Vicdanen çok rahatsızım 😓

Karpuzlu araba

Nirvana
Pro Üye
7 Ağustos 2017
9.951
37.363
548
29
İyi akşamlar. Amcamı da kanserden kaybettim. Cenazesine bile gidemedim. Zaten kaynanamlarda gelmemi istemedi çocuğumun özel durumu var. Orda cıldırırdı. Doktorumuzda 7.8 yaşına kadar elinizden geldiğince düğün dernek cenaze kısacası kalabalık olan yerlere girmeyin dedi. Çok mecbur kalırsanızda kısa durun dedi. Cenazemiz şehir dışında burda olsa yine giderdim bir şekil. Amcamın cenasine gidememek elimden birsey gelmemesi benj çok üzüyor. İlerde keşke gitseydim dermiyim okadar huzursuzumki napıcagımı bilmiyorum

Keyfi Bi durum degil sonuçta vicdan yapmayın bol bol dua okuyun yasin okuyun amcanız için içiniz biraz ferahlar

Başınız sagolsun mekanı cennet olsun amcanızın. Yavrunuzun özel durumu varmış, yalnız gitseniz kimse siz gibi bakamaz, onunla gitseniz perişan olur. Vicdan yapacak bir durum yok ki.

Başınız sağ olsun. İnan kendini bu konuda suçlu hissetmemelisin, özel durumların var. Giden gitti, toprağı bol olsun, huzurla uyusun; geride kalanlar olarak güzel anıp, adını yaşatmanız yapılacak en güzel şey olur. Adına lokma döktürebilirsin hayır için ya da kendin evde helvasını yapıp komşulara dağıtabilirsin. İyi hissettirir.

Başınız sagolsun mekanı cennet olsun amcanızın. Yavrunuzun özel durumu varmış, yalnız gitseniz kimse siz gibi bakamaz, onunla gitseniz perişan olur. Vicdan yapacak bir durum yok ki.
Laylon benim tanımadınmı. Sen biliyorsun zaten oğlumun durumunu az çok. Bilsem orda huzursuz olmayacak cıldırmayacak yine giderdim. Az çok neler olacağını tahmin edebiliyorum belki insanlar bile bizim yüzümüzden acısını yaşayamıcak. O derece kötü olur benimki. Bu durumu kayınbabam rahmetli olduğunda yasamiştik

Karpuz sen misin? Şuan farkettim canım tekrar başın sağ olsun.

Keşke gidebilseydim. Elimden bişi gelmıyor zaten duadan başka
Yani bana kalırsa gitmek o kadar da önemli değil ölene faydası olan şey cenazede bulunmak degil sonuçta evdeyken bol bol ettiginiz duanın ona daha çok iyiligi dokunuyor cenazede bulunmak kalanları teselli etmek için gerekir aksi halde imkan yoksa böyle vicdan yapmaya gerek yok imkanınız olsa giderdiniz gidip orada çocugunuz da mutsuz olacaktı belki çevreden de tepki alacaktı yani kriz gibi bişey olsa ve insanları biliyorsunuz hemen cık cık ederler bu sizi de çocugunuz da yaralardı evde olmanız evladınızı düşünmeniz dogru olandı sizde zaten dogru olanı yapmışsınız

doğru bisiler yapmalıyım bunun için başka türlü huzursuzluğum geçmicek biliyorum

Oğluşun özel bi cocuk karpuz. Bi bucuk yanak öperim onu. Herseyden önce onun kendini güvende ve huzurlu hissetmesi gerekli. Amcanı cok sevdiğini ve ona değer verdiğini konuyu okuyan herkes anlayacaktır canım.şöyle bişey olabir mi eşinle git, eşin bir bucuk bal yanağı dolaştırırken sen törene katıl olabilr mi?

Eşim şuan iki iş birden yapıyor gündüz başka gecede başka bi amca vardı hatırlarsan şekerden bacağını kaybetmişti ona bakıyor yani başka bi amcada suan tamamen bize muhtaç gündüz işini hallederdik ama daha az önce bile eşim bi iki saatliğine geldi eve, amcanın tuvaleti gelmiş aradı gel diye onuda birakamiyor yanı.

Konu evlat ve özel durum olunca malesef böyle oluyor. Memlekete gittiğinizde çocuğu ailenize bırakıp taziyeye uğrayın durumu anlatın herkes anlayışla karsilayacaktir

Yapacak bişey yok o zaman. Düşünüp düşünüp üzme kendini.Daha sonra mezarını ziyaret edersin. Evinde duanı et bol bol Allah mekanını cennet eylesin.

Ailede başka kimse yok mu amcaların hepsine neden eşiniz bakıyor

Öncelikle basin sağolsun ama Cenazeye gitmenin, mezarı başında okuma yapmanın, ailesinin evinde dua okumanın vs meftaya bir faydası yok ki. Dua aynı yere gidiyor, evinden de okuyabilirsin pekala onun adına .
Cenaze evine aileye destek için gidilir, buradayım demek için,işini kolaylamak için
Siz oraya gitseniz çocukla uğraşmaktan kimseye bir yararınız olmayacağı gibi bir de insanların belki huzurunu kaçıracak bir gürültü çıkaracaksınız. Hal boyleyken neden gidemedim diye üzülüyorsunuz ki. Onlar da zaten gelip bir de yük olmanı istemezdi.
Sen duanı et, yengeni kuzenlerini sık sık ara, ihmal etme, yeter

Gitmenizin yolu da yokmuş ki.
Eşiniz baksa bırakmadığı işler var, çocukla gidememenizi çok net anlıyorum, ben de çekiniyorum kalabalık ortamlara girmeye, haklısınız o konuda.
Başınız sağolsun, yapabilecek bir şey olsaydı yapardınız zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…