Popüler Konu Verimli Rutin

Benim kurtarıcım "kurutma makınesı" oldu. Yıka- kurut- sıcağı ile katla. Ütü derdim de bitti. Sadece eşimin gömlekleri ütüleniyor. Evin çamaşır tozu da bitti. DAha az tozlanıyor evde. Kışın özellikle sürekli çamaşır askısı odada açık oluyordu, bütün toz evin içinde idi. Şimdi çok rahatım ve çamaşır yıkama işim bir pazar günümü yada pazartesi ve salı akşamlarımı alıyor.

@binhuzunluhaz kurutma makinası marka tavsiyeniz nedir? İdealim yok, klimanın taksidi bitsin, onu da alıcam :KK51:
İki kişi çalışıyoruz, çocuk da var, titizlikte var, ben sürekli kıyafet, nevresim, havlu bornoz battaniye, çocuğun kilimi yıka as kurut katla(ma).. ve evim çok toz oluyor. çamaşır makinam mutfakta, bu makinayı başka yere koyabiliyoruz değil mi?
Yani gerçekten ihtiyacım olduğunu düşünüyorum artık almam gerekiyor.

@binhuzunluhaz kurutma makinası marka tavsiyeniz nedir? İdealim yok, klimanın taksidi bitsin, onu da alıcam :KK51:
İki kişi çalışıyoruz, çocuk da var, titizlikte var, ben sürekli kıyafet, nevresim, havlu bornoz battaniye, çocuğun kilimi yıka as kurut katla(ma).. ve evim çok toz oluyor. çamaşır makinam mutfakta, bu makinayı başka yere koyabiliyoruz değil mi?

Merhaba, benimki bosh.
Altlı üstü duruyor.
Ama istediğin yere koyabilirsin. Elektrik tesisatı yeterli. Balkona bile koyan var.
Çok rahat edersiniz.

petunya_love petunya_love bende yaklaşık 6 ay once aldım. O kadar pişmanım ki daha once almadığıma. Hemen boşaltırsan utu avantajı var, asma toplama derdi yok topladığı toz da cabası. Kullanması çok keyifli bence. Bosch 8541str benimki

petunya_love petunya_love bende yaklaşık 6 ay once aldım. O kadar pişmanım ki daha once almadığıma. Hemen boşaltırsan utu avantajı var, asma toplama derdi yok topladığı toz da cabası. Kullanması çok keyifli bence. Bosch 8541str benimki

demek ki bende pişman olacağım almadığıma.. Diyorum ya evdeki çamaşır derdi, en büyük sıkıntım.
Asması, toplaması, katlaması, ütüsü.. Sürekli odanın biri çamaşır
:olamaz:

demek ki bende pişman olacağım almadığıma.. Diyorum ya evdeki çamaşır derdi, en büyük sıkıntım.
Asması, toplaması, katlaması, ütüsü.. Sürekli odanın biri çamaşır
:olamaz:
Bi kere ben odadaki camasır goruntusunu de hiç sevmiyordum:( bir de kışın çok iyi havalanmazsa nem kokuyor. Yazın bile olsa bulunduğum semtte balkona çamasır asılmıyor mesela, özetle ben cok rahatladım.

İyi akşamlar ben şahsen hiç verimli geçiremiyorum günümü
Özellikle işyerinde
Devamlı sohbet muhabbet olduğu için yavaş olan hızım daha da yavaşlıyor
Hem biraz da paniğimdir
Bazen susun da çalışalım diyorım kızmadan tabi
Ama öyle de olmaz tabi
Çocuk değiliz
Benim önüme bakmam gerekli
Bazen direkt soru yöneltiyorlar ya da dertlerinden bahsedince de susmak abes oluyor
İki işi bi arada yapamıyorum
Evde de verimli değilim
Kusura bakmayın uzun oldu
Başlığı görünce yazasım geldi
Düzenli birşeyler yapmak istiyorum
Olmuuor
Çok aradım uygulamalardan plan düzen programları
Çatlak kremine başlayayım diyorım
Bir sürüyorum araya günler giriuor
Emekler boşa
Su içmem lazım günlük mesela
Yapmam gereken o kadar şey var ki günlük

İki yeğenim epey araştırıp Grundig aldılar ve çok memnunlar,tam modelini bilmiyorum.
Yakın arkadaşımda Arçelik var memnun değil.
Ben de araştırıyorum.

