• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Vicdanim rahat degil ne yapmaliyim?

Polise gitmeyin direkt olarak savciya gidin. Dilekce yazarsiniz hemen savci ifadenizi alir hatta tehdit edildiginizi de soyleyin. Asla ama asla polise gitmeyin cunku karakollar o bolgenin insanlariyla daha icli disli olduklarindan tanidik vs. olur, kimliginiz aciga cikar. Bosbogaz cok gorevli var, zaten polise gitseniz sonrasinda evraklar savciliga gidecek, savci sizi gormek isteyecek.
Bitmedi su kadinlarin cilesi.

Hollandada direk savciya gidemiyorsunuz. Prosedurlere gore calisiyorlar malesef.

başka bilenlerde var demişsiniz, hep birlikte gidip şikayet edin...

evet kadinin yasadigi sehirde herkes biliyor. Ben FB ta hollanda haberlerin altina yazdim ve bir cok kisi daha. Pesinden bana tehdit mesajlari geldi. Baktim haberlerin altina yorum yapanlar geri silmisler yorumlari. Onlarida tehdit etmisler.

Hayirli geceler arkadaslar.

Ben hollandada yasiyorum. Cumartesiyi pazara bagliyan gece uzaktan tanidigim bir bayan esi tarafindan bogularak olduruldu. Katil uvey babamin dayisinin oglu.

Annemlerde kaliyordum. Annem bir panikle odama girip olayi anlatti. Kadin cok mazlum ve cok iyi biriydi. Kocasi hapisten cikinca kadin bosanmak istedigini soylemis ama aile karsi cikip susturmuslar kadini. Bu pislik kadini defalarca cok kotu dovmus. En son kadin cok kararliymis ayrilmakta ve bunuda acik acik soylemis. Cumartesi gece erkek tarafi yine kadinla adami evlerine goturup barismalari icin zorlamislar. Pazar oglen 14:00 de ablasi merak edip evine gidiyor ve kadini olu buluyor.

Kocasi babasina itiraf etmis oldurdugunu. Gece kadini oldurdukten sonra ailesini aramis ve bunlar yardim edip adamin kacmasina yardimci olmuslar. Aile simdi sanki hicbirseyden haberleri yokmus gibi davraniyor. Ben baska profil ve sahte isimle olup biteni fb ta haberlerin altina yazdim. Hem bana hem bu konuyu bilip bildiklerini yazanlara tehditler savurdular. Yazdiklarini sil seni bulup yok ederiz vs diye.

Kadin 2 cocugunu arkada birakti. Vicdanim hic ama hic rahat degil. Polise gidip, bildiklerimi anlatsam diyorum ama bana birsey yaparlar korkusu da var.

Sizin fikirleriniz ne? Ne yapsam?

Nutkum tutuldu. Hep deriz ya Allah iyilerle karşılaştırsın diye, bildiğim en güzel duadır bu. Siz elinizden geleni yapmışsınız. Polise giderseniz ben de size de zarar verirler mi diye düşünmeden edemedim. Gizli tanık vs oluyorsa ve isminizin asla ortaya çıkmayacağını düşünüyorsanız gidin tabiki. Ama en ufak bi şüpheniz bile varsa bilemedim :(

korkutmak istemiyorum. bende avrupadayim polise taniklik yapmaya gittim ismim aciklanmasin dedim. suclunun evine verdigim ifadeyi ismin adresimle yollamislar

Guncelleme: kocasi yakalanmis. Bileklerini kesip intihara kalkismis( sozde). Bayanin cenazesini bugun turkiyeye goturuceklermis. Esimle konustum, polise gidip kocasinin ailesinin herseyi bildigini ve bildiklerimi anlatmaya karar verdim. Polisle gorusup baska bir sehirde ifade vermeyi isticem.

Hayirli geceler arkadaslar.

Ben hollandada yasiyorum. Cumartesiyi pazara bagliyan gece uzaktan tanidigim bir bayan esi tarafindan bogularak olduruldu. Katil uvey babamin dayisinin oglu.

