• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

vicdan azabım

Bitttter

Guru
Kayıtlı Üye
28 Mart 2013
10.472
13.655
498
konu basit gelebılır ama benı çok rahatsız etti uyutmuyor

bıraz kkda takılayım kafam dağılsın dedım ama aklımdan çıkmıyor

eşimle saçma sapan bı sebepten tartıştık yuksek sesle değildi ama benım sınırlerım bozuldu ağlamaya başladım bır buçuk yaşında olan oğlumda uyumamıştı daha benım bırden ağlamaya başladığımı görunce dudaklarını bukerek bı yanıma koşması vardıkı o anı unutamıyorum ve oan aklıma geldikçe yenıden ağlıyorum

onu nasıl kötü etkıledım nasıl üzdüm yanıma gelip surekli gülümsemesi gözlerıme bakması ağlıyormuyum dıye o an çıkmıyor aklımdan yanında dıkkat etmeye çalışıyoruz ama bu akşam tutamadım kendımı tartıştığımız konuyu çoktan unuttum ama oğlumu üzdümya onu unutamıyorum nefret edıyorum kendımden

canım benim üzme bukadar kendini olmuş birkere bundan sonra yapmazsınız. o da daha çook küçük unutur gider.bu kadar takma bizler ne tramvalar yaşadık çocuklarımız da yaşayacak öyle yoğrulacaklar hayatta.bu kadar önemsediğine göre belli ki çok iyi bir annesin o kadar olur.öpüyorum

Katiee abartma canim ya bidaha daha dikkatli olursunuz,
yarinda güler yüzlü ol mutlu oldugunu göster unutur gider bence o skma canini :16:

Canım benim üzme kendini bu kadar ağladığını gördüyse o bile unutur merak etme.Bazen bende yoktan yere ağlarım eşim ne oldu der hiiç derim.Gerçekten öyle bir filme bir habere aklıma gelen bir anıya...Oğlum anne neden ağlıyorsun dediği an dişim ağrıyor derim.Unutur:emir_bebek:
Sende üzülme bu kadar nice acı çeken anaların gözyaşlarını silen evlatlar varken biz bugünün değerini bilip ona göre yaşarsak bunlar gelip geçer.Sevgiler canım.

canım benim üzme bukadar kendini olmuş birkere bundan sonra yapmazsınız. o da daha çook küçük unutur gider.bu kadar takma bizler ne tramvalar yaşadık çocuklarımız da yaşayacak öyle yoğrulacaklar hayatta.bu kadar önemsediğine göre belli ki çok iyi bir annesin o kadar olur.öpüyorum

sağolun . ben çok ıyım çok dıkkat ederım diye pohpohlanmak için açmadım konuyu yalnış anlaşılmaısn tabıkı mutlaka tartışmada görücek sonuçta bı sureliğine değilhep bizimle ama bu akşamkı çok etkıledı benı yanına gidemıyorum şuanda uyuyor ama utanıyorum snakı çok tuhaf oldum ekstra bı durum yaşıyorum sanırım

katiee elbette çocuğun böyle şeylere de şahit olacak
onu sürekli tebessümle büyütemezsin

hem çok küçükmüş daha durumu anlayıp psikolojisi bozulacak bir durum yok
üzülme:34:

Senin şu bahsettiğin duyguyu o kadar iyi biliyorumki. Vicdan azabındanda beter için yanıyor değilmi. Benimde oğlum öyle koşarak gelmişti :14: birde eliyle kafamı kendine çevirip bakmaya çalışıyordu. Ama üzülme canım çocuklar çabuk unutuyor yarın sabah bir güzel oynarsınız. Tatlı tatlı konuş ve bir şey yanlışsa açıkla çok anlayışlı oluyorlar :29: :54:

evet kızlar haklısınız o onu unutucak unuttu bılede ben kendı psıkolojimi bozmaya uğraşıyorum snaırım ne bilimya okadarda herşeyden izole yetiştirmiyorum aslında ama bu akşamki durum benı daha çok etkıledı

evet kızlar haklısınız o onu unutucak unuttu bılede ben kendı psıkolojimi bozmaya uğraşıyorum snaırım ne bilimya okadarda herşeyden izole yetiştirmiyorum aslında ama bu akşamki durum benı daha çok etkıledı

