• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vicdan Azabı Çekiyorum!

Niye vicdan azabı çekiyorsun ki o zaman? Detay vermek zorunda değilsin elbette. İstiyorsan ve de seviyorsan yanında olmalısın. Sen ona, o sana destek vermeli. Mezhep farklılıklarına karşı çıkıyorsan, bu konuda çekinmeden düşüncelerini ifade etmelisin ama ne desem doğru olmaz çünkü bazı insanlara cidden laf anlatmak zor. Kemikleşmiş düşünceleri kırmak ise hepsinden zor. Bu konuda seni anlamaya çalışıyorum. Yine de sizin kararlılığınızla kesin bir sonuca ulaşacaktır ilişkiniz. Kararlı olun. Yeniden mutluluklar dilerim.
Görüştüğüm oldu dedim ama kısa süreli iliskimden bahsetmedim detaydan kastım buydu. Bahsettigim de asla ama asla yüzüme bakmaz ve onu yeniden kaybetmeyi istemem. Ayrilik suresinde yaşadigim bir iliskide ayrilik acisi da cektim. Simdi bu yuzden utaniyorum. Neden bunlari yasadim diye sucluyorum kendimi. Çevremdekiler 2 yildir bu kiz normaldi ondan bahsetmezdi simdi ondan baska bisey anlatmiyor diyorlar. İnsaniz hepimiz duygularimiz dusuncelerimiz degisken olabiliyor. Elimde degil icim rahat degil icimi kemiriyor :( şuan da tus a çalismam gerekirken oturup bunlari dusunuyorum bu icimi kemiren parazitten kurtulmak istuyorum iyice psikolojim bozuldu

Görüştüğüm oldu dedim ama kısa süreli iliskimden bahsetmedim detaydan kastım buydu. Bahsettigim de asla ama asla yüzüme bakmaz ve onu yeniden kaybetmeyi istemem. Ayrilik suresinde yaşadigim bir iliskide ayrilik acisi da cektim. Simdi bu yuzden utaniyorum. Neden bunlari yasadim diye sucluyorum kendimi. Çevremdekiler 2 yildir bu kiz normaldi ondan bahsetmezdi simdi ondan baska bisey anlatmiyor diyorlar. İnsaniz hepimiz duygularimiz dusuncelerimiz degisken olabiliyor. Elimde degil icim rahat degil icimi kemiriyor :KK43: şuan da tus a çalismam gerekirken oturup bunlari dusunuyorum bu icimi kemiren parazitten kurtulmak istuyorum iyice psikolojim bozuldu
Hiç suçlanacak bir şey yok ortada. Gayet insani olan duygularla hareket etmişsin. Bazı yaşadığın şeylerin ayrıntısı kişiye özeldir, paylaşmak zorunda değilsin. Bence ilişkini yürütmek istiyorsan ve gerçekten seviyorsan -ki bunu belli etmişsin- birbirinizin geçmişini yoklamadan, yeni hayatınıza yürümelisiniz. Geçmişi geleceğin önüne katan hiç bir ilişki sağlıklı yürümez.

Hiç suçlanacak bir şey yok ortada. Gayet insani olan duygularla hareket etmişsin. Bazı yaşadığın şeylerin ayrıntısı kişiye özeldir, paylaşmak zorunda değilsin. Bence ilişkini yürütmek istiyorsan ve gerçekten seviyorsan -ki bunu belli etmişsin- birbirinizin geçmişini yoklamadan, yeni hayatınıza yürümelisiniz. Geçmişi geleceğin önüne katan hiç bir ilişki sağlıklı yürümez.
Eğer evlilik yapacaksam o olsun istiyorum. Çevremdekiler bu iliskinin laçkalastigini soylediklerinde ister istemez kiriliyorum. Brn zaten onun gecmisini sorgulamadım sorgulamam da olabilir beni aldatmadı sonuc olarak benden öncesi ve benden sonrasi cok muhim degil muhim olan benimle oldugu sureç diye dusunuyorum. Ah bi de bu mantik ahkamlığımı biraz da kendime dinletebilsem. Desteginiz icin tesekkur ederim

