vee sözlendik.. okurken evlenenlerin desteğine ihtiyacım var..

yoo hayır aynı evde oturmayacağız 20 dakikalık bir mesafede olacak bizim evimiz.. ama sözlümün abisi evli onlarla aynı caddede olacağız

Hmm... Bu konu için de çok şey söylemek isterdim ama herkes aynı olacak değil ya inşallah sen şanslı dediklerimizden olursun :34:

Hakkında hayırlısı neyse o olsun...

İstihare namazı kılmanı öneririm:34:

Aynı anda iki üç yükü birden taşımana gerek yok ki bir yandan dersler vizeler finaller ,bir yandan eş, bir yandan evin sorumluluğu, bir yandan yeni evli olduğunuz için sürekli evinizi görmeye gelecek olan ve sizi misafirliğe çağıracak olan akrabalar eş dost. Düşünüyorum da neden bu kadar yükü kendime yükleyeyim ki rahat rahat okulumu bitirim sevgilimle, sözlümle her neyse onunla da ilişkimi sürdürürüm zamanı gelince de daha rahat şartlarda da evlenirim atlı kovalamıyor ya. Ben doğru üzgün işim olmadan kendimi garantiye almadan bile evlenmek istemiyorum mesela değil okurken evlenicem ne gerek var bu kadar erken bir şeylere atılmaya yıpranmaya.

Ben kendim okurken aslında zor olacağını düşündüğümden evliliğe karşıyım.Herkesin düşüncesi farklıdır tabi.Seni öncelikle tebrik ederim hayırlı olsun.Ben sana kendi çevremden birisini örnek vermek isterim.LisEden bir arkadaşım üniversiteye başlayınca ikinci sınıf başlamadan birinci sınıfın yaz döneminde evlendi.Şimdi üçüncü sınıftalar ama maşallahları var bir sıkıntılar yok çok şükür ki.Yani bu sana güzel bir örnek olsun.Elbette ki zorlukları olacaktır ama sen önce bu zorlukları aşabileeğine hepsini bir arada idare edebileceğine inan gerisi de kolaylıkla gelir yani.

karamsarlığa gerek yok.
tabi eşin maddi manevi yardımcı olmaktan çekinmeyecekse.
ben gazi ekonometri son sınıf öğrencisiyim.
3.sınıf bitti evlendim.
ekonometriyi bilen bilir oldukça zor bir bölümdür özellikle son senesi hep uygulamadır.
herkes bana ümitsiz vaka gözüyle baktı.
arkadaşlarım okulu bırakır ya da uzatırım sanıyordu.
ne mi oldu?
bekarken yakalayamadığım ortalamayı yapıp dereceye girdim ve mezun olurkende ilk onda olacağım.
yani imkansız diye bişey yok.
yeterki içindeki azim tükenmesin.
insan 2 3 işi aynı anda götürebilir ve götürmelide.
ben tek bir işe kendime empoze etmeye karşıyım,
insan sınırlarını zorlamalı.
çünkü zorladıkça farketmediğin potansiyelini görüyorsun.
şimdi hem alandan dersaneye gidiyorum hem son dönemimdeyim okulda hemde ev.
herkes şaşırıyor fakat şaşıracak bişey yok.
içinde azim olan herkes yapar.
ki sen okulu uzatmışsın.alacağın ders sayısıda az.haydi haydi yaparsın merak etme.
tabi eşinin desteği önemli.
eşimden Allah razı olsun 1.dönem uygulamalara hep benimle girdi,
vize final hep beraber çalıştık.
hocalar bile sınıfta takdir ediyordu eşim ve beni.
ailelerden uzak olduğumuz için gelen giden yok onunda rahatlığı var elbet.
ama eşimin desteği tam.
ailelerle aynı şehirde olsakta eşimin desteği sayesinde gene başarırdım.
zaten mezuniyet törenimde bir sürpriz yapıp(hocalardan izin alıp) eşime güzel birşey söyleyeceğim ve diplomamı ona vereceğim.
onunda emeği var sonuçta :27:

