Veli olduk sorunlar başladı.

Bir anasınıfı ortalama 25 kişi diyelim. Tam etkinliğin ortasında birinin çişi geliyor tek başına gidemeyen oluyor, düğmesini açamayıp altına eden oluyor , zaten biri tuvalete gidince hemen 3-5 kişi tuvalete gitmek istiyor öğretmen onu tutup tuvalete götürse o an sınıfta bulunan çocukların elinde yapıştırıcı, makas gibi şeyler varsa tehlike oluşturuyor gözetimsiz oldukları için. Yardımcı yoksa da herkes elini cebine atacak son çare olarak. Veliler nereye kadar idare edebilir ki? Ayrıca ben ne bileyim filanca çocuğun velisi sapık mı değil mi? Benim çocuğumu niye hergün başka birisi tuvalete götürsün? Mahremiyet??

Tutulan yardımcı herhalde çocukların tuvalete gitmelerine yardımcı oluyorlardı, temizlik işleri herhalde, ne kadar pis iş varsa ona yaptırıyorlar dır stajerlerde bu pis işleri yapmamışlardır ki artık kanuni olarak stajerlerde ücret ödeme mecburi yapılması
Zorunlu
Stajyerleri öğretmenler paylaşamamış tartışmışlar.konu müdüre intikal edince stajyerleri göndermiş.bir nevi kendi başımızın çaresine bakın der gibi birsey olmus

Arkadaslar merhaba. Oğlum bu sene devlet okulunda anasınıfına başladı. Normalde anasinifinda kiz meslek lisesinden gelen stajyerler öğretmene yardımcı oluyordu. Ancak okuldaki bir sıkıntıdan dolayi meslek lisesi stajyerlerini geri çağırdı veeee öğretmen yardımcısız kaldı. Toplantı yapıldı, ya hergün bir velinin gelip öğretmene yardımcı olması yada para toplanarak bir yardımcı tutulması seçeneğini sundular bize. Veliler arasında durumu kötü olup her ay parayı veremeyecek olanlar veliler gelsin beklesin dedi biz veremeyiz dediler. Bazılarının ise bebeği var, okuldan o ara saatte gelen baska çocukları olan veliler var. Onlarda yardımcı tutalım dediler. Ki her iki grupta haklı. Arada hem bebeği olup hem maddi durumu yetersiz olanlar da var. Yani ikisinide yapamazlar.
Bu konu hakkında bilgisi olanlar bir fikir verebilir mi acaba?
Üniversiteden stajyer istesinler 2. Dönem o gelir. Durumu olmayan veliler öğretmene yardıma gelsin, durumu olanlar ise onlara ücret ödesin. Yahut durumu olmayıp müsait olanlardan birine ücret ödensin abla olarak o tutulsun. Herkesin elinde akıllı telefon var, herkes internet kullanıyor haftada 10₺ Verebilirler bence.

Bir anasınıfı ortalama 25 kişi diyelim. Tam etkinliğin ortasında birinin çişi geliyor tek başına gidemeyen oluyor, düğmesini açamayıp altına eden oluyor , zaten biri tuvalete gidince hemen 3-5 kişi tuvalete gitmek istiyor öğretmen onu tutup tuvalete götürse o an sınıfta bulunan çocukların elinde yapıştırıcı, makas gibi şeyler varsa tehlike oluşturuyor gözetimsiz oldukları için. Yardımcı yoksa da herkes elini cebine atacak son çare olarak. Veliler nereye kadar idare edebilir ki? Ayrıca ben ne bileyim filanca çocuğun velisi sapık mı değil mi? Benim çocuğumu niye hergün başka birisi tuvalete götürsün? Mahremiyet??
Bütün sınıflar birleşip 1 kişi tutsa bile yeter bence. Ders saatlerinde tuvalete götürmek ile ilgilenir, yemek saatinde yemekhanede durur. Olur biter.

Bütün sınıflar birleşip 1 kişi tutsa bile yeter bence. Ders saatlerinde tuvalete götürmek ile ilgilenir, yemek saatinde yemekhanede durur. Olur biter.
Ya aynen ama istiyorlar ki 1 lira fazla para çıkmasın.. tamam evet devlet bu imkanı sağlasa iyi ama bir aksilik olmuş stajyerler gitmiş ne olacak kişi başı 40 lira veriliyormuş 40 daha verilse . Durumu çok kötü olan varsa da onu da durumu iyi olanlar idare edebilir beş on lira fazla verip. Benim velilerim bir etkinlik olsa gidemeyen çocuk var mı varsa biz verelim derlerdi hemen.

