Ve Sezeryan Yasaklandı!

hatta şöyle bir alıntıda yapmak istiyorum:

Normal doğumun avantajları
*Normal doğum, annenin bilinci açık biçimde gerçekleşen doğal bir olay olduğu için, anne, bebeği doğar doğmaz onunla tensel ve duygusal temas kurabiliyor, ilk ağlamasını duyabiliyor, bebeğini ilk birkaç saat içinde emzirebiliyor.
*Anneye anestezi uygulanmadığı için bebeğe de anestezi uygulanmamış oluyor.
*Bebek, ciğerlerindeki sıvıyı doğum esnasında vajinadan geçerken atabiliyor.
*Normal doğumda annenin kanama, enfeksiyon, organ ve doku hasarı, pıhtı oluşumu riski sezaryene göre oldukça az.
*Normal doğum sancılı bir süreç olsa da epidural anestezi (belden aşağısını uyuşturma) ile sancılar hissedilmeden doğum gerçekleşebiliyor.
*Doğum uzun ve sancılı da sürse, kadının doğumdan sonra iyileşmesi, normal hayatına dönmesi çok daha hızlı ve erken oluyor.
*Normal doğum yapan kadınlar hamilelikte aldıkları kiloları daha kolay verebiliyorlar.
*Normal doğum sürecini geçiren bir annenin sütü daha kolay gelebiliyor.
*Normal doğum sezaryene göre daha ekonomik.

bunları hepsi doğru ve güzel şeyler zaten
ben kendi adıma sezaryeni savunmuyorum normal doğumuda benim kızdığım bu kişinin kendi
kararıdır devletin buna bu şekilde yasak getirmesi bakın epudural doğum bu da güzel bir yöntem
fakat ondada felç kalma riski az da olsa varr çoğu kadın korktukları için bu riskede girmiyorlar
ben eğer olurda hamile kalırsam önce hep epudural doğumun üzerinde durucam zaten öncelikle
burda ki bayanların benim gibi kızdığım şeyy devletin kadınların bu özgür lüğünü kısıtlaması

valla canım ben bal gibide genelleme yaparımm dün ilk defa devlete kadın doğuma gittim regl 2 ay geçti hamilede değilim biliyorum
hormonlarım bozuk daha öncede yaşadım insanı insan yerine bile koymuyorlar seni konuşturmuyorlar bile ben daha derdimi anlatmadan
hemen kan testi yapalım gebelik yoksa adet söktürücü yazarız bir iki güne adet olursunuz dedi başka hastayı aldı ben çıktım
neyse şimdi diceksiniz daha ilk defa devlete gidip nasıl genelleme yaparsınız onu da açıklayayım hemen çevremde o kadar çok tanıdığım akrabam ve tanık olduğum devlette doğum yapanlar varkii il il değişiyor o yüzden bu kadar rahat genelleme yapıyorum

canim boylelerine doktor olmus, ama adam olamamis diyoruz.

canim boylelerine doktor olmus, ama adam olamamis diyoruz.

Devlet hastanelerinde polikliniklere genellikle asistanlar bakıyor..Ve yaklaşımları aynen dediğiniz gibi çok aşağılayıcı oluyor...

Riskli bir hamileliğim vardı..Hem üniversite hastanesinde hem de özel bir hastanede görev yapan İzmirin çok ünlü bir kadın doğum dr.unun takibindeydim...Kendisi aynı zamanda perinatolog..Özel hastanedeyken nerdeyse kapıya kadar geçirdi bizi..Bir samimiyet,bir güler yüz sormayın gitsin...Sürekli yatmam gerekiyordu,dr. dan rica ettik çalıştığı ünv.hastanesinde yatmaya başladım..Özelde uzun süre yatamazdım,Maddi olarak bizi aşıyordu..Hamileliğimin büyük çoğunluğu hastanede yatarak ,kolumda serumlarla geçmişti..Wc dışında kalkmam yasaktı..Herneyse özel hastanede gayet samimi davranan adam üniversite hastanesinde yanıma uğramaz oldu..Vizitlerime bile doğru dürüst gelmiyordu...Yerine ukala,hastayı aşağılayan asistanlarını gönderiyordu..Sorularıma da aşağılayıcı cevaplar veriyordu..Neyseki değiştirmiştim dr.umu ve hastanemi......Tek dr. a bağlı kalmamak gerek...

