• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Verimli Rutin

@elecda beslenme konusunda senin gibi düşünüyorum. Uzun yıllardır onlarca diyetisyenle farklı metotlar deneyerek ilerledim. Temelde kendime çıkardığım belli başlı bazı sonuçlar var;

* iki öğün beslen-
*listelere göre değil ne pişirebiliyorsam onu ye.
*akşam 6 dan sonra tatlı vs yeme, ertesi gün gündüz ye.
*hamur işini akşama bırakma
*bol su iç 3lt civarı
*her gün 20 dakika yürü
Tamamına mutabıkım.

• İki öğün beslenme bence de en ideali. Hatta 10:00-11:00 gibi kahvaltı yapıp, 16:00-17:00 arası da akşam yemeğini yemek en güzeli. Ama bu durum çalışma saatleri ile çakıştığı için çok mümkün olmasa da en azından hafta sonu ve evden çalışma günlerinde bu düzene geçmek iyi bir fikir. Ben şu an iş günleri 08:30-09:00 arası kahvaltı yapıyorum. 14:00-14:30 arası ufak bir ara öğün, 18:30-19:00 arası da akşam yemeği yiyorum.
  • Diyetisyen listeleri ile ben de ilerleyemiyorum. Evde ne pişiyorsa onu yemek ve kendi mutfak kültürümüze göre beslenmek daha sürdürülebilir geliyor. Kinoa, chia tohumu gibi işler bana göre değil.
  • Çok tatlı ihtiyacı duymuyorum ama hamur işini sabah yemeğe özen gösteriyorum ben de.
  • İşyerinde yanımda büyük bir bardak suyu bulunduruyorum ve bittikçe yeniliyorum. Su içmeme çok faydası olduğunu düşünüyorum.
  • Yürüyüş işini hayatıma katabildiğim için çok mutluyum. Yürüyüş bandı veya sadece yürüyüş için dışarı çıkmak bana göre değil. Günlük hayat rutinimin içine ekleyebildiğim ve bir yerden başka bir yere varma ile sonuçlandırabildiğim için iyi geldi.
Doğumuna çok az kaldı. Hamileliğin son zamanları nasıl gidiyor?

Tamamına mutabıkım.

• İki öğün beslenme bence de en ideali. Hatta 10:00-11:00 gibi kahvaltı yapıp, 16:00-17:00 arası da akşam yemeğini yemek en güzeli. Ama bu durum çalışma saatleri ile çakıştığı için çok mümkün olmasa da en azından hafta sonu ve evden çalışma günlerinde bu düzene geçmek iyi bir fikir. Ben şu an iş günleri 08:30-09:00 arası kahvaltı yapıyorum. 14:00-14:30 arası ufak bir ara öğün, 18:30-19:00 arası da akşam yemeği yiyorum.
  • Diyetisyen listeleri ile ben de ilerleyemiyorum. Evde ne pişiyorsa onu yemek ve kendi mutfak kültürümüze göre beslenmek daha sürdürülebilir geliyor. Kinoa, chia tohumu gibi işler bana göre değil.
  • Çok tatlı ihtiyacı duymuyorum ama hamur işini sabah yemeğe özen gösteriyorum ben de.
  • İşyerinde yanımda büyük bir bardak suyu bulunduruyorum ve bittikçe yeniliyorum. Su içmeme çok faydası olduğunu düşünüyorum.
  • Yürüyüş işini hayatıma katabildiğim için çok mutluyum. Yürüyüş bandı veya sadece yürüyüş için dışarı çıkmak bana göre değil. Günlük hayat rutinimin içine ekleyebildiğim ve bir yerden başka bir yere varma ile sonuçlandırabildiğim için iyi geldi.
Doğumuna çok az kaldı. Hamileliğin son zamanları nasıl gidiyor?
Evet gerçekten az kaldı. Çalışabilir raporu aldım, 32. haftam bitti. Normalde 38 e kadar çalışabilirim ancak nasipse haziran ayını tamamlayıp izne ayrılmayı düşünüyorum çünkü son haftalar dinlenmek ve keyifle vakit geçirmek istiyorum.
Bazen heyecanlanıyorum, doğum süreci için sonra kendimi rahatlatıyorum :) İnsanın süreci bilerek ilerlemesi bazen endişelenmesine sebep olabiliyor.
Bebek için henüz hazırlıklara başlamadım ama listelerim hazır.
Kendimi ruhen hazırlıyorum :) Beden de pilatesle destekliyorum. :KK200:
İki çocuklu hayat için önerilerini beklerim :anne::KK68:

Evet gerçekten az kaldı. Çalışabilir raporu aldım, 32. haftam bitti. Normalde 38 e kadar çalışabilirim ancak nasipse haziran ayını tamamlayıp izne ayrılmayı düşünüyorum çünkü son haftalar dinlenmek ve keyifle vakit geçirmek istiyorum.
Bazen heyecanlanıyorum, doğum süreci için sonra kendimi rahatlatıyorum :) İnsanın süreci bilerek ilerlemesi bazen endişelenmesine sebep olabiliyor.
Bebek için henüz hazırlıklara başlamadım ama listelerim hazır.
Kendimi ruhen hazırlıyorum :) Beden de pilatesle destekliyorum. :KK200:
İki çocuklu hayat için önerilerini beklerim :anne::KK68:
İlk çocukta hiçbir şey bilmeden giriyorsun sürece, ikinci de ise her şeyi bilerek. Bence ikincisi daha zor:)

