Velayeti annede olan,bosanmis anneler lutfen yardim edin.fikitlerinize cok ihtiyacim var.

vuslat mahsere kaldi

Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2015
189
47
34
selamun aleykum arkadaslar.daha once konularimi okuyanlar bilir beni.bem yeni bosandim bir ay oldu.cocugumun velayeti bana verildi.ama sorun su ki... edki esim surekli hergun ariyor .cocukla gorusmek icin.siz nasil gorusuyorsumuz.eski es bemden cocugumun videosunu resmini istiyor.ben surekli muhatap olmak istemiyorum ne yapmam lazim.babasi illaki gorusecek ama surekli olunca rahatsiz oluyorm arayinca firek acip cocugumaa veriyom telf.bayramda ailesi geldi gormeye kizimi.ama onlar gelince ben sinir drn bayilacaktim babadina tahammul ediyorum ama dede ve neneye asiri nefretim var bana yaptiklarindan dolayi.onlarla gorusturmesem hukuk yonunden ceza alirmiyim?

avukat onlarin gorusune karismiyoruz anne isterse gorustirur demisti.eski es yurt disinda yasiyor,ailesi tr de.
nasil ne yapiyorsunuz bana bilgi verirseniz sevinirim.
birde cocuk 12 yasina gelince hakim cocuga soruyormus.anneyi mi istiyorsun babayi mi ? fiye bu dogru mu?

birdr cocugum surekli baskasinin cocuhunu dovuyor bu sorunu nasil kaldirim ne yapmam lazim.yegenim gelfi surekli onu itiyor.bende utaniyorum haliyle uzuluyorum.
parka gidiyorum ordaki cocuklari itiyor ne yapmam lazim?
pisikolaga goturecm ama hangi bolum nasil olacak?
cok uzun oldu kusura bakamayin.derdime ortak olup cevap yazanlara simdiden coooook tesekkur ederim.

ayramda ailesi geldi gormeye kizimi.ama onlar gelince ben sinir drn bayilacaktim babadina tahammul ediyorum ama dede ve neneye asiri nefretim var bana yaptiklarindan dolayi.
Çocuğunuz için bu duyguyu yenmelisiniz, ne güzel arayan bir dedesi babannesi var, aramasa hiç aramadılar diye dert yanacaktınız. Ne diyoruz bizler anne baba boşanıyor çocukla ebeveyni boşanmıyor. Bırakın görsünler ilgisizz babadan yana dertli bir sürü çocuk var anne var. almayın elinden çocuğun bu sevgi, ilgi durumunu hem sevgi çocuğun agresif hallerini de yoluna koyacaktır. Vurma davranışı artarak devam ederse bir pedegog bulun.

Dede ve neneye gösterme gibi bir sorumluluğunuz yok.
Mahkemenin belirlediği günlerde babası gelir, sizin evinizden alır. İster başbaşa kalırlar, ister nene ve dedeye gösterir, onun bileceği iş. Sizin muhatabınız çocuğunuzun babası. Yani istemiyorsanız göstermezsiniz.

Telefon konusuna gelince, ben de ilk boşandığımda senelerce yeğenlerini aramayan hala-amca-yenge müsvetteleri benim telefonumdan aramaya başladılar. Bir kaç kez verdim, baktım olmuyor, açmamaya başladım. Sonra onlar da aramayı kesti.

Şu anda canım ne isterse onu yapıyorum. Canım isterse resim gönderiyorum, istemezse göndermiyorum.

Neden göndermiyorsun deme hakkı yok. Beni mutlu eden şeyi yapıyorum.

sagol canim.babasina diyecegim yok da otekiler onlardan biraz rahatsizim gerci cok sukur aramiyorlar telf la sadece geldiler.gorusmesi iyi de korkuyorum cocugumun gozunu boyarlar sonra buyuyunce onlara gider diye.

Çocuğunuz için bu duyguyu yenmelisiniz, ne güzel arayan bir dedesi babannesi var, aramasa hiç aramadılar diye dert yanacaktınız. Ne diyoruz bizler anne baba boşanıyor çocukla ebeveyni boşanmıyor. Bırakın görsünler ilgisizz babadan yana dertli bir sürü çocuk var anne var. almayın elinden çocuğun bu sevgi, ilgi durumunu hem sevgi çocuğun agresif hallerini de yoluna koyacaktır. Vurma davranışı artarak devam ederse bir pedegog bulun.
cok sagol .ins az gelirler pedogog nerde var ki ben kucuk sehirde yasiyorum.varmi bilmiyorum ama ben nevzat tarhanla gorusmek istiyorum ama nerdeeee.numarasi yokki ya da bi meil adresi faln.

sagol canim.babasina diyecegim yok da otekiler onlardan biraz rahatsizim gerci cok sukur aramiyorlar telf la sadece geldiler.gorusmesi iyi de korkuyorum cocugumun gozunu boyarlar sonra buyuyunce onlara gider diye.
Boşanma sürecinde herşeyi yaparlar, sonrasında da. Çocuğun psikolojisini düşünmezler, kendi egolarını tatmin etmeye çalışırlar.
Ama sen çocuğuna karşı kimseyi kötülemezsen, bildiğin doğruları yaşamaya devam edersen çocuğun bunu zaten görür. Çocuklar çok akıllı, sezgileri çok güçlü.

