundasın" dediği için ağlayanlara bakıyorum, bi buraya giriyorum "sezeryan gerekmedikçe olmayacak" diye yakınanlara.

türkiyede suda doğum, gazlı doğum, epidural doğum heryerde mümkün ve ücretsiz olmadıkça böyle yasak koyan insanların anlayışsızlığına da pes! sanki normal doğumda çok iyi bi imkan sunuyorsun da, acıyı azaltmak için!

Son düzenleme:
Back
X