Son düzenleyen: Moderatör:
ben epidurali de istemem
doğumdan hemen önce yapılıyormuş eee o kadar saat sancıyı çektikten sonra doğurmaya ne var zaten?
sancısız olmasına imkan vermedikten sonra felç riskine asla girmem

bakın normal doğum zor değil zor olan sancısı
ne yazık ki o zor çok zor

kadınlar kocalarından şiddet görüp çocuklarının önünde öldürülürken devlet en ağır cezaları verip caydırıcı olmuyor,:ssz:tv çıkan kaç kadın devletim bana sahip çıksın dediği halde öldürüldü.:ssz::ssz: daha önce yapılması gereken onca şey varken neden kadının özeli ortalarda :ssz:oğlum tv de kürtaj laflarını duyunca ilk iş olarak bilgisayardan bu konuyu baktı görmemesi şu anda öğrenmemsi gereken şeylere öğrendi .merdiven altında bu işi yapanlar da çoğalacaktır buda ayrı konu :ssz::ssz:kim kendi için ne uygunsa onu terciheder kendi hür kararı
devlet hastanelerine gelince ben oğlumu doğum evinde doğurdum dr oranın başhemiydi özel olduğu halde o zaman bıçak parası adı altında özelden çok daha fazla para ödedik .özel oda tuttuk ısınması yok dondum ve hasta olup 45 gün yatakta kaldım :14:doğuma girmeden önce sondaj taktılar 1 ,5 saat öylece dr bekledim elimde damar yolu açılmış enjektörlerle :ssz::ssz::ssz:doğum sonrası hemşire bana bağırdı çok ağlama die bağırdı ve sözleri aynen şuydu özür dileyerek yazıyorum
kocanın altına yatmayı biliyorsunda bize mi kapris yapıyorsun oldu :2::2:
herkes aynı şeyi yaşayacak değildir ama ben birdaha asla gitmem

Son düzenleme:
ilk bebeği sezeryan olan anneler içinde mi geçerli bu yasak ben hem sezeryanlıyım hem apandisit ameliyatı oldum kendimi riske mi atayım şimdi ne saçma açılsın o zaman bütün dikişlerim

Tatlım olurmu hiç öyle şey.Yasa olmasada zaten ilk doğumu sezeryanla yapmışsan ikincide normal doğum yapmıyolar.

hatta şöyle bir alıntıda yapmak istiyorum:

Normal doğumun avantajları
*Normal doğum, annenin bilinci açık biçimde gerçekleşen doğal bir olay olduğu için, anne, bebeği doğar doğmaz onunla tensel ve duygusal temas kurabiliyor, ilk ağlamasını duyabiliyor, bebeğini ilk birkaç saat içinde emzirebiliyor.
*Anneye anestezi uygulanmadığı için bebeğe de anestezi uygulanmamış oluyor.
*Bebek, ciğerlerindeki sıvıyı doğum esnasında vajinadan geçerken atabiliyor.
*Normal doğumda annenin kanama, enfeksiyon, organ ve doku hasarı, pıhtı oluşumu riski sezaryene göre oldukça az.
*Normal doğum sancılı bir süreç olsa da epidural anestezi (belden aşağısını uyuşturma) ile sancılar hissedilmeden doğum gerçekleşebiliyor.
*Doğum uzun ve sancılı da sürse, kadının doğumdan sonra iyileşmesi, normal hayatına dönmesi çok daha hızlı ve erken oluyor.
*Normal doğum yapan kadınlar hamilelikte aldıkları kiloları daha kolay verebiliyorlar.
*Normal doğum sürecini geçiren bir annenin sütü daha kolay gelebiliyor.
*Normal doğum sezaryene göre daha ekonomik.