Bazı görüntüler kolay silinmiyor insanın aklından
Hatırlıyorum 10 yaşındayken kardeşim küçüktü daha 2 yaşında falandı ona çocuk aklıyla bağırıp kızmıştım aynı oğlunuz gibi dudaklarını büzüp sen beni sevmiyor musun abla demişti ay nasıl içim kötü olmuştu bağrıma basmıştım bak yazarken bile gözlerim doldu hala hatırlıyorum ilk ziyaretine gittiğimde sarılacağım :43:
O unuttu mu muhtemelen hatırlamıyordur bile o yaşlardakileri kolay kolay yüzeye çıkartamaz, hatırlamaz çocuklar siz de düşünmemeye çalışın bence

Vicdan azabının en iyi tarafı hatayı yinelememeye yardımcı olması.O anlar tekrar yaşandığında ani bi hatırlamayı ve kendini toparlamayı sağlıyor..Ben de şimdiden eşimle falan gerginlik yaşarken "çocuk olsa bunları yapmamalıyım " diye şartlıyorum kendimi:)

Son düzenleme:

eşimle saçma sapan bı sebepten tartıştık yuksek sesle değildi ama benım sınırlerım bozuldu ağlamaya başladım bır buçuk yaşında olan oğlumda uyumamıştı daha benım bırden ağlamaya başladığımı görunce dudaklarını bukerek bı yanıma koşması vardıkı o anı unutamıyorum ve oan aklıma geldikçe yenıden ağlıyorum

onu nasıl kötü etkıledım nasıl üzdüm yanıma gelip surekli gülümsemesi gözlerıme bakması ağlıyormuyum dıye o an çıkmıyor aklımdan yanında dıkkat etmeye çalışıyoruz ama bu akşam tutamadım kendımı tartıştığımız konuyu çoktan unuttum ama oğlumu üzdümya onu unutamıyorum nefret edıyorum kendımden

seni cok iyi anliyorum. Ben de vicdan azabi cekiyorum ve bana bunu yasatanlardan nefret ediyorum.
5 aylik bebegimin yaninda bir anlik da degil hickira hickira agladim, ciglik attim. Karakol hastane tekrar karakol gezdim. Yavrum karnini bile doyuramamisti daha.:43:

Allah belalari versin.

Etkilendi mi bilmiyorum. Insallah etkilenmemistir. Bu olaydan sonra dis cikardigina yormak istiyorum ayri yatamadi. Su an ayni odadayiz. Evde surekli kucagimda.

Hayat toz pembe değil ki, çocuk şirinlerle birlikte de yaşamıyor sonuçta sürekli gülen insanlar olsun etrafta...ağlayabilirsiniz, üzülebilirsiniz, hatta ek olarak ses tonunuz yükselerek de eşinizle tartışabilirsiniz ve çocuğunuz bunlara şahit olabilir.. Önemli olan bu tartışmanın sonunda barıştığınızı, tekrar sarıldığınızı ve gülümsediğinizi görmesidir ki oda kendisine bir davranış şekli olarak bunu edinsin...

Aşırı koruyucu ebeveyn diye birşeyi dudun mu ? Çocuklar üzülmesin hastalanmasın yaralanmasın itilmesin kimse kaldıramasın vs.. Gibi sebeplerde ebeveynlerin hassasiyeti yüzünden oluşan bir durum . Bunu sakın kafana takma çocuk hafızasından siler sürekli olmadıkça ama en ufak bişeyde üzüldü diye takılırsan sorunları büyüdükçe hassasiyetn artar .
Hassas bir annesin duygusal birisin belki de duygusal bir andasın , belki senin de içinde küçük bir kız çocuğu var hala :)))

Aşırı koruyucu ebeveyn diye birşeyi dudun mu ? Çocuklar üzülmesin hastalanmasın yaralanmasın itilmesin kimse kaldıramasın vs.. Gibi sebeplerde ebeveynlerin hassasiyeti yüzünden oluşan bir durum . Bunu sakın kafana takma çocuk hafızasından siler sürekli olmadıkça ama en ufak bişeyde üzüldü diye takılırsan sorunları büyüdükçe hassasiyetn artar .
Hassas bir annesin duygusal birisin belki de duygusal bir andasın , belki senin de içinde küçük bir kız çocuğu var hala :)))

evet ne yazıkkı hala içimde bı çocuk var oyuzden onun gözüyle bakmaya çalışıyorum hayata aslında okadar dıkkat edebilen bı anne değilim malasef akşamdan çok etkılendımbelki zayıf bı anım olduğu içindir yoksa bende surekli çocuklarını masal dunyasında yaşatmaya çalışan annelerın davrnaışlarını anlamsız buluyorum

Back
X