Velayetin Babaya Verilmesi

Ben boşanmasam, benden iyisi yok. Baba zamanında çocuğu koz olarak kullandı. Yani sen boşanma dersen boşanmaz dedi. Çocuk şimdi benimle kötü olduğla kaldı. Lgs için aylıksız izin aldım. İlgilendim. Takip ettim. Bugün diyorki oğlum. Yapmasaydın. Ne yapsam yaranamıyorum.

Protokolü hazırladık. Velayet babada olacak. Çocuk bu şekilde beni cezalandırıyor. Endişem babası çok baskıcı ve kıskanç. Aynı davranışı oğlumda öğrenecek. Zaten bu saate kadar bunları normal gördü. Yani evde sanki iki kocam var gibi oğlumda sürekli üzerimde baskı ve denetim kuruyor. O kadar yoruldumki anlatamam. Telefonda konuşamam, kimseyle görüşmem, oğlumla bir yere giderim dönüşte dayak yerim oğlum ne oldu neden bu tavrın diye babasına sormaz. Hatta haklı bulur. Yıldım artık
İkisi debelensinler sen de rahat bir nefes al bırak. Babası gibi merhametsiz oğlun da sinir oldum. Hiç üzülme hayatını yaşa bacım

Anası dayak yiyince babasıyla bir olan çocuk için uzulmene degmez ciddiyim

Protokolü hazırladık. Velayet babada olacak. Çocuk bu şekilde beni cezalandırıyor. Endişem babası çok baskıcı ve kıskanç. Aynı davranışı oğlumda öğrenecek. Zaten bu saate kadar bunları normal gördü. Yani evde sanki iki kocam var gibi oğlumda sürekli üzerimde baskı ve denetim kuruyor. O kadar yoruldumki anlatamam. Telefonda konuşamam, kimseyle görüşmem, oğlumla bir yere giderim dönüşte dayak yerim oğlum ne oldu neden bu tavrın diye babasına sormaz. Hatta haklı bulur. Yıldım artık
E hadi çocuk seni cezalandırdığını sanıyor sen niye drama bağladın sende bunun ceza olmadığını göster gez toz hayatını yaşa 3 aya kalmaz ikisi de koşa koşa gelir

Ben boşanmasam, benden iyisi yok. Baba zamanında çocuğu koz olarak kullandı. Yani sen boşanma dersen boşanmaz dedi. Çocuk şimdi benimle kötü olduğla kaldı. Lgs için aylıksız izin aldım. İlgilendim. Takip ettim. Bugün diyorki oğlum. Yapmasaydın. Ne yapsam yaranamıyorum.
Bırakın gitsin babasıyla.
Huyundan, suyundan almış, ne yapıyorlarsa yapsınlar birlikte.
Bir kafanızı dinlersiniz.
Hayır sizinle kalsa, büyüdükçe babası gibi hayatı dar edecek potansiyel var.
Gitsin, açık kapıda görmesin sizden.

Baba ile başka şehire yerleşecek. Evlilik uzadıkça ben çok yıpranıyorum. Çocuk için devam etsem bu kez çocuğa öfkeleniyorum. En iyisi bu şekilde Anlaşmalı boşanıp yoluma bakmam. Ama psikolojik olarak iyi değilim.
Babasıyla gitmesine üzülüyorsunuzdur ama ergenlik çağında ve sizinle kalırsa da epey zorluk çıkaracaktır, babasına dönmeniz için hakaret de eder, üzerinize de yürür, dışarıda olmadık insanlarla takılıp başını belaya sokarak babasını sizin başınıza musallat da eder çünkü oğlunuz takmış kafaya boşanmak istediğinize pişman etmek istiyor, bu yüzden bırakın babasıyla gitsin küçük bir çocuk değil, siz anneliğinizi yapmışsınız onun için bunca sene babasıyla yaşamışsınız kötü anne değilsiniz, oğlunuz bugün size cephe alıyor ama bir gün sizi anlayacaktır.

Son düzenleme:
Babasıyla gitmesine üzülüyorsunuzdur ama ergenlik çağında ve sizinle kalırsa da epey zorluk çıkaracaktır, babasına dönmeniz için hakaret de eder, üzerinize de yürür, dışarıda olmadık insanlarla takılıp başını belaya sokarak babasını sizin başınıza musallat da eder çünkü oğlunuz takmış kafaya boşanmak istediğinize pişman etmek istiyor, bu yüzden bırakın babasıyla gitsin küçük bir çocuk değil, siz anneliğinizi yapmışsınız onun için bunca sene babasıyla yaşamışsınız kötü anne değilsiniz, oğlunuz bugün size cephe alıyor ama bir gün sizi anlayacaktır.
Mune, topluma babanın kopyası bir erkek çocuk geliyor. Annesi dayak yerken babasını tutuyor hak veriyor. Bu çocuğun oğlu olursa ona da aynısını öğretir. Gitsin babasıyla takılsın, umarım kimse bunların yüzüne bakmaz içecek suyun var mı diye sormaz. Evladın hayırlısı diye boşuna demiyorlar.

Mune, topluma babanın kopyası bir erkek çocuk geliyor. Annesi dayak yerken babasını tutuyor hak veriyor. Bu çocuğun oğlu olursa ona da aynısını öğretir. Gitsin babasıyla takılsın, umarım kimse bunların yüzüne bakmaz içecek suyun var mı diye sormaz. Evladın hayırlısı diye boşuna demiyorlar.
Maalesef katılıyorum :( Ağaç yaşken eğilir konu sahibinin zaten oğlunu değiştirme gibi bir şansı yok artık, çocuk bir kere babayı rol model almış.
Bu boşanma çok daha erken dönemde olmalıydı ki çocuk babanın kopyası olmasın.