Bunlar da Normal Doğumun Dezavantajları....

Normal doğumun dezavantajlarının en önemlisi her an problem geliştirmeye müsait olmasıdır.Herşey yolunda giderken birden bebek strese girebilir, kalp atımları yavaşlayabilir, hatta kaybedilebilir. Bu nedenle normal doğum mutlaka hastane koşullarında ve en kısa sürede sezaryene gecilebilecek bir ortamda yapılmalıdır. Özellikle ülkemizde her yıl binlerce kadın evde doğum yapmakta ve pek çoğunda sorun yaşanmamaktadır. Ancak topluma günümüzde pek yansımayan doğum sırasında anne ve bebek ölümleri hala daha büyük bir sorun olarak karşımızda durmaktadır.

Bunun dışında normal doğumda en çok korkulan komplikasyonlardan biri de bebeğin omuzunun taklılmasıdır. Burada bebeğin başı doğduktan sonra, omuzları annenin kemiklerine takılmakta ve büyük olasılıkla bebek kaybedilmektedir. Son derece nadir görülen bu komplikasyon son derece üzücü bir durumdur.

Ayrıca doğum esnasında eylemin fazla uzaması bebeğin oksijensiz kalmasına ve daha sonra gerek zeka gerekse motor fonkisyonlarında geriliğe neden olabilmektedir.

Anne açısından önemli bir risk ise doğum esnasında oluşabilen yırtıklardır. Bu yırtıklar dikişli tabir edilen doğumlarda bile nadiren de olsa görülebilmekte ve ileride dışkı tutmada sorunlara yol açabilmektedir. Annenin barsakları ile vajinası arasında açılabilecek milimetrik pencereler bile vajinadan dışkı gelmesine neden olabilmekte ve bu durumun tedavisi aylarca sürebilecek uzunlukta ve birden fazla sayıda ameliyat ile mümkün olabilmektedir.

Normal doğuma bağlı olarak gelişebilecek mesane sarkması ileride ancak bir ameliyat ile düzeltilebilecek idrar kaçırma şikayetlerine yol açabilir.

Bunlar da Normal Doğumun Dezavantajları....

Normal doğumun dezavantajlarının en önemlisi her an problem geliştirmeye müsait olmasıdır.Herşey yolunda giderken birden bebek strese girebilir, kalp atımları yavaşlayabilir, hatta kaybedilebilir. Bu nedenle normal doğum mutlaka hastane koşullarında ve en kısa sürede sezaryene gecilebilecek bir ortamda yapılmalıdır. Özellikle ülkemizde her yıl binlerce kadın evde doğum yapmakta ve pek çoğunda sorun yaşanmamaktadır. Ancak topluma günümüzde pek yansımayan doğum sırasında anne ve bebek ölümleri hala daha büyük bir sorun olarak karşımızda durmaktadır.

Bunun dışında normal doğumda en çok korkulan komplikasyonlardan biri de bebeğin omuzunun taklılmasıdır. Burada bebeğin başı doğduktan sonra, omuzları annenin kemiklerine takılmakta ve büyük olasılıkla bebek kaybedilmektedir. Son derece nadir görülen bu komplikasyon son derece üzücü bir durumdur.

Ayrıca doğum esnasında eylemin fazla uzaması bebeğin oksijensiz kalmasına ve daha sonra gerek zeka gerekse motor fonkisyonlarında geriliğe neden olabilmektedir.

Anne açısından önemli bir risk ise doğum esnasında oluşabilen yırtıklardır. Bu yırtıklar dikişli tabir edilen doğumlarda bile nadiren de olsa görülebilmekte ve ileride dışkı tutmada sorunlara yol açabilmektedir. Annenin barsakları ile vajinası arasında açılabilecek milimetrik pencereler bile vajinadan dışkı gelmesine neden olabilmekte ve bu durumun tedavisi aylarca sürebilecek uzunlukta ve birden fazla sayıda ameliyat ile mümkün olabilmektedir.

