Vicdan ve mantık arasında kalmak..

diyemem öyle birşey ağzımı açtığm an boğazıma tıkıyor ben sizi büyüttüm yok işte babana karsı geliyorsun okula gönderdm oudun karsımda laf yapıyorsun saygısızsın diyor

canım demek zorundasın bak ben annemi kaybettim ozaman 45 yaşındaydı kadıncağız nur içinde yatsın..cümleside..o bulmuş sizi sessiz..sindirmiş..korkutmak için öyle davranıyordur birşey yaapacağından değil..

canım demek zorundasın bak ben annemi kaybettim ozaman 45 yaşındaydı kadıncağız nur içinde yatsın..cümleside..o bulmuş sizi sessiz..sindirmiş..korkutmak için öyle davranıyordur birşey yaapacağından değil..

Allah rahmet eylesin..

Knuştum aslınd akaç kez söyledm tamma kızım haklısın diyor sonra yine aynı fayda etmiyor ki...
2 gün bira içmedi mesela bir ara baya ağır konustum babasız mı kalalım gibisinden dokunacak laflar etmiştim 2 gün geçti adam yine aynı :(

kaç tane bira içiyorki..bir tane bira 4 lira sanırsam..kızın gidip çalışacak sen bira içiceksin..rabbim ıslah etsin..tedavi olsun devlet hastanesinde bağımlılık tedavisi..bu iş böyle nereye kadar gider..

Kardesin ne kadar kucuk canim?
benim babam da yni piskopat tiplerden kavgasi hic eksik olmaz.
iki abim var ikisi de ondan uzak olmak icin gittiler evden. Eger kalsalardi bir mezara biri hapise giderdi o derece... Simde gorusmuyolar da... Arada telefonda gorusuyoruz o kadar. Gelmeyi hic dusunmuyolar buraya geri.
annen baban kardesin ilerde ayni evde kalsin duzelsin mutlu huzurlu yasasin istiyosun anliyorum ama malesef bu mumkun degil... :(
bi insan 7sinde neyse 70inde de o'dur...
bizimki zerre degismedi kendimi bildim bileli ayni.
insallah senin baban duzelir Allah islah etsin..
mutlu huzurlu bi aile benim de hayalimde olmadi malesef... Su zamandan sonra da degismeyecegini bildigim icin kendimi ve annemi ne olursa olsun kurtarma dusuncesindeyim. Kardesim olsaydi onu da birakmazdim.

kaç tane bira içiyorki..bir tane bira 4 lira sanırsam..kızın gidip çalışacak sen bira içiceksin..rabbim ıslah etsin..tedavi olsun devlet hastanesinde bağımlılık tedavisi..bu iş böyle nereye kadar gider..

gitmiyor işte sürünüyoruz tedavi filan olmaz değişik trü olmayan bir insan bunu türünün son örneği buna inandım artk

Kardesin ne kadar kucuk canim?
benim babam da yni piskopat tiplerden kavgasi hic eksik olmaz.
iki abim var ikisi de ondan uzak olmak icin gittiler evden. Eger kalsalardi bir mezara biri hapise giderdi o derece... Simde gorusmuyolar da... Arada telefonda gorusuyoruz o kadar. Gelmeyi hic dusunmuyolar buraya geri.
annen baban kardesin ilerde ayni evde kalsin duzelsin mutlu huzurlu yasasin istiyosun anliyorum ama malesef bu mumkun degil... :(
bi insan 7sinde neyse 70inde de o'dur...
bizimki zerre degismedi kendimi bildim bileli ayni.
insallah senin baban duzelir Allah islah etsin..
mutlu huzurlu bi aile benim de hayalimde olmadi malesef... Su zamandan sonra da degismeyecegini bildigim icin kendimi ve annemi ne olursa olsun kurtarma dusuncesindeyim. Kardesim olsaydi onu da birakmazdim.

tamamda canım benim bir düşünelim..
şimdi annemle kardeşimle eve cıktım farzet ben evlenince onlara nasıl bakacağım bir ev gecşndşrmek kolay mı hani bu olmayacak birşey ama olsa bile diyorum.
evlenip yanıma alsam bunu evlendiğin kişi istemez kaldı ki olmaz da zaten herkesn hayatı ayrı olmalı evlenince evi barkı..
babamdan ayırmak die bir secenek yok benim için üzgünüm

herkez baba olamiyomus bi kez daha ögrendim...
boylesi adamla konusulmuyo bile.. Sen yine iyi basarmissin iki kelime olsun dinlemese de diyebilmissin...
biz agzimizi acacak olsak elleri bogazimizdaydi. Yada kapinin onundeydik...
kac geceyi ayakkabisiz sokaklarda yuruyere gecirdik.. Ya da kac kez bahcede uyuduk.. Anlatmakla bitmez bize yasadiklari...
onceden bunlara sesimi cikartamiyodum ben. Simdi sarhos gelip de elini kaldiramaz. Silinse adini baba diye yazan her yerden silecem...
neyse canim sinirlendim kusura bakma kendimi anlatiyorum boyle...
tedavi olmayi hasta olarak gormedikleri icin kendilerini kabul etmiyolar. Ama eger diyebiliyorsan tedavi olmasini isteyebilirsin.

herkez baba olamiyomus bi kez daha ögrendim...
boylesi adamla konusulmuyo bile.. Sen yine iyi basarmissin iki kelime olsun dinlemese de diyebilmissin...
biz agzimizi acacak olsak elleri bogazimizdaydi. Yada kapinin onundeydik...
kac geceyi ayakkabisiz sokaklarda yuruyere gecirdik.. Ya da kac kez bahcede uyuduk.. Anlatmakla bitmez bize yasadiklari...
onceden bunlara sesimi cikartamiyodum ben. Simdi sarhos gelip de elini kaldiramaz. Silinse adini baba diye yazan her yerden silecem...
neyse canim sinirlendim kusura bakma kendimi anlatiyorum boyle...
tedavi olmayi hasta olarak gormedikleri icin kendilerini kabul etmiyolar. Ama eger diyebiliyorsan tedavi olmasini isteyebilirsin.

