• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Veterinerler, kedi sahipleri, hayvanseverler beni bu vicdan azabindan kurtarin...

patiliseker

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2016
1.666
512
123
Arkadaslar merhaba. Bundan 10 gun once kedim anestezi ile tras oldu (ilk degil) ve 3 gun sonra halsizlesti yemedi, veterinere goturduk serum bagisklik guclendirici yapıldı eve geldi o gece sabaha karsi solunum skntisi basladi ertesi gun yine ayni tedavi devam etti ve o gun dahada nefes alamaz oldu yogun bakimda kaldi oksijen kortizon v.s verildi nefesi rahatladi ama yine de melek oldu. Sapasaglam hayvan ne oldu aklim almiyor. Cigerleri su toplamis fip olabilir dediler ama ne tetikledide bir anda boyle oldu anlam veremiyorum. Ben 3 gün evde yoktum bana cok duskundu bu yuzden mi stresten mi tetiklendi bu lanet fip yoksa anesteziden mi surekli bu iki soru beynimi kemiriyor

Bu maalesef ki olan bir durum bazı hayvanlarin bünyesi anezteziyi kaldiramiyor ve sonu bu oluyor minik için çok uzuldum ☹️ halsiz olduğu zamanlarda mi yanında yoktunuz ? 3 gün yanında değildim kısmını anlayamadım

Kaybınıza çok üzüldüm kediler hakkında fikrim yok başınız sağolsun demeye geldim... 😞 benimde kuşuma götürdüğüm bir veteriner “parça alıp bakalım anestezi verilecek” demişti,abim “el kadar kuş nasıl kaldırsın anesteziyi” diye kabul etmemişti..demek ki kedi köpek için bile bir tehlike oluyor..belki acı çekiyordu acısı dindi böyle düşünün kendinizi üzmeyin..

Sizi vicdan azabindan kurtaramayacagim. Hayvana durduk yere sirf tüy için anestezi vermek asiri bencil bir hareket.
Mevzu kendi sagliginiz olsa basit birsey icin duzenli olarak zirt pirt genel anestezi yaptirir miydiniz?
"Zirt pirt" degil senede 1 kez bu bir, ikincisi de asiri agresif oldugu icin mecburen sersemletmek zorunda kaliyorlar aksi halde tras olmassa upuuzn tuyleri topak olup deri yarasi oluyor.. aciklamam yeterli oldu mu ??

Bu maalesef ki olan bir durum bazı hayvanlarin bünyesi anezteziyi kaldiramiyor ve sonu bu oluyor minik için çok uzuldum ☹️ halsiz olduğu zamanlarda mi yanında yoktunuz ? 3 gün yanında değildim kısmını anlayamadım
Hayir ben yokken normalmis. Acaba uzulup strese mi girdi diye düşünmeden edemiyorm

"Zirt pirt" degil senede 1 kez bu bir, ikincisi de asiri agresif oldugu icin mecburen sersemletmek zorunda kaliyorlar aksi halde tras olmassa upuuzn tuyleri topak olup deri yarasi oluyor.. aciklamam yeterli oldu mu ??

27 yaşimdayim hayatimda 2 defa mecburi anestezi aldim. O hayvancik kaç yaşindaydi? Başka da bisey demiyorum.

Uzun tüylü kedilerin tüy bakimi hakkinda biraz okuyun lutfen. Ugrastirici bir bakimi var. Beslenmesi, vitamini bile önemli tuyleri için, saglikli tüyleri olan ve hergun fircalanan kedi bir gecede topak olmaz.

Biraz google bakarsaniz goreceksiniz. Bu konuya daha fazla yazmayacagim.

27 yaşimdayim hayatimda 2 defa mecburi anestezi aldim. O hayvancik kaç yaşindaydi? Başka da bisey demiyorum.

Uzun tüylü kedilerin tüy bakimi hakkinda biraz okuyun lutfen. Ugrastirici bir bakimi var. Beslenmesi, vitamini bile önemli tuyleri için, saglikli tüyleri olan ve hergun fircalanan kedi bir gecede topak olmaz.

Biraz google bakarsaniz goreceksiniz. Bu konuya daha fazla yazmayacagim.
6 yasindaydi, kendini asla taratmiyordu beslenmesi emin olun son derece kaliteliydi, birgecede de topak olmadi. Iyi aksamlar

Hayir ben yokken normalmis. Acaba uzulup strese mi girdi diye düşünmeden edemiyorm
Stres kaynaklı ölümlerde görülebiliyor fakat 3 gün kısa bir süre bu Neden için bana gore. İlk defa mi sizden ayrı kaldı ? Neden yavrucuğun yanında değildiniz ki ☹️

Benim de aşırı tüylü bir kedim vardı, ama traş ettirmedim hamile olmama rağmen, taratmıyodu da dediğiniz gibi, ama topaklanma olmadı bir kere bile çünkü o onun doğalı kendine bakan bir hayvandı zaten topaklanma olmaz bişey yapışmadığı sürece, traş bana da bencillik geliyo saçımız dökülüyo diye kazıtılması gibi bişey bu, bende anestezi sebebiyle olduğunu düşünüyorum bir arkadaşımın kedisinde de benzer bir durum oldu zor kurtardılar hayvanı

