• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vesvese mi his mi?

Sizin anlattığınız sorunlar çoğu yenidoğan bebekte var. Maşallah bikaç ay sonra toparlanıyorlar Allah'ın hikmeti tabi bu da. Böyle şeyler düşünene kadar dua etseniz, Allah'a emanet etseniz kendinizi de onu da . Siz böyle hemen sasarıp soluyorsanız küçücük bebek ne yapsın. Bebek anneden destek alır bu net. Anna ne kadar dirayetliyse bebek de o kadar güçlü oluyor. Benim halam Doğum yaptı bebeğin kafası vücudunun 2 katıydı. Halam hariç herkes umudu kesti. Halam adını umut koydu bebeğin. Şimdi 4 yasında dünyalar tatlısı sağlıklı bir bebek. Anlayabiliyor muyum?

Bir de bebek masum, bakıma ihtiyacı var diyerek anneyi ezmeyi anlamıyorum. Böyle şeyler yaşayan kadınlar da resmen bakıma, yardıma, bir ele ihtiyaç duyuyor. Kendi başına hayatını devam ettiremez hale geliyorlar. Ne kadar acımasız insanlar var. Doktora gitsin tedavi olsun olayı o kadar kolay olmuyor işte. Beyin hasta olduğunu kabul etmiyor, gerçeklik algısı değişip yaşadığının gerçek ve doğru olduğunu, diğer insanların yanlış olduğunu düşünüyor. Çevresindeki insanlar destek olmayınca intihar eden lohusa anneler oluyor. Zevklerinden mi intihar ediyor o insanlar yani. Anne değilim ama konu sahibinin yaşadığı lohusa depresyonunu ben bile anladım. O hormonal değişimleri yaşamadığım halde. Ancak bol keseden atıp tutun.

33 yaşıma geldim ve hâlâ pişik olmayan, kusmayan bebek görmedim ben. Bunlar gayet doğal şeyler. Poposu için ıslak mendil kullanıyorsanız markasını değiştirin hatta bence pamuğu ılık suyla ıslayıp onu kullanın. Pişik kremiyle 3-4 güne geçer. Geçmezse bez markanızı değiştirin. Bebeği yan tarafa yatırın böylece uyurken kussa bile boğulmaz. Bir de bu "bi şey olacak " korkusu sadece sizde yok emin olun. Ablam ilk doğumunda 15 gün neredeyse hiç uyumayıp çocuğu gözlemeye çalışıyordu. Gündüz o uyusun diye bebeği alıp oturma odasında gözümün önünde yatırıyordum. Sakin olun geçecek. Sadece biraz zamana ve alışmaya ihtiyacınız var.

Çocupumu doğumhanede, "annesi bak ne tatlı oğluşun var" diyerek bana gösterdiklerinde ilk söylediğim; "ay bu muydu o kadar beklediğim, bunun burnuna tavayla vurmuşlar sanki" . Doktor da, hemşireler de şöyle bi kaldı. Kıpkırmızıydı ve burnu dümdüzdü. Yıllar geçti . Şimdi çocuğumla aşığız birbirimize nerdeyse. Ona da anlattım bu hikayeyi ve çok güldü. Hani o instagram bebeleri var ya, doğum pozları falan. Çocuk doğunca böyle pembiş ve melek kanatlı doğacak sanıyoruz ama ilk doğduklarında bi tuhaf oluyolar. Ama sonraaaa:KK200::KK200::KK200:

sakin olun ve kendinize zaman verin şuan vücudunuz hormonlarınız yeni hayata alışmaya çalışıyor. yaşadığınız hisler bununla ilgili ve normal tıpkı bebeğinizde ki geçici sorunlar gibi.

bebeğiniz de ciddi bir sorun olsaydı bunu doktor söylerdi.

kendinize zaman verin.

olacak olan olur zaten değiştiremezsiniz bunu kabul edip anın tadını çıkarın.

bi durup nefes alın , her şey yoluna girer, ve her şey raydan çıkmadan yoluna da girmez.

