• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vesvese mi his mi?

Sütün yeter, yetmiyor dur düşünme.
Mamayı emzirme destek sistemiyle ver.
Meme de uyarılmış olur böylece

Malesef yetmiyor.
Oglum 2 saatte bir 60 70 ml kadar mama yiyor.
Sutumu ise sagdigimda maksimum 50 ml cikiyor. O da sık sagmazsam. Sık sagarsam en fazla 20 25 ml cikiyor :KK43:
Emzirme destek sistemi ne bilmiyorum ki. Hastanede biberonla verme deyip enjektorle vermeyi ogrettiler. Boylece meme emmekten vazgecmezmis.
Gercekten de vazgecmiyor ama yeterli gelmiyor cok huysuzlaniyor.

Malesef yetmiyor.
Sutumu ise sagdigimda maksimum 50 ml cikiyor. O da sık sagmazsam. Sık sagarsam en fazla 20 25 ml cikiyor :KK43:
Emzirme destek sistemi ne bilmiyorum ki. Hastanede biberonla verme deyip enjektorle vermeyi ogrettiler. Boylece meme emmekten vazgecmezmis.
Her annenin sütü kendi yavrusuna yetecek kadar gelir.
http://www.lllturkiye.org/?m=1

http://www.lllturkiye.org/2015/09/emzirme-destekleyici-sistem.html?m=1

Cok tesekkur ederim.
Sistem cok guzelmis. Beslenme sondasini alip deniycem ben de.
Insallah bebegimin sadece meme emerek doydugu gunleri de gorurum. Cok istiyorum ve kendimi cok suclu hissediyorum.
Yaa kesinlikle suçlu hissetme.
Meme reddeden bebeler de var.
Sadece sağarak 2 sene anne sütü alan da.
Hiç emmeyen var.
Hiç anne sütü almayanlar da var.
Hepsi büyüyorlar bir şekilde.
Sen kendini mutlu hisset yeter ki.
Daha lohusasın.
Havalar çok güzel bebişin de al gezin, hava alın.
Sling al yoksa, sar bebişini ohh mis.
Yardım eden birileri varsa birkaç saat baksınlar tek takıl.
Emin ol çok iyi gelecek.
Süt için de bira mayası hapı iyi diyorlar baya.
O yolladığım linkte emzirmeyle ilgili her şey var.
Olumlama yap. Sütüm bol bol akıyor de.

By saydiklarinizin hepsi cogu bebekte var olan durumlar.
Evet sarilik olabilirler evet gobek baglari kanar ki gunluk pansuman yaomalisiniz.pisik olur.bezin markasini değiştirirn islak mendil katiyen kullanmayin.
Eski binaysa rutubet vardir evinizde vs vs.
Lohusalik depresyonu mu acaba
Ayrica ne demek tipini begenmedim yapmayin lutfen.
Kotuyu cagirmak kadere aykiri degil.iyi isteyin iyi dusunun iyi niyetlenin.ne istersen onu verir.

Yaa kesinlikle suçlu hissetme.
Meme reddeden bebeler de var.
Sadece sağarak 2 sene anne sütü alan da.
Hiç emmeyen var.
Hiç anne sütü almayanlar da var.
Hepsi büyüyorlar bir şekilde.
Sen kendini mutlu hisset yeter ki.
Daha lohusasın.
Havalar çok güzel bebişin de al gezin, hava alın.
Sling al yoksa, sar bebişini ohh mis.
Yardım eden birileri varsa birkaç saat baksınlar tek takıl.
Emin ol çok iyi gelecek.
Süt için de bira mayası hapı iyi diyorlar baya.
O yolladığım linkte emzirmeyle ilgili her şey var.
Olumlama yap. Sütüm bol bol akıyor de.

Su sut az gelip yogun bakima yattiya resmen psikolojim bozuldu.
Emiyor ama az gelince sinirlenip birakiyor.
Annem sali gunu gitti yardim edecek kimsem yok. Aksamlari esim yardim ediyor sadece.
Linki aksam sakin kafayla inceliycem esim gelip bebegi alinca. Umarim cozum bulurum.

Su sut az gelip yogun bakima yattiya resmen psikolojim bozuldu.
Emiyor ama az gelince sinirlenip birakiyor.
Annem sali gunu gitti yardim edecek kimsem yok. Aksamlari esim yardim ediyor sadece.
Linki aksam sakin kafayla inceliycem esim gelip bebegi alinca. Umarim cozum bulurum.
Emzirme destekleyici sistemin işe yarayacağını düşünüyorum emmesi güzelmiş maşallah.
O emdikçe zamanla mamayı azaltırsın :)
Bebişini de al çık 1 saat de olsa. Ona da iyi gelir.
Sling al içinde uyur bebişin de.
Facebook'ta babywearing Türkiye grubuna bak bence :)

Emzirme destekleyici sistemin işe yarayacağını düşünüyorum emmesi güzelmiş maşallah.
O emdikçe zamanla mamayı azaltırsın :)
Bebişini de al çık 1 saat de olsa. Ona da iyi gelir.
Sling al içinde uyur bebişin de.
Facebook'ta babywearing Türkiye grubuna bak bence :)

