Veli rahatsız etti

Lut_ran

Guru
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2014
3.621
4.098
333
Merhaba.ilkokul velisiyim ben.
Bir veli aradi dün.Çocugun çocuğuma vurmus onu uyar muhabbeti yapti. Uyaririm tabi ki ama öğretmenimize bildirin bu tür konulari lutfen dedim.iki de bir ariyordu.Darp yok iz yok çocuklar birbirlerine karsilikli vurmuslar.Bu sefer baska bi velinin çocuğu adına da aramaya basladi.Bak ona da vurmus diye. O benim arkadasim sana iletmemi istiyor dedi.Cok rahatsiz oldum bu durumdan.
Ne yapmaliyim?
Öğretmene söyleyeyim mi?
Ben sınıf annesiyim diye bunlarla uğraşmak zorunda miyim?

Bi Veli kardeşimi tehtit etmiş sana gösteririm diye ben de direk öğretmenini aradım bu ne demek nasıl tehtit eder yarın savcılığa gideceğim şikayet edeceğim falan dedim çocuğa birşey olursa ondan bilinecek dedim. Öğretmen konuşmuş o günden sonra hiç ses çıkmadı. Siz diyin ki eğer rahatsızlığınız varsa gidin okula öğretmene şikayet edin beni aramayın yoksa taciz ettiğiniz için ben sizi savcılığa şikayet edeceğim yeter attık çocuğuma da birşey olursa sizden sorarım siz beni huzursuz edemezsiniz diyin

Aynı kadın gecen gun markete giderken beni yolda yakalayip, sen para topla da sinifi temizlet siralari sildir les gibi dedi. Perdeleri de yikat dedi.
Bize de bulusma ayarla artik dedi.
Sinir oldum tabi yine.

Aynı kadın gecen gun markete giderken beni yolda yakalayip, sen para topla da sinifi temizlet siralari sildir les gibi dedi. Perdeleri de yikat dedi.
Bize de bulusma ayarla artik dedi.
Sinir oldum tabi yine.
Ben yetişemiyorum , siz devralın sınıf anneliğini deseydiniz , belki de bir çekememezlik vardır

Iyi de cocugunuz vuruyorsa sizinle elbette konusacak. Bunda bi art niyet yok.

Benim ogluma da bir arkadasi vuruyormus. Sadece ogluma degil diger siniftakilere de. Ogretmeniyle de konustum ertesi gunu okulda annesini bekleyip annesiyle de konustum.

Sinifta kirliyse sirayla mi temizliyor veliler , duzeniniz nasil ?

Sınıf annesi olmanızı mı çekemiyorlar acaba? Bu kadına devredin ben beceremiyorum madem öyle siz alın, siz ilgilenin deyin.

acaba bilerek benimle mi ugrasiyorlar...artik bırakacağım sinif anneligini yeter gercekten. telefondan, okuldan, her yerden etrafimi sardilar.
Beni gorur gormez basliyorlar vaaz vermeye.ya da birseylerden sikayetlenmeye

Iyi de cocugunuz vuruyorsa sizinle elbette konusacak. Bunda bi art niyet yok.

Benim ogluma da bir arkadasi vuruyormus. Sadece ogluma degil diger siniftakilere de. Ogretmeniyle de konustum ertesi gunu okulda annesini bekleyip annesiyle de konustum.

Sinifta kirliyse sirayla mi temizliyor veliler , duzeniniz nasil ?
Karsilikli vuruyorlarmis. Sinifi temizlikciler temizliyor.ama begenmemis pismis.ben para toplayip ayrica temizletmeliymisim.boyle hepsinin ayri ayri cok parlak fikirleri var.

acaba bilerek benimle mi ugrasiyorlar...artik bırakacağım sinif anneligini yeter gercekten. telefondan, okuldan, her yerden etrafimi sardilar.
Beni gorur gormez basliyorlar vaaz vermeye.ya da birseylerden sikayetlenmeye

Olabilir yani ben de öğretmen değilim ama sürekli velilerle görüştüğüm için çoğu veli profilini biliyorum. Bir grup veli daha hevesli oluyor böyle şeylere dahil olmaya, ilgilenmeye, kontrolü eline almaya falan. Sizi tabir-i caizse yanlış anlamayın istedikleri kadar, "yırtık" diyeyim, görmedikleri için daha pasif gördükleri için üzerinize gitmeye çalışıyorlardır belki. Yani "Ben alsam sınıf anneliğini daha iyi yapardım, o beceremiyor" gibisinden. Çocuğunuz vurduysa tabi ki hoş değil, bu davranışın yanlış olduğunu çocuğunuza öğretmeniz lazım ama başkasının çocuğuna da vurduğu için o velinin adına yine bu velinin araması art niyet olduğunu düşündürdü bana. Öyle bir durum olsa diğer velinin araması gerekirdi yani niye başkasına aratsın?

