Merhaba Nazzli,
Ben şu anda hamileliğimin 7. haftasının içindeyim. Eşim de ben de çok uzun zamandır vejetaryeniz. Hiç et yemiyoruz ama diğer hayvansal ürünleri yiyoruz. İkimizin de bebek doğana kadar hiçbir kaygımız yok beslenmesinden yana. Sadece Omega 3 eksiğini kapatmak için zaten düzenli olarak keten tohumu yağı içiyorduk, şimdi biraz daha dikkat ediyorum düzenli içmeye. Normal hamilelik vitaminlerimi de alıyorum. Doktorum hiçbir sorun olmadığını ancak demir içeriği en yüksek olan hamilelik multi vitaminini içsem iyi olacağını söyledi. Öyle yapıyorum.
Bu arada tahlil bile yapmadı doktor henüz. Burada kimse vejetaryenliği kafaya takmıyor :)
Burada vejetaryen arkadaşımız çok ve çoğunun çocuğu oldu. Kızları 16 yaşına basan da var, daha geçen yıl doğum yapmış olan da. Çocukların hiçbirinde hiçbir sorun yok çok şükür.
Ne olur hiç kendini üzme, düzenli beslenmeye gayret et. Zaten et yemiyorsan diğer protein, demir ve çinko kaynaklarını sık tüketmeye çalışıyorsundur. Balık yemiyorsan Omega 3 konusunu bir araştır derim.
Ama hiç merak etme, ben şimdiye kadar hiçbir arkadaşımda, ne de kendimde et yememekten kaynaklanan bir hamilelik sorununa rastlamadım.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Umarım istediğin zaman, istediğin şekilde hamile kalır, sağlıkla bebeğini kucağına alırsın.
Sevgiler,