4 yil onceki para mevzusu

Bana da böyle yapan bir tane öğrenci velisi olmuştu maddi durumları gayet iyiydi , çocuğa kıyamadığım için üzerine düşmemiştim ki 3 ay boyunca ders verdim çocuğa ama bu bana ders olmuştu , bundan sonra durumu olduğu halde ücreti geciktiren olursa bir bahane bulup ders vermeyi bırakıyorum.Ona harcayacağım emeği maddi durumu olmayan gayretli öğrencilerime harcıyorum.

Bu konunuza gelirsek alın ya da almayın demem ama ben olsam almazdım ama o kişiye okkalı bir cevap verirdim.Gerçi utanmaz da böylesi ama onun vicdanını temizlemesine izin vermezdim.

Valla güzel bi mesaj döşeyin sizin hakkınızı çatır catır yiyip dalga gecmis .
Hakkım su kadar ödeyecekseniz budur ödemeyecekseniz öbür tarafa kalsın deyin.

Ya hakkım olan tamamını verirsin ya da hiçbir şey verme diye söyleyin. Sadaka verir gibi yarısını vermeyi teklif etmiş bir de yüzsüz. O sizin emeğiniz, utanmaz arlanmazlar ya. Kesin başına kötü şeyler gelmiştir de oradan aklına gelmişsinizdir ciddi diyorum, olur ya bazen hani ahını mı aldım falan deriz kesin öyle bir şeyden. Yarısına falan tamah etmeyin.

Ya hakkım olan tamamını verirsin ya da hiçbir şey verme diye söyleyin. Sadaka verir gibi yarısını vermeyi teklif etmiş bir de yüzsüz. O sizin emeğiniz, utanmaz arlanmazlar ya. Kesin başına kötü şeyler gelmiştir de oradan aklına gelmişsinizdir ciddi diyorum, olur ya bazen hani ahını mı aldım falan deriz kesin öyle bir şeyden. Yarısına falan tamah etmeyin.

Yok yok aynen sizin gibi dusunuyorum

Eger gercekten iyi niyetli ise tamamini vermek,bir insanin emegini odemek,bu kadar zor olmamali ya.
Dusunuyorum soyle bisey basima gelse gerekirse o ay dara duser yine verirdim.
Dediginiz gibi yapacagim.

Bana da böyle yapan bir tane öğrenci velisi olmuştu maddi durumları gayet iyiydi , çocuğa kıyamadığım için üzerine düşmemiştim ki 3 ay boyunca ders verdim çocuğa ama bu bana ders olmuştu , bundan sonra durumu olduğu halde ücreti geciktiren olursa bir bahane bulup ders vermeyi bırakıyorum.Ona harcayacağım emeği maddi durumu olmayan gayretli öğrencilerime harcıyorum.

Bu konunuza gelirsek alın ya da almayın demem ama ben olsam almazdım ama o kişiye okkalı bir cevap verirdim.Gerçi utanmaz da böylesi ama onun vicdanını temizlemesine izin vermezdim.

Evet ben de o olaydan sonra artik nakit calisacagimi belirttim. Olmuyor ya bir daha basima gelirse diyor insan. O yuzden size hak veriyorum.
Oyle yapacagim, vicdani yukumlulugunden bile hala pazarlikla kurtulmaya calisan bir insana ben daha ne diyim..

Yok yok aynen sizin gibi dusunuyorum

Eger gercekten iyi niyetli ise tamamini vermek,bir insanin emegini odemek,bu kadar zor olmamali ya.
Dusunuyorum soyle bisey basima gelse gerekirse o ay dara duser yine verirdim.
Dediginiz gibi yapacagim.

Kimisi kul hakkı der, kimisi karma der, kimisi ilahi adalet der ama ben de inanıyorum böyle bir şeye. Kimsenin hakkı kimsede kalmıyor, siz yararlanamasanız bile o yaşattıkları muhakkak hayatlarında bir yerde çıkıyor. Ki bence çıkmış ki direkt aklına sizin hakkınızı yediği gelmiş, daha da pazarlık yapma derdinde hala akıllanmamış. Canınızı sıkmayın, onun vermeye lütfedeceği paradan çok çok daha fazlasını kazanmanızı diliyorum.

Evet ben de o olaydan sonra artik nakit calisacagimi belirttim. Olmuyor ya bir daha basima gelirse diyor insan. O yuzden size hak veriyorum.
Oyle yapacagim, vicdani yukumlulugunden bile hala pazarlikla kurtulmaya calisan bir insana ben daha ne diyim..
Bunlar hep hayat tecrübesi işte.O açıdan bakıyorum ben.İnşallah bir daha böyle bir olayla karşılaşmazsınız zira boğaz patlatıp kafa yoruyoruz , ama karşılığında karaktersizlik ve kurnazlık görüyoruz.

Kimisi kul hakkı der, kimisi karma der, kimisi ilahi adalet der ama ben de inanıyorum böyle bir şeye. Kimsenin hakkı kimsede kalmıyor, siz yararlanamasanız bile o yaşattıkları muhakkak hayatlarında bir yerde çıkıyor. Ki bence çıkmış ki direkt aklına sizin hakkınızı yediği gelmiş, daha da pazarlık yapma derdinde hala akıllanmamış. Canınızı sıkmayın, onun vermeye lütfedeceği paradan çok çok daha fazlasını kazanmanızı diliyorum.

