Selamlar Hanımlar,
Güne yorgun başlayanlardan bir ben

Bu hafta Cuma günü karne günü olduğu için Perşembe işe gideceğim. Cuma 11:00’de teslim edeceklermiş çocukları. Yaz maratonu başlasın bakalım:)
Dün akşam, ilkokula başlama ile ilgili veli toplantısı vardı. Yaz döneminde öz bakım işlerinden tamamen çıkmamız gerektiği söylendi.
Üstünü gitme, ayakkabı giyme-çıkarma, saç tarama, tuvalete gitme/temizlenme ve banyosunu kendi yapması gibi tüm işleri desteksiz kendi yapması konusunda çalışacağız.
Ayrıca çizgi birleştirerek bir şekil elde etme, ip baskısı, oyun hamuru ile oynama ve dokunsal bir materyal üzerinde (un, kum, traş köpüğü, mercimek) harfleri çizmesini önerdiler.
Bol resimli az yazılı kitap okuma ve yazıları okumadan resimlere bakarak hikaye anlatmasını teşvik etmemiz istendi.
Cuma günü karne aldıktan sonra, Ela ile birlikte bir sanat atölyesi ile görüşeceğim. Yaz okulu programlarında her gün drama, seramik, resim, ebru gibi dersler var. Her biri 1’er saatlik programlar. Deneme derslerine girsin, iki tanesini seçsin diye düşünüyorum.
Aklımdaki program şu şekilde:
Pazartesi: Yüzme
Salı: Benimle işe gelir.
Çarşamba: Yüzme
Perşembe: Sanat Atölyesi
Cuma: Evde abla ile takılır
Cumartesi: Ailecek birşeyler yaparız
Pazar: Piyano dersi var
Günlük rutinini şu hale getirmeye çalışacağım:
- Sabahları istediği saate kadar uyusun zira 1 senedir Ela’yı kaldırmaya çalışmaktan bana fenalık geldi
- Kalktıktan sonra tuvalete gitme ve diş fırçalama işlerini bizsiz halletsin.
- Odasına gelip pijamalarını çıkarıp katlasın ve yatağını toplasın (Bunu hiç yapmıyor)
- Ev kıyafetini giysin (Ev kıyafeti-dışarı kıyafeyi kavramı henüz oturmadı)
- Kahvaltıya gelsin ve hadi demeden yesin:)) (Yemek yerken çok oyalanıyor. Mutfaktaki saati gösterip şuraya gelince süren bitiyor, masa toplanacak diye bir uygulamaya başladık. Okulda çene yapacağım derken aç kalıyor çünkü

)
- Kahvaltı sonrası 20 dk çizgi film
- Oyun zamanı
- Öğleden sonra yüzme, sanat veya piyano
- Akşam 17:30 gibi akşam yemeği yiyip parka iniyoruz. Eve 20:00 gibi geliriz. 20 dakikalık bir çizgi film, oyun, yatma zamanı:)
Çocuğu yaz tatiline girecek herkese kolay gelsin:)