Vefasızlık

Kahvaltıya veya çaya fln çağırdığında komşularına ikramların oluyor mu çok? Mesela çeşit çeşit kurabiye kek fln yapıyor musun. Benim bir komşum vardı bana arada gel yiyelim içelim derdi zaten biz bizeyiz yeğenim geldi fln derdi ben bir giderdim 5 çeşit börek mörek fln ev zaten tertemiz cillop gibi.. Sonra ben de çağırmak istedim o şekilde ama cesaret edemedim benim 2 küçük çocukla evi b.k götürmediği nadirdir bir de nerde ben o kadar çeşit yapıp sunayım.. O yüzden o kadıncağızı hiç çaya maya çağıramadım. Belki senin komşuların da çekiniyor olabilir mi, belki senin bu konuda beklentin var sanıyorlar? Ha bu arada o komşumu ben yinende arar sorardım yani kapısını çalıp poğaça fln yapınca götürürdüm hani o kadar da değil tabi :) Sadece çaya kahvaltıya fln çağırmadım.

Evet doğru diyorsun, içimdeki merhameti insanlığı Duyarlılığı aldırıp tedavi olmam gerekiyor. Geriye içi boş, hiç bir insanı önemsemeyen sırf kendi hayatını yaşayan başka insanları Asla umursamayan biri kalmalı...

Abartsaydınız.
Hep böyle arabesk biriyseniz, insanları boğuyor olabilirsiniz.
Yorumunuz burdan beni bile baydı ya.
İnsanlar frekansı tutan, sevdikleri insanlarla görüşmek isterler. Net. Demek ki sizle frekansları tutmuyor. Bu kadar basit. Bu da onları saydırdığınız türden insanlar yapmaz. Sanki tavuğunuza kış demişler... :KK14:

Kahvaltıya veya çaya fln çağırdığında komşularına ikramların oluyor mu çok? Mesela çeşit çeşit kurabiye kek fln yapıyor musun. Benim bir komşum vardı bana arada gel yiyelim içelim derdi zaten biz bizeyiz yeğenim geldi fln derdi ben bir giderdim 5 çeşit börek mörek fln ev zaten tertemiz cillop gibi.. Sonra ben de çağırmak istedim o şekilde ama cesaret edemedim benim 2 küçük çocukla evi b.k götürmediği nadirdir bir de nerde ben o kadar çeşit yapıp sunayım.. O yüzden o kadıncağızı hiç çaya maya çağıramadım. Belki senin komşuların da çekiniyor olabilir mi, belki senin bu konuda beklentin var sanıyorlar? Ha bu arada o komşumu ben yinende arar sorardım yani kapısını çalıp poğaça fln yapınca götürürdüm hani o kadar da değil tabi :) Sadece çaya kahvaltıya fln çağırmadım.
Yok bende öle şeyler yapamam 2 çocuğum var çünkü. Bir çay yapardı kahve yaparım aklıma düşer çağırırdım.

Allah başka dert vermesin.
Benim de bir sürü arkadaşım var ama kendimi kimseyle dost etmiyorum.
inanın böylesi daha iyi. 20 yıllık dostumu silip attım, beni üzdüğü için.
Sizin ne güzel çoluk çocuğunuz var. Neden bu kadar saçma bir şeyi dert ediyorsunuz?
illa sosyalleşmek istiyorsanız gidin bir kursa bakın nasıl arkadaş edineceksiniz.

Abartsaydınız.
Hep böyle arabesk biriyseniz, insanları boğuyor olabilirsiniz.
Yorumunuz burdan beni bile baydı ya.
İnsanlar frekansı tutan, sevdikleri insanlarla görüşmek isterler. Net. Demek ki sizle frekansları tutmuyor. Bu kadar basit. Bu da onları saydırdığınız türden insanlar yapmaz. Sanki tavuğunuza kış demişler... :KK14:
Evet arebesk demeyelim de duygusalım belkide haklı olabilirsin sürekli böyle sinyal veriyor olabilirim hatam bu olabilir ama ne yapayım karşımdakilerdr böyle davranınca ister istemez bu moda giriyorum

ben anlıyorum sizi. benimde 2 samimi arkadaşım vardı. sürekli ben hadi buluşalım hadi bir şeyler yapalım derdim. konu da açmıştım bunla ilgili. 1 ay oldu kimseden çıt çıkmıyor demek herkes hayatından memnun ben fazlalığım bende saldım iplerini gittim. bundan sonra beni aramayanı bende aramam. bende takıyorum üzülüyorum ama yapcak bişey yok. istemiyorlarsa yapışmaya gerek yok. belkide öyle düşünüyorlar bu da yapıştı bana diye rahat etsinler artık.
ben de şansızım bu konuda maalesef. hep ilgisiz. vefasız insanlara denk geliyorum.

