Velayet davası için bilgi almak istiyorum

saripapatyaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2011
9
0
36
Trabzon
2010 yılında eşimden boşandım kızımın oğlumun velayetleri babalarında kızım 15 yaşında babasından şiddet gördüğü için dayak yediğine dair darp raporu aldım velayet davasına dilekçeyle sundum ayrıca benim maddi dururum yok kızımın velayetini alabilirmiyim velayetini alırsam ilerde evlenirsem sorun teşkil edermi alabilirmi kızımı tekrar geri saygılarımla

maddi durumunuz iyi olmasa bile iştirak nafakası ile birlikte çocuk size verilebilir ancak cocuğun size daha önce verilmemesinin nedenlerini incelemek gerekir. çocuğunuzun okulunun ve sosyal çevresinin nerde olduğu, ayrıca sizinle yaşamak isteyip istemediği de velayet açısından önemlidir.

kızım babasından şiddet gördüğü için dayak yedi kızım babasından darp raporu aldım ayrıca kızımın velayetini alabilirsem ilerde evlenirsem kızımı alabilirmi babası tekrardan acil cvp yazarsanız sevinirim saygılarımla

evlenmeniz velayetin geri alınması için bir neden değildir. velayetin size verilmesi için de darp raporu tek başına yeterli değildir.

merhaba
maddi durumunuz olmasa bile velayet size verilirse babası kızı için nafaka ödemekle yükümlü olacaktır.
kızınızın görüşü de alınacaktır kiminle yaşamak istediğini beyan etmesi önemlidir
sizin sonradan evlenmeniz tek başına velayet değişikliği nedeni değildir
ancak yeni evliliğinizin kızınız için uygun olmaması halinde bu durum değerlendirilebilir
Av.Merve Gürcan

eşimin eski eşinden bir çocuğu var şu an 8 yaşında.çocuk ısrarla bizde kalmak istiyor annesi ananesi ve annesinin halasıyla birlikte yaşıyor.annesinde pc internet yok.orda oynayabileceği erkek arkadaşı yok.Akrabalarında yine erkek çocuk pek yok.olsada annesi misafiri ve misafirliği seven biri değil.çocuk bütün gün kadınlarla birlikte dizileri filan seyrediyor.annesiyle de bir sürü sorun yaşıyoruz.ben altı yıllık evliyim.velayet tabi ki annesinde biz dava açsak çocuğu alabilirmiyiz.sorulduğunda Burda kalmam için bir sürü sebep var diyebilecek kadar akıllı bir çocuk fakat annesinden aşırı korkuyor sen gidersen ben ölürüm hasta olurum gidersen bir daha beni göremezsin filan çocuğu iyice sindirmiş durumda...lütfen yardım edin dava açsak kazanırmıyız?

eşimin eski eşinden bir çocuğu var şu an 8 yaşında.biz 6 yıllık evliyiz.bizim çocuğumuz yok.çocuk ısrarla bizde kalmak istiyor annesi ananesi ve annesinin halasıyla birlikte yaşıyor.annesinde pc internet yok.orda oynayabileceği erkek arkadaşı yok.Akrabalarında yine erkek çocuk pek yok.olsada annesi misafiri ve misafirliği seven biri değil.çocuk bütün gün kadınlarla birlikte dizileri filan seyrediyor.annesiyle de bir sürü sorun yaşıyoruz.ben altı yıllık evliyim.velayet tabi ki annesinde biz dava açsak çocuğu alabilirmiyiz.sorulduğunda Burda kalmam için bir sürü sebep var babamın evinde demokrasi var diyebilecek kadar akıllı bir çocuk fakat annesinden aşırı korkuyor sen gidersen ben ölürüm hasta olurum gidersen bir daha beni göremezsin filan çocuğu iyice sindirmiş durumda...lütfen yardım edin dava açsak kazanırmıyız?

çocuğun okulu size yakın mı? sizin evinizden aynı okula gidip gelme imkanı var mı? Bir de çocuk hakim karşısında ben babamın evinde yaşamak istiyorum der mi? bu koşullar uygunsa velayet için dava açıp kazanabilirsiniz.

çocuğun okulu bize uzak ayrı semtlerde oturuyoruz.bizim evden gidip gelme şansı yok.hakim karşısında diyemez fakat bir pedagog olursa söyler.herşeyi ayrıntısıyla anlatır.yani annesinden korktuğu için annesinin bulunduğu bir ortamda söylemez.baba hakim amcaya gidip söyleyelim ama annem olmasın yanımda bana kızar döver vs diyor.dövmekten kastı gerçek anlamda dayak değil.poposuna vururmuş arasıra bizdede hiç böyle bir şey görmediği için onu dayak olarak nitelendiriyor.gerçi biz anlatıyoruz oğlum o dayak değil.dayak öyle olmaz ama çocuk işte.yani alma şansımız yok mu?

çocuğun tek başına istemesi yeterli değil, sosyal çevre, büyüdüğü ortam, okul vs. önemli. siz yine de dava ile talep edebilirsiniz velayetin değiştirilmesini. hakim çocuğu dinler, pedagogla da görüştürür ve hepsini birlikte değerlendirir.

ilginize çok teşekkür ederim.

Merhabalar yaklaşık 4,5 sene once eski eşimde boşandım.Kızım ozaman 1,5 yaşındaydı velayetını ben aldım.Babaya 15 günde 1 ve bayramlarda görme hakkı tanındı tabı bıde yaz tatılınde 1 ay.Bugune kadar her ne sorun yasanırsa yasansın kızımı babasına göstermekten hiç kacmadım.Fakat simdi kızım ilkokul 1.sınıfa basladı ve babasına gıttıgınde derslerının birçogu yapılmıyor ve derslerınden uzaklasıyor.Bu yuzden kızımın görus gunlerının subat tatılı,yaz tatılı ve bayram günlerine almak ıstıyorum bu mumkun mu ve nasıl yapabılırım???Bana yardımcı olmanızı istiyorum.Cevabınızı dört gözle bekliyor olacağım...İYİ AKŞAMLAR.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…