:KK62:
Stajyerleri öğretmenler paylaşamamış tartışmışlar.konu müdüre intikal edince stajyerleri göndermiş.bir nevi kendi başımızın çaresine bakın der gibi birsey olmus
Müdür iyi yapmış herkes emek veya işinin hakkını vermeden para kazanma derdinde
İş diszipilini yok, her yerde pis işlerini yaptıracak uşaklar arıyorlar o öğretmenlere acımadım, en iyi becerdikleri iş süslenmek, şükür etsinler işleri var

Ya aynen ama istiyorlar ki 1 lira fazla para çıkmasın.. tamam evet devlet bu imkanı sağlasa iyi ama bir aksilik olmuş stajyerler gitmiş ne olacak kişi başı 40 lira veriliyormuş 40 daha verilse . Durumu çok kötü olan varsa da onu da durumu iyi olanlar idare edebilir beş on lira fazla verip. Benim velilerim bir etkinlik olsa gidemeyen çocuk var mı varsa biz verelim derlerdi hemen.
Biz zaten baska durumlarda o vermeyen kişileri idare ettik. Etkinlik oldu onların yerine verdik, kitap alındı aldık, eğitim seti alındı onların yerine ödendi. Ancak bütün sene boyunca ödemeyi kabul etmiyor bazıları. Ki bu konuda zorlanamaz kimse.

Öğretmenler 3 stajyeri paylaşamadı degil ki 1 yardımcısı paylaşabilsinler. Ki sorun zaten bu paylaşamama yuzunden buralara geldi.

Öğretmenler 3 stajyeri paylaşamadı degil ki 1 yardımcısı paylaşabilsinler. Ki sorun zaten bu paylaşamama yuzunden buralara geldi.
Öyle olur herkes kendi işini onlara yaptırma derdinde, birde hepsinde kibir varsa ortalıkya düzen, huzur kalmaz

Biz gecen yil 170 aidat oduyorduk. Yemek temizlik icin vs bir yardimci vardi. Arti stajyerler vardi.

Stajyer olmasa daha iyi aslinda. Gecen yil stajyer ogretmenlerden cok korkmus oglum. Bir tanesi cok sert davraniyormus. Bunu bu yil anlatti. Ogretmenler stajyer var diye daha rahat davraniyordu sanirim. Onlara tamamen birakip baska bir sey yapiyorlardi herhalde.

Sinif mevcudunu 10_15 yapip sadece ogretmen ilgilense daha saglikli olur aslinda.

Oğlum 1 sene devlet bağımsız bir anaokuluna gitti, sınıfta yardımcı abla yoktu ilk zamanlar sinif istedi, öğretmenimiz gerçketen cok ilgiliydi terleyen çocukların üstünlerini değişitiriyordu, yanlış hatırlamıyorsam bakanlik sınıf icinde destek personele bir maas ya da ödenek veremiyormuş, asgari ücretten maasini o zamsn hesapladı okul , isterseniz durum bu dedi iki dönem 500 lira gibi paraydi isteyen tek seferde verdi, isteyen donem olarak ayarladı bi sekilde halledildi. Tabiki vermeyenler olmuş bunun icinde okulda parti yaptilar atiyorm 50 lira istediler o sekilde toplamışlardı. Sınifta veli olmamalı bana göre

Kız meslekten gelen stajyerlerin görevi çocukları tuvalete götürüp temizlik yapmak değildi en , muhtemelen bu sebepten dolayı stajyerleri geri çekmişler . BEnim de stajyerim yok , 23 çocuğun etkinliğini de ben hazırlıyorum , dosyalarını da.. Sizin öğretmen biraz kolaya kaçmış , sınıfa Veli çağırıp etkinlik kestirmek ne ya? Oldu olacak karşılıklı kahve keyfi de yapın

iskurdan gelen personelin maaşını kim veriyor peki
Kiz meslek liseleri doner sermaye usulu calisir. O nedenle isterlerse ordan odemek kosuluyla birini tutabilirler. Tuvalet icin bir yardimci personel. Okulun personelini kullanamazlar kesinlikle. Bir okul kendi bunyesindeki kurumdan stajyerini buyuk birsey olmadikca cikarmaz. Vardir bir sorun. Doner sermayeli kurumdan disardan biraz daha fazla ucret alir. Normal kurumlar yarim gune 180 alirken burasi yarim gune ortalama 300 alir. Yani personel calistiracak parasi mutlaka olur. Yaptiklari aslinda yasal degil bende veliyi bu asamada istemem. Cocugun mahremiyet egitimi verirken hergun farkli velinin cocugu tuvalete getirmesi soyundurup giyfirmesine olumlu bakmam.
. Öprenciler kaç yaş grubu? Tuvalet içine zaten kimse girmez çok özel durum olmadıkça. Islak mendille temizlenir çocuklar ve üstlerini çekerler. Onları tuvalete götüren kişi sadece kapıya kadar götürüp getirir. Bizim burda böyle .