Aynen öyle bit it gibi yaşıyorlar :47: kendilerini düşünmedikleri gibi bizede çektiriyorlar inşalah ilerde bizde mutlu oluruz bir şekilde canım ne diyim..
tedavi olmaz üstelik içki içmemin sebebi hep annen diyor bazen konu açınca benim annem de melek gibi bir kadın ağzı var dili yok düşün buna rağmen söylüyor bunu Allah soracak hepsinin hesabını ondan. Neymiş efendim küçükken annesi babası ölmüş zor sartlarda büyümüş banane yani dimi yapmasaydın cocuk evlenmesydin tek o mu bu sartlarda büyüyen sanki aynı sartlard aolup kendine ceki düzen verenler de var .. Allah sabır ve güç versin bize..

Ayni bahaneler... Demek ki icenlerin ortak bahanesi buymus onu da ogrenmis oldum canim :)
annem yuzunden bizim yuzumuzden iciyomus. Naptiysak biz? Ya da annem ?
boylelerine evlenmeye izin verilmemeli aslinda... Yaninda onca masum da gunahkar oluyo aci cekiyo. Hayati zehir ediyolar...
dedigim gibi ben isimi falan ayarladiktan sonra evlendigime alicam annemi yanima birakmam onun yaninda... Sözlüm biliyo yasadigim hayati haliyle kabul ediyo bu sekilde.
senin ayri ev acman tabiki mumkun olmaz. Bunu bende yapamazdim.
bunlar gibi olanlari toplayip yakcan :)

Bizim bi'komşu var eşiyle üniversite mezunu, kadın çocuklar olunca işi bırakmış şimdi adam da salmış işleri falan. Neden salmış söyleyim çünkü kadının 3 tane bekar kız kardeşi var durumları gayet iyi bi'geliyor "bu ay çocuklara bi'şey alamadım:14:, bu ay kirayı veremedim:14:, ablanızı hiç düşünmeyin zaten:14:" vs vs gibi cümleler. Ee kardeşler ablası ağlayınca durabilir mi güne gidip 1 milyar toplasalar al abla, maaş alsalar al abla yarısını...

Sonucu da söyleyim:41:Adam nasıl olsa kolumu kıpırdatmadan para geliyor diye işine gücüne sarılmıyor, kadın milletin "üni.okumuşsun çalış daha yaşın kaç" demeleriyle girdiği işten bir ayda "ayy bana emir veremez kimse" deyip işte çıkıyor. Çocuklar teyzelerinin birikim yapamayıp onlara verdiği maaşlarla marka giyinip 300 tl.lik saat takarlar. Şimdi 18 yaşındaki oğlu yurtdışına dil eğitimine gidecekmiş bi'de bunu demeden bi'saat önce anneme ağladı "X kirayı ödeyemiyoruz:14:" diye:19:

Valla kadının sürekli gelip bizim evde ağlamasına baya sinir olmuşum konuyu görünce anlatmadan duramadım
:25:

Diyeceğim şu ki şekil a'da görüldüğü gibi ailem deyip tüm sırtı yüklenmeyin. Siz yüklendikçe aman çalışmasam bile oluyor düşüncesi iyice yerleşecek babanızın kafasına bu da sizin zararınıza. Sonuçta bi'gün siz de yuva kuracaksınız.

Arkadaslar artık anlatmaktan bıktım ki babamı biliyorsunuz içkisi sigarası had safhada bizi hiç düşünmeyen (sadece sözde cok düşünen) biri. Şuan yine işsiz çalışmak için gayreti yok. kısa kesicem bıktım onu anlatmaktan borclarımız var ben calısıyorum suan sizce eve para vermelimiyim.. gttikçe batıyoruz bu sartlar psikolojimi etkiliyor evimiz yok hiçbirşey yok elimizde..
babama kızdığım için paramı vermek istemiyorum ama bu borclar biriktikçe birikiyor.. Babamla konussam laftan anlayan biri değil. Napıcam ben ya aranızda ailesini geçindiren sorumluluk alan varmı :( hemde babası calısmıyorken sağlam olduğu halde

işyerimdeki arkadasım da böyleydi. şuan 26 yasında liseden beri babasına bakmış evin sorumluluğnu almış adam içne ve çlşmayan biriymiş anlatmıştı... hem okumuş hem çalışmış ve şuan çok güzel bi işi var ayrıca bankada birkimi bile var:) sabret yeter... derdi veren Allahm dermanıda veriyor

herkesin rızkını gönderen Allah. babanın da rızkını senin üzerinden gönderiyo. sabret baban için dua et belki hatasını anlar kendisini toparlar faydalı bir baba olur. sende ona yüz çevirmediğin için şükredersin.

Back
X