Verdiğimiz kadar değer alabilmek için ne yapmalıyız ?

bize değer verdikleri kadar değer vericez herkese.kimse bulunmaz hint kumaşı değil insanın kendinden önemli de değil kimse için 'o olmadan yaşayamam' demicez bunu herkes beceremez demek de kolaya kaçmak olur insan kalbiyle değil aklıyla düşünüo bunu idrak eden herkes becerebilir

Hımm ben eşimi kastetmemiştim aslında.

Tamamen çoğul konuşmuştum Ailemiz,akrabalarımız,arkadaşlarımız olarak.

Konu sahibi arkadasim yaslarinizi sorabilir miyim?
Bence bunun deger vermekle pek ilgisi yok.
Eger okul(universite) caginda iseniz, erkek arkadasinin olgun davrandigini dusunuyorum. Iliski, evlilik her zaman olur ama o okul her zaman olmaz. Bir erkegin, hele ki kariyerini yeni kurma zamanindaysa, herseyden once gelecegini dusunmesini dogru buluyorum.
Hem herkes deger verdigini ayni sekilde gostermez. Herkes verdigi degeri belli de etmez. Bence arkadasini fazla sIk bogaz etmeden onunla konusabilirsin.

23 yasımdayım erkek ardasım 21 bucuk unıverstede tanıstık ıkısenelık okul bıttı 3 senelık beraberlıgımız var ve o hala acıktan tamamlamak yerıne orgun ogretımle egıtımını 4 yıla tamamlamak ıstıo yanı ben gec evlenmek ıstemıorum en azından 2 sene sonra nısan olsun ıstıorum ama o gelcege daır sadece karıyer planı yapıyor lafta sozde ılerıyı dusunuyo ama tarıh yok kesın tarıh olmasada olr 3 5 sene bıle demıyo ama evlılık dusundugunden emınım sadece artık zorlanıyorum uzakdan ılskı zor ve bıraxzda evlılıge yakın olsun ıstıorum

kendımı cekınce duzelıo evet kızıo noluo sana tavrların deıstı falan dıyee aslnda asıl konu bu degıl onun yapısı hep boleydıı bu sekılde kabullenmem gerektıgınn farkındayım asıl sorun hep karıyerını dusunmesıı benım kadar evlılıgı cok ıstememesı uzaktayız gorusmek zor oluo askere gıt gel ıs bul nısanlanalım dıorum ama o hala ogretımını 4 yıllıga tamamlama pesınde ben ondan 1 bucuk yas buyugum artık yavas yavas bısılerı dusunsun planlar yapalım ıstıorum 3 sene olduu uzakta olmak ı sanı yıpratıo:S

3 sene okumuş 1 senesi kalmış, sen özlüyorsun diye okulunu bıraksa bu sefer ilerde ne yapacak? İş zaten zor bulunuyor.. Üniversiteyi bitirmesin mi? 2 yıllık okuduysa ve devam ediyorsa bence gurur duymalısın ve destkelemelisin. Sonra niye işi yok, niye para yok vs diye kavgalar başlıyor.. Sen evlilik hayali kuruyorsun ama asıl planları yapan o.

Konu sahibi arkadasim yaslarinizi sorabilir miyim?
Bence bunun deger vermekle pek ilgisi yok.
Eger okul(universite) caginda iseniz, erkek arkadasinin olgun davrandigini dusunuyorum. Iliski, evlilik her zaman olur ama o okul her zaman olmaz. Bir erkegin, hele ki kariyerini yeni kurma zamanindaysa, herseyden once gelecegini dusunmesini dogru buluyorum.
Hem herkes deger verdigini ayni sekilde gostermez. Herkes verdigi degeri belli de etmez. Bence arkadasini fazla sIk bogaz etmeden onunla konusabilirsin.
bende sıkmak ıstemıorum sadece bıze daırde planlar kursun ıstıorum ama o sadece babasını dınlıo acıkdan bıtemek varken orgunden uc sene daha okumayı planlıo kolaymı uzak sehırden ılskı yurutmek suan en azından aramız cok uzak deıl arada gorusuruz zorda olsa ole dahda zor olcak unıverste 3 sene askerlık vs 4 sene 5 sene 23 yasımdayım bana ımkansız gelıyo ayrıca cevreden baskılarda alıcam zamanla evlılıkle ılgılı

bende ilişkinin başında çok değer veriyordum... bu sebepten dolayı bayada yıpranmıştım... benim onu sevdiğim kadar sevilmediğimi bile hisseder olmuştum, sevdiğim için istediğim meslekten vazgeçmeyi bile düşünüyordum... yani onun için tayin gerektiren bir meslek seçmem gerekiyordu... ama onun bana benim ona verdiğim kadar değer vermediğini görünce kendimi geri çekmeye başladım...

