vekaletname sorunum

MaRaL_

Guru
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2009
22.264
12.553
merhaba hanimlar
aranizda illaki bu isle ilgilenen birileri vardir diye konu açmak istedim
anneannem vefat etti, annem ondan once vefat ettigi için biz varis oluyormusuz akrdesimle
simdi veraset ilami için herkesin imzasi gerekiyormus ..
yurt disindayim kardesime vekalet vermem için konsolonsluga gitmem sartmi acaba?

veraset ilamı için herksin imzası gerekmez

Veraset ve intikal işleri için gerekir

yapılacak işin ne olduğunu ayrıntılı öğrenin

Bankada para vs varsa çekmek için imzanız ya da vekalet gerekir

Kardeşinize güveniyorsanız ona verin vekaleti her belgeden de fotokopi istesin

Vekaleti, sadece konsolosluktan verebiliyorsunuz diye biliyorum zira resmi olması lazım

bankadaki para çekilecekmis .. herkesede çek oalrak payda edilecekmis ( oyle demisler kardesime )
para oldugunda boylemi oluyor gerçekten?
fotokopiyi nerden alcak noterdemi?bankada falanmi

tesekkkurler cevabiniz için ..

bankadaki para çekilecekmis .. herkesede çek oalrak payda edilecekmis ( oyle demisler kardesime )
para oldugunda boylemi oluyor gerçekten?
fotokopiyi nerden alcak noterdemi?bankada falanmi

tesekkkurler cevabiniz için ..

Bankadan önce bir yazı yazıp veraset ve intikal vergi dairesine gönderirler o evraktan fotokopi alsın

bir de parayı çekince dekont vs veriliyor ya hepinize ayrı ayrı ondan da alsın ki yarın öbür gün bir usulsüzlük olmadığını bilebilin

Bankadaki para veraset ilamı/mirasçılık belgesi ile çekilir

Önce vergisi yatırılır sonra mirasçılara verilir

Aslında bu işi herkes kendi payına düşen miktar için de yapabilir ama hepsi birden olması daha iyi

Kardeşiniz Türkiye de ise, güvenilir ise verin vekaleti çeksin parayı yatırsın hesabınıza

Hatta aynı bankada hesap açarsanız para vs nakli de sıkıntı olmuyor kayıtlarda hallediyorlar

Veraset ilamını mirasçılardan herbiri çıkartabilir.veraset ilamı mahkemelerden çıkarıldığı gibi noterlerden de çıkarılabiliyor.ancak mahkemeden çıkartmak daha sağlıklı.
Bankada bulunan parayı çekebilmeniz için ya hep birlikte gideceksiniz yada vekalet vereceksiniz.verdiğiniz vekalette de açıkça bankalardan para çekmeye ibaresi olmalı.banka parayı veraset ilamındaki paylat oranında hesaplara yatırıyor genelde.çek olarak verildiğini görmedim açıkçası.bir de vekalet vermek biraz tehlike de arz eder.sizin verdiğiniz vekalet suistimal de edilebilir.
Yurtdışında vekalet konsolosluklar vadıtası ile yapılr.

Bankadaki para veraset ilamı/mirasçılık belgesi ile çekilir

Önce vergisi yatırılır sonra mirasçılara verilir

Aslında bu işi herkes kendi payına düşen miktar için de yapabilir ama hepsi birden olması daha iyi

Kardeşiniz Türkiye de ise, güvenilir ise verin vekaleti çeksin parayı yatırsın hesabınıza

Hatta aynı bankada hesap açarsanız para vs nakli de sıkıntı olmuyor kayıtlarda hallediyorlar
kardesime guvenirim
oda burda izine gidecek bi hafta on gune ..
para hangi bankada bilmiyorumki, benim bi bankada hesabim var ama orasi olmasi buyuk sans olur :)
kardesim oradaki hesabima para yatirabilir o zaman demi

herkesin orda olmasi lazimmis yada vekalet vermesi
yoksa miras islemi baslamiyor demis teyzem olacak sahis

simdi ben konsolosluga gidince mirascilik belgesi için vekalet vericem mmi demeliyim

Veraset ilamını mirasçılardan herbiri çıkartabilir.veraset ilamı mahkemelerden çıkarıldığı gibi noterlerden de çıkarılabiliyor.ancak mahkemeden çıkartmak daha sağlıklı.
Bankada bulunan parayı çekebilmeniz için ya hep birlikte gideceksiniz yada vekalet vereceksiniz.verdiğiniz vekalette de açıkça bankalardan para çekmeye ibaresi olmalı.banka parayı veraset ilamındaki paylat oranında hesaplara yatırıyor genelde.çek olarak verildiğini görmedim açıkçası.bir de vekalet vermek biraz tehlike de arz eder.sizin verdiğiniz vekalet suistimal de edilebilir.
Yurtdışında vekalet konsolosluklar vadıtası ile yapılr.
yani kardesim benim baska bankadaki hesabimdanda paara çekebilir oylemi?
neyse onun hebaeri bile yok benim nerde hesabim oldugundan , gerçi yapmaz oyle sey ..