karamsarlığa gerek yok.
tabi eşin maddi manevi yardımcı olmaktan çekinmeyecekse.
ben gazi ekonometri son sınıf öğrencisiyim.
3.sınıf bitti evlendim.
ekonometriyi bilen bilir oldukça zor bir bölümdür özellikle son senesi hep uygulamadır.
herkes bana ümitsiz vaka gözüyle baktı.
arkadaşlarım okulu bırakır ya da uzatırım sanıyordu.
ne mi oldu?
bekarken yakalayamadığım ortalamayı yapıp dereceye girdim ve mezun olurkende ilk onda olacağım.
yani imkansız diye bişey yok.
yeterki içindeki azim tükenmesin.
insan 2 3 işi aynı anda götürebilir ve götürmelide.
ben tek bir işe kendime empoze etmeye karşıyım,
insan sınırlarını zorlamalı.
çünkü zorladıkça farketmediğin potansiyelini görüyorsun.
şimdi hem alandan dersaneye gidiyorum hem son dönemimdeyim okulda hemde ev.
herkes şaşırıyor fakat şaşıracak bişey yok.
içinde azim olan herkes yapar.
ki sen okulu uzatmışsın.alacağın ders sayısıda az.haydi haydi yaparsın merak etme.
tabi eşinin desteği önemli.
eşimden Allah razı olsun 1.dönem uygulamalara hep benimle girdi,
vize final hep beraber çalıştık.
hocalar bile sınıfta takdir ediyordu eşim ve beni.
ailelerden uzak olduğumuz için gelen giden yok onunda rahatlığı var elbet.
ama eşimin desteği tam.
ailelerle aynı şehirde olsakta eşimin desteği sayesinde gene başarırdım.
zaten mezuniyet törenimde bir sürpriz yapıp(hocalardan izin alıp) eşime güzel birşey söyleyeceğim ve diplomamı ona vereceğim.
onunda emeği var sonuçta :27:

işte bu çok iyi geldi :) benim sözlümde ben sana yardımcı olurum diyor bende mühendislik fakültesinde okuyorum bekarken bile uzattığım okulu evliyken bitirmek gözümü korkuttu açıkçası ama sözlüm çok anlayışlıdır şuanda bile sınav zamanlarımda beni rahatsız etmez öyle zırt pırt aramaz arkadaşlarımınkini görüyorum resmen ders çalışmalarına müsade etmiyor erkek arkadaşları.. ama senin bu yorumun cesaretimi arttırdı çok teşekkür ediyorum..

Ben kendim okurken aslında zor olacağını düşündüğümden evliliğe karşıyım.Herkesin düşüncesi farklıdır tabi.Seni öncelikle tebrik ederim hayırlı olsun.Ben sana kendi çevremden birisini örnek vermek isterim.LisEden bir arkadaşım üniversiteye başlayınca ikinci sınıf başlamadan birinci sınıfın yaz döneminde evlendi.Şimdi üçüncü sınıftalar ama maşallahları var bir sıkıntılar yok çok şükür ki.Yani bu sana güzel bir örnek olsun.Elbette ki zorlukları olacaktır ama sen önce bu zorlukları aşabileeğine hepsini bir arada idare edebileceğine inan gerisi de kolaylıkla gelir yani.

umarım aşabilirim bütün zorlukları.. arkadaşınada allah ömür boyu mutluluk versin hep böyle sürer inşallah..