Annemlerde kaliyordum. Annem bir panikle odama girip olayi anlatti. Kadin cok mazlum ve cok iyi biriydi. Kocasi hapisten cikinca kadin bosanmak istedigini soylemis ama aile karsi cikip susturmuslar kadini. Bu pislik kadini defalarca cok kotu dovmus. En son kadin cok kararliymis ayrilmakta ve bunuda acik acik soylemis. Cumartesi gece erkek tarafi yine kadinla adami evlerine goturup barismalari icin zorlamislar. Pazar oglen 14:00 de ablasi merak edip evine gidiyor ve kadini olu buluyor.

Kocasi babasina itiraf etmis oldurdugunu. Gece kadini oldurdukten sonra ailesini aramis ve bunlar yardim edip adamin kacmasina yardimci olmuslar. Aile simdi sanki hicbirseyden haberleri yokmus gibi davraniyor. Ben baska profil ve sahte isimle olup biteni fb ta haberlerin altina yazdim. Hem bana hem bu konuyu bilip bildiklerini yazanlara tehditler savurdular. Yazdiklarini sil seni bulup yok ederiz vs diye.

Kadin 2 cocugunu arkada birakti. Vicdanim hic ama hic rahat degil. Polise gidip, bildiklerimi anlatsam diyorum ama bana birsey yaparlar korkusu da var.

Sizin fikirleriniz ne? Ne yapsam?

mutlaka bildirin, suçu bildirmemek de bir suçtur. faile yardım etmenin bir suç olması gibi. insan bir katile nasıl yardım eder aklım almıyor

TCK m.278

“(1) İşlenmekte olan bir suçu yetkili makamlara bildirmeyen kişi, bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. (2) İşlenmiş olmakla birlikte, sebebiyet verdiği neticelerin sınırlandırılması hâlen mümkün bulunan bir suçu yetkili makamlara bildirmeyen kişi, yukarıdaki fıkra hükmüne göre cezalandırılır. (3) Mağdurun onbeş yaşını bitirmemiş bir çocuk, bedensel veya ruhsal bakımdan özürlü olan ya da hamileliği nedeniyle kendisini savunamayacak durumda bulunan kimse olması hâlinde, yukarıdaki fıkralara göre verilecek ceza, yarı oranında artırılır”.

Nutkum tutuldu. Hep deriz ya Allah iyilerle karşılaştırsın diye, bildiğim en güzel duadır bu. Siz elinizden geleni yapmışsınız. Polise giderseniz ben de size de zarar verirler mi diye düşünmeden edemedim. Gizli tanık vs oluyorsa ve isminizin asla ortaya çıkmayacağını düşünüyorsanız gidin tabiki. Ama en ufak bi şüpheniz bile varsa bilemedim :KK43:

Normalde bende korkmam susmam ama bu aile cok kirli islere ugrasiyor. Her ulkede oldugu gibi burdada polislerden bu insanlarla isbirligi yapanlar var. Gizli kalmiyacagima adim kadar eminim bulurlar. Burda insanlar polise guvenmedigi icin ne bir olaya karisirlar nede konusurlar. Pislik yakalanmis, ben yinede ifadeye gidip aileninde bildigini ve kacirmada yardim ettiklerini anlatacagim.

Normalde bende korkmam susmam ama bu aile cok kirli islere ugrasiyor. Her ulkede oldugu gibi burdada polislerden bu insanlarla isbirligi yapanlar var. Gizli kalmiyacagima adim kadar eminim bulurlar. Burda insanlar polise guvenmedigi icin ne bir olaya karisirlar nede konusurlar. Pislik yakalanmis, ben yinede ifadeye gidip aileninde bildigini ve kacirmada yardim ettiklerini anlatacagim.
yerinizde olsam yapmazdim tamam sucluyu ortaya cikarmak lazim ama kendinizi de dusunmek zorundasiniz.dediginiz gibi belali tiplerse al basina belayi

Korkmayın o küçük çocuklar için herşeyi anlatın.rabbim hic bi çocuğu annesiz bırakmasın annesi olmayanin babası olmuyor....

Helal olsun size

Hollandada direk savciya gidemiyorsunuz. Prosedurlere gore calisiyorlar malesef.
Konunun o kismi gozumden kacmis, oralarda polis yerleri sehrin pek icinde olmuyor.
Rahatlikla gidebilirsiniz yine de gidince tehdit edildiginizi soyleyin.

Back
X