Venüs Yengeç burcunda: Evlenmek için en uygun süreç

Nhessa

Nirvana
Pro Üye
13 Eylül 2013
51.275
2.645
Venüs Yengeç burcunda: Evlenmek için en uygun süreç!
Venüs 7 Ağustos'ta Yengeç burcuna geçiyor! Venüs'ün 6 Eylül'e kadar sürecek olan bu seyahatte ilişkilerden beklentileri biraz daha Yengeç burcu teması karşılayacak. Peki detaylı etkileri neler olacak? İşte yanıtı...

Dinçer Güner​

Venüs Yengeç burcunda: Evlenmek için en uygun süreç!

Venüs 7 Ağustos Cuma günü itibari ile İkizler burcundan çıkıp, Yengeç burcunda seyahat etmeye başlayacak ve 6 Eylül’e kadarda bu burçta seyahatine devam edecek. Venüs astrolojide temel olarak nasıl sevdiğimiz, nasıl aşık olduğumuz, nasıl değer verdiğimiz, birini nasıl etkilediğimiz, nelerden hoşlandığımız, ilişkilerden beklentilerimiz, çekim gücümüz, nelere değer verdiğimiz, estetik, sanat, yaratıcılıkla ilgili konular, kendi öz değerimiz hakkında bizlere bilgi verir. Venüs, 6 Eylül’e kadar Yengeç burcunda seyahat ettiğine göre bu alanlarda beklentilerimizi biraz daha Yengeç teması karşılayacak demektir.


Venüs uçarı, hareketli, zihinsel, maymun iştahlı ve flörtçü İkizler burcundan çıkıp, Yengeç burcuna geçtiği zaman ilişkilerimizin dinamikleri gözle görülür biçimde değişmeye başlar. Hepimiz daha yumuşak, duygulu, vefakar, düşünceli davranmaya başlarız. Dolayısıyla İlişkiler ve sosyal bağlarınız daha yumuşar, daha duygu dolu, empati kurmakta zorlanmayan bir tutum takınırsınız. Beslemeye, bakmaya, yemek pişirmeye, yedirmeye, içirmeye daha çok ilgi duyarsınız. Aşk ve evlilik hayatında ilişkiniz daha romantik ve sevgi dolu olmaya başlar, en azından ihtiyaçlarımız bu yönde şekillenir. Annelik etmek keyif vermeye başlar, annelerle, ailenizle, çocuklarınızla ilgilenmek için zaman ayırırsınız. Evi yapan dişi kuştur sözüne uygun olarak bu süreçte evinizle ilgilenebilir, ev alabilir, ev kurabilir, ev dekorasyonu yapmak, yatak odanızı yenilemek, mutfağınızı güzelleştirmek, fırın ocak ve yeni mutfak aletleri almak gibi işlere zaman ayırabilirsiniz.
Venüs uçarı, hareketli, zihinsel, maymun iştahlı ve flörtçü İkizler burcundan çıkıp, Yengeç burcuna geçtiği zaman ilişkilerimizin dinamikleri gözle görülür biçimde değişmeye başlar. Hepimiz daha yumuşak, duygulu, vefakar, düşünceli davranmaya başlarız.

Para biriktirmek, saklamak, korumakla ilgili işler yapılabilir, anılar, nostalji, eski arkadaşlıklar, tarih, tarihi yerler, antika eşyalar, aile yadigarları gibi konulardan zevk alırsınız. Venüs Yengeç burcundayken arkadaşlarınıza onları ne kadar önemsediğinizi gösteren hediyeler alabilirsiniz, sevdiklerinizi ziyaret ederek yaptığınız yemeklerden tatlılardan götürebilirsiniz, sanat ve yaratıcılığın el marifetlerinin ve hünerlerin öne çıkacağı ve sevginin pekişeceği bir süreçtir. İlişkilerin dinamiği de artık gözle görülür bir şekilde değişmeye başlayacaktır. İlişkilerde beklentimiz, ihtiyacımız daha sevecen, yumuşak, koruyan, kollayan partnerler isteyeceğiz. Bu dönem çapkınlık değil aksine tam olarak evlenmek üzere yola çıkma zamanıdır. Hatta 6 Eylül’e kadar evlenmek için en uygun süreçte olacağız. İlişkilerde aidiyet duygusunun ön planda olacağı bu dönemde, sizi sürekli rölantide tutan birisi varsa da artık bağları ya yeniden yapılandırmalı ya da yolunuza devam etmelisiniz. Evliler için çocuk sahibi olma yolunda ciddi adımlar atılabilir, bu konuda şansınız çok daha açık olacaktır.
Dikkat edilmesi gereken mesele ise bu kadar yoğun aidiyet duygusu, şefkat ve ilginin olduğu yerde bağlı yerine bağımlı ilişkiler de gelişebilir. Venüs-Yengeç döneminin en sıkıntılı hali olabilir. Eğer hayatınızda biri yoksa, belki de aileniz veya kan bağınız olan kişiler sizi birileri ile tanıştırabilir birileri.