Benim de aşırı tüylü bir kedim vardı, ama traş ettirmedim hamile olmama rağmen, taratmıyodu da dediğiniz gibi, ama topaklanma olmadı bir kere bile çünkü o onun doğalı kendine bakan bir hayvandı zaten topaklanma olmaz bişey yapışmadığı sürece, traş bana da bencillik geliyo saçımız dökülüyo diye kazıtılması gibi bişey bu, bende anestezi sebebiyle olduğunu düşünüyorum bir arkadaşımın kedisinde de benzer bir durum oldu zor kurtardılar hayvanı
Anestezi olsa 3 gun sonra olmaz diyor veteriner. Arkadsiniz kedisinde ne oldu

Canım eşim veteriner hekim 3 tane de kedim var 🥰 kaybınıza cok üzüldüm anestezisiz traş maalesef kedilerde mümkün olmuyor ama bizim aldığımız gibi yüksek dozlar alıp bayıltmıyorlar zaten sedasyon denilen hafif bir işlem bu öyle ki traş esnasında zaten huylandıkları zaman hareket de ediyorlar fip evet olabilir çünkü bağışıklığı düşürüyor ve farklı sebeplerden ölüme sebep olabiliyor kısırlastırılan bir kedinin hiç bir sebep yokken öldügüne şahit oldum anestezi aldıktan sonra ama fip zaten kedilerde tedavisi olmayan bir hastalık eğer fip şüpheliyse zaten kendini belli edecek ve maalesef ölmesine sebep olacaktı.. bizim bir kedimizin uyutulmasına sebep oldu maalesef tedavisi yok .. yaptırdığınız normal herkesin her zaman yaptırdığı bir şey altta yayan bir hastalık vardır içiniz o konuda ferah olsun basınız sağolsun 🙏🏽

Canım eşim veteriner hekim 3 tane de kedim var 🥰 kaybınıza cok üzüldüm anestezisiz traş maalesef kedilerde mümkün olmuyor ama bizim aldığımız gibi yüksek dozlar alıp bayıltmıyorlar zaten sedasyon denilen hafif bir işlem bu öyle ki traş esnasında zaten huylandıkları zaman hareket de ediyorlar fip evet olabilir çünkü bağışıklığı düşürüyor ve farklı sebeplerden ölüme sebep olabiliyor kısırlastırılan bir kedinin hiç bir sebep yokken öldügüne şahit oldum anestezi aldıktan sonra ama fip zaten kedilerde tedavisi olmayan bir hastalık eğer fip şüpheliyse zaten kendini belli edecek ve maalesef ölmesine sebep olacaktı.. bizim bir kedimizin uyutulmasına sebep oldu maalesef tedavisi yok .. yaptırdığınız normal herkesin her zaman yaptırdığı bir şey altta yayan bir hastalık vardır içiniz o konuda ferah olsun basınız sağolsun 🙏🏽
ilginize çok teşekkür ederim.. Veterinerde öyle dedi altta yatan bişey vardır ve o illaki çıkacaktı belki anestezi hızlandırdı diyor. Ağzında yara vardı, ve kan değerleri çok düşüktü bunlar hep aktive olan fip düşündürdü veterinerimize.. Üşüttü mü zatürre mi oldu diye sordum ama bukadar hızlı bu tabloya neden olmaz dediler. çok üzgünüm

Benim hatam demez zaten vet canım ama en iyisine bile güvenemiyorum ben hayvansever vet bulmak kolay değil, o da böyle anesteziden sonra kendine gelemedi yemeden içmeden kesildi kusmalar falan, iki gün falan çekti hayvan git gel ilaç falan toparladılar ölümden döndü, ağır gelmiş anestezi

Benim anlamadığım kan değerleri düşük dediniz, tıraştan önce mi? Önceyse neden değerler düşük olduğu halde anestezi verdirdiniz

Veteriner tabi ki benim suçum var demez ama bence zaten bir rahatsızlık vardı bu ameliyatla çıkıp ağırlaştı. Kaç tane arkadaşımın kedisi var. Kısırlaştırıyorlar, ameliyat oluyorlar , başka sorunlar oluyor veterinerde kalıyorlar falan daha hiç anesteziden ölen olmadı. Sanki veteriner ihmali de var gibi geliyor bana ama siz bilemezdiniz ki böyle olacağını. Benim köpeğim de sokaktan çok kötü bir deri enfeksiyonu kapmıştı, veteriner anestezi ve traş demişti. Hiç sorun yok , zaten hafif hayvanlar için demişti mesela. O zaman ona da bir şey olabilirdi ama olmadı. Bende anestezi alır , kaybederim diye düşünmemiştim açıkçası. Kendinizi suçlamayın lütfen

Back
X