Vicdanı rahatlatmanın bi yolu var mı?

Erkeği kadını yok bi işin hanımlar!!! Bi insana yapılıcak en adice şey, bi insanın kendini düşürenilceği en ucuz şey ALDATMAKTIR!

İnsanın can acısı cinsiyetine göre değişmiyo, aldatılmanın insana hissettirdiği şey çok net!! Böyle bi adilik yapana kadar çekin elinizi ayağınızı , yada diyin benim kafam karıştı hayatıma biri giricek-girdi ne haltsa, hani yürekli olun. Ne halt yicekseniz öyle yiyin. Yani ikisini birden cepte tutmak nedir ya.

Yapma bi daha sakın yapma!!!

Çok kötü bişey yaptım, bedelini bana çok ağır ödetti. Bu yüzden ondan nefret ediyorum, hayatıma kastı olan bu insan aklıma gelince midem bulanıyor ama bu vicdanımın sızlamasına engel olmuyor. Özellikle geceleri vicdanımın acımasından uyuyamıyorum.
Her gece aklıma geliyo rüyalarıma giriyo. Keşke bu acıyı hafifletmenin bi yolu olsa. O gece beni aradığındaki ses tonundaki acıyı çok derin hissedebiliyorum. Keşke hiç duymamış olsaydım. Keşke herşeyi unutup yeni bi hayata başlayıp çok mutlu olsa, o zaman benimde içim rahatlayabilir biraz olsada.
Hayatta yaptığın herşeyi ödersin mantığı cidden doğruymuş. Bundan sonra bütün hayatımı bu mantığa göre yaşıycam. Yapayalnız kaldım, hayatıma sıfırdan başlıycam. Umarım bu yük zamanla hafifler.
Yazdıklarını unut son cümlene odaklan.
Evet zamanla unutacaksın ;)
Hatta 1 yıl sonra hatırladığın da kahkahalar atarak güleceksin şimdiki haline....

Kimse kimsenin hareketlerinden sorumlu olmadığı için sorun yok demektir. Ahlak zaten kişinin bakış açısına göre sekillenen bir terim. Ahlak nasıl oluşuyor bir inceleyin isterseniz. Ayrıca toplumumuz çok düzgün değil. Kadın cinayetleri vb bir çok sorun varken,sizin burada insanların hatalarından aldığı dersler üzerine ahlak safsatası yapmanız pek manidar.
:halay: Güldüm gerçekten güldüm işte o kadın cinayetleri vs vs böyle herşeyi biliyormuş gibi görünüp ama içi bomboş cümleler Kuran cümleler arası bağlantı olmayan kendi kendine bişeyleri anlamlandıran Onuda küçücük dünya görüşüyle empoze etmeye çalışan insanlar yüzünden oluyor hepsinin toplamı toplumsal ahlaka çıkıyor ohh Manidarı öğrenmiş gelmiş yapıştırmış bak bak :) bak insanın hatasından bahsetmedim adil olmaktan bahsettim ama hiç anlamamışsın
tekrar bakın derim ;) bazı kurallar olmasa o toplumlar Nasıl yozlaşıyor

Her olayda her konuda Adaletten bahseden birine kadın cinayetleri vs vs diyorsun komik duruyor algıda problem mi var bilmiyorum çözemedimmmmmmm :KK14:
zaten adaletsiz bencilce davranan sadece kendi çıkarını düşünen ve asla ders almayan yaptığı iyi haltmış gibi normalleştirerek anlatan tüm düzeni bozan insanlar lütfen kalkıp bana toplumsal sorunlardan bahsetmesin...

Tepki almamak için yazmadım çünkü yaşadığım şey bana yetiyo zaten. Sevgilimi eski sevgilimle aldattım..