Ebebek'ten araba almaya gidince sling bakmistim. Ama sanki guvenli degil gibi gelmisti bana. Icinden duser gibi hissettim nedense :)
Mamadan once emzirmeye calisiyorum hep. Sonrasini mama ile tamamliyorum. Mutlaka deniycem bu yontemi.
Tamam o gruba da bakayim tesekkur ederim :)

Sağlıkla büyütün bebeğinizi.
Göbek bağı benim kızımdada kanamıştı hatta doktorun yanında muayene olurken kanamıştı,hemen k vitamini (yanlış hatırlamıyorsam)yapmıştı doktorumuz. Sizde yapılmadıysa doktorunuza danışın derim.
Bunun dışındaki sorunlarınız lohusa sendromu gibi ,hepimiz üç aşağı beş yukarı bu tip kaygılar yaşadık ama lütfen bu kadar negatif düşünmeyin. Aklınıza kötüyü getirmemeye çalışın. Sarılık neredeyse her bebekte olan birşey,çözümüde çok basit,anne sütü,bol bol emzirince eser kalmıyor sarılıktan.
Rabbim dermansız hastalık/dert vermesin yeterki.

Yine ben. Artik eşimle konusamiyorum kaygilarimdan bıktı.
Özet geçiyorum ogluma hamile kaldım cocuk odali eve taşındık,riskli diye işten ayrıldım hepsi oglum içindi. Ev rutubetli çıktı,işsizlik yordu stresli 1 hamilelik geçirdim. 17si nde oglum doğdu sezeryan la. Ameliyata girene kadar heyecan vardi. Çıkıpta ayağa kaldirilirken canım yanında hayat durdu benim için. Hele ki 1 gunde ağrılarım zirvedeyken eve çıkınca sağa sola dönüp emzirmem istenince neye uğradığımı şaşırdım.
Tipi de battı gözüme çektiğim sancı da.
Sonra oglum yogumbakima alındı emziremedigim icin. O gün ayaklandim. Onu yigunbakimda yüzüstü eli.kolu bağlı görünce aklım gitti. Ve benden eve dönüp ona sut sagmam istendi. Sütüm geldi o gece. Ertesi gün taburcu olduk ama bir kasvet birakmadi peşimi. Hava kapalı gibi gökyüzümde. Sanki yarım kalacakmisim bir aksilik cikacakmis gibi. Oğlum sarilik hala,üstüne gobek bagi kanıyor. Şimdi de kusmasi başladi. Dün 30 dk hastaneye bebek arabasıyla yürümek zorunda kaldık o zaman usutmus olmalı. Biri beddua etmiş gibi. Ben mutsuz oglum hasta.evde matem havası. Devamlı resmini çekiyorum. Yüzüne bakıp aciyarak ağlıyorum. Eşimin izni de bitiyor haftaya bugün isbasi yapacak. Başıma geleceklerden çok korkuyorum. Tedaviyle bu kasveti atacagima inanmıyorum artık. Sanki hissediyorum bişeyleri ve benim 6.hissim çok kuvvetlidir.
Kötüyü cagirip durma artik toparlan ve kendine gel güçlü olki cocugunda iyi olsun sen öyle evham yapip durursan hersey sarpa sarar iyi düşün iyi olsun birtek sen degilsin sezeryan olan çocuğu kuveze konan ben iki defa oldum ikinci dogumumda kizim erken dogdu bir ay bir hafata kuvezdeydi zaman güçlü olma zamanı kimse icin yapmıyorsun çocuğun icin

Malesef yetmiyor.
Canım güle güle büyüt bebeğini.
Senden tek ricam rakamlara kafanı takma. 2 saatte 60 ml yiyor ben sağınca bunun yarısı çıkıyor vs düşünme. Unutma hiçbir makina bebek kadar süt çıkaramaz ve hiçbir makina memeni bebek kadar uyarıp daha fazla süt üretimi sağlayamaz.

Pozitif düşün, güzel şeyler olsun :) sevgiler.

Canım güle güle büyüt bebeğini.
Senden tek ricam rakamlara kafanı takma. 2 saatte 60 ml yiyor ben sağınca bunun yarısı çıkıyor vs düşünme. Unutma hiçbir makina bebek kadar süt çıkaramaz ve hiçbir makina memeni bebek kadar uyarıp daha fazla süt üretimi sağlayamaz.

Pozitif düşün, güzel şeyler olsun :) sevgiler.

Tesekkur ederim canim. Internette de okumustum sut pompalari bebek kadar sut cikaramiyor diye ama ne bileyim. Insanin morali bozuluyor. Oglum da sinirlenip birakiyor zaten.

