• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Veliler ve öğrenciler sabrım tükendi ..

Hocam derin bir nefes alıp derse devam edin.ben lisede görev yapıyorum. İki yıl boyunca içimden geçen bir öğrencim vardı kendimden geçmiştim.o günkü derse ne yapsamda gitmesem diyordum.bi ara o noktaya gelmiştim.sukur allaha başka bir okula gitti rahatladık sınıfça.
Bu yıl aynı sınıfla o kadar keyifli ki ders yapiyoruz ki Allah im ne çekmişim ben dedim.
Yani veli görüşmesi,rehberlik hiç bisey ise yaramadı.dersten kalınca da performanslarini annesine yaptırıp okulun son haftası ben intihar etcem kalırsam diye demagoji yaptı resmen.
Malesef sistem iyi ve kötü öğrenciyi ayiklamiyor .idare disiplin problemi görünmesin diye ceza vermiyor.haliyle bizim.basimiza kalıyor bunlar.Allah hepimize sabır versin.okuduk uğraştık atandik yani emegime acıyorum. Bu kadar uğraşıp istifa etmek zoruma gidiyor
Bu kadar umutsuz bakmayın ; ben proje okulundayım. Çok güzel öğrencilerimiz var inanın.Çocuklara dur sus demiyorsun dahi.Çoğu ağzının içine bakıyorlar ,ne öğreniriz diye.Derse , projeye, etkinliklere ,kurslara yoruluyoruz; öğrenciye değil.

Hocam inanın lise bunlardan daha normal. İlkokul hem çok her şeyi şikayet ederim kafasında hemde bir durumu kavraması çok zor konuyu vs.
Ders bazen ittirmemle ilerliyor bundan şikayet etmiyorum ama dersle ilgisi olmayan yaramaz öğrenciyi ben nasıl idare ediyorum bende hemen sınıftan atayım ya da kovayım ne alaka ya veliler offf
Şimdiki veliler de ergen ki. Kendilerini bişey sanıyorlar. Orada tavrınızı koyun ve ben bilirim diyin. Bazı çok iyi yürekli eğitimli velileri ayrı tutarak şunu söylemek istiyorum cahil cühela akşama kadar evde tv izleyen yahut hödük velileri kaale almayın bile. Evladının da kendisi gibi olmasını istiyor

geçen sene tam böyle anlattığınız tarzdabirkaç öğrencim vardı. hiçbir etkinliği yapmak istemiyorlar burun kıvırıyorlardı. istemeyenlere ödev vermeyeceğim dedim parmak kaldırdılar 🤣 artık ödev vermeyeceğimi sebebiyle beraber ailelere söyledim. bu söylediğim çocuklardan birinin annesi önce akşamdan whatsappta manas destanı gibi mesajlar yazdı uzun uzun. sonraki gün okulu bastı beni tehdit ediyor kapıda ağzına geleni saydı. en son kovdum engelledim rahat ettim. tehditleri falan çok komikti ama şu sözü çok içime dokundu halinin ne kadar içler acısı olduğunu anladım. dedi ki kızıma ben daha çok emek veriyorum siz ne yapıyorsunuz ki?? ya zaten sen annesisin ya hani zaten daha çok emek vermen normal değil mi? diyecek oldum ama kime ne anlatıyorsun?

sözün özü böyle bir anne babayla yetişen çocuk böyle oluyor. maalesef…

Arkadaşlar bir buçuk yıl önce farklı bir yere tayin istedim. Normal bir ilçe burası normal görünüyor ya da öyle söyleyim. İlkokulda derse giriyorum her kademe iki saat. Ama inanın bu hafta tahammül sınırımı zorladılar. Çok sıkıntılı bir sınıf var. Bir kaç tane öğrenci ders işlememe müsade etmiyordu ve ben o sınıfa baya kızdım. Yani cidden düşünün ders işlemek için kendimi parçalıyorum. Ve hala beni müdüre şikayet ediyorlarmış yok derste çocuğuma kızdı diye. Kızlar var sınıfta ya küçücük çocuk ama yani o kadar eleştireller ki. Sürekli senin sınıf içindeki eylemlerini denetleme derdindeler. Kocaman kadın mısınız ya çocuksunuz siz. Her şeyden bir anlam çıkarıyorlar. Yok hoca şu hocaya söz hakkı verdi hoca ayrım yaptı hoca şununla konuştu. Yani inanın ne yapmalıyım çok bunalmış hissettim. Zaten iki ders geliyorum konu yetiştirme telaşım var. Bi de bunlar çıktı başıma. Ve neden bana sarıyorsun ki kendi sınıf öğretmenlerine ses edemedikleri için beni günah keçisi seçiyorlar. Ne yapmalıyım böyle bir durumda ilk defa karşılaşıyorum bende bir veliyim ama inanın kızıma bir gün sormadım öğretmenin sana kızıyor mu diye ya niye sorayım. Çocuğum eğitim alsın istiyorsam bu sürecin bir parçası. Bu durumda ne yapmalıyım nasıl yaklaşım sağlamalıyım profesyonel olmam gerekiyor ama soğudum bunu yapan öğrencilerden. Yani ne hakla ? Ya kimse sizi memnun etmek zorunda değil ki elimizden geleni de yapıyoruz hani
-Kurallarınızı baştan koyun.
-Kendinizi sevdirme telaşına girmeyin
-Sınırlarınızı aştıklarında veli olsun idare olsun öğrenciler olsun uyarıda bulunun ve net olun
-Koyduğunuz kurallara uymayan öğrencileri alttan almayın hemen öğrenci ve velisi uyarılmalı, bir sonraki yanlış/hata/sorun tutanak altına alınmalı