Vicdan azabı çekmen doğal , yaptığın insanlık dışı bir iş, aldatmanın gerekçesi yok çünkü
Ayrılmak varken neden aldatmak ? Bu sorunun cevabını cidden merak ediyorum

Belki erkek gelse aldattım dese onun da yüzüne yardıramayız zaten konuyu açan yardırmamızı da bekliyor hırsını almak için birazda erkek yazıp çok pişmanım uykku uyuyamıyorum dese ona da yazamam beter ol ahlaksız diye sanırım.
aslında çok farklı bişeyden bahsediyorum burada açılan aldatıldım konularına yaptığımız yorumlarla bu ayrı olmamalı diyorum ortada denge olmalı bunu erkekte yapsa mide bulandırıcı kadında yapsa mide bulandırıcı. Anlatabildim mi bu Sefer bilmiyorum.

Kızlar ben zaten açtığım konuda o bana bunları yaptı o yüzden aldattım falan demedim. Kendimi aklıycak bişeyde demedim. Sadece soru soranlara cevap verdim. Konuyu kendimi aklamak için yazmadım içimi dökmek için yazdım.
Bu adamla defalarca ayrılma noktasına geldik zaten. Defalarca hakaret etti bana, kıskançlık değil paranoyaydı kafasında kurmaydı onunki. Keşke düzelmesini beklemek yerine bitirseydim tek pişmanlığım bu. Ama değiştiremiyorum maalesef geçmişi.
Ve benim yaptığım yanlışsa onunkide yanlış. O kendi yaşının 2 katındaki bi kadını sırf benden intikam alıcak diye gecenin bilmem kaçında defalarca aradı, mesajlar atıp anneme beni kötüledi, bu sırada bana ağza alınmıycak küfürler ve şuan onu mahkemeye versem en az 5 yıl yatmasına sebep olucak şantajlar, baskılar yaptı. Annemle telefonda saygısızca konuştu. Ben bütün bunlara rağmen vicdan azabı çekiyosam ama o yaşına başına bakmadan annemle pis argo ağzıyla konuşabiliyosa burdaki karaktersiz ben değilim.

Yahu dünya nin da hayatında kaderinde suçu yok
Erkek kadın farketmeksizin iyice raydan çıktı insanlar
Erkeklerden şikayet ediyoruz ama bazı kadinlar da az değil
Yahu maden seviyordun neden ayrıldın
Tamam ayrıldın niye atlı kovalıyor gibi hayatına birini aldın
Hadi onada tamam
Yahu arkadaş o adamla beraber eski sevgilimi nerden buldunda adamı aldattın ?

Peki eski sevgiliniz yani suanki sevgiliniz sizin hakkınızda ne düşünüyordun sizce ?

Ya ne kadın ama beni bıraktı sevgili yaptı sonra benimle sevgilisini boynuzladı yarın başkası ni bulsa bana da yapar aynısını

Çok kötü bişey yaptım, bedelini bana çok ağır ödetti. Bu yüzden ondan nefret ediyorum, hayatıma kastı olan bu insan aklıma gelince midem bulanıyor ama bu vicdanımın sızlamasına engel olmuyor. Özellikle geceleri vicdanımın acımasından uyuyamıyorum.
Her gece aklıma geliyo rüyalarıma giriyo. Keşke bu acıyı hafifletmenin bi yolu olsa. O gece beni aradığındaki ses tonundaki acıyı çok derin hissedebiliyorum. Keşke hiç duymamış olsaydım. Keşke herşeyi unutup yeni bi hayata başlayıp çok mutlu olsa, o zaman benimde içim rahatlayabilir biraz olsada.
Hayatta yaptığın herşeyi ödersin mantığı cidden doğruymuş. Bundan sonra bütün hayatımı bu mantığa göre yaşıycam. Yapayalnız kaldım, hayatıma sıfırdan başlıycam. Umarım bu yük zamanla hafifler.
Ne yaptın bende arkadaşımın engelli kızı evimde nişan çiçeğimi yeni surat astım sonra çok kötü oldum buluştuk kızı sevdim vicdanım rahatladı vicdan azabı çok kötü bişey

Sevgilinizmiş kocanız değilmiş bu kadar kasmayın. Tamam aldatmak kötü bir şey ama bunu ders olarak görün. Demek ki kötü bir şey olduğunu görmek için yaşamanız gerekiyordu. Ben kadın aldatmalarının daha çok duygusal boşluk ve sevgisizlikten olduğunu düşünüyorum.
O zamn erkeğin aldatmasını da mazur görebiliriz. Belki onlarda aldatırken sevgi boşluğu yaşıyorlardı.