Bir de konu sahibi esinin duyarsizligindan bahsetmiş. Bu lanet lohusalik sürecini anlayabilen bir adam yok zaten. Hiç de destek beklemesin. Alsın çocuğunu gitsin doktora. Ayrıca basliycam kutsalliga az kaldı. Yirmi aydir lohusayim ben çok pis dalarim o adama da :)
Hani burda derler ya iyi bir baba ama iyi bir eş değil diye. Sanırım o yola meyilli. Gece annrm uyur eşim bakar çocuğumuza. Ameliyattan çıkınca herkes esin ağladı dedi ben geç cikmisim bebek gelip ben gelmeyince kenara çöküp aglamis hemsireler annemler hepsi onla ugrasmis ben çıkınca da sensiz çocuğu napim dedi. Ne zaman ki benim sut verirken canım yandı (sut gelmedi 3 gun zaten)bana tavır aldı kötü anne diye. Biz onla cook zor evlendik bana düşman oldu arada iyi davranıyor en ufak biseyde sütun gitmesin diye yapıyorum sadece oglum önemli diyor içten içe kin duymaya başladım hamilelikte ev isini yapan corabimi giydiren adam yok artık.

33 yaşıma geldim ve hâlâ pişik olmayan, kusmayan bebek görmedim ben. Bunlar gayet doğal şeyler. Poposu için ıslak mendil kullanıyorsanız markasını değiştirin hatta bence pamuğu ılık suyla ıslayıp onu kullanın. Pişik kremiyle 3-4 güne geçer. Geçmezse bez markanızı değiştirin. Bebeği yan tarafa yatırın böylece uyurken kussa bile boğulmaz. Bir de bu "bi şey olacak " korkusu sadece sizde yok emin olun. Ablam ilk doğumunda 15 gün neredeyse hiç uyumayıp çocuğu gözlemeye çalışıyordu. Gündüz o uyusun diye bebeği alıp oturma odasında gözümün önünde yatırıyordum. Sakin olun geçecek. Sadece biraz zamana ve alışmaya ihtiyacınız var.
Yogunbakimda olduğunu düşünüyoruz tedavi kremi aldık şükür iyi zaten baslangicmis ama sorun şu ki annem ve eşim bezliyordu ben artık bende bezlicem diyip alıp açtım ve ben gördüm. Onlarda gördük ana hafif dediler. Çözüm uretilmedi. Kremi çıkıp ben aldım eşimle. Uyuyamiyorum başka bişeyi olurda yine onemsemezlerse diye.

Aklına kötü düşünceler gelip panik olduğunda hemen kendi kendine sesli şekilde iyi olacak, tüm bu kaygılar benim kurgularım, atlatacağım, ben güçlü bir kadınım, hiçbir şey yıkamaz beni gibi cümleler söyle ve tekrarla bunu. Evde yürümeye başla hareket kaygıyı azaltır. Aklını dağıtman gerekli. Oturup bir köşeye ne olacak diye düşünme. Gerekirse boş boş yürü evde. Ben 100lerce defa evi turladığımı bilirim sakinleşene kadar. Çocuk doğurmadım ama yaşadıklarını yaşadım hemde yıllarca. İlaçta kullandım. İlaç, doktor, tedavi bir noktaya kadar destek veriyor sonrası sana kalıyor. Bunu yapabilirsin sen de herkes kadar güçlü bir kadınsın. Kendini kaybetme. Allah'ın izniyle bir şey olmayacak bebeğine elinden geleni yap. İlk günler bebeğini beğenmedin diye çocuğunun hastalanması gibi bir durum yok. Böyle neden sonuç ilişkileri ile yürümüyor hayat. Kendin kuruyorsun sadece bunun farkında olman gerekli.
Bunu yaparsam hastaneye kaldirirlar deli diye.

Pisik kısmını ilk mesaja eklemedim. Ama sağlıklı bebek pisik olunca acirsa aglarken benim yavrum sariliktan halsiz yatarken aglayamaz bile.
Senin yazdıklarının hepsini yaşadım. Göbeği kanadı. Kustu sarılık oldu. Ve bizim sarılık tehlikeliydi çünkü kan uyuşmazlığı vardı. Şükür geçti gitti şimdi oğlum 1 yaşında. Çok olumsuzsun. İyi düşün iyi olsun. Oğlum da sarılık tan ötürü sesi kısılmıştı ama zamanla hepsi geçiyır

Kusura bakmayın ama oğlum yoğun bakıma alındı yavruuuum kablolarda yatıyor oğluuuum tavrınız çok sinir bozucu. Oğlunuz yoğun bakımda değil alt tarafı sarılık tedavisi görüyor. Çoğu bebeğin gördüğünden. Sanki menenjit oldu.

