vicdan yapıyorum bebeğime bişey olmuş mudur :(

hamileligimde doguma yakin yaptik bisey olmadi. saglikli aslinda.rahim agzi yetmezligi varsa sorun yaratabiliyor

IlİSKİ yüzünden bebek hiçbir şekilde zarar almaz canım halk arasında söylenti o sadece penisin bebeğe zarar verme ihtimali sıfır nerdeyse korkma sadece daha usturuplu yani oldukça sakin olmasi gerek ilişkinin :KK66: bide içeri bosalmasin çünkü rahim de kasılma yapiyo hemen bişey olmaz öyle korkma. Benim cevremde dokuzuncu ayında bile ilişkiye giren tanidiklarim var sıkıntı yok korkma kontrolüne kadar bekleyin kontrolden sonra bu konuda kafandaki bütün soruları sor doktoruna o nerde onu yapın sakin ol yani ilİSKİ bebeğe hiçbir şekilde zarar vermez
Halk arasında öyle bir söylenti var ama tamamen içi boş, yanlışsam düzeltsinler ama bebeğin anne karnında bulunduğu yer ile ilişkide penisin temas ettiği yerler farklıymış, ayrıymış yani. Öbür türlü olsa iğrenç zaten bi kere, düşünsenize ilişki sırasında babanın penisi bebeği rahatsız ediyor falan... Çocuğun bi taraflarına değiyor vs... Psikolojik olarak da yapmazdı kimse öyle olsaydı. Tabi ben çok ütopik kurdum işin soğuk şakası. Yok yani öyle bi sıkıntı, rahat olsun hamileler.

Sakin olun.ilk 3 ay son 3 ay riskli olabilir.çünkü ilk 3 ayda düşük riski kanama varsa.son 3 ayda erken dogum riski açılma yada sanci varsa nst de.yoksa durmak yok bence.biz devam etmiştik

Halk arasında öyle bir söylenti var ama tamamen içi boş, yanlışsam düzeltsinler ama bebeğin anne karnında bulunduğu yer ile ilişkide penisin temas ettiği yerler farklıymış, ayrıymış yani. Öbür türlü olsa iğrenç zaten bi kere, düşünsenize ilişki sırasında babanın penisi bebeği rahatsız ediyor falan... Çocuğun bi taraflarına değiyor vs... Psikolojik olarak da yapmazdı kimse öyle olsaydı. Tabi ben çok ütopik kurdum işin soğuk şakası. Yok yani öyle bi sıkıntı, rahat olsun hamileler.
Aynen canım bnde onu anlatmak istemiştim ;)

Rahim de kisalma varsa ya da baska durumlarda iliski yasaklana biliyor cok sasirdim türkiye de kimse yasamiyormu böyle birsey?? Dogumdan önce bile sevisen insanlar varmis dogumu kolaylastiriyormus ama son zamanlarda zor oluyor koca göbeklen acikcasi
Sıkıntılı gebeliklerde ilişki yasaklaniyo tabikide ama hersey yolunda olduğu sürece doktorlar yasaklamiyo hatta annenin psikolojik durumuna katkı sağlıyor ama son 3 ay olmamalı diye düşünüyorum bende anne zaten yatıp kalkamiyo sıkıntılı oluyo bide son zamanlar olduğu için sıkıntılı olabiliyor. Ama onun dışında sorun yoksa ve son 3 aya girilmediyse doktor yasaklamadiysa devam ;)

Allah aşkına konuya 4 aylık evliyim 3 aylık hamileyim falan diye başlamış .
Başka birine de cevaben 1 buçuk yıllık evliyim yazmissin.
Bacım sen kaç yıllık evlisin öncelikle bunu biliyor musun ?
He şimdi geçelim esas konuya . Doktor bişey dedi mi yapmayın diye vs? Eğer dediği halde yaptiysan bence de vicdan azabı cekmelisin.
Ama herşey yolundaysa boşu bosuna pipiriklenmeye gerek yok .
Biz 5 aya kadar yaptık . bi da hiç yapmadık . herşey sağlıklı şükürler olsun ama benim canım 5.ay bile çok acimaya başlamıştı. O kadar dikkat ettiğimiz halde bile yani .
Senin can acısı da yoksa boşu bosuna evhamlanma.

