- 23 Eylül 2014
- 3.621
- 4.098
- 333
MerhabaAçıkcası ben okulda çocuklar arasında meydana gelen ve veliye akseden fiziksel,sözel,psikolojik her türlü sorunun, okulun bilgisi ve rehberliği dahilinde çözülmesi gerektiğini düşünüyorum.
Bu hem sorunların doğru tespit edilmesi,
hem de sorunun tarafları olan çocukların takip edilip daha yakından tanınması için çok önemli.
Ayrıca sorunu kabullenip çözüm yollarına hakim olmak ve çözüm için istekli bulunmak,okulun profesyonelliğinin de bir göstergesidir.
Geçmiş yıllarda bir çoçuğun diğerine zarar verdiği ve mağdur tarafın haklı olarak tepki gösterip zarar veren çocuğun iletişim bilgilerini istediği, alamayınca en azından bizim hakemliğimizde okulda görüşmek istediği durumlar oldu,
bunu hep reddettim.
Bununla birlikte okul yaşanan sorunlar karşısında aciz veya pasif kalıyorsa veliler
'iş başa düştü' moduna geçebiliyorlar.
Kurumunuzun tarzını ve veli profilini bilmediğim için sizi arayan veliler için kesin ve katı yorumlar yapmak istemem.
Bu tutumu en hafif ifadeyle şık bulmuyorum.
Ogretmenimizin bu konuda bir yardimi olabilir mi? Mesela velileri uyarabilir mi ? Tesekkur ederim yorumunuz için.
Veliler birbirini bu yüzden aradiginda sonu mutlaka şık olmayan sonuclara variyor gerçekten.