Gidin tedavi olun Allah aşkına

Sanki son resmi gibi çekiyorum. Kuvezdeyken başladı bu huyum. Elim ayağım titriyor yüzüm solgun. Kendime gelemiyorum. Tam neşeyle oglumu kucağıma alıyorum altına bakıyorum pisik başlamış. Üstünü değiştirim dedim gobek kanamis. En büyük korkularimdan biri uykuda bogulmasiydi şimdi kusma başladı. 10 kg verdim ilk 4 beş günde. Uyuyamiyorum devamli kontrol ediyorum. Kötüyü cagirmak kadere aykırı değil mi ?

Ben eski bebek hemşiresiyim. Pişik göbek kanaması bunlar çok çok korkulacak şeyler değil. Siz ne hissederseniz bebek onu Yaşar. Hissediyorlar çünkü anne ve bebek arasında çok kuvvetli bir bağ var .
O kadar hasta bebekler olıyordu ki sizin bu bahsettikleriniz çok hafif kalır. Ve o bebekler büyüyüp taburcu oluyordu. Kötüyü çağırıp kötü şeyler yaşıyorsunuz düşünmeseniz bunlar olmayacak ...

Hani burda derler ya iyi bir baba ama iyi bir eş değil diye. Sanırım o yola meyilli. Gece annrm uyur eşim bakar çocuğumuza. Ameliyattan çıkınca herkes esin ağladı dedi ben geç cikmisim bebek gelip ben gelmeyince kenara çöküp aglamis hemsireler annemler hepsi onla ugrasmis ben çıkınca da sensiz çocuğu napim dedi. Ne zaman ki benim sut verirken canım yandı (sut gelmedi 3 gun zaten)bana tavır aldı kötü anne diye. Biz onla cook zor evlendik bana düşman oldu arada iyi davranıyor en ufak biseyde sütun gitmesin diye yapıyorum sadece oglum önemli diyor içten içe kin duymaya başladım hamilelikte ev isini yapan corabimi giydiren adam yok artık.
Bence eşin seni seviyor:KK200:,ama o doğurmadı,hormonları tavandan yere çakılmadı,vücudunda oluşan kimyasal değişimleri yaşamadı.
O da seninle birlikte oğluşunu bekledi,ama o çıkıp sen çıkmayınca senin için endişelendi.
Onu anla demiyorum,boşver, sonra empati yaparsın,önce kendine bak,ama bilki seni seviyor.
Benim eşim ilk bebeğimizle eve geldiğimizde öyle tutuktu ki,bebeğe başkasınınmış gibi bakıyordu.Ona bebeği verip biraz uyumaya çalıştığımda,kirpiklerimin arasından,eşimin bebeği göğsüne bastırarak yüzüne eğilip yavaşça,sen benim oğlummusun,yavrummusun,kuzum benim,kuzum,diye sevdiğini gördüm.
Onlar içinde büyük değişim.Herşey yoluna girecek,biraz zaman..:KK19:.

Çocuk da pişik olması abartılacak
Bir durum değil sadece sizin çocuğunuzun başına gelmiyor .bazı anneler bi düzüne pişik kremi deniyorlar çocuklarına hangisi iyi gelecek diye ama hiçbiri de sizin kadar abartmıyor durumu ... süt gaz yapıyor olabilir çocuk kusar ... sarılığına dikkat ederseniz sıkıntı olmaz ...hiç pireyi deve yapıyorsunuz herşeyi kafanıza takıyorsunuz ve ayrıca siz böle stresli bir anne oldukça o çocuğun huysuzluğu daha da artar ...

Yeni doğan kusar, yeni doğan sebepsiz ağlar, göbeği kanar, pişik olur, grip olur , her şey olabilir bunlar normal . Normal olmayan sizin verdiğiniz tepki, bir an önce ama bir AN önce! psikoloğa gidin. Depresyondasınız.

