• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Verdiği ümidi geri alan aldığı ahı gule gule kullansın.

Benim canımdan kanımdan olan abim ve yengem 2013-2014 senesinin tamamını gözü yaşlı geçirmeme sebep oldular. Hemde ben yememiş yedirmiş giymemiş giydirmişken... Annemle babamı çok üzdüler... Sözlendim sözümde, nişanlandım nişanımda, evlendim düğünümde bir gün yüzü göstermediler. Evliliğimin ilk aylarını kabus gibi geçirdim... Sürekli bana yapılan haksızlıklar, fitneler, fesatlıklar aklıma geldi durdu... Sonra evlenip geldiğim şehirde işe başladım tekrardan önceki işimden daha iyi yüksek bir pozisyonda bekarlık hayatımdan eser yok rabbim mükafatlandırdıkca mükafatlandırıyor kurban olduğum. Eşimle hayatım çok çok iyi tek düşüncem onlar yüzünden borç harç yaşamaya çalışan annem babam... Saygı görmeyen canımın içleri... Eşim onlara yardımda bulunmamı kabul etti çok şükür... Şimdi onlardan uzak mutlu huzurlu yuvam var ikisinede mesafeyi koydum ait oldukları yerdeler. Çok düşündüm affetmeyi ama bir türlü nasip olmadı.
onlar mı ne yapıyolar; ikisi çalışmasına rağmen borç batağındalar, hayatları tepetaklak oldu. Hiç sevinmedim çünkü abim üzüldükçe benim canım yanıyor. Borç para verir misin diye aradığında boğazım düğümleniyor burnum sızlıyor. Ama beni çok çok üzdü kardeşim canım kanım...
Ben sadece beni unutsunlar istedim rabbimden...
Peygamber efendimizin (SAV) bir sözü var
UNUTMA.!
Yaktığın CAN kadar canın yanacak,
Ve üzdüğün kadar üzüleceksin

Zamanında biri çok sevmişti beni, ben de sevdiğimi sandım 2 ay çıktık. Olmadı yapamadım onunla. Ayrıldım. Çok aradı açmadım, dönmedim hatta ne var ne istiyorsun gibi tepkiler bile verdim. Son cümlesi şu oldu; otobüste dolmuşta bile gözlerinin dolması , ağlamak ne demek bir gün anlarsın. Aradan 7 sene geçti , bir gün kendimi otobüste ağlarken ağlamayayım diye yutkunurken buldum. Ve zamanında oldukça saçma gelen o cümleyi hatırladım.

Ayakkabisi yırtikti. Maasi olmasına rağmen dedim az kazanıyor yazık. Gittim buna reebok ayakkabı, adidas şort, bluz, şapka, çorabına kadar aldim. Ben öğrenciyim babamin kredi kartiyla taksit yaptırıp aldim bunları. Sonra da hayatımda ilk kez ise girdim. Garsonluk yaptım 20 gün. Sabah 9 akşam 12. 3 saat aram vardı sadece. 520 lira kazandim babamin eline saydim. Sırf elin oğluna paramı yedirdin demesin diye ki haklı da. O aldığım kıyafetler balayı hediyesi olmuş biliyor musun?
Off tuylerim diken diken oldu

Bazı seyler de âhirete kalırmış. Belki Öyledir seninki. Insan biliyor onların da hesap vereceğini ya bu dunyada ya öteki dunyada ama orneklerini duyup rahatlamak istiyor iste. Üzülme canım geri dönecektir onlara yaptıkları

Sağol canım, anlatmak istediğim; inan o kadar umrumda değil ki artık. Senin de umrunda olmayacağı günler gelecektir eminim :) Boşver o yüzden, o devran hiç dönmüyor bazen :)

Insan engel olamıyor hele hele Sabırla emek verdigi şeylerin hem boş hemde suçmuş gibi geri Dönmesi.
Kesinlikle. Güven ötesinde bi duyguyla bagliydim ben ona ortada bisi yokken telefonlarını kapattı ulaşamadım. Askere gitck diye psikolojisi bozuktur diye dusunuyordum hep. Hayvan herif sırf maddi açıdan yük olmayayim diye para harcatmazdim. Bana bitti demeden başka kızla konuşmaya başlamış. Dün bir bugün iki konuşmaya başladığı kızın uçak biletini almış. Neyse bu askere gitmeden önce ülke normaldi . o gidince terör olayları başladı . eminim yusuf yusuf modundadir gerci şehit olma onuruna bile layık değil. O değilde helallik bile almadı benden. Çok araştırdım bulamadım. bunun olumsuz etkisi ne olur onda?

