• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vesvese mi his mi?

Bir yere kadar anlayis gosterilebilir ama bu kadari cok sinir bozucu.
Depresyon icin saydigi sebepler cok ama cok saçma.
Ailesini de biktirmistir bence o yuzden ciddiye almiyorlardir.
5 ay once dogum yaptim.
Sadece dogum sırasında yasadiklarimi yasasaydi simdiye akil hastanesine yatmis olurdu muhtemelen.
Gercekten bebegi dusunup uzuluyorum o da hak ediyor akli başında bir anneye sahip olmayi.
Sizinle ayni zamanda dogurmusuz , benim ikinci cocugumdu , iki dogumumda da hic lohusalik sendromu yasamadim o yuzden anlayamiyorum bu durumlari ama cevremde depresyona giren arkadaslarim oldu , her ne kadar anlamasam da onlarin yasadigi sıkıntilara sahit oldum ama hepsinin esi aninda doktora goturup tedaviyle kurtulmalarini sagladilar bu yogun kaygi durumundan
Konu sahibi cok uc noktada cidden tedavi gormesi gerekiyor , herseyden once bebek icin tedavi olmali ama anlamiyor inanamiyorum yazdiklarina

Eşime çocuk olunca eşini aldatanlari anlayamadigimi dedim,bana huzur yoksa olur bende suan huzursuzum dedi. Ben küsüp gidince oğlumla konusur gibi bakamicam deseydin yapmasaydik ben bakicam oğlun sana dedi
Esinizin karsisina gecip hasta oldugunuzu soyleyin , durumum yaptiklarim normal degil biliyorum bana destek ol beni doktora gorur diyin , netten acin lohusa depresyonunu okutun esinize , esiniz zir cahil yahu , eskiler bile bilir lohusalik depresyonunu tey allam

Sonuna kadar katiliyorum bu yazdiklarina.
Gercekten sıkıntı gormemis bunlari dert saniyor.

Pardon siz bilirkişi misiniz? Uzman mısınız? Postpartum depresyon diye bir gerçek var literatürde, biraz arastirmanizi öneririm. Üç çocukla ortada kalmak gerekmiyor bunu yasamak için. Dünyaya sorumluluğu tamamen size ait olan yeni bir can getirmek kolay değil. Konu sahibi çok zor durumda şu an, burdan bile belli. Sizin gibi ahkam kesenler yüzünden kadınlarımız bu halde zaten. Toplum olarak her şeyi çok iyi biliyoruz maşallah. Neyin var ki kendine dert yaratiyorsun demek yerine bir el uzatmak zor olmamalı.
Konu sahibi, acilen bir psikolojik destek alın. Bu sorunu çok kadın yaşıyor doğum sonrası. Umarım siz de bebeginiz de çok iyi olursunuz

Geri atarsa böyle sarilik nasil geçecek beslenmesi lazım.
Geçer merak etme. Bizim oralarda sarılığı olan bebekleri sarı battaniyeye sarın banyo suyuna altın falan koyun derlerdi. Ne kadar doğru bilmem ama bi deneyin.
Ayrıca reflüyse eğer 1 yaşına kadar da sürer. Kendi yeğenimden biliyorum. Günde 10 15 kere kusuyordu yeğenim.

Pardon siz bilirkişi misiniz? Uzman mısınız? Postpartum depresyon diye bir gerçek var literatürde, biraz arastirmanizi öneririm. Üç çocukla ortada kalmak gerekmiyor bunu yasamak için. Dünyaya sorumluluğu tamamen size ait olan yeni bir can getirmek kolay değil. Konu sahibi çok zor durumda şu an, burdan bile belli. Sizin gibi ahkam kesenler yüzünden kadınlarımız bu halde zaten. Toplum olarak her şeyi çok iyi biliyoruz maşallah. Neyin var ki kendine dert yaratiyorsun demek yerine bir el uzatmak zor olmamalı.
Konu sahibi, acilen bir psikolojik destek alın. Bu sorunu çok kadın yaşıyor doğum sonrası. Umarım siz de bebeginiz de çok iyi olursunuz

sıkıldı insanlar bu kaçıncı konusu..
destek al dedik daha ilk konusunda normal değil yazdıkları..
ama şimdi alamam diyor halbuki şimdi yapması gereken en önemli şey o..

sıkıldı insanlar bu kaçıncı konusu..
destek al dedik daha ilk konusunda normal değil yazdıkları..
ama şimdi alamam diyor halbuki şimdi yapması gereken en önemli şey o..