Çünkü eşiniz bebeğinizi kaybetme korkusu yaşamış, aynı tepkileri benimde eşim verdi. İlk çocuğum doğduğunda, bebeğimizi kucağına almadan geldi bekleme odasında başımda bekledi, ben zorla gönderdim git oğlumuzu al ebelerden diye. Sonra oğlum yoğun bakıma yattı, eşimin gözü beni görmez oldu, çünkü kaybetme korkusunu yaşadı.
Bunun sizi sevmemesi ile alakası yok, bebeğiniz bakıma muhtaç şimdi, eşinizde ona odaklanmış.

Tavırlarınla eşini bıktırmaya başlamışsın,lütfen dikkat,çocuk doğduktan sonra evliliği bozulan çok insan var,kafanı bir an önce toparla...ben adamın pek te haksız olduğunu düşünmüyorum.çünkü sen halen tedavi olmayı kabul etmeyip söylenmeye devam ediyorsun

3 bebekten 2si sarilik olur zaten.
Guvenilir bir hastane miydi? Emziremezseniz mama veriliyor normalde. Benim oyle oldu. Yogun bakima almak icin bahane bulunmus olmasinlar? Siz bosuna kendinizi yoruyorsunuz. Benim oglum 45 gun sarilik kaldi. Gittik geldik test yapildi. En sonunda gecti. Ama doktor hic dert etmedi. Fizyolojik sarilik bu.

Bunun disinda; tipini begenmemenizden anliyorum ki siz sadece logusasiniz. Yeni bebek yani hep yumus yumus mora yakon renk cogu killi tuylu bisiy olur.
Daha cok yeni. Ben 3 ayda logusaligi ancak atlattim.
Yalniz kalmayin. Kendinize de bebege de zarar verirsiniz.

Dedigim gibi siz sadece logusaligi agir yasiyorsunuz. Bu normal bir durum gecer. Hic olumsuzluga kapilmayin.
Ama neden bu kadar minik bebecikle yurudunuz anlamadim. Taksi minibus komsu akraba arabasi yok muydu hic bir imkan?

Just canlı örneği benim. Oğlum bir yaşına gelene dek erteledim doktora gitmeyi. Artık öyle bir hale geldim ki yemek yemeyi lüzumsuz görüyordum. Hala iyilesemedim. Buraya konu açtım hatta. Ben yaşadım konu sahibi yaşasın istemiyorum aynı süreci. Çünkü çok çok zor...

Bir de herkes çok biliyor yahu. Pek hassaslar bebek konusunda da anne iyi değilse bebek zaten iyi olamaz. Sinir oluyorum su bebeği kendi annesinden daha çok dusunebilceklerini zanneden topluluğa. Yahu kadının derdi zaten yetersizlik hissi. Bebegine yazık mis. He anam kadına yazık değil zaten. Gerekirse ölsün ama bebek iyi bakılsın. Bizim derdimiz de aynı zaten. Tek farkla anne iyi olmadan bebege bakamaz diyoruz. Suçlamanın ya da ben aslanlar gibi baktım bebeğime hiç de kötü olmadım diye sidik yaristirmanin manası neyse artık.
Ben bu sıkıntıyı yaşayanın tamamen iyi olacağına inanmıyorum o hüzün bir yerlerde kalıyor
Örnek ben
Sanki başka bir insanım
Unuttum sanıyorsun dün gibi taze
O dönemde bozulan ilişkilerde düzelmiyor
Söylenen sözler affedilmeyecekler listesine ekleniyor

Lohusa depresyonundasınız.çocugunuzu eşinizden kıskanıyorsunuz hep kötü düşünüyorsunuz.bnde öyleydim.dr gtmiycekseniz tek evde kalmayın anneniz bacınız birini çağırın.pişiği dert saymayın.bnim kzımın yeni btti 3 yaşında.kusmadanda korkmayın bnim kızım sanki hortumdan su çıkar gbi kusardı burnundan bile gelirdi geceleri bende hiç uyuyamazdım.ama bişe olmuyor dua et Allah a emanet melekler

Back
X