öncelikle kendi istediiğim mesleğe dönüp, bu meslek için hayalle kurmaya başladım. arkadaş ortamında ortak şirket kurmaktan falan bahsediyorum... bu baya bozuluyordu ama bişeyde diyemiyordu... eskiden bukadar hevesli değildin falan diye sorgulamaya başladı... ama ben artık kendi kariyerimi ve ailemi düşünüyorum bu mesleği seçerken... hatta annemi en büyük hayali olan bahçeli bi ev alcam inş ona kazandığım maaşlarla :34:

ayrıca ben eskiden olsa seviglimin 24 saat benle olmasını isterdim... ama o bu kadar hevesli değildi... mesela akşam 6da eve gitmem gerekdiğinde, off yaa sadece 2saatimiz kalmış diyip üzülürdüm... o ise ohoo daha çok var falan derdi :37: ama farkettimki benimde bi ailem ve arkadaşlarım var, 24 saat onla olmakta saçma :26: sonraları aileme ve arkadaşlarıma daha çok zaman ayırmaya başladım. vaktim olduğu halde onun yanından daha erken ayrılmaya başladım... bu sefer o üzüldü ve biraz daha duralım falan demeye başladı :27:

bunlara hala devam ediyorum... kaçan kovalanır... bunları taktik olsun diye de yapmıyorum, tamamen hesapsız kitapsız... kısacası kendini biraz geri çekersen devamı geliyor... :16: sevgiler

yapacak bişey yok malesef karşıdakinin karakteriyle alakalı bişey. ben merkezli biriyse seni kendisi için seviyo, herşeyi kendisi için yapıyo gibi bi karakter oluyolar bnm nişanlımda öylle ben yerlere göklere sığdıramam o sevgisinden bile emin olamyorum artık.

kendımı cekınce duzelıo evet kızıo noluo sana tavrların deıstı falan dıyee aslnda asıl konu bu degıl onun yapısı hep boleydıı bu sekılde kabullenmem gerektıgınn farkındayım asıl sorun hep karıyerını dusunmesıı benım kadar evlılıgı cok ıstememesı uzaktayız gorusmek zor oluo askere gıt gel ıs bul nısanlanalım dıorum ama o hala ogretımını 4 yıllıga tamamlama pesınde ben ondan 1 bucuk yas buyugum artık yavas yavas bısılerı dusunsun planlar yapalım ıstıorum 3 sene olduu uzakta olmak ı sanı yıpratıo:S

Canım benim sevgilimle aynıymış durumunuz (gerçi artık sevgilim sayılmaz- bitti herşey kısa süre önce),o da başlarda benden çok bahsediyordu evlilikten ama daha askerliğini yapmadı, 2yıllık okuyor 4e tamamlayacak, ve benden 1 yaş kadar küçüktü. Benimse 4 yıllığım bitti, işim var(onun da işi var gerçi-aynı yerdeyiz).

Fakat erkekler kendilerini maddi olarak garantiye almak isterler- bizlerden daha çok düşünmeleri hakları. İyi bir gelecek kurmak için böyle düşünürler,keza erkek için bir gurur meselesidir bu, aksi takdirde zayıf hissederler. O yüzden çok takma kafana. Ama sen evlilikten bahsederken hiç birşey demiyorsa, hiç iştirak etmiyorsa(en azından şunu yapayım öyle evlilik düşünürüz,daha var falan demiyorsa), işte o zaman sorgula.

