Vefasızlık..

Bazen yapıyorlar hiç sebep yokken seni silen mi dersin aramayan mı cevap vermeyen mi insanlar gerçekten garip

bizimde öyle cok samimi oldugumuz bir aile vardi, hanimi yurtdisindan gelmisti, ona cok destek olmustum yabanci dili yoktu, doktor ehliyet v.s. Birbirimize herseyimizi anlatirdik cok samimiydik 10 yillik bir dostluk. Birden bire kadin bana soguk davranmaya basladi. Sizin gibi benimde tam dogumuma denk geldi, dogum yaptim beni ziyaret etmeyi birakin bir telefon acip hayirli olsun bile demedi, hayirli olsuna nerdeyse yarim sene sonra geldi, bu ara esi soguk davranmiyordu problem kadindaydi. biz yinede „alttan“ aldik bayramda falan yanlarina gittik,ama o hep soguk davrandi, en son dayanamayip sordum „Emine hayirdir sana bir yanlisimmi oldu olur ya insanlik hali istemeden seni kirmisimdir ben öyle demek istememisimdir sen yanlis anlamissindir“ cevabi kisa ve net „yooo“ oldu… he tamam dedim, canin isterse, ve görüsmeyi kestim. Aradan bes sene gecti beni aramaya basladi hic acmadim telefonlarini, geride aramadim.
Allaha havale ettim onu. o dostluk benim icin bitmistir.
Sizi cok iyi anliyorum zamaninda bende cok cok üzülmüstüm ama degmezmis, hiiic amaan bosverin onlar kim…

Kızlar ben 6 yıllık evliyim. Evlendikten sonra çift olarak görüştüğümüz çok iyi arkadaşlarımız vardı... Birbirmizin gerçekten dostuyduk ya da biz öyle sanmışız işte.

Çocukları oldu dünya el emeği döktüm. İçimden geldi yaptım.. Kendi yeğenimiz yerine koyduk.

Neyse gel zaman git zaman ortada hiçbir şey yokken bizi instagram dan sildiklerini gördük. Sadece tek şey bu değildi. Tatile gitmiştik. Oradayken 2 3 kez aradık, açmadılar. Dedik belki bi sorun vardır telefon bozuktur... en son işte instagram dan da sildiklerini görünce anladık bizimle arkadaşlıklarını ortada hiçbir şey yokken bitirmişler meğer. Biz de saf gibi arayıp duruyoruz. Eşimle konuşuyoruz anlamlı hiçbir şey yok ortada. Açıkçası artık arayıp sormak da istemiyoruz ne ben ne eşim.

Şu an ben hamileyim neredeyse 4 aylık ve haberleri var. Tebrik ettiler başta ama sonrası yok.. Ne aradılar ne sordular. Sonrasında kesildi işte..

İlk başlarda yazdım yazdım çok sildim arkadaşıma göndermedim. Zaten artık o bile içimden gelmiyor. Bahaneleri de varsa kendilerine kalsın dedik...

Gerçekten çok üzüldüm. Ben hamile alışverişinden iç çamaşırı alışverişine kadar her şeyde yanında oldum. Onlar ise sadece beni ağlattı şu dönemimde.. Ne diyim insanlar çok garip.

(Bu arada ortak tanıdık vs yok laf getirip götürecek)
Sizi anlıyorum. Sanılanın tersine sıradan bir arkadaşlık değil gerçek, içten, ömürlük dostluk dediğimiz ilişkilerde böyle hiç bir açıklama yapmadan , önemsiz ve hayatlarında gereksiz bir şeymişçesine sizi hayatlarından çıkaran insanlar daha da kırıcı oluyorlar. Benim de başıma geldi. Bir süre sonra bu kırgınlığınız hafiften bir öfkeye ve sizde de şiddetli bir vazgeçişe dönüşüyor. Çünkü dostluğunuzdaki ayrıcalığın zerresini anlayamamış bu tarz insanların bu yaptıklarının büyük haksızlık ve insani anlamda hadsizlik olduğunu anlıyorsunuz.

Ben artık birbirimizin en zor anlarında bile yanında, canında olduğumuz o insanın verdiğim değeri anlayacak kapasitede olmadığını düşünüyorum.. Ve hayatımdaki görevini tamamlamış olduğunu da.!

Hayatımızdan keyfi şekilde çıkıp giden insanları, arkalarından üzülüp ağlayarak değil notlarını verip yol göstererek uğurlamalıyız. Hayat onlara üzülüp kahrolacak kadar uzun ve gerçek değil emin olun

Bir kadın vardı böyle aramın çok iyi olduğu kendisi beni arardı sürekli. En son yazdı nasılsın falan konuştuk. 3 gün sonrada ben yazdım cevap vermedi işi vardır dedim bir süre sonra tekrar yazdım bir baktım kadın beni engellemiş. Hayatımda şaşırdığım en ilginç olaylardan biriydi yani durduk yere niye engelledi diye çok düşündüm ama böyle şeyler olabiliyor kendince sebepleri vardır dedim geçtim.

Ben olsam hiç aramam , sormam tınlamam. Birilerinin üstüne düştükçe kendini bir şey zannediyorlar.

Emredersin. Yakınlık zamanla oluşuyor . İnsanlara illa ki güveniyorsun ama bundan sonra güvenim kırıldı. Ayrıca ben o neden yapmadı demiyorum dikkat edersen.

