verilmeyen staj paralari icin dava acilmasi

Azra910

Junior Meg
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2016
8.287
25.071
498
Avukat bey merhaba
Size sorum su, ben hemsireyim zamaninda yaptigim zorunlu stajda 3.sinifta staj parasi verilmedi lakin 4.sinifta staj parasi aldik.

Aradan 3yil gecti suanda arkadaslarimiz bir avukatla konusmuslar. Eger hepimiz beraber ayni gun noterde avukatla vekaletimizi avukata verirsek dava acilacagini soyledi. Ustelik vekalet verirken bizimle gelecekmis ve parayi o odeyecekmis ve avukat parasi da odemeyecekmisiz. Eger dava acilirsa ve kazanilirsa staj yaptigimiz donemlerdeki paralarimizi alabilirmisiz.

Fakat aklima yatmayan seyler oldu. Bu konu hakkindaki dusuncelerinizi ogrenmek istiyorum. Benim hicbir bilgim yok bu konularda. Sizce ne yapmaliyim bende vekalet vermeli miyim

Simdiden cevapladiginiz icin cok tesekkurler

Son düzenleme:
Merhaba;
Stajınız ücretli staj ise çalışmalarınızın karşılığını tabii ki alabilirsiniz. Siz avukata vekalet verdikten sonra avukat davayı açarsa kazanıp kazanmadığına bakılmaksızın sizden avukatlık ücreti talep edebilecektir.
Bu hususu avukatla görüşmeniz de yarar vadır.
İyi günler dilerim.

Merhaba;
Stajınız ücretli staj ise çalışmalarınızın karşılığını tabii ki alabilirsiniz. Siz avukata vekalet verdikten sonra avukat davayı açarsa kazanıp kazanmadığına bakılmaksızın sizden avukatlık ücreti talep edebilecektir.
Bu hususu avukatla görüşmeniz de yarar vadır.
İyi günler dilerim.
Avukat bizden ucret talep etmedigini dava kazanilirsa kurumun ona ucreti odeyecegini soyledi dogru mudur avukat bey?

Bu arada cevap icin cok tesekkurler

Avukat bizden ucret talep etmedigini dava kazanilirsa kurumun ona ucreti odeyecegini soyledi dogru mudur avukat bey?

Bu arada cevap icin cok tesekkurler
Bir dava kazanıldığı zaman kaybeden taraf,şayet karşı taraf kendisini vekil ile temsil etmişse o kişiye vekalet ücreti öder.bu ücreti mahkeme belirler. zaten yasak olarak da bu ücret avukatındır. Görüştüğünüz avukat bu konuda doğruyu söylemiş.
Sizin gibi dava açacak birçok kişi varsa ,kazanılan her dava için vekalet ücreti ödeneceği için böyle bir teklif sunmuş olabilir.

Back
X