vicdan azabı...

yamukprenses

Guru
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2009
9.220
14.619
498
kızlar bugün başıma bir olay geldi;benim evim ırmak kenarında,bugün hava güneşli olunca öğlen 12:30 gibi eşime dedimki gel ırmak kenarında bir yürüyüş yapalım,halbuki 2 senedir burada oturuyorum ilk kez tam karşımızdaki yoldan girdik ve yürümeye başladık,eşimle konuşurken yaşlı bir teyze bizim sesimizi duyup kayalıklardan kafasını kaldırıp bize baktı,o aşağıda kayalıkların orada bizde yukarıda olduğumuz için önce görmedik.eşime dedim aa burada bir kadın var,yanında biri varmı diye baktım kimse görünmüyordu,yukarıda olduğumuz için heralde yanındaki kişi aşağıdadır görünmüyordur diye düşündüm ama teyze 65 yaş üstü beyaz tülbentli bir teyze.eşime dedim bu kadın yalnız ne yapıyor burada,eşimde balık tutuyorlardır dedi çünkü bazen öyle tutmaya gelen oluyor ama ben teyzenin yanında bir erkek vardır,uygunsuzdur belki,sana ne der,yada görmediğimiz yerde erkek falan varsa eşimle bana kötü birşey der diye kafamdan geçiriyorum,dünya hali belli olmaz diye,neyse araya laf girdi eşimle yürüdük gittik ama kafamda teyzeye takıldı arkama baka baka gidiyorum teyzede bana bakıyor.akşam saat 17:00 gibiydi sanırım,camdan bakıyordum 2-3 kadın kendini yerlere atıyor ağlıyor,koşuyor,eşime birşey olmuş bir bak dedim,eşim birisi boğuluyor heralde ben kurtarmaya gidiyorum diye koştu,bende bornoz aklıma geldi,hani kurtarılınca üşümesin saralım diye,koştuk.gittiğimde yerde yatan o öğlen gördüğüm teyze vardı,gördüğümüz yerin 10 metre ilerisinde ırmakta bir yere takılmış karşı apartman komşumuz biz gelmeden önce çıkarmış,çok kötü oldum.hemen acili çağırdık falan ama maalesef teyze sudan zaten kullanmak istemediğim o kelimeyle çıkmış.akşam çok düşündüm,çok kahroldum,keşke gördüğümde teyze sen ne yapıyorsun burada deseydim,belki herşey daha farklı olabilirdi,büyük ihtimalle intihar etti,belki biz yanına gidince onun konuşmalarından şüphelenip polis çağaracaktık,belki akli dengesi yerinde değildi yine birşeyler yapabilirdik,yada belki bizimle konuşunca kafası dağılacak intihar etmekten vazgeçecekti,yada panik olup o anda kendini suya atsa eşim hemen peşinden atlayıp onu kurtaracaktı ve daha bir sürü belkiler...çok vicdan azabı çekiyorum arkadaşlar,ne olur siz siz olun böyle tuhaf bir durumda yalnız bir insan yada bir çocuk görürseniz es geçmeyin,niye yalnız olduğunu birşey olup olmadığını sorun.