Lise sonda ilk erkek arkadaşımla çıkmaya başladık. Yaz tatili gelince tabi farklı ilçelerde olduğmuzdan tüm ilgisi bitti. İlgisizliğini söylediğimde anlayışsız dedi bana. Üniversiteyi kazandığımda gitmemi istemedi. Ayrıldığımız halde.. Üniversiteye giderken yanına uğradım. Önce bana köpekmişim gibi davrandı. Çok uzun olduğu için yazmıyorum. Anlatsam gözleriniz açık kalır. Sonra da terminale uğurlamaya geldi. Ben babasını da kötü bir hastalıktan kaybettiği için anlayışlı olmaya çalıştım hep. Ne güzel vedalaştık, sarıldık sanki benden ayrılamıyor gibiydi.
O kadar mutluydumki anlatamam. Aynı gün arkadaşım tüm yaz başkasıyla çıktığını anlattı şok oldum.
O zaman dedimki "dilerimki en mutlu olduğu anda yıkılsın"
Ortak bir arkadaşımdan abisinin de aynı hastalıktan vefat ettiğini öğrendim. Kontağım hiç yoktu. Birgün internetten aradım merakımdan buldum. Feysten ekledim o da kabul etti. Birkaç ay normal arkadaş gibi konuştuk, mesajlaştık. Memleketimden uzaktaydım. Davet etti beni gittim misafir olarak. Bana arkadaşın sana yalan söylemiş seni hiç aldatmadım dedi. Güzel vakit geçirdik. Arkadaşları ile tanıştırdı, yemek yaptı film izledik vs.
Geri döndüm yine kapalı kutu. Seneler öncesindeki gibi davranmaya başladı. Çok kötü kavga ettik.
Sonra baktım ayrıldığı kızla çıkmaya başlamış. Çok seviyordu onu belliydi. Hırslanmış veya rahatsız olmuş gibi görünmemek için arkadaşlıktan silmedim. Ama ikinci kez bana bunu yaşattığı için çok üzülmüştüm.
Sonra paylaştığı şeylere bakınca kız bunu aldatmmış. Ayrılıp barıştıkları halde aldatıp terketmiş sanırım. Çok acı çektiğini gördüm.
Üzüldüm gerçekten inşallah benim yüzümden olmamıştır. Ben onun yüzünden senelerce açı çektim, benim bedduam yüzümden kimsenin çekmesini istemem. Bir anlık öfke ile söylemiştim.

Marvergirl nickliymis...
Tamam yasadiklari berbat ama onu hakli cikarmaz....
Benim derdim zaten bana yeter cidden hanımefendi burada gerginlik olmasin. Konu sahibine ayıp olur. Yaşadıklarımın buradaki kimsenin başına gelmesini istemem. Detay vermiyorum fazla anlatmak istemiyorum. Sadece bu bir kesit. Kendisinin başına gelse bana bunu yapanın o kadar aci çekmez inan. Yüzüne tükursen Yarabbi şükür der. Yargilamayin siz de beni. Biliyorum daha bebek, hiç doğmadı. Kendi başına gelse inan empati yapacak karaktekterde değil o.

Oldu biri yıllar önce çok büyük ahımı almışstı o zamanki kadar üzüldüğümü bilmem hayatımda..sonra kız kardesi istemediği biriyle gitti evi terketti.senelerdir konuşmuyo kardeşiyle.ben bunu kendime yoruyorum çok düşkünlerdi birbirlerine ama en büyük ceza oldu bence ona..yani ilahi adalet işliyo er ya da geç.biz görsek de görmesek de..o yüzden gönlünü ferah tut..