Sen dosdoğru bir insan ol, sonra da çocuğuna güven. Merak etme onlara gitmez.

cok sagol .ins az gelirler pedogog nerde var ki ben kucuk sehirde yasiyorum.varmi bilmiyorum ama ben nevzat tarhanla gorusmek istiyorum ama nerdeeee.numarasi yokki ya da bi meil adresi faln.
Araştırma hastanelerinde, büyük çocuk hastanelerinde oluyor. tabi birde özel yerler var, durumunuz varsa en azından bir defa götürüp fikir alın. ha bu arada yaş kaç bilmiyorum ama normalde olabiliyor bazı yaşarda gözlemlenebiliyor yani,artırmaması önemli şimdilik.

Araştırma hastanelerinde, büyük çocuk hastanelerinde oluyor. tabi birde özel yerler var, durumunuz varsa en azından bir defa götürüp fikir alın. ha bu arada yaş kaç bilmiyorum ama normalde olabiliyor bazı yaşarda gözlemlenebiliyor yani,artırmaması önemli şimdilik.
cocugumun yasi 3 .ins duzelir ya .onun icin uzluyorum sosyal ortamlarda boyek seyelr uygun olmuyor.bayramda musafir geldi kucuk cocugu vardi onu bir itti.az daha kafasi sehpaya geliyordu.boyle olunc a diislaniyor haliyle bemde uzuluyorum buna.

Boşanma sürecinde herşeyi yaparlar, sonrasında da. Çocuğun psikolojisini düşünmezler, kendi egolarını tatmin etmeye çalışırlar.
Ama sen çocuğuna karşı kimseyi kötülemezsen, bildiğin doğruları yaşamaya devam edersen çocuğun bunu zaten görür. Çocuklar çok akıllı, sezgileri çok güçlü.

Sen dosdoğru bir insan ol, sonra da çocuğuna güven. Merak etme onlara gitmez.
cok sagol arkadasim.icimi ferahlattin.bem cocuguma iyi bir anne olmakdan baska bir gayem yokki.ona sevgimi herseyimi vermek istiyorum disiplin cercevesinde.ins beni cok severde gitmez.

cok sagol arkadasim.icimi ferahlattin.bem cocuguma iyi bir anne olmakdan baska bir gayem yokki.ona sevgimi herseyimi vermek istiyorum disiplin cercevesinde.ins beni cok severde gitmez.
Büyük kızım onun istediği bir şeyi yapmadığımda beni tehdit etmeye başlamıştı, ben gidip babamla yaşayacağım diye. Çünkü babası ona sürekli biraz büyüyünce hakime söylersiniz, babamızla yaşamak istiyoruz dersiniz diye telkinde bulunuyordu.

Kızım bunları söylediğinde netti cevabım: Kiminle daha mutlu olacaksan onunla yaşayabilirsin, istediğin zaman babana gidebilirsin. Tabi ki benimki blöftü, Allah'tan da hep yedi bu blöfümü kızım. Şimdi büyüdü, benimle daha mutlu olduğununun, benim ona daha iyi baktığımın, benim onu daha çok sevdiğimin farkında.

Artık ben hep seninle yaşamak istiyorum diyor.

Baba ile şahsi münasebet mahkeme kararında açıkça belirtilmiştir.yani şu gün şu saatlerde baba ile görüşecektir şeklinde.mahkeme kararında yazdığı şekilde görüştürmek zorundasınız.onun dışındaki zamanlarda ister görüştürür ister görüştürmezsiniz.çocuğun menfaati için görüştürmeniz iyi olur ama buna zorunlu değilsiniz.siz uygunsanız ve istiyorsanız görüştürün.haklı olarak bu kadar sık görüşmek zorunda kalmak sizi yıpratır.ama zamanla azalır.babaane ve dede ile görüştürmek zorunda değilsiniz.onlar dava açıp görüş için mahkemeden karar alana kadar istediğiniz gibi davranın.çocuğunuzdaki saldırganlık büyük bir travmadan ileri geliyor.ani ve büyük değişiklik yaşamış.mutlakakim bir şekilde uzman birinden yardım alın.

Boşanma sonrası çocuk üzerinde stres bozukluğu olarak tabir edilen, yeni düzene alışma evresi olacaktır. Çocuğunuz kaç yaşında? 6 yaş evresinde (5-7) şiddet eğilimi de sıkça karşılaşılan bir sorun.

Öte yandan eski eşinizin ailesine gösterme zorunluluğunuz yok yasalara göre. Bu sizin (koşullarınıza göre) çocuğunuzun ruh sağlığı ve mutluluğu açısından yağmanız - yapmamanız gereken bir eylem sadece.

Öte taraftan boşanma protokolünüzde ne yazılı?