İlişkiyi yasaklamalarının sebebi tabii ki bebeğin kalbinin durma ihtimali değil. İlk 3 ay gebelikte düşük riski taşır az da olsa, o yüzden de cinsel ilişki bazen önerilmez, hekimler genel olarak "garanti" olsun diye cinsel perhiz verirler ilk aylarda.
Lütfen açın azıcık anatomi kitabı falan okuyun. Korktuğunuz şeyle gerçekte olma ihtimali olan şey arasında dağlar denizler kadar fark var.

Sıkıntılı gebeliklerde ilişki yasaklaniyo tabikide ama hersey yolunda olduğu sürece doktorlar yasaklamiyo hatta annenin psikolojik durumuna katkı sağlıyor ama son 3 ay olmamalı diye düşünüyorum bende anne zaten yatıp kalkamiyo sıkıntılı oluyo bide son zamanlar olduğu için sıkıntılı olabiliyor. Ama onun dışında sorun yoksa ve son 3 aya girilmediyse doktor yasaklamadiysa devam :KK66:

Bende kimse böyle birsey yorumlarda yazmayinca bdlirtmek istedim sadece. Bende sizin gibi düsünüyorum anneyi mutlu edince bebek de mutlu oluyor ve bunu hissediyormus zaten. Ben son 3 aya bakmadim yani bence bir sakincasi yok saglik durumu yerindeyse tabiki tercih meselesi okadar zaman dayanamayan da vardir :anneadayı: tabi son zamanlarda da cok zor oluyor

dr yasak koyduysa yasağa uymanda fayda var.benim kanamam olmuştu düşük riskim vardı oyuzden yedibucuk ay birşey yapmadik.bebeğim yedibucuk aylik dogdu şimdi 15 aylık çok sukur.ben hamisken ilişki yapmam yani psikolojik men esim de yapamaz sende koekuyosan yapma boşver risk alma......

Çok korkuyorsanız doktora gidin bi muayene olun ama içinizi ferah tutun bişey olmamıştır 8 aya kadar aktif devam etmiş biri olarak söylüyorum doktor yasaklamadıkça devam edebilirsinz

Bende kimse böyle birsey yorumlarda yazmayinca bdlirtmek istedim sadece. Bende sizin gibi düsünüyorum anneyi mutlu edince bebek de mutlu oluyor ve bunu hissediyormus zaten. Ben son 3 aya bakmadim yani bence bir sakincasi yok saglik durumu yerindeyse tabiki tercih meselesi okadar zaman dayanamayan da vardir :anneadayı: tabi son zamanlarda da cok zor oluyor
:KK66:Hoppa

Kanaman vs yoksa bence onkadar da sikinti yapma ha illa icin rahat etsin istiyorsan git bi baktir...

Arkadaslar benim daha önceden düşüklerim var. Ne zaman hamile kalsam malum ilişki hep yasak. Ne zaman hamile kalsam hamile kalmadan öncekinden daha fazla istek oluyor ve eşimi sürekli rüyamda görüyorum. Sadece öpmek bile rahmimde kasılma yapıyor kısa süreli ve ağrı hissediyorum. Rüyada da olsa gerçekte de olsa her hamilelikte bu kasılma ve ağrıyı yaşıyorum. Şimdi saçma gelecek biliyorum ama ben bebekleri acaba bu kasılmalar yüzünden mi kaybediyorum. :( gerçekte uzak dursam da rüyamı kontrol edemiyorum rüyamda eşimin dokunması bile kasılma yapıyor.

Kızlar merhaba off nasıl anlatıcam bilmiyorum 4 aylık evliyim şimdiye kadar cinsel anlamda bişey olmadı ikimizde korktuk açıkcası dr .da ilk 3 ay dikkat edelim dedi diye uyduk ama 2 kere kaçamağımız oldu şimdi vicdan azabı çekiyorum bebeğime bişey olurmu diye ilk hamileliğimde kimseyede soramadım kontrolüme de 2 haftadan fazla var aklıma kötü kötü şeyler geliyo ya kalbi durursa naparım off hiç iyi değilim
doktor dusuk riskine karsi oyle demis.bundan dolayi kalbi durmaz bebegin

Back
X