Merhaba hanimlar.
Bundan 4 yil once ozel ders veriyordum. Maddi olarak cok sıkıntı yasadigim butun borclarimin ust uste geldigi donemdi.
Bir ogrencim vardi, ilk bi kac ders ucretini pesin verdi. Veliyi de taniyorum ayni mahallede oturuyoruz.
Sonraki derslerde beni arayip parayi daha sonra verecegini soyledi.
Aklima vermeyecegi gelmedi, yuz yuze bakiyoruz tanisiyoruz.
Neyse cocuk gelmeye devam etti, sinav donemindeydi. Onu da yari yolda birakmak istemiyodum, annesi de o surecte beni arayip durumlarinin hala duzelmedigin ancak parayi muhakkak verecegini soyledi. Ben de tamam dedim. Dersler bitti, aradan zaman gecti. Ben bu veliye mesaj attim,ne zaman odeyeceksiniz diye ? Bu arada meblag hem o donem hem benim icin onemliydi.
Burdan sonrasi cok cirkin.
Ne telefonlarima dondu ne mesajlarima
Nicin cevap vermiyorsunuz dedigim de napalim guzelim para yok rahatsiz ediyosun dedi.
Ben insan gibi cevap bile alamadim.
En azindan bana "simdi odeyecek halde degilim ama 3 ay sonra 5 ay sonra vs vs odeyebilirim" dese tamam diyecektim
En sonunda kadin beni her yerden engellemis.
Sonradan benim o donemlerimde kadinin is yeri acip, kendisine bana sikintidayim dedigi zamanlarda araba aldigini vs ogrendim. Yani parasi gayrt de varmis.
Mahallede cocuklari beni gorunce yolunu degistiriyor. O cocuklara hissettirdigi utanctan daha degerli parasi.
Allah'a havale ediyorum.
Ve simdi kadin bana paranin yarisini vermek istiyor.( nerden gelmissem aklina) Inanin o donemde sirf o paraya guvendigim daha dogrusu veli bana muhakkak verecegini soyledigi icin cok cok zor durumda kaldim.
Bugun durumum iyi, calisiyorum.
Su an o para benim icin anlam ifade etmiyor.
Hakkimi yedi, sadece parayi vermemekle degil hic bir sekilde muhattap bulamadim bu surecte. Cok cirkin davrandi. Bugun ay tamam nolcak cani simdi vermek istemis diyemiyorum. O zamanki sartlarda beni bu kadar uzmus ustelik hic bir sekilde maddi acidan sorun yasamazken. Simdi bu parayi almak istemiyorum. Hakkimi da helal etmiyorum.
Yanlis mi dusunuyorum?