Aynı anda iki üç yükü birden taşımana gerek yok ki bir yandan dersler vizeler finaller ,bir yandan eş, bir yandan evin sorumluluğu, bir yandan yeni evli olduğunuz için sürekli evinizi görmeye gelecek olan ve sizi misafirliğe çağıracak olan akrabalar eş dost. Düşünüyorum da neden bu kadar yükü kendime yükleyeyim ki rahat rahat okulumu bitirim sevgilimle, sözlümle her neyse onunla da ilişkimi sürdürürüm zamanı gelince de daha rahat şartlarda da evlenirim atlı kovalamıyor ya. Ben doğru üzgün işim olmadan kendimi garantiye almadan bile evlenmek istemiyorum mesela değil okurken evlenicem ne gerek var bu kadar erken bir şeylere atılmaya yıpranmaya.

evet haklısın ama herkes artık birşeyler olmalı gözüyle bakıyor ve sözlümün memleketinde okuduğum için neden yurtta kalasın kendi evine çık rahatça gözüyle bakılıyor..

umarım aşabilirim bütün zorlukları.. arkadaşınada allah ömür boyu mutluluk versin hep böyle sürer inşallah..

Aşarsın inşallah.Amin inşallah.Sana da Allah ömür boyu mutlulukihuzur versin inşallah.

Hic gerek yok. Kayinvalideden 20 dk uzaktaymissin birde. Tehlikeli bir durum. Kendini riske atma. Okulunu bitir ondan sonra rahat rahat evlen. Her seyin sirasi var. Bende muhendislik fakultesinde okuyorum iyi cesaret valla seninki. Yurttaki gunlerini ozlersin valla.

genel anlamda okul bitmeden cok erken yasta evlenilmesini ben cok dogru bulmuyorum
okumanin amaci ne bir meslek edinmek
once okulu bitirp 1-2 sene calisip sonra evlenmek genel anlamda daha dogru bir hareket olurdu .
ama eger mustakbel esin sana destek olurum derse
altindan gayet rahat kalkarsin
her aksam 3 kap yemek isterim
efendim bu gomlekler neden utulenmedi
neden bugun supurmedin evi die bidi bidi basinin etini yemeyecek biriyse gayet guzel olur

bir makarna pisirir bir yumurta kirarsiniz odevler sinavlar yogun olunca.
gunde 8 saat calisip evini duzenli tutan bir suru kadin var.
okul daha yorucu olmaz halledersin bence.
belli yemekleri haftasonundan hazirlar derin donduruca bekletirsin
cok yogun sinavlar basladi mi temizlige yetisemezsen maddi durumun elverdiginde yardimci kadin tutarsin
ya da ev 2 gun tozlu kaliversin zaten evde coluk cocuk giden gelen cok olmadikca karisiklik toz pek olmaz
yeni gelin evi zaten her sye gicir gicir olacak
evine de cok esya doldurma ilk hevesle kucuk ev tutarsiniz isin hem cabuk biter
hallolur merak etme
sen istedikten esin anlayisli olduktan sonra

işte bu çok iyi geldi :) benim sözlümde ben sana yardımcı olurum diyor bende mühendislik fakültesinde okuyorum bekarken bile uzattığım okulu evliyken bitirmek gözümü korkuttu açıkçası ama sözlüm çok anlayışlıdır şuanda bile sınav zamanlarımda beni rahatsız etmez öyle zırt pırt aramaz arkadaşlarımınkini görüyorum resmen ders çalışmalarına müsade etmiyor erkek arkadaşları.. ama senin bu yorumun cesaretimi arttırdı çok teşekkür ediyorum..