Kızlar ben zaten açtığım konuda o bana bunları yaptı o yüzden aldattım falan demedim. Kendimi aklıycak bişeyde demedim. Sadece soru soranlara cevap verdim. Konuyu kendimi aklamak için yazmadım içimi dökmek için yazdım.
Bu adamla defalarca ayrılma noktasına geldik zaten. Defalarca hakaret etti bana, kıskançlık değil paranoyaydı kafasında kurmaydı onunki. Keşke düzelmesini beklemek yerine bitirseydim tek pişmanlığım bu. Ama değiştiremiyorum maalesef geçmişi.
Ve benim yaptığım yanlışsa onunkide yanlış. O kendi yaşının 2 katındaki bi kadını sırf benden intikam alıcak diye gecenin bilmem kaçında defalarca aradı, mesajlar atıp anneme beni kötüledi, bu sırada bana ağza alınmıycak küfürler ve şuan onu mahkemeye versem en az 5 yıl yatmasına sebep olucak şantajlar, baskılar yaptı. Annemle telefonda saygısızca konuştu. Ben bütün bunlara rağmen vicdan azabı çekiyosam ama o yaşına başına bakmadan annemle pis argo ağzıyla konuşabiliyosa burdaki karaktersiz ben değilim.
Tencere kapak deniyor buna canım ikinzde karaktersizsiniz yani. En baştan tekmeyi atacaktın gerekirse savcılığa verecektn tek karaktersiz o olurdu

Tencere kapak deniyor buna canım ikinzde karaktersizsiniz yani. En baştan tekmeyi atacaktın gerekirse savcılığa verecektn tek karaktersiz o olurdu
Kendinize gelin kim oluyosunuz da benim karakterim hakkında yorum yapma hakkını kendinizde buluyosunuz? Kendi eşinize veya sevgilinize söyleyemediklerinizin hesabını benden sormaya kalkmayın

Kendinize gelin kim oluyosunuz da benim karakterim hakkında yorum yapma hakkını kendinizde buluyosunuz? Kendi eşinize veya sevgilinize söyleyemediklerinizin hesabını benden sormaya kalkmayın
Kend gözlemim bu yönde karakteriniz benim açımdan budur yani şahsi görüşüm aldatmak benim için karakter bozukluğu demektir x kişi için heyecan zevkdir anladınız mı ? Ben kime ne söyleceğimi bilecek yapıdayım kendi kıymetimi değerimi iyi bilirim

Aman ya kim ne derse desin. Herkes kendi yaşadığını bilir. Psikiyatriste gitmesi gereken insanlar burada atıp tutanlar,sen şöylesin sen boylesin diyenler. Ahlaktan dem vuranlar. Sen bu durumdan ders alıp tamam hataydı diyorsun ya bunu kimse yargilayamaz. Boşver cevap da verme insanlara. Yukarıda neler yazmışlar. Çok komik gerçekten basit basit laf sokma çabaları. Sana tavsiyem hesabından çıkış yap yastığına yat bir güzel uyu. Geçmişi geri getiremezsin. Herkes hata yapar kimse mükemmel değil. Önemli olan bir daha yapmamak. Seni kimse yargilayamaz buna hakları yok. Ha eger bu konuyu sevgilin açmış olsaydı aldatildim affetsem mi yazsaydi, ona affetme derdim. Aldatmanın psikolojisini biliyorum. Aldatanlara geri donulmemeli. Sende ayrılmışsın zaten çok dusunmemelisin.