Son düzenleme:
kızlar bugün başıma bir olay geldi;benim evim ırmak kenarında,bugün hava güneşli olunca öğlen 12:30 gibi eşime dedimki gel ırmak kenarında bir yürüyüş yapalım,halbuki 2 senedir burada oturuyorum ilk kez tam karşımızdaki yoldan girdik ve yürümeye başladık,eşimle konuşurken yaşlı bir teyze bizim sesimizi duyup kayalıklardan kafasını kaldırıp bize baktı,o aşağıda kayalıkların orada bizde yukarıda olduğumuz için önce görmedik.eşime dedim aa burada bir kadın var,yanında biri varmı diye baktım kimse görünmüyordu,yukarıda olduğumuz için heralde yanındaki kişi aşağıdadır görünmüyordur diye düşündüm ama teyze 65 yaş üstü beyaz tülbentli bir teyze.eşime dedim bu kadın yalnız ne yapıyor burada,eşimde balık falan tutuyorlardır dedi çünkü bazen öyle tutmaya gelen oluyor ama ben teyzenin yanında bir erkek vardır,uygunsuzdur belki,sana ne falan der,yada görmediğimiz yerde erkek falan varsa eşimle bana kötü birşey falan der diye kafamdan geçiriyorum,dünya hali belli olmaz diye,neyse araya laf kaynadı eşimle yürüdük gittik ama kafamda teyzeye takıldı arkama baka baka gidiyorum teyzede bana bakıyor.akşam saat 17:00 gibiydi sanırım,camdan bakıyordum 2-3 kadın kendini yerlere atıyor ağlıyor,koşuyor falan,eşime birşey olmuş bir bak dedim,eşim birisi boğuluyor heralde ben kurtarmaya gidiyorum diye koştu,bende bornoz aklıma geldi,hani kurtarılınca üşümesin saralım diye,koştuk.gittiğimde yerde yatan o öğlen gördüğüm teyze vardı,gördüğümüz yerin 10 metre ilerisinde ırmakta bir yere takılmış karşı apartman komşusu biz gelmeden önce çıkarmış,çok kötü oldum.hemen acili çağırdık falan ama maalesef teyze sudan zaten kullanmak istemediğim o kelimeyle çıkmış.akşam çok düşündüm,çok kahroldum,keşke gördüğümde teyze sen ne yapıyorsun burada deseydim,belki herşey daha farklı olabilirdi,büyük ihtimalle intihar etti,belki biz yanına gidince onun konuşmalarından şüphelenip polis çağaracaktık,belki akli dengesi yerinde değildi yine birşeyler yapabilirdik,yada belki bizimle konuşunca kafası dağılacak intihar etmekten vazgeçecekti,yada panik olup o anda kendini suya atsa eşim hemen peşinden atlayıponu kurtaracaktı ve daha bir sürü belkiler...çok vicdan azabı çekiyorum arkadaşlar,ne olur siz siz olun böyle tuhaf bir durumda yalnız bir insan yada bir çocuk görürseniz es geçmeyin,niye yalnız olduğunu birşey olup olmadığını sorun.

canim benim tabi cok dogal olarak bu olay seni cok etkilemis ama sunu unutmaki Allahin verdigi cani Allah alir onun vadesi orda bitmeseydi Allah c.c birseyleri sebeb kilar ve o kadin bugun yasardi , o yuzden kendini cok uzme ve onunda Allah takdiratini af etsin Mekani cennet olsun ..

kızlar bugün başıma bir olay geldi;benim evim ırmak kenarında,bugün hava güneşli olunca öğlen 12:30 gibi eşime dedimki gel ırmak kenarında bir yürüyüş yapalım,halbuki 2 senedir burada oturuyorum ilk kez tam karşımızdaki yoldan girdik ve yürümeye başladık,eşimle konuşurken yaşlı bir teyze bizim sesimizi duyup kayalıklardan kafasını kaldırıp bize baktı,o aşağıda kayalıkların orada bizde yukarıda olduğumuz için önce görmedik.eşime dedim aa burada bir kadın var,yanında biri varmı diye baktım kimse görünmüyordu,yukarıda olduğumuz için heralde yanındaki kişi aşağıdadır görünmüyordur diye düşündüm ama teyze 65 yaş üstü beyaz tülbentli bir teyze.eşime dedim bu kadın yalnız ne yapıyor burada,eşimde balık falan tutuyorlardır dedi çünkü bazen öyle tutmaya gelen oluyor ama ben teyzenin yanında bir erkek vardır,uygunsuzdur belki,sana ne falan der,yada görmediğimiz yerde erkek falan varsa eşimle bana kötü birşey falan der diye kafamdan geçiriyorum,dünya hali belli olmaz diye,neyse araya laf kaynadı eşimle yürüdük gittik ama kafamda teyzeye takıldı arkama baka baka gidiyorum teyzede bana bakıyor.akşam saat 17:00 gibiydi sanırım,camdan bakıyordum 2-3 kadın kendini yerlere atıyor ağlıyor,koşuyor falan,eşime birşey olmuş bir bak dedim,eşim birisi boğuluyor heralde ben kurtarmaya gidiyorum diye koştu,bende bornoz aklıma geldi,hani kurtarılınca üşümesin saralım diye,koştuk.gittiğimde yerde yatan o öğlen gördüğüm teyze vardı,gördüğümüz yerin 10 metre ilerisinde ırmakta bir yere takılmış karşı apartman komşusu biz gelmeden önce çıkarmış,çok kötü oldum.hemen acili çağırdık falan ama maalesef teyze sudan zaten kullanmak istemediğim o kelimeyle çıkmış.akşam çok düşündüm,çok kahroldum,keşke gördüğümde teyze sen ne yapıyorsun burada deseydim,belki herşey daha farklı olabilirdi,büyük ihtimalle intihar etti,belki biz yanına gidince onun konuşmalarından şüphelenip polis çağaracaktık,belki akli dengesi yerinde değildi yine birşeyler yapabilirdik,yada belki bizimle konuşunca kafası dağılacak intihar etmekten vazgeçecekti,yada panik olup o anda kendini suya atsa eşim hemen peşinden atlayıponu kurtaracaktı ve daha bir sürü belkiler...çok vicdan azabı çekiyorum arkadaşlar,ne olur siz siz olun böyle tuhaf bir durumda yalnız bir insan yada bir çocuk görürseniz es geçmeyin,niye yalnız olduğunu birşey olup olmadığını sorun.

