!!!Velayet Sorunu ve Korkularım!!!(ACİL YARDIM)

cansusahin

Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2012
35
0
16
Diğer
Arkadaşlar merhaba.
Daha öncede eşimle olan sorunlar hakkında konu açmıştım.O sorunları çözemedik melesef ve 10 gün sonra anlaşmalı boşanma davamız var.Baştan 8 yaşındaki kızımın velayeti dahil olmak üzere her konuda anlaşmıştık.Fakat şimdi eşim kızımın velayetinin onda kalması istiyor.
Ben yaşadığımız şehirli değilim.Kızımın okul düzeni ve benim işimin burada olması sebebiyle burda kalacağımı kızından ayırmayacağımı söylüyorum.Fakat o benim evlenerek yada iş değişikliğiyle şehir değiştirmemden korkuyor.Kızını görememekten korkuyor dolayısıyla.Velayet bende kalsın kızım senle yaşasın düzenimiz bozulmasın diyor.Bende asla kızımı babasından ayırmak istemiyorum.Çok küçük ve babasına çok düşkün.
Boşanma protokolünede baba evlenirse yada şehir değiştirirse velayet anneye geçer diye madde koyduralım sende mağdur olma diyor.Buraya kadar herşey mantıklı ama yinede korkuyorum tabiki.
(Buarada ikimizde çok küçük yaaşta evlilik yaptığımız için uzunca bisüre en azından kızım büyüyene kadar evlenmeyi planlamıyoruz.)
Bende kızımın velayetini benimle yaşaması şartıyla babaya verdiğime dair bi sözleşme gibi bişey imzalatmak istiyorum.Eşim onada tamam diyor.Ama böyle bir evrağın geçerliliği olurmu yada böyle bir evrakın onayı olurmu bilmiyorum.Çok karışmış durumdayım.Herşey üstüste geliyor.
Ailemdende akıl alacağım kimse yok.Anlayacağınız tek başıma doğru karar vermek zorundayım.Yardımlarınızı ve fikirlerinizi esirgemezseniz çok sevinirim.
Şimdiden çok teşekkür ederim...

hayuır boyle bırseyın yasal hukmu yoktur
ne munasebet
sızde kalsın sız evlenırsenız ona gecer dıye madde koydurun
bosanıyorsunuz sız dıkkatınıcı cekerım adam sızı kandırmaya calısıyor resmen

ayrıca kız kımde kalmak ısterse yuksek ıhtımalle onda kalır

hayuır boyle bırseyın yasal hukmu yoktur
ne munasebet
sızde kalsın sız evlenırsenız ona gecer dıye madde koydurun
bosanıyorsunuz sız dıkkatınıcı cekerım adam sızı kandırmaya calısıyor resmen

ayrıca kız kımde kalmak ısterse yuksek ıhtımalle onda kalır[/QU

Yorumun için teşekkür ederim.Kızımı benden almayacağına eminim.Öncelikle psikolojini benden çok düşünür.Onunda bu şehirden ayrılma gibi bu durumu yok.Kendini garantiye almak istiyor zannediyorum.
Kızım tabiki beni tercih eder ama kızımın mahkemeye çıkıp anne babası arasında tercih yapmasını istemiyorum asla.Çok üzülüyorum bu duruma.Anlaşmalı olursa çocuğa sormaya gerek görmüyormuş hakim.
Ben sıkıntısız boşanalım çocuk için arkadaşlığımıza devam edelim taraftarıyım.Oda şimdilik öyle ama.Napıcamı şaşırdım.Bakalım...

bence cok emin olma eşine..
benimkide öyleyd evi vereyim velayeti ver sunu vereyi velayeti ver
biz bayanlar daha sağ duyulu daha anacız ama erkekler katı ve bencil..
kızın ilerde anne madem beni cok seviyordun babama neden verdin velayati derse ?

ex eşin sana emin olamıyor o yüzden velayeti istiyor.
sen nasıl emin oluyorsun anlamadım:19:

kızın kaç yaşında canım? zaten çok küçükse velayet direkt anneye veriliyor eğer senin çok büyük maddi manevi problemlerin yoksa...

bence cok emin olma eşine..
benimkide öyleyd evi vereyim velayeti ver sunu vereyi velayeti ver
biz bayanlar daha sağ duyulu daha anacız ama erkekler katı ve bencil..
kızın ilerde anne madem beni cok seviyordun babama neden verdin velayati derse ?

ex eşin sana emin olamıyor o yüzden velayeti istiyor.
sen nasıl emin oluyorsun anlamadım:19:

Size kesinlikle katılıyorum.Dediklerinizde haklısınız.Bende sırf buyüzden önceden bi anlaşma yapma taraftarıyım.En azından kızıma benle yaşaması şartıyla velayeti verdim diyebilirim.
Ex eşimden nasıl emin oluyorum konusuna gelince adımın cansu olduğundan emin olduğum kadar yakın zamanda evlenmeyeceğinden eminim.Artık adamı evlilikten nasıl bıktırdıysam:)İşin şakası tabi...
Ama bende kızımdan işimden yaşadığım çevreden ayrılmamak adına burda yaşamak zorundayım.Ve tabiki eşiminde bana belli yaptırımları ve ufak tehtidleri var.Hala barışıcamızı ve bisüre kafa dinlememiz gerektiğini bile söylüyor.
Hala araştırmadayım.Avukata gidicem belki bugün.Belki o daha mantıklı bi yol gösterebilir...

kızın kaç yaşında canım? zaten çok küçükse velayet direkt anneye veriliyor eğer senin çok büyük maddi manevi problemlerin yoksa...

