Vesvese

anneask

Üye
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2024
104
170
18
34
Herkese merhaba arkadaslar
Sorum kısa ve olacak, vesveseler ile nasıl baş ediyorsunuz? Hayatımın her alanında yaşamaya başladım bu durumu:-( Gerçekten artık yaşam kalitem düşmeye başladı...
Önerilerinizi merakla bekliyorum .

Alanı önemli. Gelecekte olacak olan bir durumla ilgili kaygı mı, birisine zarar mı vermek istiyorsunuz, geçmiş mi aklınızdan çıkmıyor?
Ben gelecek kaygısı yaşarım. Olay olmadan çok önce onun kaygısıyla kendimi tüketirim. Tabi kafanızda senaryo kurmanız lazım, geçmiş tecrübelerinize göre iyi bir vesvese için 😊
Şimdi olanlara bakmaya çalışırım. Şimdi ne yaşıyorum ve o düşündüklerimin gerçek olmaması ihtimalini düşünürüm. Bir de en fazla ne olabilir, olsun bakalım derim.

Şu anda ya bunu yaşarsam, ya başımıza böyle kötü bir olay gelirse, ya çocuklarıma birsey olursa.... bu tarzda ortada hiç hirsey yokken ya da ufacık bir olaydan felaket senaryoları kurarken yakalıyorum kendimi... ve bu düşünceler beni uyku ve iştah olarak etkiliyor ...
Alanı önemli. Gelecekte olacak olan bir durumla ilgili kaygı mı, birisine zarar mı vermek istiyorsunuz, geçmiş mi aklınızdan çıkmıyor?
Ben gelecek kaygısı yaşarım. Olay olmadan çok önce onun kaygısıyla kendimi tüketirim. Tabi kafanızda senaryo kurmanız lazım, geçmiş tecrübelerinize göre iyi bir vesvese için 😊
Şimdi olanlara bakmaya çalışırım. Şimdi ne yaşıyorum ve o düşündüklerimin gerçek olmaması ihtimalini düşünürüm. Bir de en fazla ne olabilir, olsun bakalım derim.

Sizinki vesvese değil biraz kuruntu sanki dua okuyun bol bol geçmezse doktora
Gidin hepimizde oluyor bu durum fakat düşünmemeye çalışıyorum şahsen eğer siz düşünmeye devam ediyorsanız geç olmadan bu uzmandan destek alın

Zaman zaman bende de oluyor, ama siiznki hayat kalitenizi etkilediği için profesyonel yardım alın durumunuz varsa, yoksa ‘iyi hissetmek’ isimli kitabı öneriyorum okb’liler için doktorlar öneriyor ama herkes okuyabilir

Herkese merhaba arkadaslar
Sorum kısa ve olacak, vesveseler ile nasıl baş ediyorsunuz? Hayatımın her alanında yaşamaya başladım bu durumu:-( Gerçekten artık yaşam kalitem düşmeye başladı...
Önerilerinizi merakla bekliyorum .
Bir psikolog ile görüşmelisiniz mutlaka. Ben de çok farklı vesveseler vardı ama psikologla atlattım büyük oranda. Yoksa hayat yaşanmaz bir hale geliyor

Canım sende kaygı bozukluğu var. Psikiyatriye gitmeni tavsiye ederim. Dua da ayrı boyutu tabi manevi anlamda güçlendirir. Ama bilim en büyük şifa ve nimet

Back
X