Dikkat edilmesi gereken mesele ise bu kadar yoğun aidiyet duygusu, şefkat ve ilginin olduğu yerde bağlı yerine bağımlı ilişkiler de gelişebilir. Venüs-Yengeç döneminin en sıkıntılı hali olabilir. Eğer hayatınızda biri yoksa, belki de aileniz veya kan bağınız olan kişiler sizi birileri ile tanıştırabilir birileri. Yine oturduğunuz mahalleden, sürekli gidip geldiğiniz ve aşina olduğunuz yerlerde birileri ile tanışabilirsiniz. Tabii bu dönem sadece ikili ilişkilerde ki sevgi konusunu ön plana çıkarmaz, Venüs'ün Yengeç burcuna geçmesi vatan sevgisinin de bu dönem artacağını gösterir. Kendinize yeni bir ev planı çizdirmek, mimarlarla çalışmak, mimarlık ofisi açmak, yiyecek içecek sektörüne yatırım yapmak, bu alanlarda iş kurmak içinde bu dönemi kullanabilirsiniz. Aşk konusunda ise Yengeç, Balık, Oğlak burçları ve yükseleni bu olanlar en şanslılar olacaktır.
 
Venüs Yengeç burcuna geçiyor: Evlilik kararlarına dikkat
Bugün başlayacak olan ve 6 Eylül Pazar gününe kadar sürecek olan seyahatin etkilerini Astrolog Ceylin Çelebi, Kadın ve Kadın takipçileri için değerlendirdi.
Venüs Yengeç burcuna geçiyor. İlişkilerde duygusal anlamda daha güven isteğinde olacağımız bir süreç başlıyor. Duygusal konularda daha hassas olabiliriz. Akılla değil daha çok hislerimizle ilişkilerimizi değerlendiriyor olacağız. Yani yüreğimizin götürdüğü yere gideceğiz.



15967893060.44856700.jpg

Evlilik kararları alınabilir
Evde olmaktan, ailemizle birlikte hareket etmekten mutluluk duyacağız. Birçok kişi bu dönemde evlilik kararı alabilir. Alelade başlayan ya da süren ilişkiler bir anda ciddiye binebilir. Yemek yemekten ve yedirmekten de daha fazla keyif alacağız bu dönemde. Sevdiklerimize karşı aşırı korumacı ve kollayıcı davranabilir, onların bir sıkıntıları olduğunda hemen yardıma koşmak için içsel bir motivasyon duyabiliriz. Sevginin değerini ve yoğunluğunu daha fazla hissedeceğimiz bu dönem 7 Ağustos Cuma günü başlıyor ve 6 Eylül Pazar gününe kadar da devam ediyor olacak.

Astrolog Ceylin Çelebi
 
eylül başında pluto ve satürnden karşıtlıklar alacak. o zaman evlenmesin mümkünse kimse. hatta herkes yalnız kalsın, evine kapansın. :)
 
VENÜS YENGEÇ BURCUNDA (7 Ağustos - 6 Eylül 2020) - SEVGİ ZAMANI!



Gökyüzünde değer duygusunu yöneten Venüs, 7 Ağustos tarihinde Yengeç enerjisinden etki almaya başladı ve bu enerjiyi 6 Eylül tarihine kadar sürdürecek. Elbette bireysel ve toplumsal bazda hepimizi etkiliyor olacak.

Aylardır süren ilişkilerdeki yüzeysellik, iletişim sorunları, aldatma- aldanmalar geride kalıyor. Artık hepimiz kalbimizi sevgiye açmanın değerini öğrendik. Kırgın kalpler ve söylenmemiş sözler havada asılıyken anahtarının ellerimizde olduğunu fark edeceğiz.

