Vicdanim rahat degil :(

Ahh o kadar denedimki kapanmaz o konu asla kendo dedigine tamam anne diyene kadar kapanmaz.. ha ben kabul ettiriyorum sabirli davranip ama psikolojim elden gidiyo sinir hastasi olcam sonunda😂 sanki ben kölesiyim erkek tarafinin elalem guzel setler desin diye gelin rolündeyim
Sen biraz fazla hanımhanımcıksın sanırım. Yok mu şöyle sizin ailede ablam diyebileceğin , ağzı laf yapan, o kadını çiğ çiğ yiyecek biri? :KK70: Gelinlik vs bakarken, kv ile çıkılacak alışverişlerde sana eşlik eder, ne bileyim düğünde sizin altınları tutar falan:KK53:

Sorun ne burda biliyo musunuz kendi ailem.ben kaynanama mesafe koyuyorum bu koymus halim emin olun bi ara bizim evden cikmazdi müsaitmi degilmi dusunmez gelirdi mesafe koyunce ayagi kesildi birden.. ah benim annem babam ablam karsi cikmasa yok yapma ömür boyu onunla yasicaksin sen abartiyosun diyolar ben kavga ederim falan diye korkuyolar sanirim.. ama etmem ben sessiz sakim cok guzel mesafe koyarim bide bizimkiler beni bunaltmasa.

Boş konularda kavga gürültüye bende karşıyım, ama bir iş nasıl başlarsa öyle gider. İstediği gelinliği bile size aldirabiliyorsa bu bana göre sizin fazla taviz verdiğinizi gösterir. Kimse gelin olacağı için baba evinden çıkarken kişiliğini gardıropa bırakıp çıkmıyor. Nasıl dısarda elaleme karşı çizgimiz korkuyorsak, esimizin ailesi de sınırlarımızi bilmesi lazım. Kayınvalide baskın bir karakter olabilir, ama buna boyun egmemek gerek

Merhaba yaklasik 3 hafta sonra dugunum var. Sorun su ki cok yoruldum kaynanam fikirlerime pek deger veren biri degil :KK43: gelinlik icin bile onun istedigine tamam dedim baskisndan dolayi asla tatmin olmuyo istemiyorum demekle cunku..
Neyse konuya gelecek olursam bu aksam bizdelerdi ailecek. Dugun hakkinda konusurken bende fikir beyan ediyorum mesela duvagim şöyle olabilir falan diye hemen o fikrimi curutup öyle guzel olmazki diyo hep kendi zamanindaki gibi yapmak istiyo. Neyse yine karsi cikti bende dedimki anne bi kere gelin olcam bosver böyle yaptirayim da icime sinsin sonra keske demiyim dedim ne alakasi var falan dedi güldü bende orda bi sarteller atti ama saygili ol sus dedim kendime. Sustum. Sonra konu baska bi seye geldi dugunle ilgili yine ayni sekilde karsi cikti. Buranin adeti böyle degil dedi halbuki ben sadece kendi adetmizi söylemistim. Bende bi anda patlama yasadim hic yapmamam gereken yerde "zaten buranin adetinden bir halt anlamadim ben" dedim.. saygisiz bi cümleydi.. sonra ben uydurmuyorum falan dedi ama dolmustum artik cok yoruldum. Tabi bunun öncesinde dugunde takilan altinlarimi alma planlari falan var gündemde bikac aydir yani ben bosuna sogumadim aslinda..da yine de orda saygisizlik ettim sanirim vicdanim rahat degil bu konuda sizce durum ne disardan bakan biri olarak yorum yaparsaniz cok sevinirim.. dugunden önce bu gerginlikler normalmi? Nikahimiz da yeni oldu.