Sevgilim var 3 yıllık. Çok güzel başladık ve bana hep ilk görüşte vurulduğunu söylerdi. Peşimden çok koştu çok çabaladı. Zamanla çok sevdim ben de. Ben sevince yücelten biriyim, o da yüceltince şımaran biri. Yüzüme bakmamaya başladı, sevdiğini hissettirmemeye başladı, ben koştukça kaçtı. Ya artık kavga etmiyordu hani düşün nasıl bir umursamamazlık. Ben kırılıyordum o sinirleniyordu, kaçıyordu. Buluşmalarımız hep benim hıçkıra hıçkıra ağlayışımla bitiyordu. Evet korkunç bir dönem. En ufak bir iltifat duyduğumu hatırlamıyorum bu dönemde. Dalga geçerdi o an çok çok hevesle alıp taktığım küpelerle mesela. Şu an yazarken bile kötü oluyorum. Sonra karşıma biri çıktı gözlerimin içine bakan ve bu eksiklerin hepsini kapatan. Dünyanın en güzel en önemli kadınıydım. Bulutlar üstündeydim ya. Bana onun sarılmadığı kadar sıkı sarılıyordu. Ben de aldattım o adamla yakınlaştım biraz. En ufak vicdan azabı yaşamadım. Çünkü elimden geleni yaptığımı düşünüyordum.Daha sonra zaten sevgilim mutsuz olduğunu ve ayrılmak istediğini söyledi. Yalvardım ben bütün bunlara rağmen devam etmesi için ve sanki mutsuzluğumuzun tüm sebebi benmişim gibi tüm hataları üstüme aldım ve özür diledim. O da ben de istemiyorum aslında biraz daha deneyelim dedi devam etmeye başladık. İkimiz de kıymet bilmeye başladık ve ilişkimiz güzelleşti. Aldattığım adama artık görüşmek istemediğimi söyledim ve ilişkime odaklandım. O dönemden sonra inanılmaz vicdan azabı çektim ve günlerce ağladım.Sevgilimle 3 aydır iyi gibiyiz ama yine umursanmıyor gibi hissediyorum bilmiyorum. Bir gün benle gelecek hayali kurarken öbür gün yüzüme bakmıyor gibi. Arkadaşlarım bu adam için asla vicdan yapmamam gerektiğini söylüyor. Ben de önüme bakmaya çalışıyorum. Gittiği yere kadar artık ve artık sanırım ben de üzülmüyorum yaptıklarıma

Sen de önün bak olan oldu artık. Mutlu olmaya çalış. Ders al tekrarlama. Kimse için haketti diyemem ama seni bu noktaya getiren şeyler olmuş. En iyi ben anlıyorum

:halay: Güldüm gerçekten güldüm işte o kadın cinayetleri vs vs böyle herşeyi biliyormuş gibi görünüp ama içi bomboş cümleler Kuran cümleler arası bağlantı olmayan kendi kendine bişeyleri anlamlandıran Onuda küçücük dünya görüşüyle empoze etmeye çalışan insanlar yüzünden oluyor hepsinin toplamı toplumsal ahlaka çıkıyor ohh Manidarı öğrenmiş gelmiş yapıştırmış bak bak :) bak insanın hatasından bahsetmedim adil olmaktan bahsettim ama hiç anlamamışsın
tekrar bakın derim :KK66: bazı kurallar olmasa o toplumlar Nasıl yozlaşıyor

Her olayda her konuda Adaletten bahseden birine kadın cinayetleri vs vs diyorsun komik duruyor algıda problem mi var bilmiyorum çözemedimmmmmmm :KK14:
zaten adaletsiz bencilce davranan sadece kendi çıkarını düşünen ve asla ders almayan yaptığı iyi haltmış gibi normalleştirerek anlatan tüm düzeni bozan insanlar lütfen kalkıp bana toplumsal sorunlardan bahsetmesin...

