Allah yardimciniz olsun yanlış anlamayın bu saatten sonra meslek degişmez ama bu devirde öğretmen olanlara çok sasiriyorum ben.Vllahi büyük cesaret.
Bu devrin cocuklari cok başka çok asabi cok fevri eskiden okullarda itfaiye köşesi olurdu mesela kenarinda kazmalar kürekler dururdu okulun en haşarı çocuğu bile ona ellemez alayim birine zarar vereyim demezdi.Simdiki cocuklar ise onu orada görse neler yapar neler vaziyet korkunç boyutta bizim gelinimiz ögretmen öyle seyler duyuyorum ki dumur oluyorum.Ögretmenlik artik insaat iscisi olmaktan bile zor bir meslek haline gelmiş.
Ağzınıza sağlık.Aşırı iyi tarif ettiniz halimizi..
Ben de öğretmenim öyle bir yerde öğretmenimki çocukların yarısı yabancı uyruklu diğer yarısı da su ekmekle büyümüş aşırı ihmal edilmiş çocuklar.
Ama bu tipler bile bizim açığımızı arıyor.
Dün evde çocuğumun burnu kanadı şok oldum diye geldi velinin teki ee dedim
Siz sınıfta yokken arkadaşı tırmalamış burnunu dedi.
Çocuğun burnuna bakıyorum bişey yok inanın bir iğne ucu kadar bir kırmızılık vardı o da kan mı leke mi anlaşılmıyor neyse benim açığımı arıyor siz sınıftan çıkınca oluyor dedi
Biz bi kere ara vermiyoruz (okul öncesi) hatta yıllardır bunun mücadelesini veriyoruz nefes molamız olsun diye ama yok..
Sonra kadın çevirdi belki bi yere daldınız diyor

çocuğa sordum ne zaman oldu neden bana söylemedin “öğretmenim dışarda yaptı” dedi
Dışardaki durumuna da siz dikkat edin artık bi zahmet dedim ama evirdi çevirdi oğlun çekindi şuan vs dedi..
Yani demem o ki herkesin kum torbası olduk bir saygınlığımız kalmadı..
Velev ki sınıfta oldu ve ben görmedim o konuşma tarzı o ses tonu..Üstüne sınıfını değiştircem böyle giderse diyor :) değiştirmese hatrı kalır diyecektim de siz bilirsiniz dedim

yine biz saygılı olmalıyız..
Kendime de tüm arkadaşlarıma da üzüldüm.
Meşhur bi laf var öğrenci kıymetsizken öğrenciydim öğretmen kıymetsizken öğretmen oldum.
Tam olarak bu durumdayız
Kızım dün öğretmen bağırınca çok korkuyorum dedi,ben de dedim ki benim hiç kabahatim yokken defalarca parmak uçlarıma cetvel yedim