ben bekarken o kadar kütüphaneye gider deliler gibi saatlerce çalışırdım.
o yüzden bende korkuyordum acaba etkilenirmiyim diye.
ama bu korkum hiç bir zaman azmimi alt edecek boyutta olmadı.
derslere eşimle giriyordum(2.öğretimim ben),
sonra eve gelip dinleniyorduk ardından ders çalışıyorduk,
hele o sınav dönemleri....
Allah bin kere razı olsun,kaç bardak kahve içtiğimizi sayamazdım...
sabahlara kadar pc başında uygulama yaptırırdı bana.
2saatlik uykuylada işe giderdi garibim...
hakkını ödeyemem eşimin.
eğer eşin anlayışlıysa her türlü biter okul merak etme.
fakat eşin yemeğidir,temizliğidir dört dörtlük hizmet bekleyen biriyse işin zorlaşır gerçekten.
kayınvalidemden Allah razı olsunki eşime evde temizletmiş,sobada kurdurmuş,öyle çok titiz yetiştirmemiş.
haliyle sınav zamanı evin dağınık olması 3 değilde 2 çeşit yemek olması,ütüyü kendi yapması...
problem yapmadı hatta kendi dedi sen önce kendi dersine bak,zamanı gelince yaparsın.
şimdi birde dersane başladı üstüne.
oluyor bir şekilde.
2 şeye ihtiyacın var:
1)azim
2)anlayışlı bir eş.
anlattığına göre sözlün anlayışlı.
o halde sorun çıkmaz: )
mutluluklar dilerim :16:

Genel olarak negatif yorum yapilmis.ama benim yorumum gayet olumlu olacak.:) hic takma kafana okur bitirirsin okulunu.bak canm ben okulum bittikten snra evlendim.tez donemiydi biraz sikintili oldu.benm hem sinif arkadasim hem de en yakin arkadasimla bir iki ay arayla evlendik.o benden buraz daha erken evlendi.tezini savundu bir hafta sonra evlendi.suan da hamile ve ikinci univ icin sinava girdi. Buyuk ihtimalle yerlesecek.bolumu de farkli bir sehirde.kaydini yapmaya dogumundan bir kac hafta oncr gidecrk.dusun yani okul basladiginda lohusa olacak. Ama cok kararli ve azimli. Eeminim bebgini de buyutecek esine dr zaman ayiracak.. planli olmak lazim. Her seyi programkayip yaparsan hic de bi sikinyi olmaz. Ustelik sen sadece evli olacaksin arkadasm bebegine de bakacak.. istemek yeter.. azimli ve okulu butirmek icin kararli ol yeter.gerisi bos

benim komşum vakti zamanında evlenirken okulunu bırakmış,üstüne de 2 çocuk yapıp büyütmüştü.sonra af çıkınca okuluna geri döndü.kızının biri kreşe,biride ilkokula başladı.kendi de okuluna devam etti.gayette başarılı olmuştu.istedikten sonra yapılmayacak şey yoktur.başarılar ve mutluluklar dilerim:34:

ben o kadar zor olacağını zannetmiyorum telaş yapmayın bence :) zaten bir dönem uzatmışsınız yani bu 14 hafta yapar ve derslerinizde hafta içi her gün sabahtan akşam üstüne kadar sürmez. eşiniz anlayışlıysa ki şartlarınızı durumunuzu biliyor sorun çıkartacak olsa biraz daha beklerdi diye düşündüm. sınav döneminde salın gitsin kendinizi evi b*k götürüyor deseler umursamayın, sadece ders çalışın 3-4 ay hemen geçer :)

Canim ben evliyim ve eczalilik fakultesindeyim, cok sukur esimde destekci guzel guzel devam ediyor okulum. Hatta evlendigimden sonra notlarim daha da yukseldi :)

kızlarr hepinize merhaba.. pazar günü sözlendim ve hazirandada düğünümüz var Allah nasip ederse.. bu sene dönem uzattım ve okulum ne yazıkki devam etcek ve evliyken okuluda nasıl idare edeceğimi bilmiyorum.. aranızda okurken evlenen vardır herhalde sizler nasıl başa çıktınız benim şimdiden gözüm korkuyor nasıl başa çıkabileceğim diye yorumlarınıza ve tecrübelerinize ihtiyacım var.. şimdiden teşekkürler.

neden olmasın :) çalışan bayanlar nasıl yapıyorsa evliliği okuyan bayanlarda yapabilir :) yeterki hemen bebek yapmayın ve eşin anlayışlı olsun

Back
X