Bu süreçte;

*Son dolunayın da etkisiyle aniden başlayacak ilişkiler uzun soluklu, romantik, aile sıcaklığını barındıran ilişkiler olabilir.
*Evlenme, evlilik teklif etmek için uygun bir süreçtir.
*Duygular, empati, sadakat, şefkat duyguları yeryüzünü sararken daha affedici, daha bağlı hissedebiliriz.
*Toplumda milletlerarası yardımlaşmalar çoğalabilir.
*Vatan, milliyetçilik, atalar, kökler, ailemizle olan bağlarımız ön planda olacaktır.
*Taşınmalar, ev düzenlemeler, yeni yaşam alanları gündemimizde olabilir.
*Estetik, güzellik konuları için de destekleyici bir süreçtir.
*Sağlık anlamında ayın sonlarında; mide ve göğüs bölgesine dikkat etmek önemlidir.
*Ev almak, gayrımenkul ile ilgili işlerinizi halletmek için uygundur. *Hamilelik haberleri, emlak, gıda, mimarlık, kadın - çocuk sığınma evleri, kadın - çocuk haberleri bu süreçte gündemde olabilir.

Dişil enerji daha baskın hale geldiğinde içimizdeki anaçlık duyguları açığa çıkar. Gerekli şefkat, koruyuculuk, besleyicilik enerjisini ilk önce kendimize sunmamız önemlidir. Kendisine sevgi duymayan birisinin etrafındakilere sevgisi ancak bağlılık değil bağımlılık şeklinde olur. Kendisine yeterince şefkat duymayan birey çevresindekiler yanından uzaklaşırken boşluk duygusuna düşer ve krizli tepkiler açığa çıkar. Aşırı duygusal tepkiler vermenin karşılığı sevgi değil acıma duygusu almaktır. Venüs'ün hala sabah yıldızı (lucifer) konumda ilerlediği ve 21 Haziran tutulmasını tetiklediği bu süreçte kendinize ne kadar değer verdiğinizle yüzleşmeye devam edeceksiniz. Verdiğiniz tepkilerin bilinçaltınızdaki ebeveynlerinizin sesi değil kendi kalbinizin sesi olduğuna emin olun.

Annelik sevgisi yeryüzündeki en saf sevgidir ve kalbimizde o enerjiyi hissedeceğimiz bu dönem içimizdeki çocuk özlem duyduğu sevgiyi tadabilir. Kalbiniz kimin yanında atmak istiyorsa bu dönemde dünyevi konularla meşgul olmak yerine onların yanında olun. Beraber hayalini kurduğunuz şeyleri yapmak, su kenarında olmak, doğada yürüyüşler yapmak, yemek yapmak çok iyi gelecektir.


Önemli tarihler;

Venüs - Jupiter karşıtlığı (26 Ağustos):
Enerjinin olumlu ve dengeli kullanımı romantik büyük bir aşk getirebilecekken, olumsuz kullanımında gereksiz büyüyen doyumsuzluk söz konusu olabilir. Özgürlük, macera ve bağlılık duyguları karşı karşıya gelebilir. Burada; kibri, doyumsuzluğu, harcamaları, yeme -içmeyi, dünyevi telaşlara düşkünlüğü mü büyütmeyi seçeceksiniz yoksa sevgiyi, aşkı, duyguları mı? Bu önemlidir.

Venüs - Plüto karşıtlığı (30 Ağustos): Sevgi ve korku, sevgi ve nefret temalarının karşı karşıya geldiği bu süreçte bağlanma korkusu tetiklenebilir. İlişkiden korkup sadakatsizliğe yönelmek, karşı taraftan alamadığı sevgi için ona takıntı yapmak, kin duymak söz konusu olabilir. Kadın cinayetleri, hırsızlıklar, ayrılıklar duyabiliriz. Bu süreçte kendimizi güvene aldığımızdan emin olmamız çok önemlidir. Kıskançlık, baskı ve güç savaşlarına girmek yerine ilişki ve aşkın getirdikleri, kendi değerimizle ilgili konularla yüzleşebilmeliyiz. Kendi karanlığımızla yüzleşirsek onu içimizde iyileştirebiliriz.

Venüs - Satürn karşıtlığı (2 Eylül):
Duygularımızı baskı altına alabileceğimiz bugün değersiz hissetmek, eleştirmek - eleştirilmek söz konusu olabilir. Aile veya çevremizdeki büyükler bizlere bunu yaşatabilir. Devlet tarafından kısıtlamalar söz konusu olabilir. Ekonomik anlamda stres büyüyebilir. Enerjinin sağlıklı kullanımı; sağlam, yapıcı, kalıcı bir sevginin büyümesine izin vermek, önünü görerek aşkta adım atmaktır. Bu tarihe kadar olan süreçte ilişkiler sınavdan geçecek, böylece ya kalıcı olarak bitecek ya da sağlıklı biçimde daha sağlam adımlarla ilerleyecektir.
 
X