Normal doğuma bağlı olarak gelişebilecek mesane sarkması ileride ancak bir ameliyat ile düzeltilebilecek idrar kaçırma şikayetlerine yol açabilir.
Sezeryanla doğumunda avantaj ve dezavantajları var:)

Devlet hastanelerinde polikliniklere genellikle asistanlar bakıyor..Ve yaklaşımları aynen dediğiniz gibi çok aşağılayıcı oluyor...

Riskli bir hamileliğim vardı..Hem üniversite hastanesinde hem de özel bir hastanede görev yapan İzmirin çok ünlü bir kadın doğum dr.unun takibindeydim...Kendisi aynı zamanda perinatolog..Özel hastanedeyken nerdeyse kapıya kadar geçirdi bizi..Bir samimiyet,bir güler yüz sormayın gitsin...Sürekli yatmam gerekiyordu,dr. dan rica ettik çalıştığı ünv.hastanesinde yatmaya başladım..Özelde uzun süre yatamazdım,Maddi olarak bizi aşıyordu..Hamileliğimin büyük çoğunluğu hastanede yatarak ,kolumda serumlarla geçmişti..Wc dışında kalkmam yasaktı..Herneyse özel hastanede gayet samimi davranan adam üniversite hastanesinde yanıma uğramaz oldu..Vizitlerime bile doğru dürüst gelmiyordu...Yerine ukala,hastayı aşağılayan asistanlarını gönderiyordu..Sorularıma da aşağılayıcı cevaplar veriyordu..Neyseki değiştirmiştim dr.umu ve hastanemi......Tek dr. a bağlı kalmamak gerek...

paranin kolesi olmus bu insanlar yapacak birsey yok, ama insan cok sasirir boyle durumda tabii. Allah iyilerle karsilastirsin hepimizi.

Tatlım olurmu hiç öyle şey.Yasa olmasada zaten ilk doğumu sezeryanla yapmışsan ikincide normal doğum yapmıyolar.

Eğer sağlık açısından sorun yoksa anne de istekliyse en az 2 sene sonra sezaryan sonrası normal doğum yapılabiliyor..Normal doğum istenip yine sezaryane dönülebilir ..Tabi her dr. yanaşmıyor buna...ssvd adı altında sezaryan sonrası normal doğum yapanlar var...

Zaten riskli doğum söz konusuysa hiç bir dr illa normal doğum olacak diye tutturmaz diye düşünüyorum...Yani o riski göze alamazlar....

ben zorunlu sezeryan oldum özel hastaneye gittim hükümetin o kadar çok eksiği var ki alt yapı yapmadan böle işlere girişiyor devlet hastanesinde doğumu ebeler yaptırıyor sanki kölesin öl orda umurlarında değil kaç arkadaşım devlette yaptı doğumu hep aynı muamele aşağıladıkça aşağılıyorlar ama hep sustuğumuz için oluyo Türkiye de ki tüm kadınlara sesleniyorum şimdi hepimiz buna karşı olduğumuzu göstersek birlik olsak kim durabilir önümüzde ama ok banadeğmeyen yıla bin yaşasın sus otur en büyük eksiğimiz bu zaten

Sezeryanla doğumunda avantaj ve dezavantajları var:)

Tabiki var...Ama kadın doğum doktorlarının %99'u kendileri ve yakınları için neden sezeryanı tercih ediyorlar ki bunların yarısı normal doğumu savunduğu halde.Bunu bi düşünmek lazım. Hamile bir kadın olarak normal doğum ve sezeryanla ilgili okumadığım, araştırmadığım şey kalmadı.