Cok tesekkur ederim.
Sistem cok guzelmis. Beslenme sondasini alip deniycem ben de.
Insallah bebegimin sadece meme emerek doydugu gunleri de gorurum. Cok istiyorum ve kendimi cok suclu hissediyorum.
Canım benim durumunu bizzat yaşadım seni çok iyi anlıyorum.
Hatta bu memeler ne işe yararki deyip ağlamıştım.
Yüz kere söylenmiştir sana ama birkaç noktaya değinmek istiyorum.
Mama yediği sürece bebeğin ürettiğin süt er geç azalacak. Arz talep meselesi biliyorsun.
Bir süre sonra kendini sadece mama verirken bulacaksın. Örnek ben yaşadım.
Bebeğinin sağlığı ile ilgili sıkıntı yoksa doktorunuz izin veriyorsa 3 gün emzirme kampı uygula her işini bırak banyo yapmayı bile düşünme gak deyince emzir guk deyince emzir. (Tomrisin emzirme notlarına bakabilirsin)
Hatta çıplak ten teması olsun bebeğinle.
Bu dediklerimi ben yapabildim mi hayır o zamanki psikolojik durumumla beceremedim ve bir yerlerde o suçluluk hissi kaldı.
Daha sonraları çok araştırdım annenin bebeğine sütünün yetmemesi çok çok nadir görülen ancak anne birkaç hastalığa sahip olduğunda gözlenen bir durum.
Bebeğin uyumaması, sık emmek istemesi, memeden ayrılınca ağlaması, memelerin yumuşak olması, sağınca az süt çıkması hiçbiri doymama göstergesi değil.
İki kriter var çişli bez sayısı ve kilo alımı.
Umarım herşey düzene girer.
Uzun oldu kusura bakma canım.
Sağlıkla büyüsün bebeğin.

Sanki son resmi gibi çekiyorum. Kuvezdeyken başladı bu huyum. Elim ayağım titriyor yüzüm solgun. Kendime gelemiyorum. Tam neşeyle oglumu kucağıma alıyorum altına bakıyorum pisik başlamış. Üstünü değiştirim dedim gobek kanamis. En büyük korkularimdan biri uykuda bogulmasiydi şimdi kusma başladı. 10 kg verdim ilk 4 beş günde. Uyuyamiyorum devamli kontrol ediyorum. Kötüyü cagirmak kadere aykırı değil mi ?
kendimi görüyorum. Lohusa hallerimi.. geçecek. Gerçekten geçecek hepsi

Canım benim durumunu bizzat yaşadım seni çok iyi anlıyorum.
Hatta bu memeler ne işe yararki deyip ağlamıştım.
Yüz kere söylenmiştir sana ama birkaç noktaya değinmek istiyorum.
Mama yediği sürece bebeğin ürettiğin süt er geç azalacak. Arz talep meselesi biliyorsun.
Bir süre sonra kendini sadece mama verirken bulacaksın. Örnek ben yaşadım.
Bebeğinin sağlığı ile ilgili sıkıntı yoksa doktorunuz izin veriyorsa 3 gün emzirme kampı uygula her işini bırak banyo yapmayı bile düşünme gak deyince emzir guk deyince emzir. (Tomrisin emzirme notlarına bakabilirsin)
Hatta çıplak ten teması olsun bebeğinle.
Bu dediklerimi ben yapabildim mi hayır o zamanki psikolojik durumumla beceremedim ve bir yerlerde o suçluluk hissi kaldı.
Daha sonraları çok araştırdım annenin bebeğine sütünün yetmemesi çok çok nadir görülen ancak anne birkaç hastalığa sahip olduğunda gözlenen bir durum.
Bebeğin uyumaması, sık emmek istemesi, memeden ayrılınca ağlaması, memelerin yumuşak olması, sağınca az süt çıkması hiçbiri doymama göstergesi değil.
İki kriter var çişli bez sayısı ve kilo alımı.
Umarım herşey düzene girer.
Uzun oldu kusura bakma canım.
Sağlıkla büyüsün bebeğin.

Amin canim. Cok tesekkur ederim verdigin bilgiler icin.
Sadece emzirmeye calisirsam bu sefer de acliktan aglama krizlerine giriyor ve aglayinca memeyi de tutmuyor bir daha.
Ne yapacagimi sasirtti bana.

Sağlıkla büyütün bebeğinizi.
Göbek bağı benim kızımdada kanamıştı hatta doktorun yanında muayene olurken kanamıştı,hemen k vitamini (yanlış hatırlamıyorsam)yapmıştı doktorumuz. Sizde yapılmadıysa doktorunuza danışın derim.
Bunun dışındaki sorunlarınız lohusa sendromu gibi ,hepimiz üç aşağı beş yukarı bu tip kaygılar yaşadık ama lütfen bu kadar negatif düşünmeyin. Aklınıza kötüyü getirmemeye çalışın. Sarılık neredeyse her bebekte olan birşey,çözümüde çok basit,anne sütü,bol bol emzirince eser kalmıyor sarılıktan.
Rabbim dermansız hastalık/dert vermesin yeterki.
K vitamini yapıldı. Dun
kendimi görüyorum. Lohusa hallerimi.. geçecek. Gerçekten geçecek hepsi
Bana kalsa geçti diyebilirim.

Back
X