Olabilir yani ben de öğretmen değilim ama sürekli velilerle görüştüğüm için çoğu veli profilini biliyorum. Bir grup veli daha hevesli oluyor böyle şeylere dahil olmaya, ilgilenmeye, kontrolü eline almaya falan. Sizi tabir-i caizse yanlış anlamayın istedikleri kadar, "yırtık" diyeyim, görmedikleri için daha pasif gördükleri için üzerinize gitmeye çalışıyorlardır belki. Yani "Ben alsam sınıf anneliğini daha iyi yapardım, o beceremiyor" gibisinden. Çocuğunuz vurduysa tabi ki hoş değil, bu davranışın yanlış olduğunu çocuğunuza öğretmeniz lazım ama başkasının çocuğuna da vurduğu için o velinin adına yine bu velinin araması art niyet olduğunu düşündürdü bana. Öyle bir durum olsa diğer velinin araması gerekirdi yani niye başkasına aratsın?
Evet ben biraz uysalim yirtik degilim yasimda onlara gore küçük. Uyariyorum gercekten.sakın vurma sana vursalar bile sen sadece ogretmene soyle diyorum.

Anne onlar da bana vurdu kendimi korudum dedi.yine de vurma oglum diye uyardim.

Yok inanin zaten ben hic tanimiyorum bile sayilir.

niye öyle dediniz ki, çocuk kendini korusun.
aryan kadına da ben çocuğumla konuştum, asıl sizin çocuğunuz ona vurmuş o da kendini korumuş deyin.
çocuğunuzu haklı olduğu konuda korumalısınız.

benim kızıma da sınıf annesinin oğlu vuruyomuş kızım öğretmene söylemiş ama ben annesine de söyledim çünkğ kızım benimde arkasında olduğumu görmek istiyo ve çocuk gerçekten agrasif annesiyle konuşurken bana bile el kaldırdı bikaç hafta önce abbesini falan hırpalıyo resmen

ama sizinki abartmış arkdaşınız benimle iletişime geçebilir deyin cevap vermeyin tamam kendisininkini söyleyebilir benim çocuğum da bişey yapsa söylesinler ama yok onu da dövmüş bak bunu da diyearamasın kimse kimseyi hayır neyi ispatlıcak ki

Ben çocukların öğretmenini arar veya okula gider "çocuğumun çocuğuna şiddet uyguladığını söyleyen bir anne beni aradı ,sizin bu konuda bir gözleminiz / bilginiz varsa bilmek isterim" der konunun aslını öğrenirim.Ben bunca yıllık meslek hayatımda " o da bana vurdu ama " ile bitmeyen bir savunma görmedim.Siz olayın aslını en iyi ogretmeninden ogrenirsiniz.Belki sinifta cocuklar arasında hicbir problem yaşanmamış bile olabilir

Karsilikli vuruyorlarmis. Sinifi temizlikciler temizliyor.ama begenmemis pismis.ben para toplayip ayrica temizletmeliymisim.boyle hepsinin ayri ayri cok parlak fikirleri var.
biz aynen para toplayıp her 15 te bir temizletiyoruz sınıfı hijyen için gerekıyor

Sizin cocugunuzdan sikayetciler sanirim.

Cocugunuzun vurma huyu varsa insanlarin sikayet olmasi normal.

Cocugunuzun kabul etmemesi de normal
Gemelde ben yapmadim derler cocuklar

Okula gidin cocuklarla yuzyuze uzlasmaci sekilde konusun.

Siz arkadassiniz birbirinize vurmayin hadi bakalim sarilim vs seklinde ara bulun.

aslında kadının soyledıgı hersey dogru da uslubu yanlıs
evet para toplayıp sınıfı temızletmenız gerek
evet cocugunuz vuruyorsa baska cocuklara da vuruyormus nıye yalan soylesın tabıkı sıze ulasacak
belkıde sıze soyleyınce kesın cozulecegınden emın oldugu ıcın sızı muhattap almıstır ogretmene soyleyınce sızı haber verecegınden emın degıl demek kı

Back
X