Ben büyük kızımın okul, kurs ve ödev işlerini kardeşi doğmadan epey önce yavaş yavaş eşime devretmiştim. Ayrıca bebek görmeye gelenler büyük çocuğa hediye almayı unutabiliyor diye birkaç hediye hazırlayıp kenara koydum. İlkinden farklı olarak ikinci de teklif edilen tüm yardımları kabul ettim ve hatta bazen kendim talep ettim.

İlk çocukta hiçbir şey bilmeden giriyorsun sürece, ikinci de ise her şeyi bilerek. Bence ikincisi daha zor:)

Ben büyük kızımın okul, kurs ve ödev işlerini kardeşi doğmadan epey önce yavaş yavaş eşime devretmiştim. Ayrıca bebek görmeye gelenler büyük çocuğa hediye almayı unutabiliyor diye birkaç hediye hazırlayıp kenara koydum. İlkinden farklı olarak ikinci de teklif edilen tüm yardımları kabul ettim ve hatta bazen kendim talep ettim.
Kesinlikle 😬 cahillik bazen konfor sağlıyor.

Gebelikle birlikte oğlumun kursları eşimde. Ki artık 9 yaşını aştığı için şükür kendi işlerini kendi halledebiliyor . Bunun için mutluyum 😬🤭

Hediye durumunu düşünmemiştim; hemen listeme ekliyorum.

İlk gebeliğimde 25 yaşındaydım, çok değiştim, öğrendim; ilişkilerim gelişti, yakın dost sayım ve nitelikleri arttı. Gebeliğin ilk üç ayı arkadaşlarımın yemek desteğiyle geçti, ben hallederim modunda değilim artık- mükemmel olmak zorunda değilim , bu bilinç kıymetli. 😍

Kesinlikle 😬 cahillik bazen konfor sağlıyor.

Gebelikle birlikte oğlumun kursları eşimde. Ki artık 9 yaşını aştığı için şükür kendi işlerini kendi halledebiliyor . Bunun için mutluyum 😬🤭

Hediye durumunu düşünmemiştim; hemen listeme ekliyorum.

İlk gebeliğimde 25 yaşındaydım, çok değiştim, öğrendim; ilişkilerim gelişti, yakın dost sayım ve nitelikleri arttı. Gebeliğin ilk üç ayı arkadaşlarımın yemek desteğiyle geçti, ben hallederim modunda değilim artık- mükemmel olmak zorunda değilim , bu bilinç kıymetli. 😍
The boy asks the horse, "What is the bravest thing you've ever said?"
The horse replies, "Help".
The horse then adds, "Asking for help isn't giving up. It's refusing to give up".

Merhaba, uzun zamandır kimse yazmamış, herkes iyidir umarım :)
@elecda nasılsın :) yaz dönemini nasıl planladınız kızlarla?
@Sahihuban gebelik nasıl gidiyor, doğuma ne kadar kaldı?

Yaz tatilinin başlamasıyla farklı bir döneme girdik.
Bir yandan mecburiyetten çocukları yaz okuluna göndersem de, dengeyi sağlamaya yönelik programlar yapmaya çalışıyorum.
Çocuklarla güzel anılar biriktirmek ve bugünleri tatlılıkla anmalarını istiyorum.
Bunun yanında akstamaman gereken işlerimi de yoluna koymam gerekiyor ki, çocuklarla vakit geçirirken 'eyvah şu işim de vardı!!' zihnimden geçmesin ve çocukların yanında gereksiz tahammülsüz olmayayım.
Bu dönem üstünde çalıştığım konulardan biri de bağ kurmak, dostluk ilerletmek. Akışına bırakınca hep aklımda başka işler olduğu için ertelediğimi afrk ettim, bu sebeple bununla ilgili önce ne bekliyorum, neler yapabilirim? Kimler bana iyi geliyor? üzerine düşünüp, sonrasında kendime küçük ödevler vermeyi planlıyorum

@inciitanesi merhaba yazdıklarınızı okudum her şey niyetinize göre kolaylıkla olsun inşallah ♥️ sizinle daha önce müzik üzerine sohbet etmiştik bir şey sormak istiyorum. Birkaç sene piyano çaldım sonra Batı müziği değil de halk müziği sevdiğimi fark ettim ve türküler söylemek istedim ama kesinlikle kendi tonumu bulamıyorum bu konuda bana yardimci olacak fikriniz var mı? Sevgiler ♥️