Günaydın herkese.

Kızlar biraz beslenmeden, yediklerimi nerelerden aldığımızdan, sağlıklı beslenme adına neler yaptığımızdan, katkı maddelerinden nasıl uzak durduğumuzdan, paketli gıda alıp almadığımızdan bahsedelim mi???

Ben genelde İpekhanım çiftliğinden alıyorum sebzemi meyvemi ama komple tüm ihtiyacımı ordan alsam cüzdanı oraya bırakmam gerekecek: ( Yumurtayı da jdorganik ten alıyorum.
Süt ürünleri-yumurta-et nerelerden alıyorsunuz?

Özellikle ergen ergenliğin 7-8 yaşlarına indiği bu zamanda çocuklarınızı korumak için neler yapıyorsunuz?

Günaydın herkese.

Kızlar biraz beslenmeden, yediklerimi nerelerden aldığımızdan, sağlıklı beslenme adına neler yaptığımızdan, katkı maddelerinden nasıl uzak durduğumuzdan, paketli gıda alıp almadığımızdan bahsedelim mi???

Ben genelde İpekhanım çiftliğinden alıyorum sebzemi meyvemi ama komple tüm ihtiyacımı ordan alsam cüzdanı oraya bırakmam gerekecek: ( Yumurtayı da jdorganik ten alıyorum.

Özellikle ergen ergenliğin 7-8 yaşlarına indiği bu zamanda çocuklarınızı korumak için neler yapıyorsunuz?
Günaydınlar :KK54:
Çok güzel bir konu olmuş :KK200:

elecda elecda yi okuduktan sonra biz tavuk ve ambalajlı gıdaları bıraktık.
Köy tavuğu yiyoruz, annemler kendi beslediklerini getiriyorlar. Gezen tavuklardan.:KK48:
Yumurtayı da yine onlar getiriyor, biterse tanıdığımız birisinden alıyoruz. Fethiyede oturuyoruz, koyde yasayan çok kişiyi tanıyoruz. O yuzden sorun olmuyor.
Bebegimin inek sütü alerjisi oldugu icin sütlü hicbir şey tüketmiyorum.
Çayı 7 yıldır sekersiz iciyorum. Esimde yaklaşık 7 aydır şekersiz içiyor.
Kurbanda kesilen eti tüketiyoruz, fazla ihtiyacımız olduğu zamanda da güvendiğimiz kasaptan alıyoruz.
Sebzeler de genelde annemlerin yetistirdiklerinden oluyor, kalanlar ve meyveler pazardan:olamaz:

Bırakamadığınız tek şey kola:KK43:
Her seyden vazgeçiyorum ama ondan vazgeçemiyorum :KK43:
Bu sorunu da en kısa zamanda çözmek istiyorum.

Benden bu kadar :KK25:

Günaydın herkese.