Bu arada bu olay sonrasinda esim de beni savundu mila nasil istiyosa öyle yapsin aman alt tarafi bi dugun degilmi ya falan dedi o da elinden geldigince benim yanimda olmya calisiyo cunku annesini taniyo.. benim akil sagligim bozulcak en sonunda.acik acik konusmasm kendime kiziyorum konussam sanki saygisizlik yapmisim gibi geliyo yine kendime kiziyorum tuhaf bi ruh hali icindeyim yani keske aileler karismasa evlilige :KK43:
Saygısızlığın ala sını sen görüyosun bu kadınla vicdan azabı çekerek baş edemezsin vicdanını bi köşeye bırak ruh sağlığın için

Ve şunu anladimki kendi hayatımda uygulayamasam da gelinlerin az dişli olanları yeri gelince lafı yerine tatlı tatlı oturtanlari kiymetli oluyor :)

Ahh ablacim annem benden de yumusak yüzlü😂😂bana kiziyo niye duvagin gelin ayakkabisinin parasini istiyosun diyo 😂 bide konuscak kaynanamla he. Nerdee şöyle 10 tane burma isteriz dicwk bi annem olcakti
Ayy kıyamam ya benim annemde böyle
:( fahri anne olarak gelip parçalıyım,
o zaman konuşun bi an evvel çok büyük sorun bu kv

Orada yapman gerekenn şey bir şeyi isteyorsan açık şekilde istemediğini söylemen gerekir. Neticede düğün senin. Sizin fikrinizde fena değil ama brn böyle istiyorum de geç. Demeyip içine atınca böyle patlıyor haklıyken haksız duruma düşüyorsun. Bence bundan sonra içine sinmeyen hiöbir şeyi kabul etme. İstemiyorum demek saygısızlık değildir.

Ben ferace giyiyorum dışarde ve büyük eşarp kullanıyorum eşim de bunu asla sorun etmedi. Daha yeni nişanlanmıştık bir gün kv yanıma tatlı tatlı yaklaşıp "kızım sana evlendikten sonra renkli tunikler pantolonlar falan alalım öyle giyin" dedi. Ben de "hayır ne münasebet ben istesem o tarz kıyafetler alır giyinirim zaten" dedim. Bir daha hiç bir şeyime karışmadı gerçi sonradan herkese "geline kıyafer konusunda bi tavsiye verdim ağzına geleni saydı" demiş ama olsun halbuki ben gayet yerinde bir cevap vermiştim. Söylediğim şeyler üzerinde öyle etki yaptıysa demek ki. 😂
Haahh ayni muhabbetler iste.. bana gelmis davetiyeye ayet yazdir diyo niye etraf dindar gelin masallah desinmis. Ya tabiki yazdiranlara saygim sonsuz cok da güzel oliuyo ama bende dusundum sonra cöpe atilcak ondsn uygun görmedim.. bu konular baski yapilcak konular degil bende tesettürlüyüm ayni tarz muhabbetler geciyo malesef.. sanki kendisi dört dörtlük gibi onu dinlememi istiyo ben dugunu bile istemedim mevlitli nikag istedim kabul etmedi hala icimdedir. Kimse gelmezmis yalan.

Haahh ayni muhabbetler iste.. bana gelmis davetiyeye ayet yazdir diyo niye etraf dindar gelin masallah desinmis. Ya tabiki yazdiranlara saygim sonsuz cok da güzel oliuyo ama bende dusundum sonra cöpe atilcak ondsn uygun görmedim.. bu konular baski yapilcak konular degil bende tesettürlüyüm ayni tarz muhabbetler geciyo malesef.. sanki kendisi dört dörtlük gibi onu dinlememi istiyo ben dugunu bile istemedim mevlitli nikag istedim kabul etmedi hala icimdedir. Kimse gelmezmis yalan.
İşin garibi eltim de açık gayet modern onu da beğenmiyor. Yani kv işte yapacak bir şey yok sen kararlı ve net ol her zaman. Bu kadın sadece düğünde değil hep senin hayatında olacak hadi sen görüşmedin hayatından çıkardın kocanın annesi sonuçta ister istemez bağlantın olacak. Sonra kendimden isteklerimden neden taviz verdim diye depresyona girersin