evlılıkten hıc bahsetmıyo degıl ama zaman plan vs yok ben ona ıkı sene snra en azından nısan takalım dıyorum oda bakarız dıyo olmaz demıyo ama okulu kazanırsa hersey cok zorlasıcak bızım ıcın pek umudlu degıl kazanamaz buyuk ıhtımal ama kazanamasada benım ondan buyuk oldugumu ve kız oldugumu dusunup evlılıgı bıraz dusunmeye baslaması gerekır bu konuda bencıl oldugunu dusunuyorum fazla mantıksal tamam ıs olmadan hayat olmaz ama o hepp yuksek gelırr olsun ıstıo bız bır ollaımd aorta hallı bı sevıyemız olsun la yetınmıyo ıste buna kızıyorum ben yasamımın gerı kalanını bıan once onla paylasmak ısterken o benım kadar heveslı deıgıl gıbı buda benı uzuyo:(

Canım benim sevgilimle aynıymış durumunuz (gerçi artık sevgilim sayılmaz- bitti herşey kısa süre önce),o da başlarda benden çok bahsediyordu evlilikten ama daha askerliğini yapmadı, 2yıllık okuyor 4e tamamlayacak, ve benden 1 yaş kadar küçüktü. Benimse 4 yıllığım bitti, işim var(onun da işi var gerçi-aynı yerdeyiz).

Fakat erkekler kendilerini maddi olarak garantiye almak isterler- bizlerden daha çok düşünmeleri hakları. İyi bir gelecek kurmak için böyle düşünürler,keza erkek için bir gurur meselesidir bu, aksi takdirde zayıf hissederler. O yüzden çok takma kafana. Ama sen evlilikten bahsederken hiç birşey demiyorsa, hiç iştirak etmiyorsa(en azından şunu yapayım öyle evlilik düşünürüz,daha var falan demiyorsa), işte o zaman sorgula.
kesınlıkle katılıorum erkekler ıcın para gurur meselesı oluyo fakatt bızım zaten bı meslegımız var 4 yıla tamamladıgında cok sey farkedmıcekk bana ben 1 bucuk maaas alan bırı olmak ıstemıorum dar dusunmek ıstemıorum dıo evlılgede ehrseyın zamanı var dıyo sımdı bıse dmeıorum ama sınavı kazanamdıgında ıkısene ıcınde yuzuk takalım dıcem gıtsın askere bız hep beklemek zorundamıyız ya zaten benden kucuk 21 yasında ben 23 buda canımı sıkıo ben evlılıge daha yakınım o benım akdar degıl

Seni kaybedebileceği hissini ona yaşatmalısın. biraz ilgisiz, soğuk, onu takmıyomuş gibi davran. hatta arada böyle ayrılık konusunu aç, ayrılmakla tehdit et.. Bunları yaparsan, sana değer veriyo mu vermiyo mu çok rahat anlayabilirsin.. Seni kaybetmemek için peşinden koşuyosa ne ala ama gene aynı tas aynı hamamsa yapacak bişey yok, demek ki gerçekten istemiyor..

kendımı cektıgımde bozuluyoo ugrasıyoda ayrılalım dedıgımde kesınlıkle ıstemıyo ve cokda kızıyo onun sıkayet ettıgı tek konu benım kıskanclıgım benı sedıgınden emınım onaguvenıyorum fakat cevredekı kızlara guvenmıyorum deıdıgmde bana napıcaklarkı dıyo bende sen ınsanları tanıyamıosun bıse olmaz tabıkı ama onların asılmasına bıle ızın veremem dıyorum bı nevıı sureklı dedektıf gıbıyımm bılıorum yanlıs yapıorum ama ıcımd ekaybetme korkusu vee sahıpelenme duygusu en ufak bı hatayı kaldramıcagama ınancım benıı bu hale getrdı onu sıkmaya basladım ara ara tartsmalar yasıyoruz bana nısan takalım dıyosun uc sene oldu hala kıskanclık yapıosun hala bısıler otrmadı dıye kızıyo

Açıkçası erkekler için 21 yaşı evliliğe hazır olabilecek bir yaş değil kesinlikle. Hem bizzat tecrübe ettim hem de etrafımdan görüyorum. Erkekler sahiden geç olgunlaşıyor,kız için 23 yaş ideal ama erkeklerde henüz karakter net oturmuyor. Hepsi öyle olmaz ama açık söyleyeyim ki 2 sene sonra erkek arkadaşınızı tanıyamaz olursanız şaşırmayın.