günaydın,
ben birazda yaşadığım şehirden dolayı kendimi şanslı hissediyorum doğal ürünlere ulaşmak daha kolay burada. şehir merkezine bir saat uzakta bir ilçe var oradan anlaştığımız bir teyzeden yumurta tavuk süt tereyağı yoğurt köy peyniri ihtiyaçlarımızı alıyoruz. meyve sebzeyi ise her cumartesi kurulan pazara köylü teyzeler kendi bahçelerinde yetiştirdikleri ürünleri getiriyorlar sabah erken saatlerde tükendiğinden her cumartesi sabah 8 de gider alışverişimi yaparım onlardan. kırmızı eti ise kurban bayramında kestiğimiz kurbanımızdan bir sene boyunca idare ediyoruz her sene kurbanı biraz büyük kesiyoruz kesemeyen yakınlarımıza dağıttıktan sonra kalanı dondurucuda muhafaza ediyorum kasaptan hiç et almam ben güvenemiyorum. kışın dondurucuya bol bol portakal atarım yazın çocuklara meyve suyu yaparım. yazında kayısı vişne atarım dolaba. hiç paket meyve suyu ve gazlı içeçek girmez evimize dışardan ikram geldiyse dökerim hiç acımam. çevre ilçelerden araştırdım güvenilir bir değirmen buldum ordan unumu ve bulgurumu alırım ekemğimizi evde kendimiz yaparız ekmek makinasında. zaten çokta ekmek tüketilmez bizim evde. annemle yazın turşu erişte salça tarhanamızı yaparız. yazdan köylülerden aldığım domates biberle menemen konservereleri yaparım kışın domates almam eve. paketli gıda alamayalı 2 sene olacak neredeyse. çocuklarda alıştılar çikolata kraker şeker bisküvi tarzı şeyleri istemezler hiç ben hiç almam ama işte bazen anneanne dede teyze dayı falan alıyor bişey diyemiyorum onlarada oda nadir oluyor zaten. akşamları çayın yanına kuru incir kuru kayısı kuru uzum leblebi badem fındık alırım. meyve çok tüketiyoruz biz çocuklar sürekli istiyorlar. zeytinyağı olarakda salatalarda fındık yağı yemeklerde tereyağı ve saf zeytınyağı kullanıyorum. aklıma gelenler bunlar daha gelirse yazarım yine :)

İyi akşamlar ben şahsen hiç verimli geçiremiyorum günümü
Özellikle işyerinde
Devamlı sohbet muhabbet olduğu için yavaş olan hızım daha da yavaşlıyor
Hem biraz da paniğimdir
Bazen susun da çalışalım diyorım kızmadan tabi
Ama öyle de olmaz tabi
Çocuk değiliz
Benim önüme bakmam gerekli
Bazen direkt soru yöneltiyorlar ya da dertlerinden bahsedince de susmak abes oluyor
İki işi bi arada yapamıyorum
Evde de verimli değilim
Kusura bakmayın uzun oldu
Başlığı görünce yazasım geldi
Düzenli birşeyler yapmak istiyorum
Olmuuor
Çok aradım uygulamalardan plan düzen programları
Çatlak kremine başlayayım diyorım
Bir sürüyorum araya günler giriuor
Emekler boşa
Su içmem lazım günlük mesela
Yapmam gereken o kadar şey var ki günlük
Müzik dikkatinizi dağıtmıyorsa, işyerinde kulaklıkla çalışmayı deneseniz? Odadaki diğer arkadaşlara odaklanma problemi yaşayanlara kulaklıkla müzik dinlemeyi tavsiye eden bir yazı okudum, denemeye karar verdim gibi bir açıklama yaparsanız alınma ihtimalinin önüne geçmiş olursunuz.
İki işi bir arada yapmak pek tavsiye edilen bir yöntem değil. Bir işi bitirip diğerine geçmek şeklinde hareket etmenizi tavsiye ederim.
Kendinize günlük yapılacaklar listesi hazırlayın, sabah rutini, akşam rutini gibi ve her gün adım adım yapın. Yaptıksa o kalemi işaretleyin. Bu sizi motive edecektir.

Müzik dikkatinizi dağıtmıyorsa, işyerinde kulaklıkla çalışmayı deneseniz? Odadaki diğer arkadaşlara odaklanma problemi yaşayanlara kulaklıkla müzik dinlemeyi tavsiye eden bir yazı okudum, denemeye karar verdim gibi bir açıklama yaparsanız alınma ihtimalinin önüne geçmiş olursunuz.
İki işi bir arada yapmak pek tavsiye edilen bir yöntem değil. Bir işi bitirip diğerine geçmek şeklinde hareket etmenizi tavsiye ederim.
Kendinize günlük yapılacaklar listesi hazırlayın, sabah rutini, akşam rutini gibi ve her gün adım adım yapın. Yaptıksa o kalemi işaretleyin. Bu sizi motive edecektir.
Teşekkür ederim sağolun

Günaydın herkese.