veraset ilamini halleden olmustur simdiye kadar da
orda tikanmislar iste ben olmadan olmuyormus oyle demisler sadece
konsolonsluk zor is,uzak bana uç çocugum var gidemem ozel olarak bunun için ...

bide seneye kalirsa baska bisey olur demis teyzem ama kardesim anlamamis

yani simdi benim imzam olmazsa islem yapilamiyorya seneye bu zamaana yapilsa degisen ne olurki?

tesekkurler yardiminiz içn

ölümdrn sonra 4 ay icinde [mukellefler ile olen kisi ayni ulkelerde ise 4, farkli ulkelerde ise 6. her ikisi de yurtdisinda farkli ulkelerde iseler 8 ay icinde] veraset ve intikal vergisi beyannamesi verilir. Belki teyzeniz bunu kastetmiştir. kardeşinize güvenebilirsiniz tabi ki.çok geniş verilmiş vekaltte sorun çıkabilir diyorum sadece.mutlaka olur demiyorum.verecrğiniz vekalette açık açık veraset ve intikal işlemlerini halletmeye,tapuda işlem yapılacaksa ya da bankadaki işler için vekalette açıkça yazmalı.yoksa geçerli olmaz işlem yapılamaz.konsolosluğa gitmezseniz ya da işlem yapılırken hazır olmazsanız işlem yapılamaz.
Vekaletname düzenlenirken konsoloslukta durumu anlattığınızda onlar nasıl olacağını biliyorlar.

ölümdrn sonra 4 ay icinde [mukellefler ile olen kisi ayni ulkelerde ise 4, farkli ulkelerde ise 6. her ikisi de yurtdisinda farkli ulkelerde iseler 8 ay icinde] veraset ve intikal vergisi beyannamesi verilir. Belki teyzeniz bunu kastetmiştir. kardeşinize güvenebilirsiniz tabi ki.çok geniş verilmiş vekaltte sorun çıkabilir diyorum sadece.mutlaka olur demiyorum.verecrğiniz vekalette açık açık veraset ve intikal işlemlerini halletmeye,tapuda işlem yapılacaksa ya da bankadaki işler için vekalette açıkça yazmalı.yoksa geçerli olmaz işlem yapılamaz.konsolosluğa gitmezseniz ya da işlem yapılırken hazır olmazsanız işlem yapılamaz.
Vekaletname düzenlenirken konsoloslukta durumu anlattığınızda onlar nasıl olacağını biliyorlar.
evet dediginiz gibi herkes farkli ulkede teyzeler dayi vs , anneannem bu senenin basinda vefat etti onu kastediyolardir o zaman ..
esimi ikna edip gitmeye çalisicam konsolosluga

sizi çok yordum ama son bi soru

dedem hayatta
annemle beraber 6 kardeslerdi

benimde bi tek kardesim var
bu durumda bana dusen pay ne olur acaba ..

evet dediginiz gibi herkes farkli ulkede teyzeler dayi vs , anneannem bu senenin basinda vefat etti onu kastediyolardir o zaman ..
esimi ikna edip gitmeye çalisicam konsolosluga

sizi çok yordum ama son bi soru

dedem hayatta
annemle beraber 6 kardeslerdi

benimde bi tek kardesim var
bu durumda bana dusen pay ne olur acaba ..

Mirasın 1/4'ünü dedeniz alır.kalan 3/4 'ü ise 6 kardeş arasında eşit paylaştırılır.siz ve kardeşiniz annenizin miras payını yarı yarıya paylaşırsınız.yani bu3/4'ü 6'ya bölüp çıkan rakamı da siz ve kardeşiniz eşit bölüşeceksiniz.

Kardeşinize vereceğiniz vekalette ölen kişimin ismi ve ondan kalan miras işlemleri ve bankalardan para çekme vs yetkisi olacak

Sizin başka hesabınıza dair yetki vermeyeceksiniz

Internette mrneği vardır konsoloslukta da vardır ama anlatırken veraset işleri demeyin bankadan para çekme vs diye belirtin burda notere gidince ölenin adına kayıtlı telefonu kapatma yetkisi bile veriyorlar tam yetki gerekiyor zira sizi hep bulamazlar

X