30-40 kişilik sınıflarda eğitim ancak disiplinle gerçekleşir. Sonuçta biz finlandiya gibi bir ülke değiliz.

Benzer bir sınıfla ben de karşılaştım.Sınıfın kızları akıllıydı ama oğlanlar fenaydı. Derste birbirlerine sataşıp kavga ederlerdi, pencereden uçak uçururlardı. Bir defasında oğlan kızın sırtına binmişti, daha neler neler. O sınıfla 1 ders, 4 ders gibi geçiyordu, sıkıntıdan göğsüm ağrırdı. Eve her seferinde küfrederek gelirdim.

Sınıfın böyle olmasının sebebi ise muhtemelen her sene sınıf öğretmeninin değişmesiydi.

Ben çözümü idareye söylemekte bulmuştum. Siz de idareyle konuşun, çekinmeyin.
Hocam yeminle dün kalbim kaç kere kötü oldu ya baya bir strese girdim dediğiniz gibi bir anca önce bitsede gitsek kafasındaydım. Ama o kadar sıkıntılılar ki ağzımın içine bakıyorlar ne desemde şikayet etseler diye

-Kurallarınızı baştan koyun.
-Kendinizi sevdirme telaşına girmeyin
-Sınırlarınızı aştıklarında veli olsun idare olsun öğrenciler olsun uyarıda bulunun ve net olun
-Koyduğunuz kurallara uymayan öğrencileri alttan almayın hemen öğrenci ve velisi uyarılmalı, bir sonraki yanlış/hata/sorun tutanak altına alınmalı

30-40 kişilik sınıflarda eğitim ancak disiplinle gerçekleşir. Sonuçta biz finlandiya gibi bir ülke değiliz.
Hocam sınıf kalabalık değil ama hepsi fena ve veliler çok sıkıntılı. Çocuğunun fikriyle okul basacak cinsten. Hiç sevemedim yani öğretmen olarak doğru değil belki ama yani bu tutumda olan öğrenciyi veliyi sevmek saymak istemiyorum

Bu kadar umutsuz bakmayın ; ben proje okulundayım. Çok güzel öğrencilerimiz var inanın.Çocuklara dur sus demiyorsun dahi.Çoğu ağzının içine bakıyorlar ,ne öğreniriz diye.Derse , projeye, etkinliklere ,kurslara yoruluyoruz; öğrenciye değil.
Malesef öyle bir okulda değilim.okuluda değiştirme gibi bir seçeneğim yok.
Sınıfta o dediğiniz öğrencilerden bir tane olsa bile yeter bize o noktadayız.

Kafaya takan insanlar için uygun bir meslek değil çok zor yorucu anlıyorum sizi gayet hocam branşımız ve kadememiz aynı ve ben de lise ortaokuldaki terbiyesizlikleri ilkokulda görmem daha az görürüm diye geçtim ama farkları yok gerçekten hatta bazısı küçük olmasına rağmen daha fena. Ben çok kafaya takan bir insanım mesleğin içine girince bana uygun olmadığını farkettim ne yazık ki. 5 hafta olmuş ne defterleri getiriyolar ne kitap getiriyolar ne ödev yapıyolar sabah bunları kontrol ederek güne başlayınca sabah sabah sinir krizleri geçiriyorum içimden sonra duruyorum bünyeme yazık sal ver eksini geç diyorum ama tabi olmuyor üstüne bir de davranış problemleri kalabalık sınıf mevcutları gürültü dersi dinlememe veli problemleri gibi sorunlar eklenince hepten hayattan soğuyor insan. Okuldan geldiğim gibi arama motoruna öğretmenliği bırakp başka ne meslek yapabilirim diye araştırmışlığım çok oldu.

Back
X