Herkese merhabalar. Kızlar yaklaşık 8 yıllık bir ilişkim vardı yani ilk aşkım ve 2015 yılında benim ailemin zoruyla dolayı bitirmek zorunda kaldım. Mezhep farklilarindan dolayı annemin çok baskı kurması nedeniyle o zaman ki yaşların da verdiği korkuyla düşünmeden birdenbire hayatım dan çıkardım ve telefon numaramı değiştirdim. 2 yıl icinde yine görüştüklerim ve ilişkilerim oldu. Hatta acı çektiğim ayrılıklarım bile... Bu süreçte de diger ilk aşkım dediğim kisiyle de iletisim kurdum. Ara sira konusuyorduk tabii birbirimizi suçlarcasina. Biz farkli sehirlerde yasiyorduk benim yasadigim sehir de iş bulmustu. O surecte ben de yurtdisindaydim. Sonra tr döndüm birkaç kez gôrüştük ancak eskisi gibi olmayacağına ben karar verdim. Onun hic bir zaman hislerinin degismedigini sadece güveninin oluşmasinin zaman alacagini söyledi. O hayatım da yokken yaşadigim iliskiler de hep bir darbe yedim yani Allahın sopası yok diyeceksiniz aynen de öyle oldu. Ona yasattigim kötü şeylerin iadesini diger iliskilerimde yasadim. Yaklaşık birkac hafta önce ciddi anlamda konusmaya basladik. Eger ki biseyler olacaksa bunun evlilik ve ancak ailemle bu konuyu konustuktan sonra biseylere baslayabilecegimizi Yeniden isinmamiz gerektigini beraber vakit gecirmemiz gerektigini söyledi. Saygi duydum ve anneme bu durumu bahsettim birkac gun ev de kiyamet kopsa da en sonunda ikna ettim. Ve durumu ona bildirdim. Annemin ikna olusu onun da icini rahatlattigini ve guveninin oluşmaya basladigini soyledi. Simdi hicbirsey yok gibi sanki 2015 de ayrilan biz degilmisiz gibi kaldigimiz yerden devam ediyorum. O çok başka biriydi ayrilik nedenimiz zaten mezhep farkliligiydi simdi dusunuyorum da beni en cok o sevmis en cok o deger vermis ve en cok o özgüvenimi saglamis. Ancak asıl sorum şu o hayatimda yokken iliskilerim oldu cok fazla olmasa da yakinlastigim da. Bunlari da yakin cevremdeki arkadaslarim biliyor. Ona bunlari tabiki anlatmadim sadece biriyle gorustum ama olmayacagina karar verdim dedim. Onunda ciddi degil ama takildigi iliskileri olmus. Ama inanin vicdan azabindan uyuyamiyorum. Sırf bu vicdanim yzuunden bu sefer de bu iliskiyi bitirecegim sanirim. Keske o 2 yil ayrilik hic olmasaydi. Bazi arkadaslarim iliskiniz laçkalaştı artik imkansiz vs seyler söyluyorlar. Arkadasimin esi de mesela ondan ayriyken gorustugum kisileri biliyor. Adam öyle biri degil tabiki beni de cok sever ama Evlendigim de gider bunu eşimle paylaşır mı? Veya ne bilim dost bildigim arkadaslarim neslihan bunla gorustu sunla gorustu derler mi? Yıllar sonra barisip evlenen hic tanidiginiz var mi? Lutfen bana bir yol gösterin bu vicdan azabı içimi kemiriyor. Kendimi çok affedersiniz kirlenmis gibi hissediyorum. ( herhangi bir cinsellik yasamamama ragmen)

Lütfen saçmalama çocuğa seninle olmayacağımı düşünüp ilgimi dağıtmaya çalıştım. Senin gibi bende birileriyle görüştüm fakat kime baktıysam senin verdiğin mutluluğu hiç birinde bulamadım. İlk konuşmamızda yanlış düşünürsün diye de söylemedim bir kişi dedim. Kimseyle ileri gitmedim avunamadıkça yeni kişilere şans vermeye devam ettim. Ama olmamasının nedeni zaten sendin seni unutamamam bundan kaçmaya çalıştım işte hep de olsun bitsin.

Lütfen saçmalama çocuğa seninle olmayacağımı düşünüp ilgimi dağıtmaya çalıştım. Senin gibi bende birileriyle görüştüm fakat kime baktıysam senin verdiğin mutluluğu hiç birinde bulamadım. İlk konuşmamızda yanlış düşünürsün diye de söylemedim bir kişi dedim. Kimseyle ileri gitmedim avunamadıkça yeni kişilere şans vermeye devam ettim. Ama olmamasının nedeni zaten sendin seni unutamamam bundan kaçmaya çalıştım işte hep de olsun bitsin.
Eger ki birseyler icin üstelerse bu şekilde açıklama yapmam daha makul olacak sanirim. Tesekkur ederim

Ayriyken yasadigin seyler ne arkadaslarini ne erkek arkadasini baglar.
O zaman baska kisileri tercih etmis yasamissin
Bitmis gitmis.aldatmamissin ki.

Ayriyken yasadigin seyler ne arkadaslarini ne erkek arkadasini baglar.
O zaman baska kisileri tercih etmis yasamissin
Bitmis gitmis.aldatmamissin ki.
Evet ama yeniden yillar sonra ayni kisiye dönmek acaba insanlar ne kadar yuzsuzler der mi dusunceleri var :( icim rahat olmuyor bir turlu :(

Evet ama yeniden yillar sonra ayni kisiye dönmek acaba insanlar ne kadar yuzsuzler der mi dusunceleri var :KK43: icim rahat olmuyor bir turlu :KK43:
Insanlarin ne dediklerine gore iliskiler yasanmaz yada bitirilmez.
Siz zaten seviyor olsaydiniz yada emin olsaydiniz kendinizden baskalarinin yuzsuz vs demelerini pek umursamazdiniz.

Insanlarin ne dediklerine gore iliskiler yasanmaz yada bitirilmez.
Siz zaten seviyor olsaydiniz yada emin olsaydiniz kendinizden baskalarinin yuzsuz vs demelerini pek umursamazdiniz.
Tabiki seviyorum. Sevmesem böyle vicdan duymazdim inanin çokta umursamazdim. Ama o dünya iyisi biri. Hayatimda o yokken yaşadigim sevgilimin olması vs. Bunlari dusundukce vicdan duyuyorum. Aslinda son derece saçma oldugunun da farkindayim. Ancak içim rahat değil. Sanki birinden bisey duycakmis gibi gerçi paranoyaklik benim ruhum da var :(((

Back