Ben şöyle düşünüyorum bazı yaş aralıklarında bir iş bulma evlilik çocuk gibi şeylerin gerçekleştirilmesi bekleniyor insanlardan. Herkes de bu konularda aynı standarda sahip olmuyor. Kimi evlenemiyor kimi evleniyor dayak yiyor kiminin çocuğu olmuyor kimi iş bulamıyor. Bu yüzden de bence insanlar birbirine batmaya başlıyor. Birbirini çekememe baş gösteriyor. Belli bir yaştan sonra insanlar bencilleşiyor kendi derdine düşüyor istediğiniz tarzda dostluklar kurulamıyor. Dostluk denilen şeyler de kadınların toplaşıp onun bunun dedikodusunu yapmaktan ibaret oluyor. O yüzden karşı taraftan çok fazla bi şey beklemeyin.

Belkide karşıdaki insani komplexe sokuyorsunuz.
Cok misafirperver olmak insanlari yoruyor. Benim ablam öyle mesela. Evi herzaman cicek gibi, 3 vardiya çalışmasına rağmen hep toplu temiz. Yemekleri cok güzel olur... eli hizlidir. Habersiz gitsen bile 1 saat icinde donatır masayi. Bakimlidir vs.
Beni bile bazen üzüyor bu durum- ki ablam yani. Benim evim temiz olsa bile hic 100% değildir. Mutfakta fazla iyi değilimdir... biraz beceriksizim yani. Ben ablama acik acik diyorum ama arkadaşları yaninda ezilip büzüşüyor.
Belki cok yapiyorsunuz. İnsanlar nedense mükkemmel insanlari sevmiyor. Kendinizi eksik göstermeye gerek yok ama belki cevrenizdeki insanlar kendilerini sizinle kiyaslayip kötü hissediyordurlar.

Yogunluk konusuda buna bağlı. Ben büroda çalışıyorum. 9- 17 arasi, cocuk yok ve nişanlım her işi yapar evde...ama yetemiyorum. Resmen kafayi yiyorum. Vaktim yetmiyor. Bende ablamdan haric aile bile yok... nisanliminda aktiv görüştüğü ailesi yok ama yetmiyor işte vaktim. Bu beceriksizlikten kaynakli. Ablam tam tersi... 3 vardiya... eşinin ailesi vs. Ama cirlop gibi... herşeye yetiyor ve hergün ariyor görüşelim diye mesela. Yahu sanki onun günü 48 saat gibi birşey

Allah başka dert vermesin.
Benim de bir sürü arkadaşım var ama kendimi kimseyle dost etmiyorum.
inanın böylesi daha iyi. 20 yıllık dostumu silip attım, beni üzdüğü için.
Sizin ne güzel çoluk çocuğunuz var. Neden bu kadar saçma bir şeyi dert ediyorsunuz?
illa sosyalleşmek istiyorsanız gidin bir kursa bakın nasıl arkadaş edineceksiniz.
En güzel dost anne ,baba,kız kardeş .Geri kalan hepsi bi yerde kazık atıyo.İstisnalar vardır sadece.Sizde zamanınızı gecırceksınız sadece o kadar

Merhabalar,
Bence arkadaşın biraz fazla üstüne gitmişsiniz. Frekansınız tutmuyor demek ki vs gibi ama ben de çalışma ortamınızdaki insanlardan beklentiye girdiğinizi anlamamıştım. 8 yıl çalıştığınız yerden bir kişinin bile arayıp sormaması gerçekten çok fazla ilginç. Ben staj yaptığım yerdeki çalışanlarla bile çok samimiydim ama çekingen bir yapım olduğu için zamanla kendim gidip gelmeyi bıraktım. Beni sürekli arayıp sorarlar, sosyal medyadan takip ederler.Ayrıca ben de yemek yapmayı, yedirmeyi falan çok severim ama çıkarcılığı sevmem. Bazı insanlar gerçekten parazit gibi oluyor ve hemen uzaklaşıyorum. Bulunduğum semtte 2 yıldır oturuyorum, yaşıtım çok fazla insan yok. Genel olarak büyükler ama apartmana girerken selam veririm, hal hatır sorarım o kadar. Kimsenin aile yaşantısını bilmediğim için evlerine gitmek istemem. Bence siz de yeni tanımaya çalıştığınız insanlarla çok samimi olup evinize çağırmayın sonra daha büyük sorunlar olabiliyor. Çocuğunuz da varmış ne güzel, onunla ilgilenin. Mesela bir Avm'ye oyun odasına falan götürdüğünüzde bile oradaki ebeveynlerle sohbet edebilirsiniz, çocuklar birbirlerini sevdiklerinde tekrar oynasınlar diye sözleşip yine getiriyorlar genelde o şekilde iletişiminizi ilerletebilirsiniz. Ya da okul çağındaysa çocuğunuzun arkadaşlarının aileleriyle samimiyet kurmayı deneyin. Ben anne olsaydım bu benim için hayattaki en önemli sorumluluk olurdu.