merhaba canım çok üzüldüm,bende çok uzun yıllar önce böyle bir şey yaşamıştım,etkisi çok ağır oluyor bilirim:43: benim arkadaşımın annesinin psikolojik sorunları vardı,geceleri sokağa cıkar deniz kenarında yakalarlardı,defalarca ölümden döndü,beni çağırıyorlar dermiş hep,biz o zamanlar küçüktük tabi,aklımız ermiyordu bilmiyorduk ne olduğunu,ilkokula gidiyordum ben,okuldan gelmiştim annemde komşuya gitmişti,bu arkadaşımın annesi geldi sizde çamaşır ipi var mı diye sordu ben de bir gün önce babamın çekiçlerini koyduğu bir dolap vardı orada görmüştüm aklımda kalmış var x teyze dedim getirdim verdim,bilemezdim o iple kendini asacağını:43: kapının arkasına asmış bi de:43: büyük oğlu gelmiş bulmuş,duyunca çok üzüldük ağladık,ben hep kendimi suçladım rüyalarıma girdi senelerce:43: allah affetsin hala içim acır hatırladıkça sebep oldum deyip kahrederim:43:

ogun o saatte onun vadesı dolmus bunu kımse engellıyemez allahın taktırı ama sen onunla konuşsanda hıc bısey degısmıyecekdı bence belkı olay ızın gözunuzun onunde olucakdı daha cok etkılenecekdınız mekanı cennet olsun. çok zor bı durum allah yakınlarına sabır versın

Canım benim herşey olucağına varırmış
Eğer Allah onun ölümünü engelleyecek olsaydı ufacıkta olsa bir sebep verir sizi oraya yönlendirirdi.
Herkes kendi kaderini yaşar.
Teyze için üzüldüm. İntihar ettiyse eğer Rabbim onu affetsin
Ama burda kendinizi suçlayacak bir sebep görmüyorum ben.

Offf cok üzüldüm. Gitseniz de kafasına koyduysa yapardı zaten. Bugün olmasa yarın yine eyleme geçerdi.

Yazık.

kendimi suçlamamalıyım dimi ama ne biliyim keşke sorsaydım ne yaptığını diyorum hep,belki diyorum değişirdi herşey,bana bakıp tülbentini düzeltişi hiç aklımdan çıkmıyor,birde ben hiç o tarafa doğru yürümezdim,ilk defa o tarafa yürümeyi istedim,hatta eşime gel buradan yürüyelim dedim,teyzeyi görüp bakışmalarımız...ne bileyim sanki rabbim beni özellikle oraya yolladı gibi ama ben birşey yapamadım gibi,offf zaten çok ince düşünen biriyim,ben böyle düşüne düşüne kendi kendimi yiyip bitiririm.

merhaba canım çok üzüldüm,bende çok uzun yıllar önce böyle bir şey yaşamıştım,etkisi çok ağır oluyor bilirim:43: benim arkadaşımın annesinin psikolojik sorunları vardı,geceleri sokağa cıkar deniz kenarında yakalarlardı,defalarca ölümden döndü,beni çağırıyorlar dermiş hep,biz o zamanlar küçüktük tabi,aklımız ermiyordu bilmiyorduk ne olduğunu,ilkokula gidiyordum ben,okuldan gelmiştim annemde komşuya gitmişti,bu arkadaşımın annesi geldi sizde çamaşır ipi var mı diye sordu ben de bir gün önce babamın çekiçlerini koyduğu bir dolap vardı orada görmüştüm aklımda kalmış var x teyze dedim getirdim verdim,bilemezdim o iple kendini asacağını:43: kapının arkasına asmış bi de:43: büyük oğlu gelmiş bulmuş,duyunca çok üzüldük ağladık,ben hep kendimi suçladım rüyalarıma girdi senelerce:43: allah affetsin hala içim acır hatırladıkça sebep oldum deyip kahrederim:43:

evet insan nereden bilebilir değilmi canım ama işte insan kendisini suçlu hissediyor,bilemiyorum offf.