:D ugrasamayacagim ya kusura bakma :)

Sevgilim var 3 yıllık. Çok güzel başladık ve bana hep ilk görüşte vurulduğunu söylerdi. Peşimden çok koştu çok çabaladı. Zamanla çok sevdim ben de. Ben sevince yücelten biriyim, o da yüceltince şımaran biri. Yüzüme bakmamaya başladı, sevdiğini hissettirmemeye başladı, ben koştukça kaçtı. Ya artık kavga etmiyordu hani düşün nasıl bir umursamamazlık. Ben kırılıyordum o sinirleniyordu, kaçıyordu. Buluşmalarımız hep benim hıçkıra hıçkıra ağlayışımla bitiyordu. Evet korkunç bir dönem. En ufak bir iltifat duyduğumu hatırlamıyorum bu dönemde. Dalga geçerdi o an çok çok hevesle alıp taktığım küpelerle mesela. Şu an yazarken bile kötü oluyorum. Sonra karşıma biri çıktı gözlerimin içine bakan ve bu eksiklerin hepsini kapatan. Dünyanın en güzel en önemli kadınıydım. Bulutlar üstündeydim ya. Bana onun sarılmadığı kadar sıkı sarılıyordu. Ben de aldattım o adamla yakınlaştım biraz. En ufak vicdan azabı yaşamadım. Çünkü elimden geleni yaptığımı düşünüyordum.Daha sonra zaten sevgilim mutsuz olduğunu ve ayrılmak istediğini söyledi. Yalvardım ben bütün bunlara rağmen devam etmesi için ve sanki mutsuzluğumuzun tüm sebebi benmişim gibi tüm hataları üstüme aldım ve özür diledim. O da ben de istemiyorum aslında biraz daha deneyelim dedi devam etmeye başladık. İkimiz de kıymet bilmeye başladık ve ilişkimiz güzelleşti. Aldattığım adama artık görüşmek istemediğimi söyledim ve ilişkime odaklandım. O dönemden sonra inanılmaz vicdan azabı çektim ve günlerce ağladım.Sevgilimle 3 aydır iyi gibiyiz ama yine umursanmıyor gibi hissediyorum bilmiyorum. Bir gün benle gelecek hayali kurarken öbür gün yüzüme bakmıyor gibi. Arkadaşlarım bu adam için asla vicdan yapmamam gerektiğini söylüyor. Ben de önüme bakmaya çalışıyorum. Gittiği yere kadar artık ve artık sanırım ben de üzülmüyorum yaptıklarıma

Sen de önün bak olan oldu artık. Mutlu olmaya çalış. Ders al tekrarlama. Kimse için haketti diyemem ama seni bu noktaya getiren şeyler olmuş. En iyi ben anlıyorum
İşte bu dengesizlik inanılmaz adam seni saymasın ama sakın ayrılma ilgi gördüğün kişiye kay, sevgilini aldat, sevgilin ayrılınca ona yalvar, sana ilgi gösterenede seninle işim bitti diye bi kenara fırlat. İkiside cepte oh ne güzel. Ayrılamıyorsunuz diye aldatmak hakkınız olmuyor. Olay masumlaşmıyor!!!!

Yanlışları yarıştırmayalım, ayrı bir konu açın sevgilinizin yaptıklarından dem vurun gelin burda onu eleştirelim ancak sakın "ben aldattım ama o da bunları bunları yaptı" yani tabiri caizse "haketti" ya da "tüm bunlara o sebep verdi" diye düşünerek bu konuda kusurunuzu hafifletmeyin. Evet bir hata yapmışsınız bu ilişki bitmeliymiş ancak yanlış şekilde bitmiş, sevgiliniz düzgün bir insan değilmiş. Ayrıca bazı arkadaşlar ahlak öznel demeye çalışmış ancak ahlak denen şey genel geçer değerlere sahiptir tamamen öznel bir yargı değildir, bazı etik değerler vardır aldatmak da bu etik değerlere sığmaz ahlaksızlık olarak herkesçe kabul edilir

Back
X