Size her ne yaşatılmış olursa olsun, gelin - kadın egonuzu çıkartıp; anne olgunluğu ile insanlara yaklaşmalısınız. Çocuğunuzda gözlemlediğiniz bazı değişimler bugünlere dair hatalı kararlarınızın bir nişanesi olabilir.

Boşanma zor bir hadise muhakkak. Kadın ve erkek de boşanır ama anne ve babalar asla. Çocuğunuzun sağlıklı bir birey olması için hem siz, hem de geride kalan kişiler üstlenmesi gereken görevleri umarım tez vakitte üstlenir.

not: sizin hayatınızda vesika sahibi olmanız yahut uyuşturucu gibi yüz kızartıcı bir durumunuz olmadığı takdirde çocuğun velayeti - siz istemedikçe - sizden alınamaz. yasa sabittir.

Siz kendi mutluluğunuz için göstermek istemiyorsunuz ama çocuk babaanne-dede-hala-amca sevgisine aç kalıyor. Benim babam ailesi ile görüşmediği için bizde görüşmemiştik ve ben bu yaşta hala onların eksikliğini, ve neden arayıp sormadıklarını yargılıyorum. Bırakın babası da ilgili olsun..

Son cumleniz beni aglatti.o sizin cocugunuz caniniz sizde onun.tabikide sizi çok sevecek ve sizden gitmeyecek..

Son cumleniz beni aglatti.o sizin cocugunuz caniniz sizde onun.tabikide sizi çok sevecek ve sizden gitmeyecek..
Kizim 5yasinda babasini hep gordu hic esirgemedim
Bana soyledigi soz: anne sen yaslanma yaslilar oluyo sen olursen ben yalniz kalirim korkarim
Ben: kizim sende buyuceksin kocaman kiz olacaksin benim kadar olacaksin
Kizim: olsun sen olme ben yinede korkarim

Lütfen siz kötü şeyler yaşadığınız için çocuğunuzu dede nine vs sevgisinden mahrum bırakmayın,annesisiniz siz tabiki sizi daha çok sevecek ama onları da sevmesini yadırgamayın ve bu konuda sadece kötü şeyler yaşadık cocuğumda görüşmesin onlarla kafasında olmayın,bi çocuk olarak şahsen ben annemin böyle düşünmesini istemezdim

ben, boşanmış ebeveynlerin, ortada kaçırma gibi bir tehdit unsuru yoksa, çocuklarını diğer ebeveyn ve diğer ebeveynin ailesi ile görüştürüp görüştürmeme kararının yalnız başına alınabilecek bir karar olduğuna inanmıyorum.
yansıtsa da yansıtmasa da biraz bile aklı eren her çocuk boşanma sürecinden ve sonrasından etkilenir
bence böyle durumlarda ne yapıp yapıp en az 1-2 kez çocuk psikologlarından yardım istemek ve bilinçlenmek lazım
çocukların dünyası, hayalleri, algılamaları, kafalarında kurdukları bizimkilerden bambaşka! onlara manevi zarar vermemek adına ölüm - boşanma gibi zorlu süreçlerde her türlü imkanı zorlayıp uzman fikri almak lazım.

kızım 2,5 yaşlarındaydı
bir akşam yürürken yanından bir bebek arabası geçti,
1-2 adım sonra kızım "anne saçlarım arabaya takıldı, yine yolundu saçlarım" dedi ama çok üzgündü, yüzünde öyle bir ifade vardı ki...
"üzüldün mü" dedim, "evet hem de çok" dedi
"neden annecim, çok mu acıdı" dedim, "hayır ama daha önce de yolunmuştu" dedi
bir an düşündüm... "annecim o saçların tekrar çıkacak biliyorsun değil mi" dedim
yüzü aydınlandı "gerçekten mi" dedi, o kadar sevindi ki anlatamam
"hani nasıl tırnaklarımızı kesiyoruz uzuyor, saç da yolununca tekrar çıkar" dedim
o, bütün yol şarkı söyledi, ben ağlamamak için kendimi zor tuttum
meğer böyle bir şeyi içinde tutuyormuş! üzülüyormuş! saçları bir daha çıkmayacak diye!
demem o ki, küçücük zannettiğimiz şeyler, onlar için çok büyük olabiliyor...

Büyük kızım onun istediği bir şeyi yapmadığımda beni tehdit etmeye başlamıştı, ben gidip babamla yaşayacağım diye. Çünkü babası ona sürekli biraz büyüyünce hakime söylersiniz, babamızla yaşamak istiyoruz dersiniz diye telkinde bulunuyordu.

Kızım bunları söylediğinde netti cevabım: Kiminle daha mutlu olacaksan onunla yaşayabilirsin, istediğin zaman babana gidebilirsin. Tabi ki benimki blöftü, Allah'tan da hep yedi bu blöfümü kızım. Şimdi büyüdü, benimle daha mutlu olduğununun, benim ona daha iyi baktığımın, benim onu daha çok sevdiğimin farkında.

Artık ben hep seninle yaşamak istiyorum diyor.
ne guzel rabbim saglik sihhat versin ikinizr de ins.benim kizimda oyel olur beni secer.sen ikinci evlilik yaptin mi arkadasim.

X