Çok haklısınız ama bu üye geçen konuda da böyle sıkıştırmıştı kadını..
Inşallah konu sahibi bir an önce düzelir

Allahima cok sukur dunyaya iki tane can getirdim, ne kadar zor oldugunu da cok iyi bilirim. Ilk dogumumda ölümden döndüm, hastane o halde kapinin önüne atti beni.
Bit kadar bir sehirde yasiyorum, imkanlar sifir.
O sartlardayken bebegimin tirnaklarini keserken agladigimi bilirim, ben sağlam olmazsam senin tirnagini kim kesecek, sen ne kadar bana muhtaçsin diye
Kendimi birakip evladimin iyiligi icin ayakta durmaya calistim ben.
Ikinci dogumumda ameliyat sirasinda kanamam durmadi, kapatilan dikislerimi tek tek geri actilar. 15 gun yuruyemedim nerdeyse.
Bana zorluk anlatmayin.
Depresyonu da bilirim ama bebegim cirkin bu benim olamaz diyen bir anneye de gercekleri tokat gibi carpmak lazim bazen.
O bebek annesine muhtac.
Ondan daha iyi bakabilecek hic kimse yok.
Kendini toplamak zorunda, tedaviye ihtiyaci oldugunu bile kabul etmiyor.
Biz ona kendini iyilestir mi diyoruz? Gitsin iste doktora

Geçer merak etme. Bizim oralarda sarılığı olan bebekleri sarı battaniyeye sarın banyo suyuna altın falan koyun derlerdi. Ne kadar doğru bilmem ama bi deneyin.
Ayrıca reflüyse eğer 1 yaşına kadar da sürer. Kendi yeğenimden biliyorum. Günde 10 15 kere kusuyordu yeğenim.

Sizin ordakiler sacmalıyorlar lütfen buralara yazıp baskalarının yapmasına vesile olmayın.

Sarı örtü sarı tülbent vs.. bunlar çocuğun sarılıgını geçirmez aksine hekimlerin kesinlikle önermedigi yöntemlerdir.

Sarılık icin cocuk doktora götürülmeli. Sarı battaniye bilmem ne anca çocuğun aleyhine olur

Lohusa depresyonunda olan bir kadının bu kadar üstüne giden mükemmel! kadinlar, kadin kendine veya bebeğine zarar verirse kına yakarlar artık.
Siz çok sorun yasayip depresyona girmemis olabilirsiniz. Şu an hormonları yüzünden sağlıklı düşünemeyen biri var karsinizda. Destek olmak yerine kendizin ne kadar harika olduğunuzu anlatmaniza kimsenin ihtiyacı yok.

Allahima cok sukur dunyaya iki tane can getirdim, ne kadar zor oldugunu da cok iyi bilirim. Ilk dogumumda ölümden döndüm, hastane o halde kapinin önüne atti beni.
Bit kadar bir sehirde yasiyorum, imkanlar sifir.
O sartlardayken bebegimin tirnaklarini keserken agladigimi bilirim, ben sağlam olmazsam senin tirnagini kim kesecek, sen ne kadar bana muhtaçsin diye
Kendimi birakip evladimin iyiligi icin ayakta durmaya calistim ben.
Ikinci dogumumda ameliyat sirasinda kanamam durmadi, kapatilan dikislerimi tek tek geri actilar. 15 gun yuruyemedim nerdeyse.
Bana zorluk anlatmayin.
Depresyonu da bilirim ama bebegim cirkin bu benim olamaz diyen bir anneye de gercekleri tokat gibi carpmak lazim bazen.
O bebek annesine muhtac.
Ondan daha iyi bakabilecek hic kimse yok.
Kendini toplamak zorunda, tedaviye ihtiyaci oldugunu bile kabul etmiyor.
Biz ona kendini iyilestir mi diyoruz? Gitsin iste doktora

Siz güçlü bir insansınız ki yaşadığınız zorlukları atlatabilmişsiniz. Ama herkes aynı tepkiyi veremeyebilir. Bu yüzden hemen eleştirmeyi yanlış buluyorum. Konu sahibinin destek alması gerektigi konusunda hepimiz hemfikiriz zaten ama belli ki durumunu kabullenmiyor

Sizin ordakiler sacmalıyorlar lütfen buralara yazıp baskalarının yapmasına vesile olmayın.