Sanırım beni yanlış anladın. Ben bir kaç sefer görüştüğüm insanın ne evine giderim Nede çağırırım. Uzun zamandan bahsediyorum. Misal 8 yıl bir şirkette çalıştım doğum için istifa edip ayrıldım. İnanırmısın oğlum dünyaya geldikten sonra oradan kimse ne aradı nede tebrik etmeye geldi. 8 yıldan bahsediyorum. Şimdi bu insanın zoruna gitmezmi.? Yoksa geldi bende yedi içti gitti bak beni çağırmadı olaylarında değilim..
Şirketler hep öyle.Çıktıgın zaman unutuluosun.Ama bu oturup uzulcegın bır konu deıl.Bazen toplanıp bı yerlere gıdıolar mesela.Bana o kadar yapmacık gelıokı.Onların yaptıgı sadece bırbırlerıyle hayatlarını devam ettırebılmek ıcın arada bır gorusmek oluo.Bununıcın uzulmeyın.

Çünkü bu hep böyle oldu.Ben kova burcuyum arkadaslarıma o kadar deger verırımkı.Artık annemı takıorum koluma herkesten de daha dost hepsi ama hepsi bi yerde kazık atıo
Valla ben de kova burcuyum. :)
Çalışıyorum ve arkadaşa mı aileye mi zaman ayırayım diye düşündüğümde tabi ki ailemi seçiyorum. Çünkü aile zaten en çıkarsız, hesapsız kitapsız hem iyi günde hem kötü günde insanın yanında oluyor, sebepsiz seviyor.

Valla ben de kova burcuyum. :)
Çalışıyorum ve arkadaşa mı aileye mi zaman ayırayım diye düşündüğümde tabi ki ailemi seçiyorum. Çünkü aile zaten en çıkarsız, hesapsız kitapsız hem iyi günde hem kötü günde insanın yanında oluyor, sebepsiz seviyor.
İnsanlar bir degısık oldu artık nasılsın dıye bıle sorsan allah allah bana nıye boyle sordu.İyi olsam onane kotu olsam onane acaba ne planladı.Allah hepımızın yardımcısı olsun gercekten.Aile gıbı bu hayatta yok.Biraz gec oldu ama oldu.

Gerçekten ailen dışındakiler yalan oluyor Allah başımızdan eksik etmesin. Çocuğum 2 sınıfa gidiyor orda da durum aynı malesef bir kaç kişi samimi grup yapmışlar onların dışındakiler merhaba merhaba. Ne ara grup yaptılar anlayamadım bile. Ve artık ağzım yandığı için uzak duruyorum kimseye yaklaşamıyorum

Gerçekten ailen dışındakiler yalan oluyor Allah başımızdan eksik etmesin. Çocuğum 2 sınıfa gidiyor orda da durum aynı malesef bir kaç kişi samimi grup yapmışlar onların dışındakiler merhaba merhaba. Ne ara grup yaptılar anlayamadım bile. Ve artık ağzım yandığı için uzak duruyorum kimseye yaklaşamıyorum
Genelde tüm veliler o gruplarda oluyor diye biliyorum, kardeşimin okulundan biliyorum sınıf annesi grup açıyor tüm velileri whatsapp grubunda topluyor oradan haberleşiyorlar. Tabi ki okula gidip gelirken yakınlaşmışlarsa özel grup kurmuş olabilirler.

Genelde tüm veliler o gruplarda oluyor diye biliyorum, kardeşimin okulundan biliyorum sınıf annesi grup açıyor tüm velileri whatsapp grubunda topluyor oradan haberleşiyorlar. Tabi ki okula gidip gelirken yakınlaşmışlarsa özel grup kurmuş olabilirler.
Evet bizde de öyle yakın bulduğum bir kaç kişi ile bir kaç sefer yazıştık aradık ama nasıl anlatsam o samimiyet o sıcaklık olmadı devamı gelmedi. Bende zorla insanlara yapışacak değilim olduğu yere kadar geldi zorlanmadım bıraktım.. Sonuç gene aynı..

Evet bizde de öyle yakın bulduğum bir kaç kişi ile bir kaç sefer yazıştık aradık ama nasıl anlatsam o samimiyet o sıcaklık olmadı devamı gelmedi. Bende zorla insanlara yapışacak değilim olduğu yere kadar geldi zorlanmadım bıraktım.. Sonuç gene aynı..
O zaman hayatı akışına bırakın, kovalayan değil de kaçan siz olun. İlla ki sizi anlayan, seven birileri çıkacaktır karşınıza.

Back
X