Vicdan azabı

başın sağolsun.Allah sabır versin.
Allah o kadar ömür biçmişse yapılacak başka ne kalır ki
bundan sonra tek yapılacak dua etmek.
Anacığının mekanı cennet olsun
:Saruboceq:

Canım yaaa..başın sağolsun...inanırmısın aynı acıyı bende yaşıyorum...içim yanıyor..gecenin bu saatinde...benim kadar üzüntüsü olan varmı acaba derken bu foruma girdim..bi an şaşırıp kaldım..inanki o yazıyı ben yazdım zannettim...okadar kötü günler geçirdim ki..ne yaptığımdan,nede ne konuştuğumdan haberim olmadı..böyle bir günde yazmışım heralde dedim ilk anda.
Canım..kendim bir teselli arayorum ama, yinede sana bişeyler söylemek isterim...
anneciğimde de kalp yetmezliği vardı..doktor hiç belli olmaz..herzaman için hazırlıklı olun dediğinde İNANMAMIŞTIK.Başka doktora da götürdük..aynı sözleri söyleyince panikledik...hastaneye yatmasını istedik..ısrar ettik...ama doktor yatırmadı..hastanede yatmasına gerek olmadığını..ilaç tedavisini evde yapmamızı ve takip edilmesini söyledi...
Gerçektende çok iyi gidiyordu..aradan bir yıl geçti..
Son aylarda iştah sorunu yaşamaya başladı...hiçbir yemeği beyenmiyor..yemesi için zorladığımız zamanda tartışıyorduk.
Her ay kontrola götürüyordum..okadar iyiydi ki, doktor bile şaşırıyordu...
Ama son günlerdeki yememe yüzünden halsiz kaldı...doktorada gitmek istemedi...işte benim vicdanımı kasıp kavuranda bu!
Onu bir müddet dinledim..yani, gitmesi için ısrar etmedim.
KEŞKE diyorum..keşke zorla götürseydim....keşkeler içinde boğuluyorum.
Çünki...en sonunda götürdüm...
götürdüm ama neyazık ki sağ getiremedim!

Canım devam edemiycem..sebebini sonra yazarım..ama, sen sakın üzülme..çünki ben başka doktorada götürdüm...sebep oldumu oluyor işte.

Annem vefat etmeden 15 gün önce kalp doktoruna götürmüştük.Doktor bir problem yok 6 ayda bir kontrole gelin dedi.Ama annem 15 gün sonra uykusunda kalp krizi geçirdi..
İnan çok istedim o doktora gidip hesap sormayı.Sonra düşündüm doktorun ne suçu var vakti saati bu kadarmş demek..

Sende kendini üzme.Bak biz annemi götürdükte ne oldu sonuç aynıı..

Başın Sağolsun

Allah rahmet etsin.cevap veren herkese çok teşekkür ederim.kapanmayan yaramla başbaşa bırakmadınız beni saolun varolun

başın saolsun canım
vadesi gelmiş canım kendini hiç üzme
olacakla öelecegin önüne geçilmezmiş.

başın sağolsun, anneciğinin mekanı cennet olsun.
bence hiç kendini suçlama. ecel geldiyse, sen onu doktora götürüdün, belki kalp rahatsızlığı için birşeyler yapılırdı ama karşıdan karşıya geçerken misal araba çarpardı. çünkü bunların hepsi vesile. vakit dolduysa kaçış yok, ölümün nasıl gerçekleştiği işin teferruatı sadece.

Vicdan azabı ruhun kanseridir ...
derler yapma arkadaşım yiyip bitirme kendini..
ecel gelmiş bir kere neden kendinde suç arıyorsun ki...
sen ne yaparsan yap ister özel uçak tut dünyanın bir ucuna götür yine ecel gelmişse o uçağa binmeden alır rabbim canı..
yapma nolur ...
başın sağolsun...

Bence vicdan azbı çekmemeniz gerekir . Hepimizin nefesleri sayılı , anneciğinizin de o kadarmış nefesi .Kaderden öteye malesef gidilmiyor ,ölüm Allahtan ,kendinizi sakın suçlamayın lütfen...BAŞINIZ SAĞOLSUN...

hepiniz çok teşekkür ederim.acı hep aynımı kalıcak bilmiyorum.haklısınız Allah böyle istedi ne yapalım yatak örü olmadı acı çemedi diye şükür ediyorum.:((

Hiçbir zaman unutamayacağın bir acı olacak anne acısı ...Yolda yürürken anne kız beraber gördüğün zaman, televizyonda çocuğun annesine seslenişini duyduğun zaman , bayramlarda , yılbaşlarında en çokta anneler gününde için sızlayacak ... Bu özel günler yaklaştıkça strese gireceksin ( en azından ben öyle oluyorum ) Ama en önemlisi, bu kadar olumsuzluğun yanında ,acın hiçbirzaman ilk günkü gibi kanamayacak ... Zamanla kabuk bağlayacak ama hiçbir zaman kapanmayacak ama kanamayacakta...Böyle bir acı işte annemsizlik...