Bu emir değil, tecrübedir. Tabiki istediğini yapabilirsin ama tatilde bile insanlari ariyorsun. Bebeklerine herşey yapiyorsun. Küçüklüğümden tanidiğim en yakin arkadaşima bile böyle yapmiyorum.

O neden yapmadi diyorsun aslinda, dolayli yoldan. Istemeden yada fark etmeden o insanlari faela hayatinin merkezine getirmişsin.

Ha bu o yaptiklarini doğru kiliyormu? Tabiki değil. Yetişkin insan iletişim kurabilmeli. Birşeyden rahatsizlarsa söylemeliler. Ergen gibi engellemek saçma. Dediğim gibi en fazla ne oldu diye sorarim ondan sonrasi mesafe koyardim. Fazla ilgiden dolayida kendilerini hint kumaşi sanmişta olabilirler.

Maalesef insan en yakınına bile artık bu kadar emek vermiyor. Kardeşin bile dönüp sen ne yaptın ki ya da yapmasaydın diyor.
İyilik yapıp denize atın.
Ayrıca ben mi arayıp soracağım diyorsunuz ama buraya konu açıyorsunuz. Yani siz bu insanlara epey değer veriyorsunuz. Ben olsam yazardım mesaj. Bazen farkında olmadan kırabiliyoruz karşımızdakini.

Hamilelikte çok yardımcı olmuşsunuz. Bir sürü şey almışsınız.

Şimdi siz de hamilesiniz.

Belli ki aynı şeyi ondan bekleyeceksiniz diye irtibatı kesmiş. Okur okumaz anladım hemen. Köprüyü geçene kadar sizinle iyiymiş kısacası.

Kızlar ben 6 yıllık evliyim. Evlendikten sonra çift olarak görüştüğümüz çok iyi arkadaşlarımız vardı... Birbirmizin gerçekten dostuyduk ya da biz öyle sanmışız işte.

Çocukları oldu dünya el emeği döktüm. İçimden geldi yaptım.. Kendi yeğenimiz yerine koyduk.

Neyse gel zaman git zaman ortada hiçbir şey yokken bizi instagram dan sildiklerini gördük. Sadece tek şey bu değildi. Tatile gitmiştik. Oradayken 2 3 kez aradık, açmadılar. Dedik belki bi sorun vardır telefon bozuktur... en son işte instagram dan da sildiklerini görünce anladık bizimle arkadaşlıklarını ortada hiçbir şey yokken bitirmişler meğer. Biz de saf gibi arayıp duruyoruz. Eşimle konuşuyoruz anlamlı hiçbir şey yok ortada. Açıkçası artık arayıp sormak da istemiyoruz ne ben ne eşim.

Şu an ben hamileyim neredeyse 4 aylık ve haberleri var. Tebrik ettiler başta ama sonrası yok.. Ne aradılar ne sordular. Sonrasında kesildi işte..

İlk başlarda yazdım yazdım çok sildim arkadaşıma göndermedim. Zaten artık o bile içimden gelmiyor. Bahaneleri de varsa kendilerine kalsın dedik...

Gerçekten çok üzüldüm. Ben hamile alışverişinden iç çamaşırı alışverişine kadar her şeyde yanında oldum. Onlar ise sadece beni ağlattı şu dönemimde.. Ne diyim insanlar çok garip.

(Bu arada ortak tanıdık vs yok laf getirip götürecek)
Bişey olmaz takilmayin
Bende de yedi senelik arkadaşımın ki benden çok o benimle olmayı severdi bile diyebilirim, evlenirken her türlü yanında oldum detaylıca...
O benim iki bina otemden ne dugunume ne nişanıma ne nikahima geldi doğum gunumde dahil🤷🤷🤷görüşmüyorum görüşmeyi kestim numaramı degismistim istedi vermedim, çocuğu oldu görmezlikten geldimm. Öyle olmaz böyle olur.

Hiç de yoklugunu hissetmiyorum ozlemiyorum

Ben günümüzde dostluk ve arkadaşlığa inanmayanlardanım. Çok sevdiğim, iyi anlaştığım ve dost olarak gördüğüm bazı kişiler, kızkardeşimin vefatı sonrasında hiç aramadılar. Hatta mesaj bile yoktu. Muhtemelen siz hamile kalınca, yaptığınız fedakarlıklara karşılık veremeyeceğini düşünerek iletişimi kestiler. Bir de ne kadar iyi ve yakın olduklarını düşünsek de, bazı insanlar içlerindeki kıskançlığı size daha fazla yakın olarak gösteriyorlar. Tam anlatamadim yani hayatınıza daha fazla giriyorlar ve sizin güveninizi kazanıyorlar. Belki de sizi hiç sevmiyorlar böyle insanlar.

sizden yardım istediler mi? hadi gel alışverişe gidelim , bana şu konuda yardım et dediler mi?

Hepimiz insanız türlü türlü hatalarımız olabilir. Önemli olan bu hataları sağlıklı bi’ sekilde dile getirip izah etmek. Size kırıldıysalar eger bunu dile getirmeyip careyi engellemekte, telefonlarınızı acmayıp uzaklasmakta buluyorlarsa eger o insana ne mesaj yazılır, ne aranılır ne de sebebini ögrenilir. Son derece anlamsız, luzumsuz.

Size kırıldıysalar eger siz farkında olmadan üzdüyseniz bunu size söylemeyip careyi engellemekte bulacak kadar samimi görmemis sizi demek. 1 aranır belki 2 aranır bir daha üstüne düsülmez.

Back
X