herşey Allahtan.bi arkadaşında dediği gibi.Allah isteseydi bi şekilde korurdu teyzenin canını.çok hassas biri olduğun için üzülüyosun sadece.eminim yerinde olsam bende düşünürdüm senin gibi.ama şarkısı bile var Tanrı istemezse yaprak düşmezmiş,tanrı istemesse insan ölmezmiş.yiyeceği içeceği bitmiş senin ne suçun olbilir ki?

tüylerimm ürperdi yaaa:26::26: ben olsam bende vicdan azabı çekerdimm içimm içimii yerdi keşkelerlee
böylesi varmışş kaderde olması gereken buymuş demekki çok üzüldümya:26:

offff offff cok iyi biliyorum bu duyguyu
sen uzun bi sure kendini suclayip yipratacaksin canim
ama inan kader bu
belki sen konussaydin yine degisen birsey olmayacakti alnina yazildiysa o saatte orda olum onu bulacakti

benimde bi kac sene once basimdan gecmisti boyle bi olay
bizim 4. katta orta yaslarda bi bayan oturuyordu
yalniz yasiyordu
kimseyle konusmaz selamlasmazdi
bir gun sabah ise gidiyordum kapinin onunde karsilastik
gulumseyip gunaydin dedim
ilk defa cvp verdi
bugun hava cok guzel, gozlerinde cok guzel dedi sasrdim kadinla ilk kez muhabbet ediyorduk
ikinci cumlesi o olmustu
tesekkur ettim
bahar geldi ne guzel filan dedim
hayatin kiymetini bil, gencligin kiymetini bil dedi yanimdan gecti gitti
kadinla ilk ve son muhabbetimiz o oldu
aksam eve bi dondum ki alt komsum aglayarak karsiladi beni
herkesin gozu onunde kendini balkondan asagi atmis ve orda olmus ambulanslar polisler sorgu sual :(
en son konustugu kisi benmisim
aylarca etkisinden cikamadim
hep keske dedim o gun onunla biraz muhabbet etseydim
dertlesseydim belkide suan hayatta olabilirdi :(

olay taze olduğu için hala etkisindesin. zaten o teyze ölmeyecek olsaydı siz onun yanına gidip konuşurdunuz. takdir-i ilahi. bir de şöyle düşün gittniz yanında biri var size kızdı falan o zamanda keşke gitmeseydik diyecektiniz.
üzülme. allah rahmet eylesin. akli dengesi bozuk olabilir. yüksek ihtimal. çünkü yaşlılar zaten ölümden korktuğu için ölmeyi düşünmek bile istemezler.

cokk uzuldum yaaa,senı de anlayabılıyorum

ama takdır ı ılahı....

Bende senın gıbı hıssederdım canım...
Uzulme demeyecegım,bı muddet aklından cıkmaz ztn (

Çok üzüldüm gerçekten canım.. Ama kendine de çok yüklenme arkadaşın dediği gibi her şey Allah'tan..

Okurken içim sızladı allah rahmet eylesin ama kendini suçlama bilemezdin böyle olacağını saati vakti gelmiş kaderi böyleymiş

Teyzenin yanında erkek vardır belki uygunsuzdur gitmeyelim falan oraları pek anlayamadım doğrusu....

teyze bizi görünce tülbentini düzeltti hemen,telaşlı gibi değil gibi.ama gözlerini ayırmadı bizden,aklıma ilk gelen yanında kocası vardır kayalıklarda oturuyordur oldu,ama kimseyi göremeyince acaba gizli saklı bir erkekle görüşüyorda erkek saklandımı diye düşündüm,sonra belki fakirdir kenarlarda ağaçların tahtaları dalları oluyor onu topluyordur diye düşündüm,tabii tüm bunlar 2-3 saniye içinde beyinden geçen düşünceler acabalar varsayımsal her ihtimaller.o da bunların içindeydi.

Canım elbette çok üzücü bir durum. Ama emin ol yapabileceğin birşey yoktu, alacağımız nefes sayısı belli iken hiçkimsenin o nefesi 1 artırmaya gücü yetmez ki. O teyzenin de eceli gelmiş, o gün o saatte vefat edeceği yazılmış, ne yaparsan yap bunu değiştiremezdin...

Back
X