Ve ben sezeryanı daha avantajlı buldum. Siz normal doğumu tercih edebilirsiniz. Ama benim doğum tercihimin yasaklanmasını savunmasın kimse bana.

kadınlar kocalarından şiddet görüp çocuklarının önünde öldürülürken devlet en ağır cezaları verip caydırıcı olmuyor,:ssz:tv çıkan kaç kadın devletim bana sahip çıksın dediği halde öldürüldü.:ssz::ssz: daha önce yapılması gereken onca şey varken neden kadının özeli ortalarda :ssz:oğlum tv de kürtaj laflarını duyunca ilk iş olarak bilgisayardan bu konuyu baktı görmemesi şu anda öğrenmemsi gereken şeylere öğrendi .merdiven altında bu işi yapanlar da çoğalacaktır buda ayrı konu :ssz::ssz:kim kendi için ne uygunsa onu terciheder kendi hür kararı
devlet hastanelerine gelince ben oğlumu doğum evinde doğurdum dr oranın başhemiydi özel olduğu halde o zaman bıçak parası adı altında özelden çok daha fazla para ödedik .özel oda tuttuk ısınması yok dondum ve hasta olup 45 gün yatakta kaldım :14:doğuma girmeden önce sondaj taktılar 1 ,5 saat öylece dr bekledim elimde damar yolu açılmış enjektörlerle :ssz::ssz::ssz:doğum sonrası hemşire bana bağırdı çok ağlama die bağırdı ve sözleri aynen şuydu özür dileyerek yazıyorum

ohaaa Allah boyle hemsirelerin belasini versin demeyeyimde ne diyeyim. nasil bir insandirki kadin o sekilde yatarken boyle bir cumle kurabiliyor. resmen vicdansizlik, baskada birsey demiyorum. gercekten doktorlar hemsireler siddeti hak etmiyor diyenler halt etmisler..inanilir gibi degil.

doktorlar takibe alınacaktır,kim ne kadar sezeryan yaptırmış bakılacak ve ifadesi alınacaktır diye düşünüyorum
kolay kolay hiç bir doktor çok önemli bir risk olmadıkca sezeryan yapmaya cesaret edemeyecektir
sanırım ancak normal doğum anında bir terslik olursa apar topar sezeryana çevrilecektir Allah yardımcımız olsun
normal doğumun olumlu yönlerini düşünün ve rahat olmaya çalışın
özellikle ilk kez doğum yapacak olanlar belki de az sancılı ve kolay bir doğum yaşayacaksınız değil mi?
ben ilk doğumumda da sezeryan istememiştim kendimi de hep "ilk doğuran ben değilim ya herkes doğurabildiğine göre ben de yapabilirim" diye hazırlamıştım :49:

Sezaryan sonrası sütüm günlerce gelmedi,çok az geldi.Çocuklarım aç kaldı,zaten erken doğumdu prematüre mamasına başlamak zorunda kaldım..Her istediğimde kalkıp bebeklerimi kucağıma alıp emziremedim..Küvezde kaldılar..Eğilip ayakkabılarımı giyemiyordum...Bebeklerimi görmeye acilden tekerlekli sandalye ile gidiyordum..Ayağa kalkmak,yürümek,öksürmek,gülebilmek bile tam bir işkenceydi benim için..Kesi yerimin sızısı acısı aylarca geçmedi..Sürekli sanki karnım aşağı düşecekmişçesine öne doğru eğilerek yürüdüm..Hele o aylarca sürek hissizlik hissi anlatılmaz yaşanır...Her an kesi yerinin mikrop kapma korkusu da cabasıydı....Hele bel ağrısı..Omur kaslarım zedelendi spinali takarlarken..Daha şu an aklıma gelmeyen bir sürü zorluk yaşadım...Ben şanssız guruptandım sezaryan olanlarda...Kimi arkadaşımın sezaryan sonrası hiç ağrısı sızısı olmamış.........Allah herkese ağrısız,sorunsuz doğumlar nasib eder inşallah...

