Verdigimiz kilo nasıl korunurr ???

semiha91

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2012
474
1
26
Tokat
arkadaslar emek verip kilo veriyoruz ama bıraktıgımız zaman eski kiloya tekrar dönüyoruz oldukça can sıkıcı bu durum
zayıflayan arkaslar verdiginiz kiloyu nasıl koruyorsunuz verdigimiz kiloda nasıl kalabilirizz ??? lütfen bana yardımcı olun

Yaptığımız diyete göre değişir aslında. Şok diyetlerle verilen kilolar çok kolay geri gelir. Karbonhidratı keserek ya da sınırlandırarak yapıla diyetlerde (Dukan, Karatay, karbonhidrat) o yaşam biçimini benimsemezseniz kiloları geri almanız muhtemel. Kaloriyi azaltarak kilo verdiyseniz yemeyi bir terapi olmaktan çıkarmanız lazım, yoksa kilolar yine geri döner :) Ben sürekli diyet halinde değilim, bir süre diyet yapıyorum, sonra bir süre (en azından 2-3 hafta) her şeyi oluruna bırakıyorum. Kendimde şunu fark ettim, diyet yapıp kilo veriyorum ama her şeyi oluruna bıraktığım dönemde kilo almıyorum, kilom diyeti bıraktığım yerde kalıyor, +200, -200 gram oluyor ama büyük değişimler olmuyor. Sanırım diyet yaptığım süreçte az yemeyi de öğrendim, bu yüzden eskisi gibi ani kilo alma durumu söz konusu olmuyor.

Son düzenleme:
Back
X