O şuanda evlilik düşünecek durumda değildir, askerlik-iş-iyi bir kariyer. Herşey yerli yerince otursun öyle ciddiyete bindirelim -hem o zamana kadar daha var,belki fikirlerimiz karşılıklı değişir,bile diyordur.

yaptığın şeyler fedakarlık vb. yaparken baştan düşün sonradan yapmasaydım falan diyerek keşkelerle gün geçirme ,ne eksik ne fazla uğraş göster .o zaman değer eşitlenmiş olur sonradanda ahh ahh vah vahhlar olmaz zaten..yani değeceğini düşündüğün şeyleri yap pek sorn olmaz zaten..birde ben daha çok fedakarlık yapıyorum ben daha çok değer veriyorum diye düşünme bu sana farklı düşüncelerde getirtir aklına..sonuçta sen karşılık beklemiyorsunki.."sevgi alışveriş deği,veriş alıştır" ondan..

Kusura bakma.. Ama erkek arkadaşın haklı bence evde kalmış gibi konuşuyorsun.. Bencil davranan sensin adam okumak istiyor ve çok da güzel bir istek hem de evlenmekten çok daha güzel bir istek..

Benim erkek arkadaşım okumak istiyorum ben daha diyecek ben de evlenelim diyeceğim peh..
Gerçi benim de önceliklerim arasında okumak olduğu için sizin ne hissettiğinizi anlamıyor olabilirim..

Ama daha yaşı çok küçük ve öncelikleri tabiki de farklı.. Erkekler hadi evlenelim demezki o yaşta.. Hatta bunu konuşmak bile sıkar onları ki önceliği okumak olan bir erkek çok daha fazla sıkılacaktır bu muhabbetten...

Sizi kıracak bir şeyler yazmak istemedim umarım incinmezsiniz ama dediğim gibi ben 20 yaşındayım ve 7 8 senelik planlarımın arasında evliliği geçtim söz bile yok... Bence fazla abartıyorsunuz sizde kafanızı evlilikle meşgul etmek yerine kendi geleceğinizle ilgili bir şey yapsanız çok daha yararlı olur bence...
Bu kadar çok evlenmek isteyen kızlara da kocakarıların ilginç lafları vardır hiç değinmeyelim oralara.. Kendiniz hakkında öyle düşündürtmeyin..

Açıkçası erkekler için 21 yaşı evliliğe hazır olabilecek bir yaş değil kesinlikle. Hem bizzat tecrübe ettim hem de etrafımdan görüyorum. Erkekler sahiden geç olgunlaşıyor,kız için 23 yaş ideal ama erkeklerde henüz karakter net oturmuyor. Hepsi öyle olmaz ama açık söyleyeyim ki 2 sene sonra erkek arkadaşınızı tanıyamaz olursanız şaşırmayın.

O şuanda evlilik düşünecek durumda değildir, askerlik-iş-iyi bir kariyer. Herşey yerli yerince otursun öyle ciddiyete bindirelim -hem o zamana kadar daha var,belki fikirlerimiz karşılıklı değişir,bile diyordur.
ben zaten hemen evlenmek ıstemıyorum onun yasından dolayı en azından 23 yasına gırsın yanı ıkısene sonra nısan takalım ıstıorum ınsallah ıkı sene sonra o cok ıster:S

Kusura bakma.. Ama erkek arkadaşın haklı bence evde kalmış gibi konuşuyorsun.. Bencil davranan sensin adam okumak istiyor ve çok da güzel bir istek hem de evlenmekten çok daha güzel bir istek..

Benim erkek arkadaşım okumak istiyorum ben daha diyecek ben de evlenelim diyeceğim peh..
Gerçi benim de önceliklerim arasında okumak olduğu için sizin ne hissettiğinizi anlamıyor olabilirim..

Ama daha yaşı çok küçük ve öncelikleri tabiki de farklı.. Erkekler hadi evlenelim demezki o yaşta.. Hatta bunu konuşmak bile sıkar onları ki önceliği okumak olan bir erkek çok daha fazla sıkılacaktır bu muhabbetten...