O çocuk babasıyla yaşamaya başladıktan en fazla 3 ay sonra ağlayarak "Anne gelip beni al." diye sizi aramazsa ben de bir şey bilmiyorum.Oğlunuzda biraz Sadakatsiz dizisi Ali'yi gördüm.O pişman oldu,oğlunuz da olacak.

Bu ne ya bu çocuk yarın bir gün siz bir şeye kızsanız diklenir de size, elini de kaldırır. Gönderin gitsin çok da üstüne düşmeyin mümkünse geri dönmesin. Yaşlı anasının emekli maaşını çekip aç bırakacak tiynette bir nesil yetişiyor şaka gibi. Ben 15 yaşındayken babam anneme sesini yükseltse olay çıkarırdım bırak el kaldırmayı. Bu nasıl bir şey bir de erkek çocuk anneye düşkün olur.

Asla sadece babadan görerek olmaz böyle şeyler bu arada fıtrat meselesi çok önemli. Genetiği şiddete yatkın çocuğunuzun, ortam da o yatkınlığı beslemiş. Siz kendinizi daha fazla üzmeyin biraz hayatınızı yaşayın siz de insansınız.

Herkese merhaba. Boşanma aşamasındayım. 9. Sınıfa geçen oğlum var. Velayetin babada olmasını istiyor. Kabul etmezsem iş çok uzayacak. Velayeti verirsemde sanki iyi anne olmamışım gibi hissediyorum. Babasına velayeti veren annelerden fikir almak istiyorum. Bu süreci nasıl yönettiniz?
Şöyle düşünün. Çocuğunuzun velayeti yaşı sebebiyle sadece 3 yıl birinizde olacak. Sonrası çocuğun tercihi. Anlaşmalı boşanma imkanınız varsa velayeti verip boşanın. Velayet sebebiyle çekişmeliye giderseniz, dava sonuçlanana kadar çocuk reşit olmuş olur. Bence böyle bir savaşa gerek yok. Ayrıca bu yaştaki çocuklar için velayetin kimde olduğu fark etmiyor. Çünkü, evlerde yakınsa istediği gün annede istediği gün babada kalabiliyorlar.

Konudaki diğer mesajlarınızı okudum. Çok üzüldüm. Kesinlikle velayeti babaya verin. Evet evlat çok kıymetli birşey ama o da bir yere kadar. Ergenlik dönemi zaten çok zor. Oğlunuz onca şeye rağmen de babacıysa, siz hiç bu yükün altına girmeyin. Velayeti babaya vermeniz sizi kötü bir anne yapmaz. Emzikli bebeğinizi bırakmıyorsunuz sonuçta. İstediği zaman gelsin yanınızda kalsın.

9 yaşında çocuğa bak annesi boşanmasın diye annesini cezalandırıyor
Eskiden olsa size çok kızardım ama olayları iyi degerlendirmek gerek.
Tv programlari, youtube de hikayelerini anlatan insanlar resmen olaylara bakış açımızı değiştirdi.

Evlilikteki mutsuzluk ve sorunları oğlunuz bilip bu sekilde davranıyor ise bak yoluna.
Annesinin dayak yemesine ses etmeyen çocuktan korkarım ben. Babaya çekmiş.

Bak yoluna.

3.5 yaşında oğlum var. Babası bazen beni gıdıklar, şakalaşır. Oğlum ona bile karşı çıkar, hemen babasına sinirlenir, parmağını kaldırır “annemden uzak dur, ona dokunma” der. 9 yaşında olan oğlumsa (tabii ki beyin ne olduğunun daha çok farkında) umursamaz, dönüp bakmaz. Küçük oğlumla aynı yaştayken de böyleydi, görmemezliğe verirdi. Çünkü yapısı böyle. Oğlunuzun içinden gelen şey bu ne yazık ki. O yüzden kendinizi kötü bir anne olarak görmeyin. Bazı şeyler içten gelir, bizler etki edemeyiz.

Lütfen oğlunu babasına ver. Çok yıpranırsın. Kardeşimden biliyorum. Boşandı velayeti aldı. Ergen oğlundan çok çekiyor.

9. Sinif cocuk sizden uzakta babanin yaninda rahat olacagini düşünüyor olabilir. Babanin tutumu nasil herseyiyle dortndörtlük ilgilenir sınır koyar mi? Dersleri kurslari pc oyunlariyla gecirilen zamanlari yonetir mi cvp evet ise yasi küçük değil gitse de anne ozlemi agir basar gelir. Ama cvp hayir ise gitse donmek istemeyebilir. Babayla isbirligi yapamaz misiniz o ne diyor

Diger yorumlarinizi okudum o yuzden yorumum ayni degil babaya vermeniz daha iyi gibi

Anne değilim ama benimkiler boşanırken bana çokkk düşkün olan annem, "ben benimle kalmanı isterim ama sen nasıl mutluysan mahkemede öyle söyle" dedi. Ben annemi seçtim. Bence çocuğunuzun velayetini verdiğinizde değil, çocuğun mutluluğu için böyle birşeye tamam dediğinizde iyi anne olursunuz. Eğer çocuğunuz sizi cezalandırmak için böyle bir yol seçtiyse hiç tepki göstermeyin, "sen nasıl mutlu olacaksan öyle olsun yavrum" deyin, çünkü sizden bir reaksiyon bekliyor. Gerçekten babasıyla kalmak istiyorsa kalacaktır, sizinle kalmak istiyorsa tepki vermediğinizi görüp vazgeçecektir.

Back
X