Son düzenleyen: Moderatör:
doktorlar takibe alınacaktır,kim ne kadar sezeryan yaptırmış bakılacak ve ifadesi alınacaktır diye düşünüyorum
kolay kolay hiç bir doktor çok önemli bir risk olmadıkca sezeryan yapmaya cesaret edemeyecektir
sanırım ancak normal doğum anında bir terslik olursa apar topar sezeryana çevrilecektir Allah yardımcımız olsun
normal doğumun olumlu yönlerini düşünün ve rahat olmaya çalışın
özellikle ilk kez doğum yapacak olanlar belki de az sancılı ve kolay bir doğum yaşayacaksınız değil mi?
ben ilk doğumumda da sezeryan istememiştim kendimi de hep "ilk doğuran ben değilim ya herkes doğurabildiğine göre ben de yapabilirim" diye hazırlamıştım :49:

insaAllah dedigin gibi kontrol mekanizmasi iyi calisir, ama buna benim pek inancim yok.

insanlarin para icin yapmayacaklari sey kalmamis. en basitinden bi haber actiginizda bakin denildigi uzere merdiven alti uretim cok fazla.

bazi restoranlarda bile millete esek eti yediriyorlar ama parayi veren dudugu caliyor, yani kontrol yok. varsada rusvet alan cok. ayni sey bu sezeryan icinde olacaktir buna inaniyorum.

zaten cogu kadin normal dogumu ister, ama sirf doktorlardan ve yapilan muameleden cok rahatsiz herkes. buna bi degisiklik getirilmesi gerek acilen.

insan hastayken muameleleri inanilmaz, hadi desenki bunu yapanlari sikayet edicem..bozacinin sahidi siraci..kimi kime sikayet edeceksin?

Son düzenleme:
''Parası olan herkes uydurur ya olmayan.. Allah yardımcıları olsun vallahi.'' Buraya kadar katılıyorum canım fakat bi sonra ki cümleni çok yanlış buldum :20: Ben devlet hastanesinde doğum yapmıştım 4 sene önce. O zaman maddi durumumuz iyi değildi. Eşimden ayrıydım. Devlet hastanesindeymişim gibi hiç hissetmedim herşey gayet temiz ve doktorlar gayet ilgili hemşireler gayet güler yüzlüydü. Çok yanlış düşünüyorsunuz bence bu konuda :40: Tek özel hastaneden farkı bi odada 3 yatak vardı. Eşittir 3 doğum yapan kadın yani. Kendime özel tek bi odam yoktu. Ama bu da çok rahatsızlık duyulcak bişey değildi. Zaten herkesin 1 tane refakatçısı vardı yanında. Arkadaş olmuştuk 3 müzde hastanede ki 2 günüm çok makara geçmişti ağrılarımıza rağmen. Çünkü aynı duyguları yaşadığımız için birbirimizin halinden daha iyi anlıyoduk belki de. Doktor sık sık kontrole gelip ilgileniyolardı aynı şekilde hemşirelerde. Hatta bebekleri de sık sık kontrol ediyolardı benim bebeğimi 1 gece küvese almışlardı ama Allahtan bişey olmadı. Çok üzülüp korkmuştum. Bence hiçte düşündüğün gibi canavardan beter değiller :34:

aslında genel konuşmadım kendi gördüğüm hastanelerden bahsettim yanlış yazmışım ..en azından istanbuldaki briçok hastane diyebilirim..mesela ikinci çocuğuna hamile olan bir kadınla beraber özel hastanede sıra bekliyoduk..kadın ilk çocuğunu ist.da devlet hast.de ydoğurmuştu..burada biçok hastanede refaktçı yok yasak..ve dr. ve ebeler asla beklemiyolar kadının kendi vücudunun açılmasını kesip kesip çıkarıyolar çocuğu demişti bana..benim daha çocuğun kafası doğum kanalına girmeden kesik atıldı dedi ..o kadar çok dikişim olduki 2 ay yataktan kalkamadım dedi..ve bu haliyle bebeği akşam yanına bırakıp refakatçıya izin vermeden bırakıp gittiler dedi.bebek her ağladığında ben kalkmaya çalıştıkça kanamam oluyodu ve kadını sabah kansızlıktan yoğun bakıma almışlar!!şimdi dilenirim yine gitmem o hastaneye dedi.anlattığım gibi bir çok hikaye var bizzat şahit olduğum..başka bir hastanede komuşum ölü doğum yaptı kadının bacaklarını cimcirmekten morartmışlar ebeler ,neymiş ıkınmıyomuş..yahu kadının 9 aylık bebeği karnında ölmüş acısı kendine yeter ne vicdansızlık!! küçük şehirlerde belki sizin dediğiniz gibidir ama ben evlenmeden öncede küçük şehirdeydim ordada öyleydi..genellleme yapmıyayım ama %70 böyle bence...