Mesela ben gecen hafta sali günü ordaydım. Cocuklarin ödevlerini hazırladım,zımbalama,kitaptan ayırma, isim yazma vs. Beslenme kutularını açmaya yardımcı oldum. Kesilecek materyaller vardi onlari kestim vs.

İyi de bunlar zaten mesleğin içinde değil mi

Oğlum özel anaokuluna gitti

Bunları lisans mezunu öğretmeni ile önlisans mezunu yardımcısı yaptı

Okullardaki teyzeler tuvalet kıyafet yemek temizlik için var

Okulun aidatı ile kimse öğretmene ödev zımbalamak için adam tutmaz

Bir de çalışan Veli yok mu yani işimi bırakıp okulda masa nasıl sileyim

Suriyelilere verilen desteğin kaynağı şu an da BM. Öğretmen maaşından kesip suriyeli bakmıyoruz yani. Ortada iki ayrı sorun var, biri istihdam biri suriyeliler. İkisini ayrı ayrı tartışırsınız anlarım ama ikisini karıştırınca ortaya başka bir tablo çıkıyor.
Ha bizden hiç yemediler yani onlar için okey?

Bu anasinifi meslek lisesinin anasinifi degil yalniz. Ayrı bir ilkokulun anasınıfında oğlum.dogru anladıysam meslek lisesinin uygulama sınıfı sanmışsınız ama degil.
Ben oyle sandim uygulama sinifi dediginiz icin.
Bu anasinifi meslek lisesinin anasinifi degil yalniz. Ayrı bir ilkokulun anasınıfında oğlum.dogru anladıysam meslek lisesinin uygulama sınıfı sanmışsınız ama degil.
Uygulama yazinca oyle sandim. Uygulama siniflari sadece kiz mesleklerde oldugu icin.

Mesela ben gecen hafta sali günü ordaydım. Cocuklarin ödevlerini hazırladım,zımbalama,kitaptan ayırma, isim yazma vs. Beslenme kutularını açmaya yardımcı oldum. Kesilecek materyaller vardi onlari kestim vs.
Bunlar velilere yaptirilacak isler degil. Hadi tuvalet kismini anlarim. Ogretmen siniftan cikamayacagi icin ister belki ama siniftaki isler olmaz. Bende anaokulunda calistim zamaninda ama stajyerim hic yok diye velileri calistirmadim. O rahatina duskunluk icin istemis. Devlette sinifa yardimci ogretmen verilmez. Sizin yapyiklariniz ogretmenin gorevi. O etkinlikleri ben eve goturup hafta sonu yapardim.

Yönetme likte boyle birsey varmiymis. Ya yardimci ya da bir veli gelsin.yok kardesim boyle uygulama.sizler bir yardimci istiyorsaniz o ayri bir set diyemem.benim kizimda gidiyor ogretmen hic boyle birsey istemedi.anasinifi ogr arkadaslarim var boyle istekleri olmamisti.
Anasiniflari Devlette te olsa ucretlidir. Yardımcı personel çalıştiril ir. Ve bu Yönetmelikte de belirtilmiştir. Bilmediğiniz konularda kesin bilgiymiş gibi yorum yapmayın. Keza yanlış bilgi yaymis oluyorsunuz.

Arkadaşım devletin eğitimi herkesin hakkı. Benim durumum var veririm, ama eşi 5 aydır issiz kirasını bile ödeyemeyen veli napsın? Çocuğunu okula göndermesin mi? Veli olarak gidip okulda da durduk zaten. Ama sağlıklı bir yöntem değil. Burda iyi niyet degil sorunun nasıl çözülebileceğini soruyorum ben.
Devlet egitimi evet herkesin hakki ama devlet bizzat kendisi aidat toplayin diye kagit gonderiyor okullara. İnanmayan gitsin okulunun mudurunden bu kagidi sorsun. Yilda 200-300 lirayi veremeyecek durumda olana zaten muhtarlar bir belge veriyor arkadasim. Arastirin bunlari benzer durumdakilere onerin.

Back
X