Veliler arası gergin muhataplık

Açıkcası ben okulda çocuklar arasında meydana gelen ve veliye akseden fiziksel,sözel,psikolojik her türlü sorunun, okulun bilgisi ve rehberliği dahilinde çözülmesi gerektiğini düşünüyorum.
Bu hem sorunların doğru tespit edilmesi,
hem de sorunun tarafları olan çocukların takip edilip daha yakından tanınması için çok önemli.
Ayrıca sorunu kabullenip çözüm yollarına hakim olmak ve çözüm için istekli bulunmak,okulun profesyonelliğinin de bir göstergesidir.

Geçmiş yıllarda bir çoçuğun diğerine zarar verdiği ve mağdur tarafın haklı olarak tepki gösterip zarar veren çocuğun iletişim bilgilerini istediği, alamayınca en azından bizim hakemliğimizde okulda görüşmek istediği durumlar oldu,
bunu hep reddettim.

Bununla birlikte okul yaşanan sorunlar karşısında aciz veya pasif kalıyorsa veliler
'iş başa düştü' moduna geçebiliyorlar.

Kurumunuzun tarzını ve veli profilini bilmediğim için sizi arayan veliler için kesin ve katı yorumlar yapmak istemem.
Bu tutumu en hafif ifadeyle şık bulmuyorum.
Merhaba
Ogretmenimizin bu konuda bir yardimi olabilir mi? Mesela velileri uyarabilir mi ? Tesekkur ederim yorumunuz için.
Veliler birbirini bu yüzden aradiginda sonu mutlaka şık olmayan sonuclara variyor gerçekten.

Çocuğunuza cinsel eğitim verdiniz mi? Bu tip eğitimlerde yaş ayrımcılığı yapılmaz. “Benim bilgim olmadan hiç kimse senin özel bölgelerine dokunamaz, bakamaz. Hiç kimseye izin vermemeli, bunu yapan olursa da hemen bağırıp ben oradaysam bana, yoksam en yakın yetişkine bunu bildirmelisin” diye anlatmanız gerekiyor. Buradaki hiç kimseye okuldaki arkadaşlarıda dahil. Siz önce öğretmenle, sonra veliyle konuşmalıydınız. Bu kibarca konuşup kapanacak bir konu değil, taciz. Öğretmeni sınıfında cinsel eğitimle ilgili bir çalışma düzenlemeli. Şiddete çok meyilli çocuklar varsa aynı şey şiddet içinde geçerli. Bence bu tip konularda, birbirini taciz etmedikleri sürece veliler görüşmeli.

Merhaba
Ogretmenimizin bu konuda bir yardimi olabilir mi? Mesela velileri uyarabilir mi ? Tesekkur ederim yorumunuz için.
Veliler birbirini bu yüzden aradiginda sonu mutlaka şık olmayan sonuclara variyor gerçekten.
Öğretmen ve rehberlik birimi yardımcı olur size.
Bu tip sıkıntıların önüne geçmek için,
sınıf geneline mahremiyet eğitimi verilebilir.
Velilere konuyla ilgili bilgilenme semineri,broşür vb hazırlanabilir.
Bu konuda bariz sıkıntısı olan çoçuğun velisiyle birebir görüşülür elbette.
Okul öncesi dönemdeki çocuklar genelde bu davranışın uygunsuzluğunun çok farkında değildirler.
Merak duygusu nedeniyle yaparlar bu tip hareketleri.
Elbette ben gelişimi normal seyreden çocuklar için yapıyorum bu yorumu.
Bununla birlikte bu tip istenmeyen davranışlar sık görülüyorsa,çocuk sosyo-kültürel anlamda ilgisiz ve bilgisiz ebeveynler tarafından gerekli eğitim verilmeden büyütülüyorsa durum farklı değerlendirilmeli.

Kizim daha ne kibarligi. Gidip okulu da birbirine kat rehberlik servisini de. Önce rehber öğretmenle bu taciz konusunu konuş yonlendirsin. Öğretmen ve okul idaresi ile de konuş. Sizi şikayet edeceğim cocugum taciz edilirken zorbaliga maruz kalırken siz ne yapıyorsunuz de. Hastaneden de darp raporu al. Sakin alttan alma.
Daha ne olmasını bekliyorsunuz çocuğunuza. Üstelik bu don indirme olayı 1 defa da olmamış.
Böyle olmaz bu işler. Yarın öbür gün çocuğunuz kendini savunamaz.

orasi okulmu gercekten?
nedemek donunu indirdi popsunu acti cinsel organini gosterdi
cocugunuzu o okuldan alin bu cocukta olsa normal insan davranisi degil oglunuz ilerde bunlari unutmayacak cunku eminim.
insanlar kendileri nasil assagilik ki bukadar edepsiz cocuklarda yetistirebiliyorlar
nerden tturedi bu tipler ben bi anlamadim ya bizim zamanimizda sac cekmek vardi tukurmek vardi onu bile yapinca yerin dibine sokulurduk masummusuz biz ya

Merhaba degerli arkadaslar.
Oglum 1.sinifa gidiyor.
Simdiye dek iki veli cocuğunu kayirarak ve ogluma yüklenecek tavirda telefon etti.
Benim oğlum savas oyununu sevmez senin ki baslatiyor.ilk vuran seninki gibi.(karsilikli birbirlerine oyunda vuruyorlar) sürekli kendi çocuklarini kayirma halindeler.Ben bu kisilerle muhatap olmak istemiyorum cunku dar görüşluler.Bir mesele ve sikayetleri varsa ogretmene anlatsalar daha makul olmaz mi? Ben hic bir veliyi arayip kendi cocugumu korumadim.Karsi tarafin çocuğuna olumsuz acidan yuklenmedim.Neler neler duydum.Oglumun donunu indirip poposunu acip alay eden.Ona özel bolgelerini gosteren.Kolunu morartan.Oğretmene bildirdim.(Veliyle de uygun bir dille konustum)Siz bu konuda neler önerirsiniz? Velilerle muhatap olmak istemiyorum ben artik.Çok cazgirlar.
Çok üzüluyorum bu tür diyologlar çok hassas.Sizlerin düşünceleri neler?
Velilere mi ulaşırsınız bir sorun oldugunda?
Okulun rehberlik servisine ve öğretmene durumu mutlaka anlatmalısınız.
Çocukların her davranışının bir modeli - geçmişi vardır.
Belki tacize uğradı , belki evde anne-babayı uygunsuz gördü vs.
Çocuğun sağlığı için gidip görüşün.

hanım çocuğun cinsel tacize uğramış, sen hala "ımı bin vililirli mıhıtıp ılmık istimiyirim"
yok artık!

hanım çocuğun cinsel tacize uğramış, sen hala "ımı bin vililirli mıhıtıp ılmık istimiyirim"
yok artık!
Bagirmaniza gerek yok.gerekli gorusmeleri yaptim zaten merak etmeyin.cocuk o da bana yaptı demis kendini savunmak icin. Uyaracagini soyledi.ögretmen bana hicbir bilgi vermedi dedi.Olaylar karıştı iyice.Benimki yapsa boyle birseyi bana anlatmazdi zaten.kavga esnasinda istemeden oldu demis bir de.ogretmenlede veliylede görüştüm.sira rehberlikte.

Back
X