Velayetin Değiştirilmesi Kaldırılması Mümkün müdür?

Caddy

Guru
Kayıtlı Üye
28 Mart 2012
8.170
2.002
448
Kocaeli
Velayetin Değiştirilmesi Kaldırılması Mümkün müdür?

Açılacak bir dava ile velayet hakkını kullanmakta olan tarafın velayet hakkını kötüye kullandığı ya da velayet görevini yerine getirmediği ispat edildiği takdirde velayetin kaldırılarak diğer tarafa verilmesi ya da her iki tarafa da bırakılmayarak çocuğa vasi atanması mümkündür. Bu nedenle velayet hakkı kullanılırken de çocuğun menfaatleri gözetilmeli, çocuk şahsi çekişmelere alet edilmemelidir.

benim derdim bu oglum bende velayeti ben 2ci evlilik yaptım eşim çocugumu istemiyo oglum 5yaşında dede baba babanne hepsi var aynı evde ben 1ay önce bu eşimden ayrılmak istedim çocumu göndermek istemedigim için ve hamile oldugumu ögrendim ba işe bi giriyo bi çıkıyo babannesi ogluma çok iyi bakıyo tek güvencem o çünkü babaya güvenemiyorum velayetini vermeden babanne vasi olabiliyomu yada velayeti babanne alabiliyomu

kimseyi yargılamak istemem ama bence cocugundan vazgeçme neticede çocugunu istemeyen bir adamdan bir çocuk yapmanda yanlış iki kardes ayrı mı büyüyecek ilk çocugun hep ezik olacak yazık günah bence bir cocugun yeri annesinin yanıdır. vasi anne baba akli dengesini kaybetmişse ve çocuga zarar veriyorsa atanır bence.sen bakmak istemiyorsan babası velayetini alır babaannesi bakar

Back
X