SEZARYEN DOĞUMUN ZARARLARI, RİSKLERİ

Sezeryan ameliyatının dezavantajları, sakıncaları:
Sezaryen ameliyatı bir karın ameliyatı olması, genel veya spinal anestezi gerektirmesi, bazen az veya çok kanama gibi komplikasyonlar yaşanması nedeniyle her ameliyat gibi bazı riskler taşır. Bu nedenle sadece gerekli durumlarda yapılması önerilir. Sezeryan ameliyatının anne ve bebek açısından taşıdığı riskler:
- Sezaryen ameliyatında çok nadiren görülse de en sık görülen komplikasyonlar enfeksiyon, kanama ve pelvik organ yani rahime yakın bulunan mesane, barsak gibi organların yaralanmalarıdır. Aezaryen ameliyatlarının %1-2'sinde aşırı kanama nedeniyle kan transfüzyonu gerekebilir. Çok nadiren aşırı kanama nedeniyle rahmin ameliyatla alınması bile gerekebilir. (bkz: doğum sonrası aşırı kanama)
- Sezaryen ameliyatı sonrasında bacak damarlarında pıhtı oluşması (derin ven trombozu, dvt) ve akciğerlere pıhtı atma riski normal doğuma göre fazladır.
- Sezaryenin bir dezavantajı doğumdan hemen sonra anne bebek etkileşimini geciktirmesi veya engellemesidir.
- Sezaryen sonrası anne normal doğuma göre çok daha geç iyileşir. Hastaneden daha geç taburcu olur. Günlük hayatına ve işine dönmesi daha uzun süre alır.
- Sezeyan sonrası ağrı normal doğuma göre çok daha fazla olur.
- Sezaryen amelyatı geçiren annenin sonraki doğumlarında plasentanın (bebeğin eşinin) rahim ağzına yerleşmesi veya rahim duvarına yapışması gibi (previa, dekolman, akreata) komplikasyonlar daha sık görülür.
- Sezaryen ameliyatı geçiren anne sonraki bebeklerini normal doğum ile doğurma şansını büyük oranda kaybeder.
- Sezaryen sonrasında bebekte solunum sıkıntısı olma riski daha fazladır. Normal doğumda bebek doğum kanalından geçerken uğradığı basınç sayesinde akciğerlerindeki su dışarı atılır ancak sezaryende bu gerçekleşmediği için solunum sıkıntısı meydana gelebilir. Elektif sezaryende bebekte yenidoğan geçici takipinesi (TTN) ve RDS gelişme riski 7 kat fazla bulunmuştur.
- Nadiren genel anesteziye veya spinal, epidural anesteziye bağlı komplikasyonlar oluşabilir.
- Sezaryen olan annenin doğumdan sonra herhangi bir komplikasyon nedeniyle tekrar hastaneye yatma riski normal doğum yapanlara göre daha fazladır.
- Sezaryen ile doğan bebeklerde meme emme başarısı daha düşüktür.
- Bazı araştırmalar sezeryan ile doğan çocuklarda astım hastalığına daha sık rastlandığını göstermiştir.
- Sezaryen olan annelerin karınlarında ameliyata bağlı oluşabilecek yapışıklıklar nedeniyle ileride infertilite (kısırlık) problemi yaşama riskleri daha yüksektir.
alıntı

Bunların çoğunu yaşadım ben..:(

Kadınlarımız bas bas bağıryor demi yardım istiyor hayatım tehlikede diye,ne oluyor sonunda göçüp gidiyor işte devlet buna el atsin işte,yok illa kadınlığımızla oynayacaklar ..

Bu iş varya merdiven altına kadar gider bakın görün gazetelerin 3.sayfalarında okuyacağız bu haberleri..

Bu hemşireyede varya açacan ağzını yumacan gözünü :22::22:

Back
X