@inciitanesi merhaba yazdıklarınızı okudum her şey niyetinize göre kolaylıkla olsun inşallah ♥️ sizinle daha önce müzik üzerine sohbet etmiştik bir şey sormak istiyorum. Birkaç sene piyano çaldım sonra Batı müziği değil de halk müziği sevdiğimi fark ettim ve türküler söylemek istedim ama kesinlikle kendi tonumu bulamıyorum bu konuda bana yardimci olacak fikriniz var mı? Sevgiler ♥️
Merhaba,
Ben koronun üstüne gidemedi maalesef çok başta bıraktım. Evde piyanomuz var ama orda da : 'Daha dün annemiz' seviyesindeyim. çok istiyorum piyano ilerletmek ama ona bir türlü vakit bulamıyorum. Bu nedenle müzikle meşgul olmak çok istesem de maalesef yakın olamadım ve dolayısıyla hiç fikrim yok.
Etrafında konservatuar varsa belki fikir alınabilir? Veya üniversite varsa orda Müzikle ilgili bir bölüme gidip danışırsan muhatap bulabilirsin inşallah :)

Daha önceki bazı yazılarınızı hatırlıyorum, erkek arkadaşınızdan ayrılmayı düşündüğünüzü yazmıştınız.
Hal hatır sormak istedim, büyük kararlar eşiğindeydiniz, nasılsınız, her şey yolunda mı :)
Detaylı bir şey anlatmak zorunda da değilsiniz, ne paylaşmak isterseniz :)

Çocuklar için yaz planlarınız neler:) @elecda @Sahihuban @muhendiseylul

Yeni kitap listesi? Test kitabı? Spor-resim aktivitesi? Yaz okulu? Dil? Genel Kültür?
ne gibi şeyler düşünüyorsunuz?

Fazla yüklenmek istemiyorum ama plansız bomboş da geçsin istemiyorum, ilerde güzel hatırlayacakları yaz tatilleri olsun istiyorum.

Benimkilere benzer yaşta olduklarını düşündüğüm için etiket yaptım ama herkes öneri, plan yazabilir :)

Selamlar arkadaşım.

36. Haftayı tamamladık😍
Evdeyim dinleniyorum .
Oğlumla vakit geçiriyoruz.
Gebelik şimdilik güzel gidiyor; anlık bi halsizlik vuruyor anlık biraz enerji derken geçiyor günler.

Selamlar arkadaşım.

36. Haftayı tamamladık😍
Evdeyim dinleniyorum .
Gebelik şimdilik güzel gidiyor; anlık bi halsizlik vuruyor anlık biraz enerji derken geçiyor günler.
Kolay doğum ve sağlıklı, mutlu bir lohusalık diliyorum :KK200:

Merhaba yazdıklarınızı okudum ancak dönüş yapabiliyorum.♥️ Evet şan kursuna gidiyorum ancak hocam kendim bulmam gerektiğini söyledi. Acaba yanlış bir şey mi yapiyorum? Yanlış yer mi? Şimdi yazarken bir soru işareti oluştu kafamda.🫣🫣

Selamlar arkadaşım.

36. Haftayı tamamladık😍
Evdeyim dinleniyorum .
Yavrularinizla sağlıklı mutlu bir ömür diliyorum.♥️

Selam,

Büyük kızım bu sene LGS öğrencisi olduğu için Temmuz ayının tamamında ve Ağustos ayının son iki haftasında dershanede olacak. Küçük kızım için çözüm üretmeye çalışıyoruz. Ben çarşamba ve cuma günleri evden çalışıyorum. Pazartesi de temizlikçi abla geliyor. Salı günü ofise götürüyorum. Perşembe günü de eşim götürüyor. Önümüzdeki hafta resim üzerine bir yaz okuluna gidecek.

Merhaba,
Biz de çocuklar için şöyle bir planlama yaptık, bir süre yaz okuluna gidecekler, oğlum 4. Sınıfta yeni bir okula başlayacak, yeni baslayacagi okulun yaz okuluna kayıt yaptırdık, alışma sürecine katkisi olsun diye, annem gelecek bir sure onunla kalacaklar, sonra biz izin kullanacağız, böylece hemen hemen tatili bitirmiş olacağız inşallah. Bu arada bizimkiler de resim kursuna gidiyorlar, oğlum 3 aydır, kizim da yazın jimnastige ara verdi, o da resim kursuna gitmek istedi yaklaşık 1 aydır gidiyor, biz de durumlar böyle şimdilik

Selamlar herkese…

Doğum izninde evde dinlenmeye çalışıyorum ; bu süreçte oğlumla vakit geçiriyor ve bol bol film izliyorum. Kitap okuyorum.

Size üç film önerebilirim; sade, çerezlik, ama umuda çabaya dair.

1-Umudunu Kaybetme
2-Senden önce ben
3-Şimdi ya da asla

Ne okuyorum; gebelik sürecimin son haftalarında; hedeflediğim kitapları bitirdim ya da bitirmek üzereyim.

1- Esmaül Hüsna Fatma Bayram
2- sınırlar
3- çocuklarda sınırlar

Oğlumun okuduğu ve sevdiği kitaplar

1- Dünyanın merkezine yolculuk
2- Balonla 5 hafta
3- Uçan Anne Terliği
4- Telefon Melefon Yok
5- denizler altında 20 bin fersah

Back
X