- Emoji Skoru
- 30.569
- Puanlar
- 1.073
Tamamına mutabıkım.@elecda beslenme konusunda senin gibi düşünüyorum. Uzun yıllardır onlarca diyetisyenle farklı metotlar deneyerek ilerledim. Temelde kendime çıkardığım belli başlı bazı sonuçlar var;
* iki öğün beslen-
*listelere göre değil ne pişirebiliyorsam onu ye.
*akşam 6 dan sonra tatlı vs yeme, ertesi gün gündüz ye.
*hamur işini akşama bırakma
*bol su iç 3lt civarı
*her gün 20 dakika yürü
- İki öğün beslenme bence de en ideali. Hatta 10:00-11:00 gibi kahvaltı yapıp, 16:00-17:00 arası da akşam yemeğini yemek en güzeli. Ama bu durum çalışma saatleri ile çakıştığı için çok mümkün olmasa da en azından hafta sonu ve evden çalışma günlerinde bu düzene geçmek iyi bir fikir. Ben şu an iş günleri 08:30-09:00 arası kahvaltı yapıyorum. 14:00-14:30 arası ufak bir ara öğün, 18:30-19:00 arası da akşam yemeği yiyorum.
- Diyetisyen listeleri ile ben de ilerleyemiyorum. Evde ne pişiyorsa onu yemek ve kendi mutfak kültürümüze göre beslenmek daha sürdürülebilir geliyor. Kinoa, chia tohumu gibi işler bana göre değil.
- Çok tatlı ihtiyacı duymuyorum ama hamur işini sabah yemeğe özen gösteriyorum ben de.
- İşyerinde yanımda büyük bir bardak suyu bulunduruyorum ve bittikçe yeniliyorum. Su içmeme çok faydası olduğunu düşünüyorum.
- Yürüyüş işini hayatıma katabildiğim için çok mutluyum. Yürüyüş bandı veya sadece yürüyüş için dışarı çıkmak bana göre değil. Günlük hayat rutinimin içine ekleyebildiğim ve bir yerden başka bir yere varma ile sonuçlandırabildiğim için iyi geldi.