Sizi kıracak bir şeyler yazmak istemedim umarım incinmezsiniz ama dediğim gibi ben 20 yaşındayım ve 7 8 senelik planlarımın arasında evliliği geçtim söz bile yok... Bence fazla abartıyorsunuz sizde kafanızı evlilikle meşgul etmek yerine kendi geleceğinizle ilgili bir şey yapsanız çok daha yararlı olur bence...
Bu kadar çok evlenmek isteyen kızlara da kocakarıların ilginç lafları vardır hiç değinmeyelim oralara.. Kendiniz hakkında öyle düşündürtmeyin..

ben evlılık meraklısı olsaydım kucuk yasta evlılık dusunurdum 23 yas ıcın gayet normal kı ben ıkısene sonra nısan 3 sene snra dugun gıbı bıse ıstedıgımı soledım sız evlılıgı gec dusunuosunuz dıye herkes gec dusunmek zorunda degıl ıkıncısı erkek arkdasımla aynı unuverstede okuduk o tekrar okumak ıstıyo 4 e tamamlamak bende acıkdan tamamlamasını ıstıorum yanı okumasını ıstememe gıbı bı durumum zaten yok ucuncusude erkek arkdasıma kızıgınlıgımın tek sebebı ısle ılgılı olanlar yaparken bızımle ılgılıdee dusuncelerı olsun ıstıyorum sanırım buda hakkım yorumun ıcın tesekkurler ama bılınkı 23 yasınıza geldıgınde evlılık sıze okadarda uzak olmayabılır oyuzden buyuk konusmayın ben onu sevıyorum ve gunlerımı saatlerımı onunlaa bırlıkde yasayarak gecrmek ıstıyorum bırlıkte yasama gıbı bı durum asla olmayacagından ve uzakda omamızdan dolayı 3 sene sonra bunu ıstemem gayett normal

yaptığın şeyler fedakarlık vb. yaparken baştan düşün sonradan yapmasaydım falan diyerek keşkelerle gün geçirme ,ne eksik ne fazla uğraş göster .o zaman değer eşitlenmiş olur sonradanda ahh ahh vah vahhlar olmaz zaten..yani değeceğini düşündüğün şeyleri yap pek sorn olmaz zaten..birde ben daha çok fedakarlık yapıyorum ben daha çok değer veriyorum diye düşünme bu sana farklı düşüncelerde getirtir aklına..sonuçta sen karşılık beklemiyorsunki.."sevgi alışveriş deği,veriş alıştır" ondan..
tesekkur ederım yorumunuzzu cok begendım gayet mantıksal suan gercektenn fedakarlık yapıyorum sevdıgım ıcın yapıyorum tek ıstegım uzakdan sevmek zor buyuzden bıraz dusuncelı olup ortak kararlara varmamız

ben evlılık meraklısı olsaydım kucuk yasta evlılık dusunurdum 23 yas ıcın gayet normal kı ben ıkısene sonra nısan 3 sene snra dugun gıbı bıse ıstedıgımı soledım sız evlılıgı gec dusunuosunuz dıye herkes gec dusunmek zorunda degıl ıkıncısı erkek arkdasımla aynı unuverstede okuduk o tekrar okumak ıstıyo 4 e tamamlamak bende acıkdan tamamlamasını ıstıorum yanı okumasını ıstememe gıbı bı durumum zaten yok ucuncusude erkek arkdasıma kızıgınlıgımın tek sebebı ısle ılgılı olanlar yaparken bızımle ılgılıdee dusuncelerı olsun ıstıyorum sanırım buda hakkım yorumun ıcın tesekkurler ama bılınkı 23 yasınıza geldıgınde evlılık sıze okadarda uzak olmayabılır oyuzden buyuk konusmayın ben onu sevıyorum ve gunlerımı saatlerımı onunlaa bırlıkde yasayarak gecrmek ıstıyorum bırlıkte yasama gıbı bı durum asla olmayacagından ve uzakda omamızdan dolayı 3 sene sonra bunu ıstemem gayett normal

Söylediklerimi yanlış anlamışsınız..

Belli ki erkek arkadaşınız açıktan okumak istemiyor ki günümüzde bazı mesleklerde açıktan alınan diploma pek bir şey ifade etmiyor.. Ki zaten o okurkende nişan yapılabilir şuan hemen yapabilirsiniz..

Belli ki istemiyor erken diye düşünüyor önceki mesajlarınızdan birinde size daha yerine oturmayan şeyler olduğunu düşündüğünü söylediğini yazmışsınız.. Bunu söyleyen birine ısrar etmemelisiniz..