Sarı örtü sarı tülbent vs.. bunlar çocuğun sarılıgını geçirmez aksine hekimlerin kesinlikle önermedigi yöntemlerdir.

Sarılık icin cocuk doktora götürülmeli. Sarı battaniye bilmem ne anca çocuğun aleyhine olur
Ben abartılı sarılıktan bahsetmiyorum farkındaysanız herhalde çocuğu doktora düzenli götürüyor tanıdıklarım.
Ayrıca istediğimi de yazarım, 10 tane konusunda psikoloğa gidin diyenleri kale almayan sarı tülbenti mi kale alacak?
Neyse, uğraşamam.

İyi düşünün, iyi olsun... göbek düştükten sonra olan kanamayı ben de kızımda yaşamıştım, çocuk doktorumuz gümüş nitratla yaktı, ve kanama bitti.. ağrılı/acılı birşey de değil... çocuk doktoruna götürün...

Kilo alması için sık sık emzirin, eğer reflüden dolayı kusuyorsa reflü yatakları var... ben yatağının baş tarafında sünger yatağın altına bir yastık koyup, yatağı hafif eğimli hale getiriyordum ve emzirme öncesi verdiğim bitkisel bir ilaç vardı, onu da doktorunuza sorun...

Sari battaniye cocugun sariliginin fark edilmemesine bile neden oluyor , battaniyeyle sarilik giderilseydi tum dunya battaniyeye sarardi cocugunu

Sarılık için hastanelerde florasan ışığı kullanılıyormuş, ne kadar doğru araştırmadım.. duydunuz mu böyle birşey?

Ben abartılı sarılıktan bahsetmiyorum farkındaysanız herhalde çocuğu doktora düzenli götürüyor tanıdıklarım.
Ayrıca istediğimi de yazarım, 10 tane konusunda psikoloğa gidin diyenleri kale almayan sarı tülbenti mi kale alacak?
Neyse, uğraşamam.

Abartılı ya da değil bir seyi degistirmiyor. Zaten abartılı sarılık olan çocuklar öldü diye hastanelere götürülüyor. O haldeki cocugu hala battaniyeye saran varsa da ona bisey diyemem pırıl pırıl zeka.

Istediginizi yazdığınız belli zaten. Şaka mısınız? Ben size bu yazdıklarınızı görüp uygulamaya kalkanlar olabilir diyorum. Yazdığınız cümlenin bir bebeğin sağlığına zarar vereceğinin farkında bile degilseniz ben sizinle uğraşamam zaten.

Sari battaniye cocugun sariliginin fark edilmemesine bile neden oluyor , battaniyeyle sarilik giderilseydi tum dunya battaniyeye sarardi cocugunu

Hic ya. İnternette böyle aktif bir şekilde dolasan bir kadınin böyle umursamazca battaniyeye sarmayi deneyin demesi trajediden baska bir sey degil. Uyarınca da sanki cok matah bir seymis gibi savunuyor..

Okuyan kim varsa sesleniyorum; yapmayin efendim yapmayın örtü bilmem ne. Hemen bir doktora götürüb sarılıktan şüphelendiginiz bebeklerinizi.

Sarılık için hastanelerde florasan ışığı kullanılıyormuş, ne kadar doğru araştırmadım.. duydunuz mu böyle birşey?

Duydum elbette. Evet siddetine göre farklı tedaviler yapılıyor. Ama bunlarn bilgili kisilerce yapılması gerekli.

Işığın dalga boylarıyla sarılık etkeni maddenin parçalanması hedefleniyor o tedaviyle.

Back
X