Benim derdim zaten bana yeter cidden hanımefendi burada gerginlik olmasin. Konu sahibine ayıp olur. Yaşadıklarımın buradaki kimsenin başına gelmesini istemem. Detay vermiyorum fazla anlatmak istemiyorum. Sadece bu bir kesit. Kendisinin başına gelse bana bunu yapanın o kadar aci çekmez inan. Yüzüne tükursen Yarabbi şükür der. Yargilamayin siz de beni. Biliyorum daha bebek, hiç doğmadı. Kendi başına gelse inan empati yapacak karaktekterde değil o.
ISte onu diyorum bende...
Cocuga beddua ederek haksiz duruma dusuyorsun
hani beddua hakli isen tutarmis derler ya ...
o yuzden bedduani dogru adrese gonder ki icin sogusun vakti gelince....
he ama bazi insanlar da dedigin gibi cocuguyla imthan olur bu da artik Allahin ettigi ....ama nolur cocuklari sokma...
sende istemezdin ebeveyninin gunahini cekmeyi...
yasadiklarin gercekten kotu...bir kadinin basina gelebilecek en buyuk kaziklardan ama bak rabbim gec de olsa gozunu acti....
Simdi sadeve otur bekle ve seyret....sanmiyorum ki gun yuzu gorsun....

Yine de kendi başınagelsin
Bebeğin ne suçu var
Yazık

Teşekkür ederim Kova hatunu hanım. Agapi hanım haklisiniz sanırım siz de. Çocuğundan bulmasin günahsız yavru. Sizler de iyi kalplisiniz. Sadece şunu söylüyorum düzelterek: Allahım onun çöküşünü dunya gözüyle bana göstersin.

allaha havale edip beddua etmemek gerek. ben öyle düşünüyorum en azından. yapılanlara odaklandıkça insanın kin ve nefreti daha da artıyor. o yüzden Allaha havale edip onun uygun göreceği şeyleri izlemek en doğrusu.
benimde kalp kırıklığım var elbett.haksızlığa uğrayıp iftira yediğim,yalancı ilan edildiğim,vicdansız,ikiyüzlü diye ortalıkta basbas bağırıldığı ,etrafımdaki herkesi kendi yalanlarına ortak edip kendilerini haklı çıkarmaya çalışan eski eş kv,görümce,elti,kp.... beddua etmiyorum....suan hayatları normal heryerde mutlu aile tabloları çizmeleri beni hiç ilgilendirmiyor. bir gün gelecek inanıyorum bir halı yüzünden bana tokat atan o kadın alıp o sinirle çöpe attığım halılara muhtaç olacak,çünkü onları iyi tanıdım.....benimle dala geçmek ve egoları için evlenen ve beni sevmeyen değer vermeyen eski koca bir gün aynı yaşattıklarını yaşayacak bir kız bulacak.....bilmiyorum beddua mı bu ama azcık tanıdıysam,tanıdığım yanlarına ithafen bunları söylüyorum..... döksüğüm gözyaşları elbet yollarına birbirrr engel olarak çıkacaktır. herkesin yolunu açık etsin rabbim.
karşımıza her şekilde doğru insan çıkarsın.

Allah o kadar büyük ki....Kimsenin tek bir damla göz yaşı eğer haklıysa yerde kalmıyor....
Ben bunu gördüm yaşadım bunu bilir bunu söylerim....
Sen Allaha havale edeceksin bir tane beddua etmeyeceksin ve sen mutlu olacaksın.....Elini yıkayıp yoluna bakacaksın....

Bu zamana kadar benim canımı yakan kimse ettiğini bulmadı.
Ben kötü kalpli bir kulum sanırım, yaşadıklarımı hakediyorum galiba.

Bence kotu kalpli olmakla ilgisi yok bunun. Bazen bazi hesaplar uzuyor, kapatilmasi ilahi bir zemine tasiniyor, yani ya cok zaman sonra cikiyor acisi ya da ahirete kaliyor.

bence de kötü kalpli olmakla alakası yok canım ben 12 yıl her gece her anımda Allah'ım benim yaşadıklarımı onlara da yaşat diye dua ettim bıkmadan usanmadan ama ne oldu kv canı gitti insan içine çıkamaz hale geldi.Eski kocam olacak adam da bana 3 gün önce ailesini anlatıyor ne kadar iyi olduklarını hala anlayamamış bazı şeyleri azcık ucundan hatırlatmam gerekti işte o zaman gerçekten benim annemin ne yaşadığını anladı yutkundu ve sustu.

Back
X