Sakın ama sakın saygısızlık mı olur diye düşünüp de kendinden taviz verme. Ben şimdi düşünüyorum çok salakmışım diye ben bile gelinliğime, eşyalarıma karıştırmadım. Karışma girişimlerine dahi farkında olmadan izin vermedim ama ben farkında değildim. Zaman geçtikçe kayınvalidemin sürekli eleştirdiğini farkettim, bir ara orda kaldık o ara baya iyi anladım. Sonra benim tavrım da değişti zaten. İzin verme bak nişanlında sana destek oluyormuş, gerekirse kötü gelin ol yine de izin verme. Evlilik, öyle herkesin gönlünü hoş edebileceğin bir olay değil. Önemli olan eşin ve sensin. Başkası huzurunu kaçırırsa sen gidip bunu eşine yansıtırsın sonra kimseye laf söyleyemediğin için birbirinizi yersiniz. Hiç gerek yok.

Doğrusu adetlere göre değişiyor ama bizim ailemiz de altınlar icin adetler soyledir gelinin annesinin babasinin; oglanin annesinin babasinin taktigi altınlar evli cifte gider ama dışardan davetli olarak gelenlerin oglan tarafinin taktigi oglan tarafinin ailesine kiz tarafinin taktigi kizin ailesine gider. Yani bi nevi dedikleri gibi sonucta o altınları geri dönüşü olsun diye bir zamanlar o insanlar takti hak onlarin gibi geliyor bana.

Sen biraz fazla hanımhanımcıksın sanırım. Yok mu şöyle sizin ailede ablam diyebileceğin , ağzı laf yapan, o kadını çiğ çiğ yiyecek biri? :KK70: Gelinlik vs bakarken, kv ile çıkılacak alışverişlerde sana eşlik eder, ne bileyim düğünde sizin altınları tutar falan:KK53:
Ablam öyledir onun da şirazesi kayiyo arada bi bana dönüp abartiyosun diyo beni cildirtiyo bi ara foto dis cekim yaptrmayin diye tutturdu sen lükse kaciyosun dedi. Ben bulundugum yerdeki fotoculara sordum abla studyo cekimi eskide kaldi diye gulduler bana 😂yapmiyolarmis yani.. ben napim diyorum israrla yapiyilardir diyo beni sinir ediyo bazen o da. Şöyle yanimda tamamen durcak mantikli bi insan yok

Merhaba yaklasik 3 hafta sonra dugunum var. Sorun su ki cok yoruldum kaynanam fikirlerime pek deger veren biri degil :KK43: gelinlik icin bile onun istedigine tamam dedim baskisndan dolayi asla tatmin olmuyo istemiyorum demekle cunku..
Neyse konuya gelecek olursam bu aksam bizdelerdi ailecek. Dugun hakkinda konusurken bende fikir beyan ediyorum mesela duvagim şöyle olabilir falan diye hemen o fikrimi curutup öyle guzel olmazki diyo hep kendi zamanindaki gibi yapmak istiyo. Neyse yine karsi cikti bende dedimki anne bi kere gelin olcam bosver böyle yaptirayim da icime sinsin sonra keske demiyim dedim ne alakasi var falan dedi güldü bende orda bi sarteller atti ama saygili ol sus dedim kendime. Sustum. Sonra konu baska bi seye geldi dugunle ilgili yine ayni sekilde karsi cikti. Buranin adeti böyle degil dedi halbuki ben sadece kendi adetmizi söylemistim. Bende bi anda patlama yasadim hic yapmamam gereken yerde "zaten buranin adetinden bir halt anlamadim ben" dedim.. saygisiz bi cümleydi.. sonra ben uydurmuyorum falan dedi ama dolmustum artik cok yoruldum. Tabi bunun öncesinde dugunde takilan altinlarimi alma planlari falan var gündemde bikac aydir yani ben bosuna sogumadim aslinda..da yine de orda saygisizlik ettim sanirim vicdanim rahat degil bu konuda sizce durum ne disardan bakan biri olarak yorum yaparsaniz cok sevinirim.. dugunden önce bu gerginlikler normalmi? Nikahimiz da yeni oldu.

