- 12 Ocak 2009
- 4.050
- 1.089
- 698
hatta şöyle bir alıntıda yapmak istiyorum:
Normal doğumun avantajları
*Normal doğum, annenin bilinci açık biçimde gerçekleşen doğal bir olay olduğu için, anne, bebeği doğar doğmaz onunla tensel ve duygusal temas kurabiliyor, ilk ağlamasını duyabiliyor, bebeğini ilk birkaç saat içinde emzirebiliyor.
*Anneye anestezi uygulanmadığı için bebeğe de anestezi uygulanmamış oluyor.
*Bebek, ciğerlerindeki sıvıyı doğum esnasında vajinadan geçerken atabiliyor.
*Normal doğumda annenin kanama, enfeksiyon, organ ve doku hasarı, pıhtı oluşumu riski sezaryene göre oldukça az.
*Normal doğum sancılı bir süreç olsa da epidural anestezi (belden aşağısını uyuşturma) ile sancılar hissedilmeden doğum gerçekleşebiliyor.
*Doğum uzun ve sancılı da sürse, kadının doğumdan sonra iyileşmesi, normal hayatına dönmesi çok daha hızlı ve erken oluyor.
*Normal doğum yapan kadınlar hamilelikte aldıkları kiloları daha kolay verebiliyorlar.
*Normal doğum sürecini geçiren bir annenin sütü daha kolay gelebiliyor.
*Normal doğum sezaryene göre daha ekonomik.
bunları hepsi doğru ve güzel şeyler zaten
ben kendi adıma sezaryeni savunmuyorum normal doğumuda benim kızdığım bu kişinin kendi
kararıdır devletin buna bu şekilde yasak getirmesi bakın epudural doğum bu da güzel bir yöntem
fakat ondada felç kalma riski az da olsa varr çoğu kadın korktukları için bu riskede girmiyorlar
ben eğer olurda hamile kalırsam önce hep epudural doğumun üzerinde durucam zaten öncelikle
burda ki bayanların benim gibi kızdığım şeyy devletin kadınların bu özgür lüğünü kısıtlaması