Kızım 8 yaşında arkadaşım.Maddi manevi problemim yok ama tabiki eşimin durumu benden daha iyi.Ve kızım ikimizede çok düşkün.Onun önünde asla kavga etmedik biz.Babasını kötü bilmesini asla istemiyorum.Ama korkularımda var tabiki.Avukat belki daha mantıklı bi çıkış yolu gösterir.Çekişmeliye dönsün istemiyorum dava kızımın o mahkeme salonuna bizim yüzümüzden girecek olmasına çok üzülüyorum.
Allah göstermesin kimseye.Baştan hallederim sanıyodum ama çok zormuş...

sızle yasama sartıyla velayetı veremezsınız
velayet zaten bu manaya gelır
boyle bır sozlesmenın kanunda yerı yoktur dıyoruz bızde

bende bosandım ıyı bılırım bu ıslerı

Çocuk mahkemede anneye verilir zaten. Bu konuda teredddütünüz olmasın. Bence eşinize pek güvenmeyin. Bunun altında bir oyun var. Velayet siz de kalsın, o istediğinde görsün. Kız çocuğu için anne kavramı daha önemlidir. Hele ki sizi model alacağı bir yaşta.
Ben boşanma sırasında kocaların eşleri bu şekilde kandırıp boşandıklarını sonra da hiç bir dediklerini yapmadıklarını çok duydum. O anlaşmaya çok güvenmeyin derim. Velayeti kesinlikle alın, vermiyorsa da hakime bırakalım deyin. Hakim zaten size verecektir. Sakın bu oyunlara gelmeyin. O size güvenmiyorsa siz neden ona güvenesiniz ki?

erkeklerden herşey beklenir asla yavrunun velayetini kendi ellerinle x eşine verme çok üzülürsün sen bir annesin unutma...

evet kızınız babasına çok düşkün olabilir, eşiniz çok çok iyi bir baba olabilir ama bence büyüme çağındaki bir kızın anneye kesinlikle ve kesinlikle çok daha fazla ihtiyacı var. dediğim gibi de siz çocuğunuza bakabilecek durumdaysanız eşinizin maddi durumu çok daha iyi olsa bile velayet sizde olur ki nafaka da vermek durumunda kalabilir eşiniz... umarım boşandıktan sonra artık daha mutlu bir hayatınız olur...

Arkadaşlar merhaba.
Daha öncede eşimle olan sorunlar hakkında konu açmıştım.O sorunları çözemedik melesef ve 10 gün sonra anlaşmalı boşanma davamız var.Baştan 8 yaşındaki kızımın velayeti dahil olmak üzere her konuda anlaşmıştık.Fakat şimdi eşim kızımın velayetinin onda kalması istiyor.
Ben yaşadığımız şehirli değilim.Kızımın okul düzeni ve benim işimin burada olması sebebiyle burda kalacağımı kızından ayırmayacağımı söylüyorum.Fakat o benim evlenerek yada iş değişikliğiyle şehir değiştirmemden korkuyor.Kızını görememekten korkuyor dolayısıyla.Velayet bende kalsın kızım senle yaşasın düzenimiz bozulmasın diyor.Bende asla kızımı babasından ayırmak istemiyorum.Çok küçük ve babasına çok düşkün.
Boşanma protokolünede baba evlenirse yada şehir değiştirirse velayet anneye geçer diye madde koyduralım sende mağdur olma diyor.Buraya kadar herşey mantıklı ama yinede korkuyorum tabiki.
(Buarada ikimizde çok küçük yaaşta evlilik yaptığımız için uzunca bisüre en azından kızım büyüyene kadar evlenmeyi planlamıyoruz.)
Bende kızımın velayetini benimle yaşaması şartıyla babaya verdiğime dair bi sözleşme gibi bişey imzalatmak istiyorum.Eşim onada tamam diyor.Ama böyle bir evrağın geçerliliği olurmu yada böyle bir evrakın onayı olurmu bilmiyorum.Çok karışmış durumdayım.Herşey üstüste geliyor.
Ailemdende akıl alacağım kimse yok.Anlayacağınız tek başıma doğru karar vermek zorundayım.Yardımlarınızı ve fikirlerinizi esirgemezseniz çok sevinirim.
Şimdiden çok teşekkür ederim...
Velayet illaki bir tarafta kalacak diye birsey yoktur. Birlikte velayet de vardır ki bu yargitay kararlariyla da sabittir. Bu sekilde oldugu zaman velayet anne babada birlikte olur ayni evlilikte oldugu gibi ve cocugun birinin yaninda kalmasina karar verilir ve diger kisiyle kisisel iliski kurulur. Bence birlikte velayet sizin icin en uygun olani.

Kızım 8 yaşında arkadaşım.Maddi manevi problemim yok ama tabiki eşimin durumu benden daha iyi.Ve kızım ikimizede çok düşkün.Onun önünde asla kavga etmedik biz.Babasını kötü bilmesini asla istemiyorum.Ama korkularımda var tabiki.Avukat belki daha mantıklı bi çıkış yolu gösterir.Çekişmeliye dönsün istemiyorum dava kızımın o mahkeme salonuna bizim yüzümüzden girecek olmasına çok üzülüyorum.
Allah göstermesin kimseye.Baştan hallederim sanıyodum ama çok zormuş...
Kizinizin mahkeme salonuna girmesine gerek yok ki.

İyi oldu ama ortak velayeti bilmiyordum ben mesela.

Back
X