Bu arada bu olay sonrasinda esim de beni savundu mila nasil istiyosa öyle yapsin aman alt tarafi bi dugun degilmi ya falan dedi o da elinden geldigince benim yanimda olmya calisiyo cunku annesini taniyo.. benim akil sagligim bozulcak en sonunda.acik acik konusmasm kendime kiziyorum konussam sanki saygisizlik yapmisim gibi geliyo yine kendime kiziyorum tuhaf bi ruh hali icindeyim yani keske aileler karismasa evlilige :KK43:
Sizde herşeyi konuşmayın onun yanında yada fikirlere hehe deyip istediğinizi yapın olmaz mı?

Dugun hakkinda konuşmak neyse de gelinligin hakkinda oturup ailece konuşmaya gerek yokmuş bence. Saygili olmak demek heryerde susmak anlamina gelmiyor ayrica ama ben olsam gelinlik muhabbetine dahil olmazdim en azindan.

Bizim iki ayri sehirde iki tane dugunumuz oldu ama kimse bir araya gelip bunu konuşmadi herkes kafasina gore takildi dugun mekanlarini ben sectim, gelinligi de ben kafama gore sectim filan, ben alana kadar annemin bile nasil bir gelinlik alacagimdan haberi yoktu, taki mevzularinda kimse kimseye adet istek belirtmedi herkes gonlunden geceni takti. 2 düğün oldu hicbirinde problem olmadan Oldu gecti gitti.
Tartisacak birsey yok aslinda ama...

Herkes saygisizlik etmissin dicek diye bekliyodum sasirdim böyle diyince:KK53:
Fikir beyan etmek, kendin hakkındaki kararları kendin vermek, hayatına müdahale edilmesine karşı çıkmak saygısızlık değil. Asıl saygısızlığı kayınvaliden yapıyor ama ben seni çok sinmiş gördüm. Böyle olursan çok üzülürsün

Sizin gelinliginiz neden kamuya açıkmış gibi masaya yatiriliyor ki ?

Gidilir , hayalinizdeki gelinlik seçilir, hepsi bu.

Sorduğunuz işler fikir beyan eder, sormadiklariniz susar.

Benim gelinligimi ne annem gördü ne kayinvalidem ne de eşim. Tek gittim seçtim ve aldım.

Şimdiden susarsan daha çok ezerler. Bi an kendi annemi hayal ettim. Kayınvalide haddi olmayan her şeye bu şekilde karışırken annen baban sukunetle mi karşılıyor gerçekten? Benim annem olsa cingar çıkarırdı.

sen böyle susarsan seni daha çok ezer o kadın.ne istersen onu yap, bu benim düğünüm de ve sustur.ne münasebet altınlarını alıyormuş.asla verme

Bak ailelerin karışacağı yer var karışmayacağı yer var. Sen dur denecek noktayı bilmediğin için böyle sıkıntı yaşıyorsun. Düğün hakkında kv işe karışabilir hakkıdır sonuçta onun çevresi konu komşusu akrabası gelecek. O noktalarda onun görüşüne de saygı duyun tabiki.
Ama gelinlik mesela onu hiiç enterese etmez sen beğenirsin alırsın bu kadar.

Sınırların belli olsun ki herkes yerini bilsin. Yanlış anlama git kvne haddini bildir demiyorum ona saygısızlık etmeden kendini ezdirme diyorum sadece

Doğrusu adetlere göre değişiyor ama bizim ailemiz de altınlar icin adetler soyledir gelinin annesinin babasinin; oglanin annesinin babasinin taktigi altınlar evli cifte gider ama dışardan davetli olarak gelenlerin oglan tarafinin taktigi oglan tarafinin ailesine kiz tarafinin taktigi kizin ailesine gider. Yani bi nevi dedikleri gibi sonucta o altınları geri dönüşü olsun diye bir zamanlar o insanlar takti hak onlarin gibi geliyor bana.
Düğünlerinde onlara takılmış onlar da millete takmış geline takılanları kv alırsa kv 2 kere almış gelin hiç almadan millete takmış olur hak evlenen çiftin dir kimseye vermeyin kendiniz alın

Back
X