Hayallerinin arasında evlilik yok diye kimseyi suçlayamazsınız sizinle ilgilenmediğini düşünemezsiniz.. Ben de erkek arkadaşımı çok seviyorum her saniyemi yanında geçirmek istiyorum biz de ayrı şehirlerdeyiz... Ama evlilik hayalim yok..
Sadece bunu anlamanız için kendimi örnek verdim siz benim gibi düşünmek zorundasınız diye söylemedim siz geç oldu diye düşünebilirsiniz karışamam.. Ki erkek arkadaşınızında hayallerinin arasında şimdilik evlilik yok gibi görünüyor...

Söylediğim şeyi kendi üzerinize alınmak yerine evet demekki erkek arkadaşımın hayallerinde evlilik yok herşeyi zamana bırakmak istiyor zamanı gelince olur diye düşünüyor demenizi beklerdim..

Hayallerinde evlilik olmayan insanlar iyi o zaman 2 sene sonra nişan yaparız (?) diye düşünmek istemezler kendileri için zamanı geldiğine inandıklarında zaten o işi yaparlar ama zamanı belki 6 ay sonra belki 5 sene sonra gelir..

Umarım bu sefer neyi anlatmak istediğimi anlarsınız...

Söylediklerimi yanlış anlamışsınız..

Belli ki erkek arkadaşınız açıktan okumak istemiyor ki günümüzde bazı mesleklerde açıktan alınan diploma pek bir şey ifade etmiyor.. Ki zaten o okurkende nişan yapılabilir şuan hemen yapabilirsiniz..

Belli ki istemiyor erken diye düşünüyor önceki mesajlarınızdan birinde size daha yerine oturmayan şeyler olduğunu düşündüğünü söylediğini yazmışsınız.. Bunu söyleyen birine ısrar etmemelisiniz..

Hayallerinin arasında evlilik yok diye kimseyi suçlayamazsınız sizinle ilgilenmediğini düşünemezsiniz.. Ben de erkek arkadaşımı çok seviyorum her saniyemi yanında geçirmek istiyorum biz de ayrı şehirlerdeyiz... Ama evlilik hayalim yok..
Sadece bunu anlamanız için kendimi örnek verdim siz benim gibi düşünmek zorundasınız diye söylemedim siz geç oldu diye düşünebilirsiniz karışamam.. Ki erkek arkadaşınızında hayallerinin arasında şimdilik evlilik yok gibi görünüyor...

Söylediğim şeyi kendi üzerinize alınmak yerine evet demekki erkek arkadaşımın hayallerinde evlilik yok herşeyi zamana bırakmak istiyor zamanı gelince olur diye düşünüyor demenizi beklerdim..

Hayallerinde evlilik olmayan insanlar iyi o zaman 2 sene sonra nişan yaparız (?) diye düşünmek istemezler kendileri için zamanı geldiğine inandıklarında zaten o işi yaparlar ama zamanı belki 6 ay sonra belki 5 sene sonra gelir..

Umarım bu sefer neyi anlatmak istediğimi anlarsınız...

solemek ıstedıgınızı anladım fakat neden bıde su sekılde bakmıyorusunuz ılskıde ıkıterafında bencıl olmaması gerekır ben zaten 3 sene beklerım demısım bud bı fedakarlık cunku uzakdan ılskı ınsanı yıorum yıpratabılıo zaman zaman aslnda oo acıkdan okumak ısıyodu babasınn ıstegı uzerıne sınava gırıyo ve sınav sonuclarıda ıyı degıl kazanamıycagandan emın sayılırım fakat kızıdıgm tek nokta onun ıdeallerı var pekı ıs bulmadan zaten olmazda bende 3 sene snra evlenmek ıstıyorum buda benım gelecek planım oda buna saygı duyp anlayıp bencıl olmamalı bıraz benıde dusunmelı demı ama sende benım cınsımdensın ıkısene oncesıne kakdar bende vlılık dusunmuoyodum sımdı okul bıttı acıkdan okurken aynı zamanda onu muthıs ozluyorum onunda ozledıgını bılıorum ama aıle baskısından bısılerı dusunmesıne frsat dahı olmuyo suan bı ıse grse bende grsem gayet makul bı gecım mıktarımız olucak ama babasınn hayalınede yuz cevıremıo onu arada bırakmamak ıcın zaten susuyorum zmaanı gelıcne konusucam yanı suann arada kalan benım

Back
X