Cok tesekkur ederim,cok naziksiniz.
Ben de inaniyorum o paranin bir sekilde ondan cikacagina. paradan da onemli olan bana o donem yapilan muamele. inanin su an aklimda kalan paradan ziyade rahatsiz ediyosun guzelim lafi, engellenisim, cocugun beni gorunce yolunu degistirmesi vs.
Umarim hic bir emek veren emeginin boyle haksiz yere kullanilmasina maruz kalmaz

Tamamını verseydi al birine ver sevaba gir derdim ama yarısını vererek vicdanını rahatlatmasına izin verme. Yarısını almıyorum hakkımı da helal etmiyorum de engelle gitsin. :63:

Evet yarisiyla kapatalim diyor.
Tam hakkimi bile vermeyecek.
Haklisiniz ben de o parayi alip ihtiyac sahibine vermeyi dusundum ancak o kadinin o zamanki tavirlariyla 4 yil sonra cikip al yarisini canim diye vicdanini rahatlatmasini istemiyorum
Ben yine o para kadar ihtiyac sahiplerine ulasayim ancak onun yaptiginin yanina bu sekilde kar kalmasi bilmiyorum ya.
Kadın verdim almadı, benden çıktı diye düşünür vicdanını rahatlatır. Ne gerek var. Alın parayı çatır çatır harcayın, ihtiyacı olana verin,diğer yarısını yine helal etmeyin..

Faiziyle vermesi lazim yarisi diyor.nasil sinir oldum kadina.
Ne cevap yazdiniz merak ettim.

Merhaba hanimlar.

Bundan 4 yil once ozel ders veriyordum. Maddi olarak cok sıkıntı yasadigim butun borclarimin ust uste geldigi donemdi.
Bir ogrencim vardi, ilk bi kac ders ucretini pesin verdi. Veliyi de taniyorum ayni mahallede oturuyoruz.
Sonraki derslerde beni arayip parayi daha sonra verecegini soyledi.
Aklima vermeyecegi gelmedi, yuz yuze bakiyoruz tanisiyoruz.
Neyse cocuk gelmeye devam etti, sinav donemindeydi. Onu da yari yolda birakmak istemiyodum, annesi de o surecte beni arayip durumlarinin hala duzelmedigin ancak parayi muhakkak verecegini soyledi. Ben de tamam dedim. Dersler bitti, aradan zaman gecti. Ben bu veliye mesaj attim,ne zaman odeyeceksiniz diye ? Bu arada meblag hem o donem hem benim icin onemliydi.
Burdan sonrasi cok cirkin.
Ne telefonlarima dondu ne mesajlarima
Nicin cevap vermiyorsunuz dedigim de napalim guzelim para yok rahatsiz ediyosun dedi.
Ben insan gibi cevap bile alamadim.
En azindan bana "simdi odeyecek halde degilim ama 3 ay sonra 5 ay sonra vs vs odeyebilirim" dese tamam diyecektim
En sonunda kadin beni her yerden engellemis.
Sonradan benim o donemlerimde kadinin is yeri acip, kendisine bana sikintidayim dedigi zamanlarda araba aldigini vs ogrendim. Yani parasi gayrt de varmis.
Mahallede cocuklari beni gorunce yolunu degistiriyor. O cocuklara hissettirdigi utanctan daha degerli parasi.
Allah'a havale ediyorum.

Ve simdi kadin bana paranin yarisini vermek istiyor.( nerden gelmissem aklina) Inanin o donemde sirf o paraya guvendigim daha dogrusu veli bana muhakkak verecegini soyledigi icin cok cok zor durumda kaldim.
Bugun durumum iyi, calisiyorum.
Su an o para benim icin anlam ifade etmiyor.
Hakkimi yedi, sadece parayi vermemekle degil hic bir sekilde muhattap bulamadim bu surecte. Cok cirkin davrandi. Bugun ay tamam nolcak cani simdi vermek istemis diyemiyorum. O zamanki sartlarda beni bu kadar uzmus ustelik hic bir sekilde maddi acidan sorun yasamazken. Simdi bu parayi almak istemiyorum. Hakkimi da helal etmiyorum.
Yanlis mi dusunuyorum? :KK43:
O para bugün vereceği para değil birde yarısı hakedişin 2 bin se bahsettiğin dönem 2014 gibi dolar kuru 2 iken şimdi 4.7 lerde haydi dolar şişik emtia yı baz alalım zeytin taban 1.8 tavan 7 yani hakedişinin bugünkü değeri gözlersek 5 bin tl gibi iken şuan herşey ortada lafı fazla uzatmayım Ogün aldığı arabanın bile değeri ne çok artmıştır senin hakkını katıp ta haram olan arabası açtığı işyeri şimdi dilenciye para verir gibi üç kuruşu alma dök önüne tüm alacağını al git anneciğine birşey al o senin helal paran şimdi Ramazan ya işte kadın içini rahatlatacak konuş tüm detayları al helal paranı o dersi böyle alır bağış yapacağın kişi o değil annenin ihtiyaçı yoksa çocuk esirgeme kurumuna bağışla cnm

"yaptığınız çirkinliğin o zaman da farkına varmamıştınız, hala farkında değilsiniz. Ben emeğimin karşılığını almak istediğimde lakayt tavırlarla beni engelleyen birisinin, eğer yaptığı hatayı düzeltmek isterse önce bir özür dilemesini ve paranın bugünki değerinden ödeme yapıp, helallik istemesini beklerdim. Sizinle öteki tarafta hesaplaşmayı tercih ederim" derdim sizin yerinizde olsam. Anlayabilecek düzeydeyse telafi eder, aksi takdirde muhattab olmayın gerçektende. Öyle hesaplaşma olmaz. Durumu olmasa öbür tarafa borçlu gitmemek için helallik istese bir mahcubiyet olsa eyvallah ama bu tavır kabul edilir gibi değil

Hic bilmiyorum ama misal 50 liraymissa simdi 150 saat ders ucreti diyin o borcu odeyebilcekmisin bakalim bide ustune yarisini vermeyi teklif etmis ne kadar sacma

Back
X