Vicdan...

sonuna kadar:))))) senin rahat değilmi

benim rahatta bir kaç kız arkadaş sahurda bir araya geldik bir tanesi keşke hiç öpüşmeseydim sie vicdan azabı çekiyor.kendileri nişanlı.geçmiş ilişkileri için..bir sorayım dedim.ne mutlu sana..

Mesela benimde değil..hemstrımı öldürdüm bilmeden..halen içim acıyor

aklı başında insan keşke diyecek şeyleri yapmaz diye düşünüyorum tabi yaşadığı çevre ortam önemli etken bunlar.yaş kaç canım?

Vicdanim cok rahat, hatalarim olmussa bile bu hayatta yine vicdanim cok rahat.
Eger bir sey bilerek yani kasten yapiyorsam ve buda bir insana zarar veriyorsa iste o zaman vicdanim rahat olmazdi.
Ama gencken öpüsmüssem, vicdanim rahat olur, bilmeyerek hamsterimi öldürmüssem yine rahat olurdu, cünkü simdiye kadar saydiklarin hersey dogal seyler ve insanlara mahsus.
Ama sorunun amacini anlamadim pek, neden böyle bir soru sordun?
77`lisin, bu soruyu cocuklar sorsa anlardimda, neyse, konunu bozmayayim.
Bakalim kimlerin vicdani rahat degilmis, degilmi?

Benim de rahat. Kimseye de kendime de bir kötülüğüm dokunmadı şu zamana kadar. Ufak tefek hatalarım olduğunda çıkaracağım dersleri çıkarıp, geri kalanı hafızamın kuytu köşelerine tıkma taraftarıyım.

Cıkssss çok rahat değil vicdanım.
Zamanında yaptığım bazı pislikleri temizlemem çok zor şu anda.
Bazı insanların eşyalarına zarar vermiştim de..

şimdiye kadar vicdan yapıcak bişiyim olmadı ama bi keresinde bi olayı vicdan yapmıştım kafama çok takmıştım yanlış davrandığım için kendimi suçlamıştım ama sonradan olayın aslını öğrenince haklı olduğumu anlamıştım boşuna kendimi üzmüşüm..
duygusal konularda bile çok katı kurallarım vardır. (bahsettiğiniz öpüşme vs. gibi) ilerde bu gibi olanları düşünüp pişman olmamak için hep engel koymuşumdur. vicdanım sonsuz rahat.. Allah'ıma şükür

Son düzenleme:

yok canım böyle bir soru sormamdaki sebep bir kız arkadaş nişanlandı ve çok seviyor çocuk.vicdanım acıyor keşke daha evvel hatalarım olmasaydı dedibende böyle bir konu actım..aklımada hemstrım geldiii napıyımmmmmm

Cıkssss çok rahat değil vicdanım.
Zamanında yaptığım bazı pislikleri temizlemem çok zor şu anda.
Bazı insanların eşyalarına zarar vermiştim de..

işte bu ya adamımsın dicem olmucak kadınımsın dersem daha sacma olcak..

işte bumudur evet budur..keşke laalecimm herkes sen gibi net olsa acık olsa ..ahh nerde...günah keçisi olup ben masum bir ördeğim diyen o kadar çok ki hayattaa...

yahu senin istanbul şuben falan yokmuu

vicdanım aslnda hiç rahat olcak gibi deildeeee..
herkes hak ettigini yaşarr sonuçtaa.
bende herkese hak ettigini yaşatiyorum..
sorun yok sanırım

insanların vicdan azapları olacak ki hayattan çıkardığı dersler olsun

geri dönüp baktığım da vicdanımı rahatsız eden çok şey var,
ben bugün metrobüste biri ile tartışsam bunu bile oturur düşünürüm

ama keşkelerim vicdan azaplarımdan az
çünkü bazen başka seçenek olmadığında yapman gereken tek şeyi yaparsın
ve onun vicdani yükünü taşımayı kabullenerek yaparsın bunu

değiştirilmeyecek,geri dönüşü olmayan şeyler için vicdan azabı duyarım
değiştirebileceğim bir şey ise tek saniye durmam
telafi etmeye çalışırım

hiç susmayan bir şeydir vicdan
benim ki de çok geveze

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…