Ben yediğimiz içtiğimiz şeyleri sadeleştirdim epey. Öyle olunca haftalık 200-250 lira arası çiftlikten haftalık ihtiyacımızı karşılayabiliyorum. Aylık 1000 lira çiftlik, 500 civarı da kasap ve market tutuyor.
Sabah kahvaltısısında yumurta, peynir, zeytin, ceviz, domates, salatalık oluyor. Yumurta ve cevizi Cevizhane’den alıyordum ama son iki seferdir yumurta teslimatı ile ilgili sıkıntı yaşıyorum, bu nedenle onu da çiftlikten söylemeye başladım.
Ekmek pek tüketmiyoruz. Ela arada tost istiyor. Çiftliğin sandviç ekmeği var. 4’lü paket halinde. Ondan söylüyorum. Buzdolabında muhafaza ediyorum.
Bakliyatları 1’er kg söylüyorum, çabuk bayatlıyor. Haftalık 2 tane sebze, 1 tane meyve alıyorum.
Ela’ya sabah evde kahvaltı yaptırıp okula gönderiyorum. Hafta içi tatlı yemek yasak, Cumartesi günü tatlı yeme günü:) Glikoz şurubu kullanmadığını bildiğim bir pastane ve gerçek dondurma yapan başka bir yer var. İkisinden birine götürüyorum.

Sevmediği yemekten 5 kaşık yeme kuralı var ayrıca:) Yemek sonrası çizgi film seyredebilmesi için sevdiği yemekleri bitirmesi, sevmediği yemeklerden de 5 kaşık yemesi gerekiyor.

Okullardaki ikindi kahvaltısında habire kek, kurabiye çıkmasına sinir oluyorum ben de.

Ben de yemek konusunda sadeleşmeye karar verdim, daha doğrusu mecbur kaldım-detaylı anlatırım bir ara-

Bir de mesela sadece bulgur pilavı ve yanında bol yeşillikli salata şeklinde akşamı kapatmayı düşünüyorum. Genelde yanına ya salçalı yemek yada çorba eklerdim. Onu yapmayacağım artık.

Sofraya koyacağım şey "iyi ürün" olsun istiyorum tamamıyla. Yavaş yavaş bayram dönüşü başlayacağım.

Et olarak da sadece "kuzu" eti tüketmeyi düşünüyorum. Buzluktaki kıyma ve parça etleri anneme gönderirim artık: ))

Paketli gıdaları dün akşam komple temizledim evden. Abur cubur ve dışardan alınmış içecek hiç kalmadı evde. Bir daha da girmesin istiyorum.

Çocuklarımla konuştum, destekciler çok şükür. Bundan sonra markete gitmek yok.

Kızım cevizli kek istedi: )) Ama merak ettiğim kekte kullanacağım "kakao-vanilya-kabartma tozu" vs de paketli ürün. Nasıl halledeceğim o kısmı?

Ben de yemek konusunda sadeleşmeye karar verdim, daha doğrusu mecbur kaldım-detaylı anlatırım bir ara-

Bir de mesela sadece bulgur pilavı ve yanında bol yeşillikli salata şeklinde akşamı kapatmayı düşünüyorum. Genelde yanına ya salçalı yemek yada çorba eklerdim. Onu yapmayacağım artık.

Sofraya koyacağım şey "iyi ürün" olsun istiyorum tamamıyla. Yavaş yavaş bayram dönüşü başlayacağım.

Et olarak da sadece "kuzu" eti tüketmeyi düşünüyorum. Buzluktaki kıyma ve parça etleri anneme gönderirim artık: ))

Paketli gıdaları dün akşam komple temizledim evden. Abur cubur ve dışardan alınmış içecek hiç kalmadı evde. Bir daha da girmesin istiyorum.

Çocuklarımla konuştum, destekciler çok şükür. Bundan sonra markete gitmek yok.

Kızım cevizli kek istedi: )) Ama merak ettiğim kekte kullanacağım "kakao-vanilya-kabartma tozu" vs de paketli ürün. Nasıl halledeceğim o kısmı?
Kuzu eti kokuyor ya bazen, ona bir türlü cesaret edemedim.

Havuçlu cevizli kek yap. Kakao’dan kurtul. Doğal vanilya satılıyor diye biliyorum, ama hiç kullanmadım. Kabartma tozuna diyecek birşeyim yok:))

Back
X