kendinizi üzmeyin annenizin ölümünü ne birgün kısaltabilir nede uzatabilirdiniz. Allah 'ın takdiri. mekanı cennet olsun.

canım Allah sabır versin basın sagolsun kendine kızma herkesin bir vadesi vardır bunu ne sen nede doktor engelleyebilir

Canım başın sağolsun.benim de annem de kalp yetmezliği vardı, yıllarca daha 18-19 yaşından beri annemi hastane hastane acillerde dolaştırırdım, hep kavga ederdik, sigara içme, tuzlu yeme, ilaçlarını iç diye, ama annem aynen sigaraya devaam ederdi.O küçücük halimle tek başıma nerdeyse girip çıkmadığım hastane kalamadı ambulanslarla , bi de tam deli çağlarımda,okula , ordan eve kardeşlerimin yanına, çoğu zamanda hastaneye gider annemin yanında kalır sabah tekrar okula giderdim.
Belki 3-4 sene sürdü bu böyle, ilaçlarını kullanmasına rağmen, son zamanlarda diyetini yapmasına, sigarayı azaltmasına rağmen, yine acillik olduğu br zamanda , hastaneye götürüp yatırmıştım.Her zamanki gibi 2-3 gün kalır çıkarız diyodum.
Ama annem yine şişmişti, serum takıldı ,sonda takıldı, 31 aralık 2002 gecesi , ayak ucunda sandalyede uyuya kalmışım, sabah ezanı okunurken, bir hırıltıyla uyandım, annem nefes alamıyodu , doktorları çağırdım , beni dışarı çıkardılar, kalp cihazının sesleri geliyodu, resmen şoka girdim, ve çıkıp başın sağolsun dediler, o anda nasıl bağırıp, etrafa saldırdım, delirdim , ve kendimi samatya ssk'Nın 5 nci katından aşağı atmaya kalktım, son anda tuttular. Resmen delirdim, benim yüzümden oldu, keşke başka doktora hastaneye götürseydm diye.
Belki aylarca yemedim, içmedim, uyumadım, konuşmadım,sürekli iğnelerle ayakta durdum. Annem gözümün önünde son nefesini verdi ve ben hiç bişey yapamadım.
Yapamazdım da sadece doktorlara yalvardım , kurtarın onu diye, ama nafile.
HALA İÇİMDE ACABA BAŞKA DOKTORA GÖTÜRSEM KURTARABİLİRMİYDİM DİYE. AMA HERKESİN SÖYLEDİĞİ SEN NE YAPARSAN YAP, ONUN VAKTİ SAATİ DOLMUŞTUR DEDİLER, BENDE HALA KENDİMİ ÖYLE AVUTUYORUM.
SEN DE BÖYLE TESELLİ ET KENDİNİ VE BOL BOL DUA ET...

ALLAH SABIR VERSİN...

Annem kalp hastasıydı.aynı zamanda kalp yetmezliği vardı ilaçla yaşıyordu.başka doktorlara götürmeye niyetlendim.araştırıyodum bu arada yatalak değildi.gezip dolaşabiliyordu.bende bu yüzden acele etmedim.bi sabah aniden kalp krizi geçirdi ve rahmetli oldu.başka doktorlara götürseydim yaşarmıydı vicdan azabıyla nasıl yaşarım ben.çok kötüyüm yardım edin nolur...

her ikinizinde başı sagolsun:çok üzgünüm:
siz ne yaparsanız yapın kaderin önüne geçilmiyor....kendınızı suçlu hıssetmeyin ecel vaktı gelınce, ne bır saniye ılerı nede bır sanıye gerı oluyor..
Allah rahmet eylesin:çok üzgünüm:

allah azraili can almakla görewlendirdiğindee azraill çekinmiş insanlardann.benden bilirlerr diee.ama allah ben öle bi neden gösteririmkii sen kimsenin aklına gelmezsinn demişş.görüorumda gerçktenn ölee.hep konuşuoruzz.neden arıoruz.kalp krizindn,beyin kanamasındann,kazadann şundan bundan öldü die.halbuki ecel bu.allahın takdiri.ölüm geldiğinde onu erteleyemezsinn.kendini suçlu hissetme.bundan sora annen için yapacağın şey bunları düşnmk olmasınn.bol bol dua et onun içinn:teselli:

allah mekanını cennet etsinn:Saruboceq:

insanın bu dünyada alacağı nefes yiyeceği lokma sayılıdır canım... ve biz buna kader diyoruz.. üzme kendini..

cnm vadesi bu kadarmıss yapma Allah aşkına.cnm bi yandanda şöle düşün ne kdr iileşebilirdikii?yine sonu aynı olcaktı kadın kurtuldu bence.onada zor öle düşün.

Back
X